הרתחת חומץ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/09/2015 | 00:13 | מאת: אמא

שלום, אני ניסיתי תבשיל חדש. על פי הבשר מורתח בחומץ מדולל במים במשך שעה. כמובן החומץ מכיל חומצה אצטית של 5%. שפכתי ככוס חומץ. בעקבות החשיפה לאדים הרגשתי סחרחורת וחארי שאכלתי מהתבשיל הרגשתי עוד יותר סחרחורת ורע. אני אמא מניקה ויש לי תינוק שגם נחשף לריח. האם ההרתחה של החומץ הפכה אותו לרעיל? או משהו? האם אפשר להניק בסמוך למקרה? תודה

לא אמורה להיות תופעות לואי לחומץ בכמויות והתהליך שאת תארת. הוא לא משתנה, ולא הופך רעיל יותר. חומץ בכמויות האלה משמש לכל מיני תבשילים וסלטים ואין בזה סיכון מיוחד או חריג. בקיבה שלך יש חומצה חזקה עשרות מונים (חומצה מלחית, כמו זו שמשתמשים לניקוי השרותים) ואין בעיה לנו לחיות איתה. לגבי ההנקה לא צריכה להיות הפרעה, דומה למצב שאכלת חמוצים לפני ההנקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות