אוזניות חוטיות לשימוש בטלפון סלולרי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/11/2014 | 20:23 | מאת: רוני

האם אוזניות חוטיות מפחיתות קינה סלולרית ? קראתי מספר כתבות בנושא 1.חלקן טוענות שהרחקת הטלפון מהגוף מפחיתה קרינה 2. חלקן טוענות שאוזניות חוטיות מהוות אנטנה ומשאירות את הקרינה בעינה ואולי אף מגבירות את הקרינה מה נכון ?

כן, הדעות חלוקות בין המשווקים ואנשי המקצוע 1. עובדה נכונה - שדה אלקטרומגנטי דועך אחד חלקי המרחק בריבוע. דעיכה מהירה ביותר. כך שאם מרחיקים המקור מהאוזן העוצמה ליד האוזן תהיה קטנה יותר מאשר בנקודת המכשיר. 2. אוזניות אינן אנטה אלא רק מעבירי שמע - צלילים. אין הגברה והשדה ממשיך ודועך 1/המרחק בריבוע.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות