קשר סיבתי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/11/2014 | 10:52 | מאת: צרלי

שלום וצהרים. האים יש קשר בין הקרינה מארונות חשמל בעוצמה של 40 מיליגאוס שספגתי במקום העבודה (25 שנים)? בית מלאכה ממוקם במרתף בין ארונות חשמל. לבין סרטן לימפומה נוןהוצקין שקיבלתי(שאלה שמציקה לי מאז גילוי המחלה).ותודה לעונים.

קודם כל בריאות ולשאלתך, מחקרים ובדיקות בעובדי חשמל ואחזקה ברחבי העולם לא מראים על קשר נסיבתי. אין הרבה מחקרים כי הראשונים הראו שכנראה אין קשר בין הדברים. אך, זה לא אומר שאין, אך גם לא אומר שיש. אם אמנם יש לך מדידות של 25 שזו עוצמת השדה (עדין נמוך מאוד ביחס לערך המוגדר לעובדי חשמל שהוא כ 1000 מיליגאוס), כדאי שתפנה לרופא תעסוקתי, הוא היחיד בשרשרת שיכול להגיד אם כן. אם יגיד שיש קשר אז תוכל להמשיך בתהליך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות