מתאן ,בוטאן ואתנול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/10/2014 | 11:44 | מאת: שושי

במקום עבודתי נוהגים לפזר ספרי מטהר אוויר במקום בו אנו שוהים המכיל (בוטאן ומתאן ואתנול),האם תקין מבחינה נשימתית לשהות למשך זמן רב לאחר פיזור חומר זה? תודה

רמת הסיכון בערך כמו לסובב כפתור הגז ולהדליק ולהשאיר בקבוק וודקה פתוח על השולחן בארוחה. אז, תקין לשהות במקום, תוך כדי ואחרי הפיזור.

06/10/2014 | 08:29 | מאת: שושי

אז הגזים האלו דומים לגז בישול(מתאן ובוטאן) לא לגזי דחיסה בעלי רעילות כפי שהיה רשום באינרנט ? תודה

לא יודעת באיזה אתרים את ומה קראת ומה הבנת מהם. לדוגמא גז בישול מכיל בוטאן, בדיוק אותו הגז. לא דומה ולא שום דבר אחר. אותו הגז. פעם ארוז במכל אחד ופעם ארוז במכל אחר. במכל הגז הגז מנוזל, במכל התרסיס מכניסים הגז בלחץ - בדחיסה, כי זה גז, מה לעשות זה הטבע שלו. אז זה אותו הדבר. אותן תכונות ואותן השפעות. אז אם תנשמי גז בישול, כן אפשר למות. אך אז מדובר בכמות גדולה. הכמות האפסית שיש בתרסיס, קטנה מהכמות שמשתחררת בסיבוב כפתור הגז לפני הדלקה, וכמו שזה לא מרעיל אותך כך גם הטיפטיפה של הגז מהתרסיס. ושוב, נא לא להכנס לדיונים שאינם קשורים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות