בדיקת קרינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/09/2014 | 23:19 | מאת: איצקו

אני עובד בחדר שבמרחק של כ-5 מטרים ממנו מצוי חדר תקשורת גדול ובחלקו החיצוני שפונה אליי יש לוח חשמל. האם קיימת סכנת קרינה כלשהי? האם יש לי זכות לדרוש מהמעסיק לבצע בדיקת קרינה? המעסיק טוען שבוצעה בדיקה לפני 3 שנים והיא תקינה אולם מסרב לאפשר לי לעיין בה.

חדר תקשורת איננו מהווה מקור לשדה אלקטרומגנטי שיש להתיחס אליו. לוח חשמל משני, בדרך כלל במרחק שאתה יושב כבר דועך לרמה נמוכה ביותר. אין הנחיה למעסיק לבצע בדיקה של שדות אלקטרומגנטיים אלא מחדרי חשמל ואין זה המצב. לכן, אתה לא יכול לדרוש ממנו לבצע בדיקות אם לא נדרש בחוק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות