סיר בישול זול שקניתי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/09/2014 | 14:31 | מאת: ענת

שלום רב, הייתי בחנות של דברים זולים (בסגנון חנות הדולר). היה שם סיר קטן וחמוד (ב-30 שקלים) וקניתי אותו בעיקר בשביל לחמם אוכל. הסיר לא מגיע בקופסה ולא כתוב עליו מי היצרן. הדבר היחידי שכתוב עליו מאחורה בתחתית הוא 18/10 stainless steel a.z.z אך משהו בתחתית הסיר מבפנים (בתוך הסיר)נראה לי צבוע כזה. כמו כן, התחתית של הסיר וגוף הסיר לא מחוברים כמקשה אחת, אלא נראה שהדביקו את התחתית לגוף. האם הסיר הזה בטיחותי? ברצוני להוסיף שאין לי בבית חיבור לגז ואני משתמשת בכיריים חשמליות פשוטות. שאלתי את המוכר אם הסיר מתאים לכיריים והוא לא ידע לתת לי תשובה ודאית. אשמח לעזרה. בברכה, ענת.

בעיקרון, הסיר עשוי מנרוסטה ואין מניעה לבשל ולחמם בסיר העשוי מנרוסטה (stainless steel). ובסירי נרוסטה נראה שהקרקעית מודבקת, ולכן אין עם זה בעיה, כך הוא תהליך היצור של הסירים. אז, הסיר בטוח. סוגי כיריים לא קשורים לפורום הזה, אך מאחר שמדובר בסיר נרוסטה לא אמורה להיות מניעה להשתמש על כיריים חשמליים כמו על גז. לגבי נראה צבוע - אם נראה כמו צבעי הקשת נובע מעיבוד הנרוסטה ולא בעיה, אם משהו אחר לא ניתן להתיחס בלי לדעת יותר על הצבע.

18/09/2014 | 21:41 | מאת: ענת

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות