שינה בממד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/08/2014 | 20:23 | מאת: אורחת

שלום, אני בשבוע ה-10 להריוני. בחודשיים האחרונים אני ישנה בממד עם דלת פתוחה לסלון, לחדר זורם מזגן מהסלון בכל זמן שהייתי שם. אנו גרים בדירה בה חלק מהבית נמצא על קרקע ותחת חלקו מתגורר דייר אחר. במקרה, מתחת לממד מתגורר השכן. אינני יודעת מתי נבנה הבית ולא נערכו בדיקות ראדון למיטב ידיעתי. בכלליות, באיזה אופן רצוי לאוורר (ישנו חלון) והאם הדלת הפתוחה והמזגן שזורם לחדר מפחית מהסיכון? והאם יש סכנה בכך לבריאותי או להריוני? תודה רבה

אם אתם לא יודעים אם במבנה על קרקע ראדון או שבחומרי הבניה היה יותר ראדון מהמותר, אז יכול להיות שיש לכם פליטה של ראדון. הכי פשוט להזמין בדיקה. לא דבר יקר, ועובד נהדר כדי להרגע. יש בדיקה קצרה 3 שבועות ובדיקה ארוכה 3 חודשים. רשימה של בודקים מאושרים תמצאו באתר של המשרד להגנת הסביבה. אך, כמובן לא חייבים לבצע בדיקה. אפשר בהחלט להשתמש באוורור. מזגן איננו אוורור, מאחר שלוקח האוויר מהחדר, מקרר אותו ומחזיר אותו. כך, שאם יש ראדון, הוא מתפזר בכל הבית והריכוז עולה. לכן, חובה לפתוח חלון לאוורר. לאוורר לפחות שעה בכל יום. בשלב זה של החיים הסיכון אם בכלל, הוא לך. כי הראדון גז, שנושמים אותו עם האוויר, עלול לפגוע בריאות. והעובר בבטן, כך שהבעיה כרגע, בהנחה שבכלל יש ראדון בריכוז גבוה, היא שלך. לזכור ולהפנים, אם בכלל, הפגיעה איננה מידית. לא כל מי שנחשף נפגע. הראדון מעלה הסיכון לסרטן ריאות. כולנו נחשפים כל הזמן לכמות קטנה של ראדון, גם באזורים שאין בהם ראדון. המשמעות היא שהראדון בריכוז נמוך מהריכוז המסוכן. אז, לאוורר, לאוורר ולאוורר, חלון פתוח כמה שניתן, זו הדרך היחידה והטובה ביותר, בשלב זה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות