Mdf

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/08/2014 | 21:41 | מאת: שרון

שלום רב, הרכיבו לנו ארון שהדלתות שלו הן שלייפלק ולכן עשויות mdf כך גם הפנל שצמוד לקיר כדי להתאים את הפנל היו צריכים לנסר את ה mdf. מיותר לציין שנוצר בעקבות כך אבק רב. לאחר מכן הייתי צריכה לטאטא את כל האבק והנסורת. שאלתי היא כמה זה מסוכן מכיוון שעכשיו גיליתי ש mdf מסוכן ויכול לגרום לסרטן. תודה רבה שרון

בדרך כלל כדאי לבדוק מראש ולא לאחר מעשה. הבעיה אינה באבק הרב שנוצר. מדובר באבק עץ רך והסיכון בו נמוך. הבעיה היא בחומר MDF עצמו. והבעיה נשארת איתך כל זמן שהארון יהיה בבית. ביצור MDF משתמשים בדבקים ובחומרים מילוי אשר עם הזמן הם מתפרקים בכמויות קטנות ומשחררים חומרים כמו פוראלדהיד לאוויר החדר. זה לדוגמא חומר שעלול לגרום למחלת סרטו לאנשים. כך, שהבעיה היא קבועה. פתרון, לא לרכוש מוצרי DMF הביתה, ופעם שרכשתם, לוודא תמיד אוורור טוב של הבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות