ריח חריף מנעלי ים עשויות EVA

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/08/2014 | 16:19 | מאת: עמוס

מדובר בריח ממש חריף של נעליים שעשויות, לפי היצרן, עור וEVA. הריח מורגש גם אחרי סגירה בכמה שקיות ניילון. האם החשיפה לחומר מזיקה? האם יש דרך להיפטר מהריח, למשל ע"י חימום עדין באויר הפתוח, או פשוט להשאיר בשמש לכמה שעות?

יש חומרים שיש להם ריח והם מסוכנים ויש חומרים שאין להם ריח והם מסוכנים, ולהיפך. ריח איננו מדד לרמת סיכון. אך, כן לאי נוחות. והריח לא נעים ולא נוח לכם איתו. הכנסה של הנעלים לשקיות נילון מאיט את יציאת הריח אך לא עוצר אותו, כי מדובר במולקולות קטנות שעוברות דרך הנילון הפשוט. אין דרך לזרז את יציאת הריח, יקח זמן רב. אם הנעלים לא מאיכות גבוהה, הריח יכול שישאר לתמיד. מבחינת הסיכון בריח. חלק מהחומרים הנפלטים מ EVA אינם בריאים. בכמות הקטנטנה אליה תחשף, אין סיכון מידי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות