מדפסת לייזר ביתית.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/07/2014 | 22:26 | מאת: עידן

שלום, לאחרונה הדלקתי מדפסת לייזר (לא הדפיסה). למדפסת יש פתח אוורור(אם אני לא טועה) ובזמן שנדלקתי אותה הסתכלתי על הפתח וראיתי אור צהוב/לבן שיוצא ממנה רק בזמן ההדלקה. האם זה מסוכן שהסתכלתי לזה ? ראייתי את הלייזר (כאמור לא ראיתי צבע אדום או ירוק ). תודה.

28/07/2014 | 22:33 | מאת: עידן

לייזרים יש בכלל צבעי הקשת ועוד רבים בתחומים שהעין שלנו לא רואה (UV, IR לדוגמא). יחידת הלייזר במדפסת אטומה אתה לא רואה אותה ולא נחשף לקרינה במבט רגיל, אלא רק בפירוק המכונה ופירוק של היחידה. רק טכנאי בעל הכשרה מתאימה לטיפול ביחידות לייזר, יכול להגיע ליחידה לפרק אותה, לטפל בה. כל אחד אחר בפירוק היחידה עלול להסתכן בפגיעה בראיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות