ארון חשמל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/04/2014 | 07:41 | מאת: יוסי

במקום עבודתי אני יושב במרחק של 1.2 מטר מארון חשמל שמידותיו כ- 2 מטר גובה על 1 מטר רוחב. נאמר לי שזהו ארון חשמל מישני. האם עשויות להיות לזה השלכות בריאותיות? מה ההבדל בין ארון חשמל מישני לארון ראשי או לארון של חברת חשמל? בתודה

1.2 מטר מארון חשמל אין בעיה גם אם יש מעט שדה אלקטרומגנטי בארון משני. עוצמת שדה דועכת לפי הנוסחה של 1 חלקי המרחק בריבוע, כך שאם בכלל לא נשארת כמעט עוצמה. הסיכון העיקרי מארון חשמל הוא חימום איברים בגוף, במרחק המוגדר אין משמעות כבר לחימום זה. ארונות משניים הכוונה ארונות שעוצמת הזרם בהם נמוכה ולכן השדות המגנטיים שהם מיצרים קטנים ביותר ונמוכים אפילו מהשדה של המחשב ושל מכשיר הפלאפון ושל המדפסת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות