קריטריונים להעברת תלמיד לכיתה קטנה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/10/2014 | 15:57 | מאת: מודאגת

שלום רב. הייתי מבקשת לדעת האם ילד עם לקויות למידה עלול להידרש לעבור לכיתה קטנה(חינוך מיוחד),ומה הקריטריונים למעבר מכיתה רגילה לכיתה קטנה? מה הקו האדום של בית הספר, שבו הם עלולים לדרוש להעביר אותו? יש לי בן בן 10 שלומד בכיתה רגילה, יש לו קושי בקריאה, יש לו פערים בעיקר בשפה, אבל הוא מאוד משתדל בכיתה. הוא מאוד חברותי, הוא מגיע תמיד מוכן לשיעור, עושה את כל המבחנים, לפעמים מצליח ולפעמים נכשל בהם (הוא מקבל הקראה במבחן וגם תוספת זמן). מדאיג אותי שאם ייכשל יותר מדי במבחנים, יגידו לי בבית הספר שהוא צריך לעבור לכיתה קטנה, ואני לא מעוניינת בכך בשום פנים ואופן! האם אני יכולה לסרב לכך?

26/10/2014 | 11:48 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, לפני הכל אומר לך כי פעמים רבות, ואיני אומרת שזה המקרה, כיתה קטנה היא פיתרון נהדר ללמידה ונפש. הילד כבר לא לחוץ, ממלא את יכולותיו ומגיע לסיפוק והצלחה והרבה יותר מאושר. את שואלת על גבול - הגבול בדרך כלל הוא בעיות התנהגות. ילד שקשה לו אבל משתדל על פי רוב לא יתבקש לעזוב את הכיתה. עם זאת , שוב, חשבי את כאם - האם הילד אומלל? האם הוא מתחיל לטפח תחושת חוסר מסוגלות? חשוב לעזור ולסייע לילד למצות את יכולותיו בכיתה הרגילה, לדעתי, לא בכל מחיר. בברכה אלמוג בן-שחר

26/10/2014 | 14:00 | מאת: מודאגת

תודה על תגובתך. ועוד שאלה... האם את מכירה את שיטת רביב? האם היא מומלצת לילדים המתקשים בקריאה? ואם לא, האם את מכירה טיפול יעיל לשיפור הקריאה? תודה

מנהל פורום לקויות למידה