הילדה לא מוכנה לקרוא

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/07/2014 | 09:57 | מאת: ענת

בת של סובלת מהפרעת קשב וריכוז. היא סיימה כיתה א' ורמת הקריאה שלה נמוכה יחסית לשאר ילדי הכתה. קניתי לה ספרים שהיא רצתה אך היא אינה מוכנה לקרוא. גם כאשר יש משהו שמעניין אותה היא מסרבת לקרוא, אם הטקסט מכיל למעלה משתי שורות. איך אני עוזרת לה?

06/08/2014 | 09:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, בשלב זה יש לבדוק לעומק האם ההתנגדות נובעת מליקוי למידה. חשוב לפנות לאבחות מסודר , אשר יצביע על קשיים נוירולוגים ורגשיים, אם ישנם. במקביל הייתי הופכת את הקריאה למשחק ומנסה שלא להפוך המשימה למטלה מעיקה. בברכה אלמוג

08/08/2014 | 09:19 | מאת: ענת

איך אני הופכת את הקריאה למשחק? חוץ מפתקיות ל"חפש את המטמון" לא מצאתי דרך נוספת. בנוסף זה לא מספיק כדי לתרגל קריאה. הרמה שלה מאוד נמוכה יחסית לשאר בנות כיתתה

מנהל פורום לקויות למידה