מחלת פרטס בילד בן 9 מה הסיכוי להחלמה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/11/2016 | 10:41 | מאת: גליה

שלום, בני בן 9 אובחן כחולה במחלת פרטס אנחנו במעקב אצל אורתופד עשינו צילום mri ועכשיו רק צילומי רנטגן כל 3 חודשים וכל פעם יש שינויים הרופא אמר לפני 3 חודשים שהרגל בהחלמה אולם הצילום האחרון היה אתמול והיה רשום קוקסה פלנה עם החמרה מה זה אומר? האם להמשיך לשמור שהוא לא ישחק במשחקים שדורשים ריצה והאם זה אמור לעבור ומתי? תודה רבה מהאמא המודאגת

אינני יכול לענות על סמך שאלה בלבד, צריך לראות את הילד והצילומים ותלוי גם מתי המחלה החלה. לפי איך שנשמע לא תהיה החלמה מלאה אך לא בטוח האם התפקוד יפגע וכמה. מה שבטוח שאין צורך בצילום כל 3 חודשים, זו קרינה מיותרת, מספיק פעם בשנה (או ב 6 חודשים אם יש הבדל בבדיקה או בכאב). אין צורך בהגבלת ריצה אם לא כואב לו.

30/11/2016 | 20:50 | מאת: גליה

היינו היום אצל האורטופד הוא השבית לגמרי את הילד בספורט שלח אותנו לדנה איכילוב אין לו כאבים רק קצת צליעה מדי פעם עוד חודש הןא בן תשע אבל הכאבים וכל נפיחות 9 חודשים כבר אני פוחדת להגיע לניתוח. אנחנו צריכים להמשיך בפיזיוטרפיה כדי לשמור על טווח התנועה. איך אפשר לדעת אם נצטרך ניתוח?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים