אולטרסאונד פרקי ירכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/10/2016 | 16:50 | מאת: לימור

שלום כשביתי היתה בת שבועות ביצענו אולטרסאונד פרקי ירכיים וזוהי התוצאה - פרק ירך ימין: זוית אלפא 64 מעלות זוית ביטא 54 מעלות פרק ירך שמאל: זוית אלפא 60 מעלות זוית ביטא 56 מעלות גג סחוסי וגג גרמי במבנה תקין דו צדדי זוויות אלפא וביטא תקינות דו-צדדי לסיכום: מתאים לסוג A1 עפי גרף בצד ימין ו 1B גבולי בצד שמאל. מומלץ מעקב בעוד כחודש. אני אבצע בדיקת מעקב אבל מעוניינת להבין מה פירוש התוצאה? מה ההבדל בין רמה A ל B? ולאיזו תוצאה מצפים בבדיקה החוזרת? ואיזו תוצאה תצריך טיפול? תודה

צד ימין תקין, צד שמאל תקין אך גבולי, מטרת המעקב היא לודא כי צד שמאל משתפר והופך להיות תקין (מה שבד"כ קורה), טיפול נחוץ אם חלה החמרה או שיש ביטוי קליני (בבדיקה הגופנית).

מנהל פורום אורתופדיית ילדים