כפות רגליים נוטות פנימה - טיפול בגבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/02/2016 | 22:17 | מאת: רונן

שלום בתי בת 8.5 חודשים. מלידה כפות הרגליים שלה נוטות פנימה. נראה שכף רגל שמאל הסתדרה עם הזמן, אך כף רגל ימין לא. אנחנו היינו במעקב מספר פעמים אצל אורטופד. השבוע האורטופד החליט לשים לה גבס למשך שבועיים. הגבס הוא על כל הרגל והוא סובב את כף הרגל תשעים מעלות החוצה. 1. קראתי על הנושא וראיתי שיש רופאים הממליצים לא לבצע שום טיפול ושזה יסתדר מעצמו. האם לא היינו צריכים לעשות את הגבס? 2. במידה ואחרי שבועיים הבעיה לא מסתדרת, האם להמשיך בעוד סדרת טיפולים או שכאי לחכות? תודה

שלום, היות ולא בדקתי אותה ולא ראיתי את מקור ודרגת הבעיה תשובתי בערבון מוגבל. לעיתים זה מסתדר מעצמו ולעיתים מומלץ טיפול בגבס (הגבס אמור להיות על כל הרגל), במידה ולא מסתדר אפשר להמשיך לפי הוראות הרופא ואפשר גם להתייעץ לחוות דעת נוספת אצל אורתופד ילדים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים