חולשה תפקודית יציבתית - מטופלת בת 11.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/11/2015 | 19:03 | מאת: ליסה

דר' זינגר שלום וברכה, שמי ליסה קפלן. עובדת במרכז לספורט טיפולי בראשל'צ. למדתי אצלך בקורס דרך בתשי בוינגייט. כעת אני מטפלת בילדה בת 11.5 עם Developmental Coordination Disorder - DCD, יש לה קשיים רבים ביניהם: פלטפוס, מוגבלות בטווח תנועה בקרסול, חולשה בגו , שיווי משקל מאוד פגום, קושי לעלות ולרדת במדרגות. האם מדרסים יקלו על יציבתה? האם הטיפול צריך להתמקד בחיזוק שרירים או בעיקר טווחי תנועה האם לטיפול 1 שבועי יש השפעה במצב כזה? האם יש נעליים אורטופדיות שיקלו על חיזוק קשתות כף הרגל ? אשמח מאוד לקבל ייעוץ לגבי ההתערבות היעילה לתמיכה במבנה כף הרגל שהינו מוחלש ומוגבל בטווח התנועה וכן בשיפור היציבה אשר הינו כיפותי ומוחלש מאוד יחסית לגיל זה. בהערכה רבה. ליסה

שלום לך, היא כמובן צריכה להיבדק ולהיות במעקב אצל אורתופד ונוירולוג ילדים. יתכן ומדרסים יכולים להקל עליה אך כדי לקבל את כל ההמלצות כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים.

24/11/2015 | 12:41 | מאת: ליסה קפלן

תודה רבה על המענה, האם אוכל להמליץ להן לפנות אליך? האם אתה עוד מקבל מטופלים בבתים? מגדל רוטשילד? ואיזו הפניה הן צריכות ודרך איזו קופה? תודה ובהערכה. ליסה ק.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים