תינוקת עם שבר ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/08/2015 | 18:24 | מאת: זוהר

שלום, אתמול בלילה היינו בביח' וולפסון ושם גיבסו לביתי,בת השנה וחצי, את הרגל. האבחון היה התעקמות הפיבולה ושבר קטן בעצם שלידה. מדובר בילדה שהיתה מאוד פעלתנית מבחינה פיזית. נאמר לנו שאסור לה לדרוך בכלל על הרגל. יש לי מספר שאלות: 1-האם מותר לה לזחול? 2-לכמה זמן הגבס? 3-האם יש לך עצות לשיפור איכות חייה במצב הזה?(היא מאוד סובלת מחוסר היכולת לזוז) 4-האם גם הורדת הגבס מצריכה טשטוש? הילדה מאוד מתנגדת למגע זרים. תודה רבה מראש, זוהר

שלום זוהר, מותר לה לזחול וגם לדרוך במידה והילדה תרצה. הגבס בגיל הזה בד"כ ל 3-4 שבועות תלוי בשבר. היא תתרגל מהר לגבס. אין צורך בכל טשטוש להורדת גבס. תגיעו למרפאות חוץ ביום ד כלשהוא ובד"כ אני נמצא. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים