DDH 5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/07/2015 | 15:11 | מאת: אמא

שלום רב, לבני אובחן DDH בצד אחד, בגיל 4.5 חודשים. הרופא לא היה אופטימי לגבי שימוש בפאבליק בגיל מופלג זה, אך אמר שניתן צאנס ואם לא יהיה שיפור במהרה נעבור לספייקה. הממצאים בתחילת הטיפול ברצועות: קלינית- סימן גלאצי חיובי, אורטולני בספק, פישוק מוגבל. הדמיה: DDH עם ניאואצטבולום וראש בפריקה. לאחר שבוע עם הרצועות: קלינית: סימן גלאצי בספק, אורטולני שלילי, פישוק מלא. הדמיה: גג גרמי לקוי, גבול גרמי עליון מעוגל, שטוח, גג סחוסי מוסט. סיווג: 2C. שאלותיי: 1. האם מדובר בשיפור משמעותי בתוך שבוע? 2. האם דרגה C אינה מעידה על עצם ירך שפרט למיקומה הלקוי היא גם אינה בזוית הנכונה? והאם הרצועות יכולות לטפל בזה? 3. מנסיונך, האם בשיפור כזה תוך שבוע בגיל כמעט 5 חודשים, המשך טיפול ברצועות יספיק או שעדיין לא חמקנו מעניין הגבס? מחפשת מעט אופטימיות :) תודה רבה

מדובר בשיפור קליני (הפישוק), קשה לי להבין מהי ההדמייה הראשונה (צילום?) , אין שיפור במצב המפרק תוך שבוע. דרגה 2C אומרת שהמכתש מאוד שטוח אך המפרק ממוקם במקומו. בגילו ובדרגה כזו יש מקום לתת צ'אנס לרצועות, אם תוך 3-4 שבועות אין שיפור יש לעזוב את הרצועות ולעבור לגבס. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים