ילד בן 2 לאחר גבס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/05/2015 | 13:52 | מאת: דוד

בס"ד ילדי בן 2 התגלש במגלשה עם אמו ורגלו נתקעה מכיוון שהנעל מנעה את ההחלקה ואשתי שבאה עם תנופה מאחריו גרמה לכך שהרגל התעקמה , לאחר מכן הוא לא יכל לדרוך על הרגל במיון נעשה צילום רק לקרסול למרות שלא ידענו היכן כואב לו יש לציין שהאורטופד בדק את תנועת המפרקים והרגל והילד בכה לאורך כל זמן הבדיקה. הילד גובס למרות שלא נראה שבר בצילום,מכיוון שלא רואים שבר לאחר כשבועיים הורד הגבס ,צילום אישר שאין שבר והילד עדיין לא דורך על הרגל כבר יומיים ואנ מצחיל לחשוב שאולי זה מפחד מכיוון שהילד קטן ולא יודע להביע את עצמו איני יודע היכן כואב לו ומה לעשות כעת אשמח על עצה להמשך טיפול

סביר להניח כי קיים שבר אף שלא נצפה בצילום, רק סבלנות, בד"כ הכל חולף תוך שבועיים-שלוש ולאחר מכן ההליכה חוזרת לצורתה הרגילה תוך מספר שבועות נוספים.

14/05/2015 | 11:36 | מאת: דוד

בס"ד ראשית תודה על התשובה שאלתי הנוספת היא האם לנסות לגרום לו לעמוד או כאשר הוא יוכל הוא יעמוד לבד והאם הוא לא זקוק לגבס נוסף אם לא רואים שבר זה בצילום

מנהל פורום אורתופדיית ילדים