מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/04/2015 | 20:38 | מאת: מעיין

שלום רב הילדה שלי בת 3 חודשים ואני מתגוררת באילת. לצערי לא יידעו אותי או הפנו אותי לאולטראסונד ירכיים לתינוקת שלי. בטיפת חלב אבחנו חוסר סימטריה ושלחו אותי רק אז לבדיקה. רופא ילדים בכיר לא ראה כל בעיה בתנועה או חוסר נוחות של הילדה. עדיין המליץ לעשות את הבדיקה ואז הבנתי שזה מקובל ונעשה באופן טבעי במרכז ללא כל בעיה. מהכרותי עם האורטופד הראשי של ביהח נגשתי להתייעץ. יש לציין שהוא איננו מומחה לילדים, טען שישנה הגבלה קלה ברגל שמאל ושלח אותי לצילום רנטגן ואולטראסאונד. הצילום לאחר בדיקה של הרנטגנאי לא "צילום כל כך יפה" הוא זיהה שהילדה לא ממש היתה בפוזיציה מדוייקת אבל זה יספק את הרופא, עדיף מאשר "להקרין" אותה שוב. לאחר מס ימים נעשתה בדיקת הא"ס בה נאמר לי שהכול תקין. חזרתי לאורטופד שהפנה אותי לצילום והבדיקה והוא הסתכל על הצילום ללא התייחסות לתוצאת בדיקת האולטראסאונד שהבנתי שהיא המנחה במקרים אלו והחליט שהילדה צריכה רצועות פבליק ל3 חודשים. כאשר שאלתי האם 2 חיטולים לא יספיקו ענה שהיא גדולה כבר ושזה לא יעיל. כעס על ערעורי בצילום ומשם התוצאה ברורה. יצאתי בתחושה קשה שנפלתי בין הכסאות ועכשיו ילדתי תאלץ להיות כבולה ובנוסף תתעכב בהתפתחות הטבעית שלה בעקבות הקשירה מה שהיה יכול להמנע אם הכול היה קורה בגיל 6 שבועות כדברייך. שאלתי האם תוצאת האולטראסאונד לא מלמדת שאין צורך בטיפול הזה? האם כדאי לבדוק שוב? האם שוב לצלם את הילדה מה שמסכן אותה? הזמן קצר ואני חייבת להחליט. תוכל לעזור לי בהקדם בבקשה?? (אגב ההבחנה שלו היתה שברגל שמאל המפרק ירק שלה נמצא בזוית חדה מידי לא מיושר לימין שם טענתי לגבי התנוחה שלה בצילום והוא סירב לשמוע ואמר שהוא מזהה גם על פי זויות והפוזיציה לא כל כך ממכתיבה את העניין, שוב האורטופד אינו מומחה ילדים) אשמח לתגובה מהירה וסליחה על אורך הדברים. :\

שלום, קודם כל הילדה צריכה להיבדק ע"י אורתופד ילדים בלבד, הצילום מיותר בגילה ולא כדאי לצלמה שוב כרגע, שני חיתולים זה לא טיפול. האם הילדה צריכה או לא רצועות איני יכול לענות מבלי לראות אותה, בקיצור בדיקה אצל אורתופד ילדים בהקדם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים