אסימטריה של הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/10/2014 | 07:09 | מאת: רחלי

שלום. אני אמא לילד בן 6. רזה ופעיל מאוד מבחינה ספורטיבית. לאחרונה שמנו לב שהאגן שלו ממש עקום. בדיקה של האורטופד העלתה שהילד נולד עם אסימטריה ברגליים (הבדל של כסמטימטר וחצי), והבעיה באגן היא תוצאה של עמידה עקומה. חשוב לציין, שאף אחד עד היום לא עלה על הבעיה, גם לא בטיפת חלב או הרופאה המשפחתית. הרופא הפנה אותנו ל-CT גפיים, ללא חומר ניגוד, בכדי לבדוק את העצמות ואת אורכן. אנו מאוד חוששים לעשות לו את ה- CT, בגלל הקרינה ובגלל הגיל הצעיר שלו.האם יש דרך אחרת (MRI, צילום רנטגן) שבה ניתן לבדוק את מצב העצמות ואת אורכן? האם CT עם חומר ניגוד שונה (מבחינת קרינה) מ- CT ללא חומר ניגוד? מה אתה ממליץ לנו לעשות? תודה מראש, רחלי

1.5 ס"מ זה לא משמעותי כרגע וזה שלא גילו את זה קודם חסר משמעות (יכול להיות שלא היה וגם אם כן לא עושים כלום), אין צורך ב CT כרגע אלא מעקב בלבד כל 6 חודשים כדי לראות האם ההבדל קבוע, מחמיר או משתפר. אין צורך גם בבדיקות אחרות, חומר ניגוד כלל לא רלוונטי כאן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים