כאב עז בקרסול ולחץ לאורך הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/12/2014 | 16:51 | מאת: ליאת

שלום רב, אני כבר מיואשת. בת 35, ללא בעיות אורטופדיות בדרך כלל. אחרי שתי לידות ויציבה גרועה לאחרונה. זו כבר הפעם השלישית מזה חודש שאני נתקפת כאבים עזים באזור הקרסול. הכאב לא בנקודה אחת אלא בחלק התחתון של העצם של השוק בצד החיצוני. כל תנועה לכיוון פוינט של כף הרגל פשוט כאבי תופת. בפעמיים הקודמות זה נמשך כשבוע ולאט השתפר. עכשיו פעם שלישית. בנוסף במקביל באותו זמן יש לי לחץ עז ואי נוחות, לעיתים זרמים, לאורך כל הרגל בצד החיצוני והאחורי. אורטופד שלח לEMG (שלוקח חודש וחצי תור) ורופא אחר ישר אמר כדורים. הייתי שמחה קודם לדעת מה יש לי, אנא חוות דעתך ולאיזה רופא עליי לפנות. האם יתכן שזה עניין של כלי דם? אורתופדיה? נוירולוג? תודה לך ושבת שלום ליאת

הכתובת המתאימה היא אורתופד לא סביר שמדובר בבעיה בכלי דם . בעיה במפרקים או הגידים -יתכן.

31/12/2014 | 15:54 | מאת: יואב

היי ליאת, כמובן שצריך לבחון עד הסוף מהי האבחנה המדוייקת שגורמת לך לכאבים, אך על פניו הבעיה נשמעת כמו כאב מוקרן מהגב התחתון לצד השוק. אם את מתארת שיש לך יציבה לקויה, הייתי ממליץ לעבור אבחון מקיף אצל פיזיותרפיסט שימליץ לך איזה פעילות גופנית או טיפול מתאים למצבך. וגם להבין האם קיימת בעיה באזור הקרסול עצמו? או שמא הכאבים הם כמו שאמרתי קודם ממקור של גב. בברכת בריאות שלמה, יואב, פיזיותרפיסט מומחה, אפוסתרפיה - 09-9615111

מנהל פורום אורתופדיה