האם פריצת דיסק יכולה להוביל לבעיות אורולגיות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2011 | 23:13 | מאת: מודאג

שלום רב, הנני בן 49 שעוסק בפעילות ספורטיבית: אופני שטח וקראטה. לפני כחודש לאחר רכיבת שטח מאומצת אושפזתי בגין אצירת שתן. בעקבותיה חוברתי לקטתר כמה ימים וכן אני נוטל חוסמי אלפא. לצערי הרב, חלה ירידה משמעותית באיכות החיים שלי: מגבלות תנועה מהמותניים ומטה, קשיים בתפקוד מיני, נדודי שינה, פעילות ספורטיבית הופסקה כמעט לחלוטיןומצב רוחי שפוף. מצ"ב תשובת CT שעשיתי לפני ימים אחדים: להלן ממצאי בדיקת CT של עמוד השדרה המותני: סיבת הבדיקה: כאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגל שמאל. מנח החוליות שמור. קיימת אוסטאופניה בגבהים השונים. זיזים גרמיים מתבלטים מגוף החוליה L4 ו- L3. לא הודגמו שברים או נגעים ליטים בעצמות. ארטרופתיה פאצטלית היפרטרופית קלה בגובה L4-5 ובגובה L5-S1. המפרקים הסקרו-איליאקלים שמורים. בגובה L1-2, L2-3: הסריקה תקינה. בגובה L3-4: קיימת פריצת דיסק אחורית מרכזית עם לחץ על קדמת השק התקאלי. בגובה L4-5: קיימת פריצת דיסק אחורית מרכזית עם לחץ על קדמת השק התקאלי ועל הנוירו-פורמינות דו צדדית. בגובה L5-S1: בלט אנולוס הדיסק המשיק לשורשים S1 דו צדדית. לסיכום: מודגמת פתולוגיה דיסקלית בעלת לחץ על אלמנטים עצביים בגובה L4-5 כמפורט. אין לזהות הרס גרמי. ד"ר לב-אל אשמח מאוד לשמוע את דעתך לאחר קריאת ממצאי ה- CT הללו. תודה

בכדי שתהיה בעיה אורולוגית על רקע פגיעה עצבי צריך לפגוע בשרשים S2-4 .פריצת דיסק בגובה L4-5 תפגע בד"כ בשרשים L4;L5 אלא אם כן יש פריצה של חתיכת דיסק גדולה מאד שממש סותמת את תעלת השדרה. מן הפענוח אנימתרשם שיש לחץ רק על L4 .זאת ועוד הייתי מצפה במקרה של פגיעה עצבית אורולוגית לממצאים נוירולוגיים אופיניים לה. בכל מקרה הדבר מחייב בדיקה אורודינמית דחופה .

מנהל פורום אורתופדיה