endometrial adenocarcinoma grade 1

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

20/10/2014 | 21:44 | מאת: אלון

לאמי, בת 59, נתכלה הממצא הנ"ל בביופסיה לאחר הימצאות פוליפים, ללא דימום. הממצאים בביופסיה נלקחו מהאנדומיטריה, שריר דופן הרחם, והפוליפים. תוצאות CT ללא ממצאים משניים, סמנים עדיין לא חזרו. הרופא המבצע אמר שמנסיונו ועפ"י מה שהיה נראה לו בניתוח להסרת הפוליפים, הממצאים היו "שטחיים" והוא מקווה לטוב, אבל כמובן ממליץ על כריתה. מספר שאלות/בקשות. אני מתנצל על האורך: 1. איך מבינים האם מדובר בtype 1 או type2. לכאורה זה לא מופיע בביופסיה. 2. האם יש מקום לבדיקה גנטית של הממצאים בשלב זה, לצורך הבנה עם יש צורך בטיפול תומך כלשהו ו/או לקביעה של מידת הכריתה הרצויה של בלוטות הלימפה? הבנתי שהפרוטוקול בארה"ב ובאנגליה הוא שונה לstage 1 (אם באמת זה מה שיתברר שיש לה, ונקווה שכן). 3. האם יש מקום לשקול שימוש בגלוקופאג' טרום ניתוח? (שמעתי על מחקרים חלקיים בנושא) 4. האם יש מקום לערוך בירור גנטי לאמי, לגבי גנים מסויימים, שעשויים להשפיע על המשפחה? לסבתי מצד אמי היו שני סוגי סרטן, שד ומעי הגס. 5. האם כריתת רחם מבוצעת בארץ בשיטה רובוטית? אם כן, האם אתה ממליץ? לאמי בעיית עודף משקל ניכרת, אך לא משהו קיצוני עד כדי קשיי תזוזה. 6. אנו זקוקים בדחיפות להמלצה על רופא מטפל, ו/או רופא מנתח מעולה (ואם יש המלצה על השיטה הרובוטית, מישהו שמנוסה בה). מכל מני סיבות הרופא שביצע את הבדיקה לא נראה לאמי. האימייל שלי מופיע בהודעה. תודה רבה רבה!

1. לפי התשובה מדובר ב TYPE I וכפי שהרופא אמר סיכויי החלמה מצוינים 2. כרגע אין מקום לבדיקה גנטית, יש סיכוי מצוין שניתוח בלבד יהיה מספק 3. אין שום מקום לשקול התחלת גלוקופאז כרגע 4. מומלץ יעוץ גנטי בעתיד כמו גם קולונוסקופיה במידה ולא עשתה בעבר אבל כל זאת לאחר שתבריא ממצבה הנוכחי- כרגע זה לא משפיע על התכנית הטיפולית 5-6. ברב בתי החולים בארץ ביחידות גניקו-אונקולוגיות מבוצעת כריתת הרחם גם בגישה לפרוסקופית שמבחינת החולה טובה בדיוק כמו הגישה הרובוטית. למיטב ידיעתי ב 3-4 בתי חולים בארץ יש אפשרות לכריתה בגישה רובוטית כתוב לא את איזור מגורי אימך ואוכל להמליץ על רופאים מיומנים בתחום וניתוחים לפרוסקופים ו/או רובוטים

21/10/2014 | 08:56 | מאת: אלון

בירושלים שתי מחלקות בהדסה דר בן שושן ודר שגית ארבל שניתחו בעבר בגישה רובוטית ואני לא מעודכן האם ממשיך בשערי צדק - דר בוריס צוקרמן ופרופ בלר ברחובות בקפלן במחלקה שלי - אשמח לעזור בגישה לפרוסקופית באסף הרופא דר וקנין שמבצע בגישה רובוטית בתל השומר - דר קורח והצוות שעימו בוולפסון דר טלי לוי בבלינסון דר רם איתן וגד סבח

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית