נזלת מתמשכת (שנים)

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

19/04/2014 | 10:13 | מאת: לירן

שלום דוקטור אני בן 30. מאז גיל 10 יש לי נזלת ממש חזקה כל השנה. תמיד יש לי חבילת טישו בכיס ובתיק צמוד. אחת לשבוע-שבועיים, בערך ,יש לי 1-3 ימים של התקף צינון עז במיוחד שמשבית אותי - אבל אין לי כאבים נלווים חוץ מהצינון. למרות שאני לא מאמין במיסטיקה, צריך לציין שנדמה לי שיש גם קשר למצב הרוח. אם אני בדיכאון או דיכדוך - הצינון מתגבר, ומצב רוח טוב מפחית אותו לפעמים ניסיתי המון רופאים במהלך השנים, פעם בשירות הסדיר קיבלתי אפילו חיסונים נגד אלרגיה אבל לא עזר (השלמתי בערך 80% מהזריקות עד שהתייאשתי). הרופא משפחה שלי חושב שזה שילוב של אלרגיה וזיהום אבל שאי אפשר לדעת בוודאות לאחרונה בעקבות רצף התקפי-נזלת הוא ניסה לתת לי אבאמיס ואלרג'יקס שלא כל כך עזרו , ובשבועות האחרונים החליף לי לרינולסט (בספריי) + כדורי קלארינז רפטאבס 120 מג. כשאני משתמש בשניהם יחד יש הטבה משמעותית. כשאני משתמש רק ברינולסט יש הטבה של 50% , שזה גם סביר בשבילי ביחס למה שאני רגיל. רוב הזמן אני משתמש רק ברינולסט כי הבנתי שהקלארינז רפאטבס הוא בעל אפקט דחיסה שהורס את ריריות האף, ולכן אני משתמש בו רק בימים קשים במיוחד במשורה... (כמו כדור SOS). השאלה היא האם הטיפול הזה טוב /יעיל /בריא /בטוח לאורך זמן? או שאני שוחק את האף? מי מבין התרופות בעייתית יותר בשימוש של למעלה מ10 יום? הרופא אמר לי על אחת מהתרופות אבל אני מתבלבל.. הרינולסט או הקלארינז בכדורים? מה דעתך על הטיפות מי מלח ? (ראיתי את זה באינטרנט ) האם יש איזשהו פתרון אחר שיכול לגאול אותי מהמצב הזה ? תבין שהנזלת שלי היא לא צינון קל שרואים אצל אנשים ברחוב , אלא משהו ממש מוגזם וחולני (אני גומר בין חבילת טישו אחת ל-4 חבילות ביום . בלי להגזים!). תודה מראש חג שמח. לירן

שלום, קשה לי להוסיף על התשובות והפתרונות שקבלת או מצאת בעצמך. הכיוון באמת נשמע אלרגי , למרות שהבעיה רב-עונתית. אם קשור ללחץ, אולי כדאי לטפל בגורמי הלחץ? להפחית תופעות לחץ ע"י טיפול נפשי ? ביופידבק? לבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה