שלום כיתה א' - המלצות רופא הילדים

(0)
לדרג

היום הראשון בכיתה א' הוא יום משמעותי בחייהם של הקטנים בני השש. המלצות רופאי האגודה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) יעזרו לכם ולילדכם לעבור את היום הגדול בשלום. השיטה: הראו לילד גישה חיובית וצמצמו עבורו את אי-הודאות

הסביבה החדשה והלא-מוכרת והמעבר מ-"הכי גדול" בגן ל-"הכי קטן" בכיתה א' גורמים לעיתים לתופעות של חרדה, מתח ועצבנות לא מעטים אצל התלמידים הצעירים. רופאי האגודה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) מגישים צרור עצות מועילות כדי שכולנו "נחזור הביתה בשלום" מהיום הראשון

ביום הראשון ללימודים הזכירו לילדכם שהוא או היא אינם היחידים שמעט "מודאגים" מהיום הראשון בבית הספר. הזכירו להם כי המורים מודעים לכך וישתדלו להקל עליהם. ציינו בפני ילדכם את הצדדים החיובים בהתחלת הלימודים, ספרו להם כי "יהיה כיף" בבית הספר וכי זו הזדמנות לפגוש חברים ישנים להכיר חברים חדשים. הזכירו להם את הפעמים הקודמות בהם חזרו במצב רוח מרומם מהיום הראשון שלאחר החופש.

יש לי יום יום חג

כדי להדגיש את "חגיגיות" האירוע של הגעה לבית ספר חדש, דברו עם ילדכם על התחושות והחשש הקשורים ליום "הגדול". בקרו בבית הספר לפני תחילת הלימודים, לעיתים קרובות צוות המורים נמצא בבית הספר מספר ימים לפני תחילת הלימודים ואפשר להכיר אותם עוד לפני תחילת הלימודים. בקרו בכיתה המיועדת לילדכם ובמידת האפשר פגשו את המורה והמנהל/ת של בית הספר. השתדלו לארגן מפגש עם חבר המיועד ללמוד עם ילדכם באותה כיתה, עוד לפני תחילת הלימודים, כך ייהנה ילדכם מ-"פנים מוכרות" ביום הראשון. והכי חשוב: אל תצרו צפיות מוגזמות ולא מציאותיות אצל הילד אבל חשוב להעביר הרגשה אופטימית לגבי תחילת הלימודים .

אל תשכחו להציע לילדכם דרכי התמודדות עם תלמידים מציקים. להנחות אותם לא להיכנע לדרישתם אלא להתרחק מהם ולבקשם להפסיק. אם מתעוררת בעיה מתמשכת עודדו אותם לשתף ודברו עם המורה בבית הספר. רעיון טוב הוא למצוא תלמיד או תלמידה מבוגרים יותר עמו הילד או הילדה יכולים להגיע אתם לבית הספר. אם ילדכם מבוגר יותר הציעו לו לצרף תלמיד חדש או צעיר יותר לנסיעה לבית הספר. במידה ואתם חושבים שצריך, לוו את ילדכם לבית הספר ובחזרה ביום הראשון ללימודים, והפכו את העניין לחוויה משפחתית מהנה.

בדיקה לפני המראה

תשאלו כל טייס F-16 בחיל האוויר, והוא יספר לכם שלא משנה כמה הוא מכיר את המטוס וכמה הוא טס בעבר, הוא לעולם לא ימריא לפני שהוא מבצע את ה-"בד"ח", רשימת הבדיקות החיוניות הנעשות במטוס לפני כל המראה. גם אתם, הכינו רשימה כזאת לקראת היום הראשון של הלימודים ובה מרוכזים כל פריטי המידע השונים להם זקוק הילד ביומו הראשון בבית הספר. תעברו יחד עם ילדכם על רשימת ה-"בדיקות החיוניות", כך תוודאו כי במידה וילדכם ירגיש "אבוד", תהיה לו רשימה ובה התשובות לשאלות שעלולות להתעורר.

רשימת הבד"ח לתלמיד עבור מבצע "יום הראשון של הלימודים":

1. האם ההרשמה בוצעה כנדרש?
2. האם מסרתם לבית הספר את הצהרת הבריאות ומספרי
הטלפון בזמן חירום?
3. האם הופיעו בעיות בריאות חדשות בחופש? האם מסרתם
דיווח על כך לאחות בית הספר, בליווי המסמכים
הרפואיים הנדרשים?
4. הוראות משרד הבריאות אוסרות על מתן תרופות בבית
הספר. האם ילדכם זקוק לתרופות בבית הספר ואם כן, מי
דואג כי הוא ייקח אותן כנדרש?
5. באיזו שעה בדיוק מתחילים הלימודים ובאיזו שעה בדיוק
הם מסתיימים?
6. כיצד מגיעים לבית הספר? האם הילד יודע היטב את
הדרך? האם שוננו כללי הבטיחות וההתייחסות לאנשים
זרים? מהם חוקי בית הספר לגבי הגעה באופניים או
"השיגעון החדש" - הקורקינט?
7. האם צריך לקחת ארוחה קלה? מתי ארוחת הצהרים? האם
ניתן לקנות בבית הספר ועוד יותר חשוב... כמה זה
עולה?
8. איזו לבוש הילד צריך? האם ישנן הגבלות לבוש בבית
הספר? האם צריך לבוש נוסף לשיעור ספורט?
9. ואחרון חביב - להיכן ילדכם חוזר לאחר הלימודים? האם
הוא יודע היטב את הדרך? והאם הוא יודע כיצד לצור
קשר עמכם במידת הצורך?

כללי הזהב

אחרי שסיימם לעבור עם הילד על רשימת הבד"ח שלו ליום הראשון, יש להפנות תשומת לב מיוחדת לנושא הבטיחות בדרכים. זהו הנושא החשוב ביותר. כולנו רוצים לראות את הילד חוזר הביתה בשלום. לכן השאירו את נושא הבטיחות לסוף והדגישו אותו במיוחד כך שהדבר האחרון שהילד יזכור מהשיחה עם הוריו הוא שעליו להיות אחראי וזהיר. שננו לילד שלושה כללים פשוטים והם ימנעו פגיעה בשלושת המקומות בהם נפגעים ילדים רבים.
הכלל הראשון: המתינו לעצירה מוחלטת של רכב ההסעה לפני הירידה מהמדרכה .
הכלל השני: על תנועו באוטובוס.
הכלל השלישי: איך חוצים את הכביש. זוכרים? מסתכלים שמאלה, אח"כ ימינה ושוב פעם שמאלה וחוצים את הכביש בצורה הקצרה ביותר.

אחרי שהילד חזר מבית הספר, יש את נושא שיעורי הבית. דאגו למקום מתאים להכנת שיעורי בית, וודאו כי המקום רחוק מגורמים מסיחים כמו טלוויזיה או מחשב. הראו לילד התעניינות בשיעורי הבית שלו, הסבירו את המטלות ככל שצריך ובדקו ששיעורי הבית הושלמו כנדרש. יכול להיות שמצאו כי אתם מתקשים להתאים את זמן הכנת השיעורים של הילד לפעילויותיו האחרות של ילדכם. במקרה כזה יתכן שצריך להפחית בפעילות אחרת או לבדוק אפשרות להכנת השיעורים בבית הספר. אם מתעורר קושי במקצוע מסוים ואינכם יכולים להתמודד עם כך לבד, מורה פרטי יכול להיות פתרון טוב. אל תשכחו לדבר על כך עם מורה הכיתה קודם.

יום לימודים מוצלח ושנת לימודים פוריה לכל הילדים ולכל המורים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום