מתכונים

כיסוני סרפד ואזוב

מידע כללי
כותב המתכון:
נסים קריספיל
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
דברי מאפה - מאפים שונים
מספר מנות:
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
מרכיבים
* לבצק:
*
* 2 כוסות קמח
* 1 כוס מים
* מלח
*
* למלית:
*
* 1 ק"ג סרפד
* 1/4 כוס מי מלח
* 50 גרם עלי אזוב מצוי
* 2 בצלים
* 1/2 כוס שמן
* קורט מלח
* 1 ק"ג קמח
* 1/2 ליטר מים
הוראות הכנה
1. שוטפים את עלי הסרפד היטב

2. מבשלים את העלים במי מלח במשך כרבע שעה

2. מסננים את העלים ומצננים

3. לאחר שהתקררו, סוחטים את העלים וקוצצים אותם

4. במקביל, קוצצים את הבצק דק-דק ומטגנים אותו בשמן

5. מוסיפים את עלי האזוב וקורט מלח וממשיכים לטגן עד להזהבה (יש להקפיד לא להגזים בטיגון)

6. מוסיפים את הסרפד הקצוץ וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה במשך כ-5 דקות נוספות

7. במקביל, מכינים את הבצק

8. מרדדים את הבצק עד להיותו דק מאוד

9. חותכים את הבצק לריבועים או למשולשים וממלאים אותו במלית שהוכנה

10. את הכיסונים אפשר לאפות בתנור ביתי או בתנור שדה, או לטגן במחבת