מתכונים

חצילים במילוי גבינה מתובלת ובצל ירוק

מידע כללי
כותב המתכון:
בשמת לבב-סורקי, קייטרינג "הנפלינג"
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
מתאבנים - מתאבני גבינה
מספר מנות:
20
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
כשעה
מרכיבים
* 4 חצילים, ארוכים
* 1 בצל ירוק, צרור אחד יפה
* 500 גרם גבינת שמנת
* 3 כפות עירית, קצוצה
* 3 שיני שום, כתושות
* 1/2 כפית מיץ לימון
* לפי הטעם מלח
* לפי הטעם פלפל שחור
הוראות הכנה
1. חותכים את החלק הירוק של הבצל הירוק לחתיכות באורך של כחצי ס"מ יותר מרוחב החצילים.

2. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. פורסים על משטח וזורים עליהם מעט מלח.

3. משהים כחצי שעה ומנגבים את הנוזלים עם נייר סופג.

4. מטגנים את פרוסות החציל בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

הגבינה:
5. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

הרכבת המנה:
6. מורחים כל פרוסת חציל בשכבה נדיבה של גבינה.
מניחים על הקצה של כל פרוסה בצל ירוק ומגלגלים תוך הידוק.

הצעה: אפשר לקשור כל גליל בעירית.