נגישות
נגישות

בלבול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עקיצת מדוזה: מה חשוב לדעת?

תקופת המדוזות בשיאה ומדי יום אנו שומעים על עוד ועוד מקרים של צריבות, עקיצות וכוויות ממדוזות. מה מומלץ לעשות במקרה של עקיצת מדוזה, ולא פחות חשוב - מה לא כדאי לעשות? כל מי שביקר בחופי הים בשבועות האחרונים נתקל במספר לא מבוטל של מדוזות - חלקן פרוסות על החוף ואת חלקן ניתן לראות כבר במים הרדודים.   מהי מדוזה ומדוע היא עוקצת? המדוזה שייכת למשפחת הצורבים. עשויה מחומר דמוי ג'לי, בעל מבנה כללי המזכיר מטריה או פעמון, כאשר ה"ענבל" עשוי ממספר משושים בעלי תאי צריבה. קיימים מספר סוגים של מדוזות כאשר השכיחה ביותר באזורינו היא החוטית הנודדת, המאופיינת בזרועות צייד מרובות, הנראות כמו חוטים. הזרועות הללו מכילות תאים צורבים דמוי מזרקים, בעזרתם המדוזה משתקת את הטרף ממנו ניזונה. הארס מאוחסן בתאים הצורבים ופעיל ברגע השחרור. כאשר הזרועות נתקלות בגוף חי, נורים המזרקים הקטנים ומחדירים לתוכו את הארס. "במקרים של עקיצת מדוזה, רוב האנשים ירגישו כאב מקומי, תחושת צריבה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבלבול

הזיות - תמונת המחשה
הזיות העידן המודרני והרשתות החברתיות מעודדים אנשים רבים לעסוק במראה החיצוני שלהם ולבצע טיפולי...
אנצפלופתיה - תמונת המחשה
אנצפלופתיה מהי שחמת הכבד - ומדוע היא נגרמת? איזה סיבוכים צפויים להתרחש בעקבותיה? מהו הטיפול היעיל...
כבד שומני - תמונת המחשה
כבד שומני הטיפולים החדשים להפטיטיס C מונגשים מעתה לכלל החולים במחלה, ללא הגבלה וללא קשר לחומרת המ...
בעיות זיכרון - תמונת המחשה
בעיות זיכרון סובלים ממיגרנות, כאבי גב, חוסר איזון הורמונלי או אסתמה? רפלקסולוגיה דרך הקרקפת היא שיטת...
בריאות הנפש - תמונת המחשה
בריאות הנפש חוזרים הביתה מותשים מהעבודה? אין לכם כוח למשפחה ולתחביבים? אתם לא לבד: ארגון הבריאות הע...
שבר בגולגולת - תמונת המחשה
שבר בגולגולת כתבי היפוקרטס מצטיינים בדיווחים הרפואיים המפורטים הכלולים בהם, הם כתובים בבהירות מפליאה...
ללמוד עוד על בלבול
כל הסודות, בדרך להנקה נכונה-תמונה

מה חשוב לדעת על תזונה בזמן הנקה? מדוע חלב האם כל כך חיוני,...

מאת: מירב נחום
03/05/2017
עקיצת מדוזה: מה חשוב לדעת?-תמונה

תקופת המדוזות בשיאה ומדי יום אנו שומעים על עוד ועוד מקרים...

מאת: מערכת זאפ...
21/07/2019
חגיגות הסילבסטר: ממה חשוב להיזהר?-תמונה

הלילה יתקיימו ברחבי הארץ חגיגות השנה האזרחית החדשה, שיצוינו...

מאת: מערכת zap...
31/12/2018
מחלות חורף: לעבור אותן בשלום-תמונה

החורף מביא עמו הרבה גשם, אבל גם לא מעט הצטננויות, שפעות...

מאת: עומר פורת
28/01/2013
אולי יענין אותך לדעת...
בדיקת EEG - תמונה
בדיקת EEG
בדיקת EEG היא בדיקה להערכת תפקוד מוחי,...
מדד גלאזגו - תמונה
מדד גלאזגו
מדריך בדיקות...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבלבול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בלבול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי טל, לאחר טיפול כושל באנטיביוטיקה בחיידק ההליקובקטר פלורי, אני חושב על לנסות משהו טבעי, קודם כל לבד בבית. כן כן, אני יודע שהרבה ימליצו ללכת למטפל אלטרנטיבי, ובכל זאת רציתי לנסות לבד קודם כל. החיידק גרם אצלי לבחילות וכאבי בטן. קראתי קצת באינטרנט, ויש לי כמה שאלות, אשמח מאוד לתשובות: 1. אני מאוד מבולבל, האם החיידק הזה שורד בגלל חוסר חומציות או בגלל עודף חומציות? האם מותר לי לאכול דברים חומציים כגון מיץ חמוציות, תפוזים, עגבניות, לימון וכו' (בעלי ויטמין C)? או שיותר להתמקד בדברים לא חומציים כגון מלפפונים ושאר ירקות ירוקים? 2. אורז\פסטה\כוסמת\קינואה\שיבולת שועל\תפוח אדמה - האם הם עוזרים להכחיד את החיידק? או לפחות לא תורמים לו? 3. אלת המסטיק\מסטיק תימני - הבנתי שזה נלחם טוב בחיידק הזה, היכן ניתן להשיג את זה ובאיזה צורות? עשב? תבלין? 4. זרעי אשכוליות - האם בתור תמצית ניתן לקנות את זה לבד או רק עם מרשם? אם כן היכן? חוץ מזה, האם אפשר להכין את זה לבד מאשכוליות? 5. האם זרעים טבעיים של פירות הדר זה משהו אכיל? והאם זה יכול לעזור? 6. האם כורכום עוזר? תבלינים אחרים? 7. איזה מיצי ירקות יעזרו להביס את החיידק הזה? (אין לי ספק שכל מיץ ירקות הוא בריא, אבל השאלה מה יעשה את האפקט המירבי מול החיידק הזה :) ) 8.האם מיצי ירקות ניתן לשתות עד אינסוף או רק לתקופות מוגבלות ואז להפסיק? 9. מסטיקים - מותר או אסור? 10. מיץ חמוציות - מותר? אם כן, האם כאלה שקונים בחנות הם בסדר או להכין בבית? 11. קינמון - ראיתי המלצה עליו בכמה מקומות - אשמח לדעה נוספת כאן. משנה האם צורכים אותו בתור תבלין או בתור מקל? 12. כרוב כבוש - עוזר או מזיק? שמתי לב שלאחר שהתחלתי לאכול אותו התגברו לי קצת הכאבי בטן, אבל אולי זה רק צירוף מקרים. 13. כל דבר נוסף שיעזור לי יתקבל בברכה :) מאוד מצטער על ריבוי השאלות, המון המון תודה!

שלום גיא חיידק ההליקובקטר כנראה אחראי בגרימת מחלות עיכול שונות ביניהן -אולקוס האיבחון חשוב מאוד ,אולם הטיפול האנטיביוטי שנוי במחלוקת מכיוון שהוא נמצא גם באנשים רבים שאינם סובלים מהמחלה,וכן משום שאילו שנפטרו ממנו עשויים להיחשף אליו שנית. מנקודת ראות של הרפואה הסינית מדובר במצבי "חום בקיבה".ברפואה הסינית מתיחסים לצרבת או כאב ברום הבטן כצ'י/אנרגיה מורדת של הקיבה. לכל איבר יש כיוון בו האנרגיה שלו זורמת. האנרגיה של הראות תזרום כלפי מטה והצידה-כאשר יש פתולוגיה והאנרגיה זורמת כלפי מעלה- האדם ישתעל. אותו הדבר עם הקיבה. פעולת הקיבה לתמצת את המזון הנכנס לגוף והאנרגיה שלה מופנית כלפי מטה .כאשר יש פתולוגיה והצ'י זורם כלפי מעלה נחוש צרבת,שיהוקים,בחילות, כיב קיבה. צריבה משמעותה אש בקיבה. האש ,לרוב תגיע לקיבה כתוצאה מתזונה עשירה בחריף ,מטוגן ומזון מהיר שנאכל מהר . מספר המלצות לתזונה: *חלק/י את כמות המזון היומית לשלוש ארוחות עיקריות ושלוש ארוחות קלות. *לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון את המאכלים בכל קבוצה. *מומלץ להכין ארוחות ומוצרי מזון מראש כדי למנוע אכילה לא מבוקרת. *אל תחכה/י עד שתהיה רעב/ה מאוד. כשרעבים מאוד מאבדים שליטה על כמות המזון שאנו אוכלים. *לפנות זמן לארוחה. לאכול בישיבה בתנאים נוחים ורגועים. *להגיש את מנת המזון בצלחת אישית ולא בקערה מרכזית. *להשתמש תמיד בצלחות בינוניות או קטנות. *בזמן אכילה אל תעסוק/י בפעולה אחרת כמו צפייה בטלוויזיה או קריאה. *לאכול לאט, להניח את הסכום בין ביס לביס, ללעוס היטב את המזון. *התרכז/י בפעולת האכילה וההנאה מהאוכל. בנוסף ,לאחר אבחון -דיקור ,צמחי רפואה סינים,יעוץ תזונתי וצ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה יכולים להשלים את הטיפול. מאחל בריאות טל

שלום, יש לי שני בנים שנוטלים ריטלין בתקופת הלימודים באופן קבוע. לאחרונה ראיתי פירסומים משכנעים על תוסף תזונה של "טבע", אשר נחקר לינית ונמצא יעיל בהפחתת התסמינים של ADHD. אשמח לדעת עמדתך בטיפול זה במקום ריטלין. תודה רבה, מרב

מרב שלום, Zoom הוא תכשיר של חברת 'טבע', המיועד לטפול בהפרעת קשב ורכוז. התכשיר מוגדר ע"י משרד הבריאות כתוסף מזון ולא כתרופה. פרטים מלאים על התכשיר תוכלי למצוא באתר חברת 'טבע', בכתובת http://www.zoom-teva.co.il . Zoom מכיל פוספטידיל-סרין ואומגה 3. לא אכנס להסברים ארוכים על החומרים הללו, רק ארצה לציין שתי עובדות. הראשונה היא שפוספטידיל-סרין (Phosphatidylserine) יש תפקיד בתהליכי למידה ובהתנהגויות שונות. השניה היא שטפול באומגה 3 (Omega-3 fatty acid) כנראה אינה יעילה בטפול בהפרעת קשב ורכוז. כיון שהתכשיר מוגדר כתוסף מזון ולא כתרופה, אין צורך להוכיח את יעילותו של התכשיר, אלא רק להראות שאינו מהווה סכנה. למיטב ידיעתי בוצע עד היום מחקר אחד קצר (15 שבועות) על מספר קטן יחסית של ילדים (150 ילדים) שהראה יעילות מסויימת. המחקר היה בממון החברה המייצרת את תכשיר. מחקר אחד אינו מוכיח דבר, אך גם אינו שולל דבר. בשורה התחתונה, אין לנו מספיק מידע כדי לומר אם התכשיר יעיל או לא. אין לנו עדויות לכך שהוא מזיק, וממרכיביו, לא סביר שהוא מזיק. כמו בכל טפול שאין לגביו מידע מספיק, איני סבור שיש מקום שהוא יחליף טפול מועיל (אם בנך נהנה מ-Ritalin, אין סיבה להחליף), ויש לקצוב תקופת זמן לנסיון, ולאחריה לשקול האם יש שפור במצב או לא. אם יש שפור, יש סיבה טובה להמשיך. אם לא, אין סיבה להמשיך בטפול. מקוה שעזרתי, ד"ר ברנע ארז.

מציעה להקשיב לריאיון עם ד"ר איריס מנור בנושא המחקר שנערך על ידה לתוסף התזונה - ZOOM. בריאיון היא מסבירה שהמחקר נערך על 200 ילדים למשך חצי שנה + שנה מעקב ונמצא שהוא עובד לאורך 24 שעות עם השפעה טובה על רוגע ויציבות.

שלום ...הנורולוג רוצה שאתן לבן שלי ריתאלין ופשות זה מפחיד אותי ובמקרה שמעתי על זום אני רוצה לדעת אם יש תופעות לווי ..אני מעוניינת לשמוע

במקביל ליתרונות הרטלין, ובדומה לתרופות אחרות, ייתכנו תופעות לוואי שונות בקרב הנוטלים את התרופה (בהסתמך על נוסח העלון לצרכן שלפי תקנות הרוקחים)[15] - תופעות לוואי שכיחות: איבוד תיאבון, עצבנות, קושי להירדם (התופעות חולפות בדרך-כלל תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה) תופעות לוואי אפשריות נוספות (אם הופיעו או החמירו תופעות אלה יש להיבדק על ידי הרופא): פריחה בעור, סרפדת (Urticaria), חום, הזעה, בחילה, הקאה, כאבי בטן, סחרחורת, כאבי ראש, מצב רוח ירוד, חוסר מנוחה, התכווצות שרירים, יובש בפה, ראיה מטושטשת, אובדן משקל, שינויי לחץ דם, נשירת שיער. תופעות לוואי נדירות המחייבות היוועצות מיידית ברופא: חום גבוה פתאומי; כאב ראש חמור או בלבול, חולשה או שיתוק של הגפיים או הפנים, קושי בדיבור (אלה סימנים להפרעה בכלי הדם במוח); דפיקות לב מהירות, כאב בחזה, קוצר נשימה, עלפון, עוויתות בלתי נשלטות; חבורות (סממן ל פורפורה תרומבוציטופנית); עוויתות שרירים או טיקים; האטה בקצב הגדילה, כאבי גרון, חום וצינון (כסממן לתופעות בדם); תנועות בלתי רצוניות של הגפיים, גוף ופנים; שינויים בראייה, הזיות; פרכוסים; עקצוץ בעור או שלפוחיות; כתמים אדומים על העור; התנפחות השפתיים או הלשון או קשיי נשימה (סימנים לתגובה אלרגית חמורה); החמרה בסימפטומים של ההתנהגות שקדמו לטיפול, שמיעת קולות, חשדנות, מחשבות שוא, מצב היפומני, מאני או מחשבות אבדניות (נושא שנוי במחלוקת) התופעות הפסיכוטיות עלולת להיווצר בעיקר עקב שימוש לרעה על ידי הזרקה בווירד. בזמן השימוש בתרופה אין לשתות יינות או משקאות חריפים. בין השאר, צריכת אלכוהול עשויה לגרום להגברת קצב השחרור בסוגים מסוימים של התרופה הכוללים מנגנון לשחרור מושהה[16][17][18][19].

אני בן 42 לפני כמעט 3 שבועות החלו לי כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל עם צריבה בשתן במוקד חירום ביצעו בדיקת שתן עם סטיק הרופאה קבעה שיש לי דלקת בדרכי השתן. קבלתי אנטיביטיקה צפפןיט פורטה 500mG מכיוון שלא השפיע לאחר יומים נגשתי לרופאת משפחה אנטיביטיקה הוחלפה ל - macrodantin 100mg וכן כדורי הרגעה ספסמלגין כמו כן צילום רנטגן סקירת בטן וסונר כליות,בדיקת שתן+תרבית ודם. בקשה שאחזור אליה לאחר מספר ימים עם לא יהיה שיפור צריבה השתפרה אך כאב לא חלף לכן חזרתי אליה הופנתי לכירורג.בכירורגית המליצו שראה קודם אורלוג שעל סמך סונר כליות תקין ללא אבנים צילום תקין ללא חשד לאבנים ופיזור גזים תקין במעי וכן בדיקת שתן תקינה כולל תרבית ללא צמיחה ובדיקות דם תקינות הופנתי לכירורג שגם ראה את הבדיקות ושלח אותי לסונר בטן(כבד,טחול,כיס מרה,כליות,אאורטה ביטנית,לבלב,ררופריטוניאים) הכל תקין,בכליה שמאלית ציסטה אגנית 2.3 ס"מ עם הסתידות דופנית(קיימת אצלי כבר שנה)באבחנה נבדלת אבן בגביע מרכזי 7 מ"מ. לפני חזרה לכירורג לאחר התיעצות עם רופאת משפחההלכתי למיון עם כל התוצאות עברתי בדיקת שתן ודם שיצאו תקינות וכן נבדקתי ע"י כירורג שקבע שבטן רכה רגישות בבטן שמאלית תחתונה ללא גירוי צפקי. המלצות בשיחרור ct בטן ,רופא גנטי לשלול fmf(יש במשפחה). לא נכלל בהמלצות לשחרור אך כירורג המליץ גם פסג מעי דק(לשלול מחלת קרון). רציתי לציין שעברתי בירור גסטרו לפני חצי שנה גסטרוסקופיה וקולסקופיה שיצאו תקינים.כמו כן אני סובל מזה שנה מכאבי גב תחתון צד שמאל ומטופל אצל אוטופד אך אף פעם לא גרמו לי לכזה כאב. רציתי להתייעץ כי יצאתי יותר מבולבל ולחוץ מהמיוןוהמלצות בשיחרור לא מרגיעות אותי במיוחד שאני סובל כבר 3 שבועות מכאבים מה עלי לעשות ? כמו כן כששאלתי האם כיווןן של בעיה אולי במעי אז נאמר לי שעברתי בירור לפני חצי שנה וגם זה צריך לבוטא עם תסמינים של חום ויציאות לא סדירות שלילשולים הקאות וכוואני שואל האם בכל זאת צריך לבדוק כיוון זה.

כאבי בטן שמאלית תחתונה יכולים להגרם ממגון של סיבות, כולל בעיות בדרכי השתן כגון זיהומים ואבנים, דרך בעיות גב הקורנות לבטן התחתונה, ועד לבעיות במעי. אם עברת קולונוסקופיה מלאה רוב הסיכויים שאין לך גידול במעיים, אולם יתכן כי ישנה דלקת במעי. דלקת כזו, וספציפית בטן שמאלית תחתונה, יכולה להגרם למשל כתוצאה מסעיפים של המעי, שיתכן שלא הבחינו בהם בקולונוסקופיה. סעיפים (דיברטיקולים) במעי הגס הם שינויים במבנה המעי הגס השכיחים באוכלוסיה המערבית, ושכיחותם הולכת ועולה עם הגיל. הסעיפים הם מעין כיסים צדדיים המתבלטים מדופן המעי הגס החוצה. סעיפים שכיחים יותר במחציתו השמאלית של המעי הגס, ובעיקר בקטע הנקרא "סיגמואיד". רוב האנשים להם יש סעיפים אינם חשים בכך כלל והדבר אינו מפריע לאיכות חייהם. אולם לעיתים מופיע סבל, שיכול להתבטא בטווח רחב של סימפטומים, החל מכאב קל ועד לזיהום קשה . כאשר נוצרת דלקת באחד הסעיפים, יכול כל מקטע המעי הסמוך להיות מודלק (מצב המכונה "דיברטיקוליטיס"). במצב זה מופיעים בד"כ כאבים שיכולים להיות מלווים בחום ותחושה כללית רעה. כאשר הסעיפים לא גורמים לשום סבל או סיבוכים, אין צורך לטפל בהם. מומלץ לשמור על כלכלה עשירה בסיבים תזונתיים, כגון ירקות, לחם מחיטה מלאה וכדו', בכדי להאט את התקדמות מחלת הסעיפים. כאשר ישנם כאבים חזקים או סימני דלקת יש צורך להיבדק על ידי רופא. דלקות קלות יכולות להיות מטופלות באנטיביוטיקה דרך הפה, אולם דלקות קשות יותר לעיתים דורשות אשפוז ואנטיביוטיקה תוך ורידית. CT בטן, שאליו נשלחת, יכול לעזור באבחנת דלקת מסוג זה. כל טוב.

עברתי ct בטן לגבי התיחסותך נאמר שם סעיפים בסיגמא כל שאר האיברים הנבדקים תקין סיכום:ציסטה פשוטה בכליה שמאלית ללא הסתידות בתוכה,ללא אבנים. 1. איך אני ממשיך מפה והלאה עדין סובל מכאבים לוקח משככי כאב (איזה רופא אמור לרכז את הטיפול מקצועי ,רופאת משפחה)? 2. מה זה עוד יכול להיות האם זו יכולה להיות בעיה גסטרונולוגית למרות שעברתי בירור גסטרוקופיה+קולנסקופיה לפני חצי שנה(הכאב הוא רק בחודש האחרון)? 3. אם ראו אבן באולטראסאונד(באבחנה מבדלת) וב ct לא אז אין אבן ? 4. אם התשובה ל -2 שלילית האם רצוי שאפנה למרפאת כאב? 5.רופאת המשפחה אמרה לי לפני ct שאם ct יהיה תקין סביר להניח שמדובר במעי רגיז הוא fmf אך כיוון שאני סובל שנים ממעי רגיז אף פעם הכאב לא הופיע בצד שמאל חוץ מזה היה מלווה ביציאות רבות וגזים וכאב באמצע הבטן מה שאני לא חש כעת ולגבי fmf השקיעה שלי היתה תקינה כך שקשה לי לחיות בשקט עם התאוריה הזו שגם תפטור אותה מהמשך בירור ואני אשאר עם הכאב

בשבוע שעבר מיום רביעי עד אתמול בבוקר הרגשתי תופעות של התקף חרדה לאורך כול שעות היום. בימים ראשון ושני בשבוע שעבר נטלתי 0.25 מ"ג קלונקס במקביל ל-100 מ"ג סרטרליין, כאשר התחלתי במינון זה ביום רביעי לפני כשבועיים. לפני חודש כאשר התחלתי טיפול בסרטרליין, נטלתי 0.5 מ"ג קלונקס במשך שבועיים וחצי, ולאחר מכן כאמור הפחתתי על דעת עצמי ל-0.25 מ"ג. בעקבות התחושות הקשות מאוד שהרגשתי מיום רביעי שעבר עד ראשון בבוקר (לדעתי כתוצאה מהפסקת נטילת הקלונקס), הלכתי לרופאת המשפחה ושיתפתי אותה בדבר. היא יעצה לי ליטול 0.5 מ"ג קלונקס פעמיים ביום ולאחר מכן להפסיק בהדרגה. כמו כן ביקשתי ממנה הפניה לפסיכיאטרית המטפלת בי כדי שתקבל אותי לפני התור אצלה שנקבע בעוד שבועיים. בניגוד לעצת רופאת המשפחה, הפסיכיאטרית הורתה לי להפסיק את נטילת הקלונקס בבת אחת במינון של 1 מ"ג ליום, ביום שבו אתחיל ליטול סרטרליין במינון של 200 מ"ג ליום (בעוד כשבוע וחצי). יש לי רצון להפסיק את נטילת הקלונקס כי הבנתי ששימוש ממושך בה אינו מומלץ וככול שנוטלים אותה לפרק זמן ממושך יותר, יש צורך להעלות במינון. אבל אני לא יודע למי כדאי להקשיב, לרופאת המשפחה שאמרה לנסות להפסיק בהדרגה, או לפסיכיאטרית שאמרה להפסיק לגמרי את הנטילה של 0.5 מ"ג פעמיים ביום. יש לי תור אצל הפסיכיאטרית בעוד שבועיים, אבל רציתי לשאול ליתר ביטחון גם את רופאת המשפחה האם זה בסדר שאסמוך על דברי הפסיכיאטרית, אבל אין תורים קרובים אליה, רק בעוד שבועיים ובדיוק באותו יום שאני מוזמן לפסיכיאטרית. מה לעשות? אני מבולבל וחושש מאוד וקשה לי לקבל החלטה.

מתקן חלק מהמשפט הראשון: בשבוע שעבר מיום רביעי עד יום ראשון בבוקר (קודם לכן נכתב "אתמול בבוקר").

ביום שלישי הצלחתי להיכנס ללא תור לרופאת משפחה והיא אמרה לי שכדאי לפעול ע"פ הוראת הפסיכיאטרית. אולם אני עדיין לא רגוע וחושב שאם אעשה כן התופעות הנוראיות שחשתי בסוף השבוע שעבר יחזרו (תסמינים של התקף חרדה לאורך כול היום המתבאים בדופק מואץ, בחילה, חוסר תיאבון, הרגשה שהדם לא זורם בצורה תקינה לכול חלקי הגוף, צמרמורת, רעד, בלבול, ערפול הכרה), מה שאומר שפיתחתי תלות בקלונקס, מצב שמפחיד אותי מאוד. האם זה בסדר להפסיק את נטילת הקלונקס במינון של 0.5 מ"ג פעמיים ביום בבת אחת לאחר נטילה של יותר מחדש? אציין שמיום רביעי העליתי את מינון הסרטרליין ל-150 מ"ג כמובן ע"פ הוראת הפסיכיאטרית, ומיום שישי הבא אמור להעלות ל-200 מ"ג וכאמור להפסיק לחלוטין את נטילת הקלונקס ולא בהדרגה. אני יודע שעליי להיצמד להנחיית הפסיכיאטרית אך הנושא מטריד אותי מאוד, גם כך אני אדם אובססיבי ופרפקציוניסט מטבעי המאובחן ב-OCD. בנוסף הפסיכיאטרית תתעצבן עליי ולא תהיה מוכנה לטפל בי אם לא אפעל ע"פ הנחייתה, היא גם דאגה לשדר לי זאת. בפגישה האחרונה איתה היא ממש התעצבנה עליי ונראה היה שהתייאשה מהניסיון לאזן אותי ואיבדה את סבלנותה כלפיי. עם זאת אינני מעוניין להכניס עצמי לטלטלה נוספת ולעבור לפסיכיאטר/ית אחר/ת, כי אני מטופל שלה כבר קרוב ל-7 שנים. אני נמצא ממש במלכוד ומבולבל ברמות מטורפות בעניין כול סוגיית השינויים התרופתיים הלא מעטים שאני עובר כבר חצי שנה. לא מצליח לראות את הסוף וחושש שאהיה שפן ניסיונות של תרופות לעוד הרבה זמן, עד שאמצא את הטיפול המתאים אם בכלל.

סליחה על ריבוי ההודעות והשאלות... עקב התחושות המוזרות והמפחידות מאוד שעברתי בסופ"ש שעבר כתוצאה מהפסקת נטילה מוחלטת של קלונקס 0.5 במשך שבועיים וחצי ויומיים נוספים של נטילת 0.25, חשבתי שיהיה נכון לבנות תוכנית גמילה איטית ומבוקרת. בעוד כשבוע אני אמור להעלות את מינון הסרטרליין ל-200 מ"ג שלפי דברי הפסיכיאטרית זהו המינון הטיפולי והמקובל במצבי (דיכאון, OCD), וחשבתי שמיום זה אחל להפחית את מינון הקלונקס שנוטל מיום ראשון האחרון (0.5 בבוקר ו-0.5 בבוקר) ברבע כדור ולהמשיך כך כול שבועיים, דהיינו כול שבועיים להפחית ברבע כדור עד להפסקה מוחלטת של נטילתו (לפי החישוב שלי התהליך עשוי להימשך כשלושה וחצי חודשים). אני חושב שזה רעיון טוב, למרות שזה תהליך ממושך שמצריך הרבה תשומת לב וזהירות. מה דעתך בעניין? אם אעשה כן אצליח באופן סופי להיגמל מקלונקס? האם כדאי לשתף את הפסיכיאטרית בתהליך? או שעדיף שאגיד לה ש"הפסקתי בבת אחת כפי שהצעת לי כשהגעתי ל-200 סרטרליין"? למרות שאינני בעל מקצוע אלא רק מטופל, אני חושב שהרעיון שלי יהיה הרבה הגיוני ובטוח. בזמן האחרון אני מתעמק בנושא הבנזודיאזפינים ועד כמה הם עלולים להיות מסוכנים בשימוש ארוך טווח של יותר משבועיים. אני בשום אופן לא רוצה להיות מכור לשום כדור מהסוג הזה אחרי מה שחוויתי בסופ"ש שעבר. ולכן קיבלתי את ההחלטה להפסיק בהדרגתיות, כול שבועיים ברבע כדור. אשמח לחוות דעתך המלומדת, ויותר מכך אשמח שתאשר לי להתחיל בתוכנית הגמילה ושתהיה עבורי נכונה ומתאימה.

החלטתי שיהיה נכון יותר להפחית בחצי כדור כול שבוע, עד להפסקה מלאה. זו תהיה הדרגתיות מתאימה ובטוחה לדעתך? כי להפחית כול שבועיים ברבע כדור זה נראה לי יותר מדי מוגזם וכמובן שזה ייארך זמן רב יותר ואין לי כבר סבלנות, רוצה להפסיק כמובן בהדרגתיות אך גם לא בהדרגתיות "צולעת" מדי.

שלום לך כדאי להגמל עם ליווי רפואי. ככלל כדאי לרדת במדרגות של רבע מיליגרם קלונקס כל שבועיים. בהצלחה- זה חשוב להגמל מקלונקס!

ראה למטה

ראה למטה!

למטה