נגישות
נגישות

אנמיה ממארת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מבחן שילינג

בדיקות רפואיות: איך ניתן לדעת כיצד הגוף סופג את ויטמין B12? מבחן שילינג הוא הפתרון. מדריך לנבדק מבחן שילינג משמש לקבוע אם הגוף סופג וויטמין B12 באופן תקין. אופן ביצוע הבדיקה ניתן לבצע את הבדיקה בארבעה שלבים נפרדים לזיהוי הגורם לרמות נמוכות של B12. שלב 1: הנבדק יקבל שתי מנות של וויטמין B12, תחילה מנה נמוכה שתינתן דרך הפה (צורה רדיואקטיבית של B12) ולאחר כשעה זריקת B12 במינון גדול יותר. על הנבדק יהיה לאסוף את השתן במהלך 24 השעות הבאות ולשלוח אותו למעבדה או למרפאה. השתן ייבדק להערכת ספיגה תקינה של הוויטמין. במידה והשלב הראשון אינו תקין, אזי השלב השני יבוצע לאחר 3-7 ימים. שלב 2: הנבדק יקבל B12 מסומן רדיואקטיבית עם פקטור פנימי (Intrinsic Factor), חלבון המיוצר על-ידי תאים ברירית הקיבה. הגוף זקוק לגורם זה על-מנת לסייע למעי לספוג ביעילות וויטמין B12. השלב השני של הבדיקה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאנמיה ממארת

אנמיה - תמונת המחשה
אנמיה הם יעילים למניעת מחלות כרוניות, לחידוש רקמות בגוף, לאנרגיה זמינה וגם לשיפור הראייה – קב...
ללמוד עוד על אנמיה ממארת
סרטן בילדות: סיכון לאוטואימוניות-תמונה

מחלה ממאירה בילדות מעלה בבגרות את הסיכון ב-40% ויותר,...

מאת ד"ר עמית...
23/11/2015
מבחן שילינג-תמונה

בדיקות רפואיות: איך ניתן לדעת כיצד הגוף סופג את ויטמין B12?...

מאת: ד"ר עמית...
17/06/2014
סרטן הקיבה: בדיקה נשיפה חדשנית-תמונה

סרטן הקיבה הוא הסרטן השני בעולם במקרי התמותה הנובעים ממחלת...

מאת: ד"ר דין קרן
27/04/2015
אולי יענין אותך לדעת...
מבחן שילינג - תמונה
מבחן שילינג
בדיקות רפואיות: איך ניתן לדעת כיצד הגוף סופג...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנמיה ממארת?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנמיה ממארת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני בת 19. במשך כשנתיים אני קמה כל בוקר עם בחילות וכאבי בטן שחולפים מעצמם תוך שעתיים, במהלך היום יש לי כאבי בטן שבאים והולכים. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופלת ביוטירוקס. עשיתי מספר בדיקות: 1.גסטרוסקופיה-גילו לי בה אנמיה ממארת עקב השטחה של רירית הקיבה שגורמת לתת ספיגה. 2.קולונוסקופיה-הכל יצא תקין. 3.CTE-מערכת מאספת כפולה חלקית בכליה ימנית עם שני שופכנים המתאחדים בגובה הכניסה לאגן, בקע סרעפתי גולש קטן ותוכן פקלי רב לאורך המעי הגס. 4.קפסולה-Nodular lymphoid hyperplasia. 5.קלפרוטקטין-793 (טווח תקין- 0-100). בנוסף, בשבועיים האחרונים יש לי פריחה בידיים (בעיקר במרפקים), נתנו לי משחה שאני לא בטוחה שהיא ממש עוזרת. שאלותיי הן: 1. מה זה nodular lymphoid hyperplasia? 2.האם nodular lymphoid hyperplasia יכול לגרום לקלפרוטקטין להיות גבוה? 3.במידה והקלפרוטקטין הגבוה הוא לא מה-nodular lymphoid hyperplasia, ממה הוא כן יכול להיות? 4. האם תופעות אלו יכולות להיות עקב רגישות למזון מסוים? (בבדיקת דם שעשיתי לפני כמה חודשים ה-Celiac screen יצא 65 כשהטווח הוא בין 0-40 (נתנו לי לעשות בדיקה גנטית לצליאק שעדיין לא עשיתי), כשהייתי תינוקת הייתי אלרגית לחלב (היום כבר לא)). 5.האם הפריחה שיש לי (שמלווה בגירוד) יכולה להיות עקב רגישות למזון כלשהו?

יתכן וכל התמונה מוסברת על ידי צליאק.. יש להמשיך בירור

שלום רב ד"ר נירית אבירן - ברק ברצוני לעדכן לגבי מצבי ולבקש את חוות דעתך בנושא בלוטת התריס כמו גם בעניין הורמוני המין שרמתם חורגת גם כן בעקבות השיבושים בפעילות בלוטת התריס להלן התוצאות של כל הבדיקות שנעשו עד כה 1 מיפוי בלוטת התריס הבדיקה בוצעה בתאריך: 01/03/2016. מיפוי בלוטת-התריס: פרטכנטט TC 12 mCi :הזרקה סיבת הפניה: פעילות יתר של בלוטת התריס. ממצאים::בלוטה בגודל ומיקום תקינים עם קליטה מוגברת דיפוזית , ללא אזורים של יתר או תת קליטה. סיכום:קליטה מוגברת בבלוטת התריס יכולה להתאים למחלת GRAVE'S. דרושה קורלציה קלינית. 2 אולטרה סאונד א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה * היפרתירואידיזם עם TPO גבוה המתאים להשימוטו * US צוואר ======== בלוטת המגן : בגודל תקין . המרקם בלתי הומוגני באופן דיפוזי . ללא גושים . הוואסקולריות מוגברת באופן דיפוזי . בלוטות הרוק : בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות בגודל תקין, המרקם הומוגני . אין עדות לגושים, אבנים, הרחבה של מערכות הניקוז או סימני דלקת בבלוטות הרוק . לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות או גושים בצוואר הקדמי והצדדי . נצפו בלוטות לימפה קטנות בשני צידי הצוואר כולל בתחנה VI בקו האמצעי ומשמאל; כולן בעלות מראה סונוגפרי תקין - אינן חשודות . סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: תמונה שמתאימה לדלקת במגן 3 בדיקות דם TSH 15-11-2015 5.57 28-01-2016 קטן מ 0.03 07-02-2016 קטן מ 0.03 21-02-2016 קטן מ 0.03 03-03-2016 0.76 13-03-2016 16.43 31-03-2016 3.1 17-04-2016 0.78 05-05-2016 1.46 4 בדיקת דם FT4 15-11-2015 17.6 28-01-2016 36.3 07-02-2016 31.5 21-02-2016 16.7 13-03-2016 9.1 31-03-2016 10.9 5 בדיקת דם FT3 28-01-2016 13.26 07-02-2016 9.9 21-02-2016 5.43 31-03-2016 4.98 6 בדיקת דם לנוגדנים Thyroglobulin Ab 05/05/2016 1019 Thyroid Peroxidase Ab 21/02/2016 1000 IU/ml - גדול מ TSI (Thyroid Stimul. Ig) 21/02/2016 477 C.R.P 07-02-2016 1.1 21-02-2016 0.5 ESR 1 hour 21/02/2016 20 ** עדיין נותר לבצע בדיקת TBI ** נשללה אנמיה ממארת 7 הורמוני המין FSH 07-02-2016 47.3 05-05-2016 13.4 LH 07-02-2016 13.2 05-05-2016 13.4 Prolactin 07-02-2016 239.0 Progesterone 07-02-2016 1.5 Testosterone Total 07-02-2016 1.5 DHEA-S 07-02-2016 7.1 Hydroxyprogesterone-17 07-02-2016 1.16 Estradiol (E2) 05-05-2016 611.0 כרגע אינני מטופלת תרופתית בעניין בלוטת התריס או בעניין הורמוני המין הרופא המליץ רק על המשך מעקב ובירור קיימת קורלציה משפחתית מצד האמא ומצד האמא שלה - לסבתא היה גיירבס לאמא שלי יש קשריות וגוייטר קטן מעוניינת לדעת האם הנני נמצאת בגיל מעבר מוקדם על פי הממצאים לעיל במיוחד לאור העובדה שהוסת לא סדירה ולתקופות נעלמת לחלוטין אני סובלת מזה שנים רבות מגרד גניטלי סביב הדגדגן וגם סביב פי הטבעת ואזור עצם הזנב. רציתי לדעת אם יש קשר לעניין ההורמונלי כי הגרד לא קשור לזיהום כלשהו האם ידוע לכם תכשיר האובסטין והאם הוא יכול להועיל לי האם ידוע לכם טיפול בהורמונים טבעיים מסוג T3 במינון נמוך והאם זה יכול להיות אפקטיבי עבורי האם יש דרך לפתור את עניין העייפות ממנה אני סובלת כעשרים שנה בערך? האם יש דרך להפתר מהנוגדנים ומה גורם להם לפעמים ליצור דלקת ןלפעמים לא. לפי בירור של התיק הרפואי שעשיתי כנראה שיש לי את העניין הזה עוד משנות העשרים המוקדמות כי כבר היו התפרצויות קודמות של עייפות אך אין לי הוכחות מעבדה מתקופות אלו רק אבחנה כללית של היפותירואידיזם UNS הבדיקות נרשמו ידנית ולא הוזנו למחשב. ברור מקיף לגדבי הבלוטה בוצע רק לאחרונה בשל הפסקות הוסת האם ויטמין די נמוך ו או ברזל נמוך אך במסגרת הטווח הנורמלי יכולים להיות קשורים לכל הנל האם יש תוספים מומלצים - שמעתי שסלניום יכול לעזור סימפטומים נוספים - כאבי ראש, מחנק, עצבנות, פגיעה בריכוז, דכאון בחילות, רפלוקס, צרבת, נטייה לחסר בי 12, כאבים ורפיסות בשרירים, הפרעות שינה, חסר ליבידו, נטייה לזיהומים בדרכי שתן, עייפות מטופלת בדיקור סיני ובתזונה שמקלים סימפטומטית תודה רבה מראש אשמח מאד לתשובה בברכה תמר

תמר שלום אני מציעה להגיע באופן מסודר עם כל החומר לאנדוקרינולוג. השאלה ארוכה מדי עבור פורום צר לי

שלום רב לא מצליחה להבין מהרופאים את השורה התחתונה אני כן מבינה שיש לי בעיה עם בלוטת התריס ושזה כרגע לא לטיפול רק למעקב ושהיא משבשת לי את איזון הורמוני המין הנשיים ההרגשה שהם מנפנפים ולא ככ רוצים להסביר למרות שלאנדוקרינולוג הלכתי בפרטי לגבי הגרד באזור הפרינאום רוצה לדעת אם אובסטין יכול לעזור לי ואם טיפול הורמונלי טבעי לבלוטת התריס יעיל ויכול לסייע במצבי אשמח לעזרה תודה

28/08/2012 | 11:08 | מאת: נטע
מתוך פורום רפואת משפחה

שלום לרופא,קראתי את תשובתך הקודמת בקשר ל b12 .אני כעת בברור אצל נוירולוג לפולי נוירופתיה שלח אותי לבדיקות דם בין היתר b12 יצא 240 שזה לכאורה מספיק,אז מה הכונה בדם או רמה אמיתית בגוף. בינתיים נתן לי גאבאפנטין שלא ככ עוזר. עוד לא ראה את תשובות הדם תודה

התשובה של בדיקת הדם לא תמיד משקפת את מה שקורה בגוף. לבדיקה יש מגבלות טכניות חוסר ויטמין B12 שמתבטא בנוירופתיה (לא כל נוירופתיה שייכת לחוסר ויטמין B12) או אנמיה מחוסר B12 (מכונה גם אנמיה ממארת) שמתאפיינת בערך גבוה של MCV (כדוריות דם אדומות גדולות) ועוד ממצא בכדוריות הלבנות- חוסר כזה הוא חוסר אמיתי. רמה נמוכה בבדקית דם, ואצלך אפילו לא היתה רמה נמוכה, ואת תשובת ה-MCV לא שלחת כלל 0אני מניח כי היא תקינה), אינה אומרת שחסר לך ויטמין B12, וודאי לא "חסר רציני".

אכן צדקת הmcv תקין,כתבת עוד ממצא בכדוריות הלבנות אינני יודעת למה התכונת אולי זהי יראה לך מגוחך אני רוצה שימצאוכבר משהו בבדיקות דם כי לא מצליחים למצוא משהו שיקל על לנוירופתיה הזאת שממררת את חיי,נגרמה מטיפול כימי.

נעים מאוד אלון בן 25. בגיל 18 התחלתי להתאמן בחדר כושר וכחלק מהעניין התחלתי לאכול כמויות גדולות של חלבון. לאחר כשנה וחצי התחילו לי בעיות בקיבה שכללו צרבות, שלשולים וגזים והכל על בסיס יומי. דווחתי על כך לרופאים ונאמר לי שיש לי מעי רגיז ונתנו לי לוסק. בגיל 21 חליתי במחלת "גיליאן ברה" ועברתי שיקום ארוך ואינטנסיבי ואפשר לור שהחלמתי לגמרי. במהלך איפוזי בבית החולים התבצעה לי בדיקה גסטרו ובה הכניסו לי מצלמה דרך הפה. אף אחד לא דיבר איתי על אותה בדיקה ולא ידעו אותי שמשהו לא בסדר. בנוסף בבית חולים נאמר לי שמדובר במעי רגיז. מאז ועד היום אני סובל מבעיות בקיבה צרבות. אני לא יכול להעביר את היום בלי כדור לוסק אחד או 2 אפילו. ועכשיו לדבר העיקרי- לפני שבועיים הלכתי להוציא את בדיקת הגסטרו שעשיתי לפני משהו כמו 5 שנים. בתוצאות של הבדיקה גיליתי: Antrum- mild chronic gastritis. ראיתי את התוצאה והזדעזעתי. איך זה יכול ליהיות ? נתנו לי להסתובב עם דלקת כל כך הרבה שנים בלי התייחסות. אני מניח שהדלקת היא מה שגרמה לי לגיליאן ברה ובעקבותיה הייתי מאושפז בבית לוינשטיין. עכשיו רציתי להפנות את השאלה- מה האבחנה בדיוק אומרת ? האם היא אוטואמונית ? מה ההשלכות. חשוב לציין שהבעיות בקיבה נגרמות כל פעם שאני אוכל חלבון מלא (בשר, ביצים, חלב, דגים וכו'..) בנוסף מה הגורם ? האם אנמיה ממארת ? היפוכלורידריה? והאם נגרם נזק בכך שלקחתי לוסק אשמח לקבל תשובה ותודה רבה אחלה פורום

שכחתי להדגיש שאם אני לא לוקח לוסק אני סובל מכאבים וצרבות מאוד קשות. בנוסף שיניתי תזונה ואני מגביל את התזונה בעיקר למוצרים שקל לעכל כמו קוואקר. ישנו שיפור בגזים ובשלשולים אבל בצרבות ממש לא

מדובר בדלקת קלה שהיא ממצא שכיח בגסטרוסקופיה והטיפול שקיבלת מספיק בהחלט. אין קשר למחלת גיליאן ברה או לאנמיה ממארת ולא נגרם לך כל נזק. מאחר וגם לא נמצא חיידק הליקובקטר אין צורך באנטיביוטיקה.