פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

הפורום עוסק במחלות כבד דרכי מרה ולבלב

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

לפני כשבוע עברתי ניתוח להוצאת כיס המרה, רציתי לדעת אילו השלכות יכולות להיות לגוף ללא כיס המרה? האם מומלץ להזהר מסוג מאכלים או משתית אלכוהול או כל דבר אחר? ותוך כמה זמן ניתן לחזור לבצע פעילות גופנית. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ההשלכות תלויות בניתוח והסביבה לניתוח על כן, יש להיוועץ עם המנתח חג שמח

22/04/2019 | 08:53 | מאת: נירה

בת 59 בריאה .בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת וסובלת מרפלוקס .מזה כחודשיים יש לי כאבים שקשורים לאכילת אוכל כבד בבטן עליונה , הכאבים מתחת לעצמות בית החזה לעיתים בצד ימין למעלה , לעיתים גם בצד שמאל למעלה אבל בצורה עדינה , ולעיתים בחילה בעקבות אוכל במיוחד שומ,ני מטוגן ,בשר..אין שינוי ביציאות. הליקובקטר שלילי ,אולטרסאונד בטן ,בדיקות דם תקינות וכן גסטרוסקופיה תקינה. נשלחתי לסי טי בטן. עדיין לא בצעתי שאלתי היא 1)ממה זה יכול לנבוע ? 2)האם יתכן שזה קשור למרה ובאולטרסאונד לא ראו אבנים ויש בכל זאת בעיה במרה ? 3)מה אפשר לגלות בסי טי בטן שקשור לכאבים? 4)אם סי טי בטן יהיה תקין ,איזה בדיקות ניתן עוד לבצע שקשור לבעיה הזו? המון תודה על הסבלנות והעזרה חג שמח!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי שזה עדיין יכול להיות קשור למרה . יש להבדק על ידי מומחה ולשקול ברור נוסף (למשל mri), שהיריעה פה קצרה מלהכיל שיהיה חג שמח

17/04/2019 | 20:30 | מאת: יניב

שלום אני בן 44 בריאבדרך כלל ללא בעיות מיוחדות. במהלך העשור האחרון אני נמצא בבדיקות דם שגרתיות עם רמה מעט גבוהה של alk. Phosphate ברמות משתנות של בין 140-155 . רופא המשפחה לא מתרגש וטוען שלא צריך להתרגש ולעשות כלום. האם זה נכון ? יש לציין ששאר המדדים תקינים לאורך השנים.

מומלץ מעקב רופא משפחה והפטולוג

16/04/2019 | 13:00 | מאת: י

שלום, לאישה בת 85 מצאו ב-CT: בבטן התחתונה הימנית הודגם ממצא היפודנסי סולידי עם היקף היפרדנסי מסויד בגודל כ-30-27 מ"מ. מה משמעות הממצא? תודה וחג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך הץבבדיקה במרפאה ולעבור על הסיטי בעיניים חג שמח

בבדיקת מרקרים לנוזל שנשאב מהציסטה אזי מה המשמעות האם זה סרטני CEA 236

לקריאה נוספת והעמקה

זה רק פקטור אחד בהערכת הסיכוי לממאירות של ציסטה יש צורך בבדיקה במרפאה לשם הערכה מדוייקת ומקיפה

10/04/2019 | 22:54 | מאת: פנינה

בבדיקת US כללי מ 2.4.2019 התגלו שני פוליפים בכיס המרה אחד של 1.0 ס"מ עם גבעול ואחד של 0.4 ס"מ בכבד באונה ימנית הודגם מוקד אקוגני 0.6 ס"מ המתאים להמנגיומה וציסטה בגודל 0.8 ס"מ עם הסתיידות זעירה בדופן.הממצאים לא הודגמו בבדיקה קודמת מתאריך 9.7.2018

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנינה כדי להבין את המשמעות של הממצאים יש צורך בברור נוסף. אנא פני בהקדם לרופא המתמחה במחלות דרכי מרה וכיס מרה.

דר דלום רב,בחודשים האחרונים אני נתקפת בכאבים בבטן העליונה מתחת לצלעות באמצע עם נטיה שמאלה. הכאבים יכולים לבוא בהתקפים במהלך יום תמים, להתפוגג ולחזור שוב אחרי מס ימים. עשיתי אולסרסאונד של הבטן ולא מצאו דבר. מה ניתן לעשות..ועל איזה איבר מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה

יש להבדק במרפאה ולהבין את התמונה הכללית. האם יש סיפור משפחתי של גידולים...ועוד הרבה פרטים חשובים

07/04/2019 | 10:45 | מאת: רותם

שלום רב, אני 11 ימים לאחר ניתוח להסרת התוספתן בשיטת לפרסקופיה. יש לי שתי שאלות: אחת לכמה שעות בתנוחות מסויימות אני נתקפת כאב חד כמו דקירה עמוקה באזור שבו היה התוספתן, האם הגיוני? שנית, כמה ימים לאחר הניתוח ניתן להוציא את התפרים? לא ניתנו לי הנחיות לשם כך והביקורת היא רק בעוד שבוע (כמעט שלושה שבועות אחרי הניתוח) תודה!

בת 16 לאחר כריתת כיס מרה עקב אבנים, יומיים אחרי הניתוח כאבי גב חזקים ובלתי נסבלים במרכז הגב מגיעים רק בשעות הלילה,במשך היום מתפקדת רגיל לחלוטין,קצת בחילות לפעמים. בבדיקות דם עלייה באנזימי כבד,אולטרסאונד תקין לחלוטין. מה זה יכול להיות??

שכחתי להוסיף שאנחנו כבר שבוע אחרי הניתוח והכאבים עדיין נמשכים כל לילה וכמו כן אינם מגיבים למשככי כאבים, נמצאים איתה כרגע באשפוז להשגחה ומרגישים די חסרי אונים. לתשובתך בהקדם אודה.

06/04/2019 | 16:31 | מאת: שאלה

שלום לפני כחודשיים התחילו לי כאבים במפסעה צד ימין,הכאב הולך וחוזר מעצמו בלי טיפול תרופתי.עשיתי אולטראסאונד מפסעות ויצא תקין,אולטראסאונד גניקולוגי ויצא תקין ואוחטראסאונד כליות ודרכי שתן ויצא תקין ,רציתי לשאול מה זה יכול להיות?האם זה נשמע משהו מסוכן כי אני ממש בחרדות שיש לי משהו שלא מגלים .תודה

04/04/2019 | 18:17 | מאת: ניר

בעקבות דלקת בכיס מרה ואישפוז ממושך שתוך כדי הוסר גם התוספתן....אנטיביוטיקה לוריד. עברתי בדיקת mrcp שנאמר לי שכיס המרה לא נמצא, לא נצפה בכלל בסריקה. כיס המרה היה עם אבנים ומודלק, איך זה שבסריקה לא רואים את הכיס מרה?

לקריאה נוספת והעמקה

יד לעבור על ההדמיה עם רופא המומחה למחלות אלו ולהדמיה הזו. וכמובן להבין את כל הסיפור בבדיקה מלאה

28/03/2019 | 13:21 | מאת: נוגה

בבדיקת us התגלו 2 פוליפים בגודל 5 מ"מ כל אחד בכיס מרה. בדיקה קודמת לפני 3 שנים היתה תקינה. האם זו אינדיקציה להוצאת כיס מרה? מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נגה עליך להבדק אצל רופא המומחה לגידולים של דרכי מרה. צריך להבין אם יש סיפור משפחתי של סרטן ועוד ברור נוסף

27/03/2019 | 11:41 | מאת: תשובהלסריקה מגנטית בטן עליונה כולל MRCP

במכתב התשובה לבדיקה נכתב כך: "סעיפים קטנים באזור פונדוס כיס המרה עשויים להתאים לאנדונומיומטוזיס פוקלי. מוקדים ציסטיים זעירים בלבלב ומוקד ציסטי בכבד עם קומוניקציה לצינור המרה, באבחנה מבדלת במקום ראשון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלו ממצאים לא נפוצים. לכן יש צורך בבדיקה מקיפה במרפאה אצל רופא המומחה למחלות דרכי מרה

26/03/2019 | 10:25 | מאת: דניאל כהן

בבדיקת אולטרסאונד ניצפה נגע היפואקוגני בגודל 3.4 × 3.3 ס"מ בבטן עליונה שמאלית מעל הכליה.אני לא סובל מכאבי בטן כל שהם ולפני שבוע עברתי בדיקות דם כלליות וכולן נימצאו תקינות לחלוטין.אתמול עברתי בדיקת CT ואני ממתין לתשןבה.אני נימצא בלחץ נפשי עד לקבלת התשובה.אפשר לקבל תשובה מרגיעה? תודה לכם, ממתין לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות את הדיסק של הסיטי כדי להבין את המצב

שלום רב לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח להסרת fnh adenoma alfa 1 בגודל כעשרה סנטמטר. בניתוח נכרת כ 30 אחוז מהכבד וגם כיס המרה הוסר. עשיתי ct לפני כחודש וחצי ונראה שזה בסדר. לשאלתי אם הכבד חזר לנפחו,המנתח ענה שכן,רק שינה את צורתו. לאחרונה,חשה מעט את אזור הגב הימני לכיוון הצד,כאילו משהו מציק מעט(לא כאב) ולא כל הזמן. 1.האם שינוי צורת הכבד נורמלי לאחחר ניתוח? 2.האם נורמלי לחוש טיפה אי נוחות באזור הצד(אולי לאחר הרמת משקל כבד מעט יותר כמו סיר מלא)? תודה ויום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

זה מקרה מורכב משום שצריך לברר את הפתולוגיה הסופית. לוודא שלא מדובר בגידול ממאיר. אנא לפנות למרפאה הפטולוגית בבלינסון בהקדם

האם זה מסוכן או שאפשר לחיות אם זה... או צריכה לעשות ניתוח לכריתת כיס מרה אשמח לתשובה מקצועית

לקריאה נוספת והעמקה

יש לברר את התמונה הכללית. לדוגמא: האם יש סיפור משפחתי של סרטן? אנא פני לבדיקת רופא מומחה בהקדם.

16/03/2019 | 17:36 | מאת: אוהד

שלום, רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים. אלכוהול- וודקה, בירה, וויסקי 4-5 פעמים בשבוע כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול , באופן קבוע .. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ). ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (כבד, לב, מוח, כליות וכו׳..) השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול/כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה מצב יותר מורכב ויש להבין את התמונה הכללית. אי לכך, מומלץ ברור במרפאה הפטולוגית בבלינסון.

13/03/2019 | 17:19 | מאת: ספיר

לפני חודש התחילו לי כאבים בצד ימין מתחת לצלעות (הכאבים היו חלשים ולא הצריכו משככי כאבים) לאחר שיחה עם הרופא החלטתי ללכת לבית החולים (אני גרה באנגליה) בבית חולים בדיקות הדם הראו על דלקת כנראה בכיס המרה ושוחררתי עם טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין 625 למשך 7 ימים. הכאבים עברו אבל עדיין היתה הרגשה של חוסר נוחות. הופנתי לאולטרסאונד ואלה הממצאים: within the liver there are some very mildly dilated bile ducts with some echopenicity within the walls consistent with some oedema. i could not identify any gallstones and the CBD was not dilated. no focal masses withing the liver and the liver had a smooth contour. the right kidney measures 10.4 cm in bipolar' the left kidney measures 10.2 cm in bipolar lenght. no renal stones, masses or hydronephrosis. the pancreas gland apears normal. the spleen apears normal. no free fluid. כשהתחילו הכאבים לא היו בחילות ולא הקאות וגם ללא חום והכל התנהל כרגיל ולא היה משהו שפגע באורח החיים הרגיל. הרופא המליץ לי לעשות MRI בהמשך ולא היה מודאג. האם התוצאה של האולטרסאונג תקינה? מה זה אומר? מציינת שבדרך כלל בריאה ואין במשפחה עבר של משהו שקשור לכיס מרה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא רואה משהו מאוד מדאיג באולטרהסאונד. יחד עם זאת זה אמצעי לא מאוד מדוייק. על כן, מומלץ להיות במעקב ופיקוח של רופא המומחה במחלות אלו.

13/03/2019 | 09:29 | מאת: ערן

אימי עברה ניתוח לפני קרוב לשנה Radical Cystectomy + Lt NUR + Vulvectomy+ Ileal Conduit. לא קיבלה טפול כמותפי, אבל לאחר שב- CT התגלה מוקד היפודנסי חדש בגודל 1.6*1.7 ס מ בסגמנט 4 ומוקד דומה בקוטר 6 מ מ , חשוד לגרורות טופלה ב - ATEZO . למרות הטיפול, חלה החמרה ניכרת בפיזור המשני בשתי האונות. לדוגמה הגוש הגדול בסגמנט 4 הגיע לקוטר 7 ס מ. האונקולוג ממליץ על המשך טפול תומך בלבד, לאור גילה המתקדם (ילידת 1933) וחשש מסיבוכים רבים בטפולים כמותרפיים. האם תיתכן התערבות כירורגית ? או אולי טיפול אחר

לקריאה נוספת והעמקה

לגרורות ישנן היום הרבה מאוד אפשרויות טיפוליות (כריתה כירורגית, צריבה כירורגית עם גלי מיקרוגל, צריבה עם גלי רדיו, הקרנה, ועוד). כדי להעריך את האפשרות הטיפולית העדיפה יש צורך להבדק במרפאה בהקדם.

שלום ,אבא שלי עבר בדיקת mrcp. ערכי תפקוד הכבד גבוהים מאוד כרגע ויש המון אבנים בכיס מרה. המטרה היא לבדוק אם יש אבנים בדרכי המרה. כרגע נאמר לנו שהפענוח עלול לקחת 14 יום. אנחנו מודאגים.( חשוב לציין שביום שישי הוא היה צהוב לחלוטין שתן כתום, הינו בבית חולים והוא היה בצום עם אנטיביוטיקה, נשלח הביתה עד לפענוח עתיד לעבור ניתוח להסרת כיס מרה).. יש דרך לאפשר זירוז של פענוח לזירוז תהליכים? תודה

12/03/2019 | 15:20 | מאת: סופיה

אימי בת 79 לאחרונה סובלת מחוסר תאבון עקב תחושת מלאות, כאבי בטן ומתן שתן בצבע כהה בבדיקות דם ערכים של הכבד גבוהים במיוחד בבדיקת US הכל תקין בבדיקת C/T הודגמה הרחבה של דרכי המרה תוך כבדיות ללא עדות להרחבה משמעותית של דרכי המרה חוץ כבדיות יש לציין שהיא עברה כריתת כיס מרה לפני כ 20 שנה לאחר הסי טי נשלחה גם לבדיקת MRI MRCP ברצוני לדעת מה משמעות ההרחבה ומה בדיקת הMRI אמורה לשלול תודה

שלום רציתי לשאול אם עברתי 3 פעמים ניתוח בקיבה ..טבעת והורדת טבעת ושרוול קיבה..ועכשיו יש לי אבנים בכיס מרה ..האם אפשר לתרום כבד לתינוק בן כמעט שנה ...יש לנו אותו סוג דם ..??!

לקריאה נוספת והעמקה

יש לפנות להערכה מסודרת במרפאה בלינסון

02/03/2019 | 22:10 | מאת: שמוליק

ביום שלישי אושפזתי בעקבות כאבים בבטן העליונה. בבדיקות דם ו ct אובחנה "דלקת חריפה" בלבלב. יומיים הייתי ללא תזונה ושתיה מחובר לאינפוזיה לאחר מכן שודרגתי לשתיה ולאחר מכן לתזונה מלאה - דיאטטית. ביום שישי שוחררתי כשבעצם הכאבים פחתו אך עדיין קיימים, כאבים נסבלים, לא כפי שהיו לפני האישפוז. השאלה שלי - האם הכאבים אמורים להיעלם ותוך כמה זמן ? תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין תשובה אחת לכולם. בכל חשש יש להבדק אצל רופא

03/03/2019 | 07:52 | מאת: שמוליק

תודה רבה לתשובתך המקצועית, רחבה ומלומדת. האמת, לא ציפיתי לתשובה כל כך מקצועית ומפורטת. לגופו של עניין, אין כאן "חשש", ציינתי מצב קיים. למזלי עיינתי בפורום אחר ושם נתנה תשובה עניינית, מקצועית וברורה. בכל אופן תודה על המאמץ.

01/03/2019 | 22:25 | מאת: נמרוד

אם מבוצע פעם בשנה מעקב ראות עם הct קרינה נמוכה, זה משמש גם מעקב לבעיות של נגעים בכבד לבלב כיס מרה?, או שצריך בדיקות נפרדות? במידה ואין ממצאים בus מה הבדיקה הטובה היותר לעניין איברים פנימים?

01/03/2019 | 15:34 | מאת: עומרי

לפני חודש החלו לי כאבים בבטן האמצעית, שמרגידים כמו כאב גב אמצעי מאחור, אלא כאבים בכלים לוחצים עם נרודות דיא כמו דקירה וגם לחץ ממטקד בצד שמאל בעיקר, בגב אחורי בסוף הצלעות טחפה למעחה מהן. הייתי במיון, לא בדקו רק שערו שהין לי פרורי אבנים, ב2 הכליות וזה מזה. אבל אלה כאבים שונים לגמרי מאבני כליות. ביוני 2018 עשיתי אולטראסאונד בטן בגלל אבני הכליות לא היו ממצאים לא בכיס מרה ולא לבלב יש לי תסנין כבד דומני אבל לא חמור. כרגע אני סובל מהכאבים האלה ומתעורר בלילה גם ובמשך כל היום. זה לא עובר, האם בדיקת האולטראסאונד מ6.2018 מספיקה לשלול בעיות בלבלב. כיס מרה? או רצוי ברור נוסף כולל סי.טי. בטן או mri הכבד יכול לגרום לכאבים אלה? אימי נפטרה מסרטן דרכי המרה אם זה חשוב, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נשמע שיש צורך בהמשך ברור. לשם כך עליך להבדק במרפאה כדי להבין את התמונה הכללית

27/02/2019 | 16:51 | מאת: רותי

שלום רב. בבגץדיקת אולטרסאונד אבן בכיס מרה בגודל 13 מ"מ , עם כאבים האם חייבים לנתח?

לקריאה נוספת והעמקה

מניתוח צריך להיזהר רק כשבאמת צריך כאב בחזה יכול להיגרם מכל מיני סיבות יש להיבדק בהקדם במרפאה

27/02/2019 | 15:58 | מאת: דניאל

שלום רציתי לברר אם זה נחשב מצב תקין קיבלתי את הפעינוח של us אברי הבטן ויצאה תוצאה של כבד:16.4 ס"מ מעט מוגדל,מרקם שומני. טחול:14.1 ס"מ מוגדל,מרקם הומוגני. ובנוסף צויין ששלפוחית השתן בעלת קיבולת קטנה ואין לדון על הדפנות..מה הכוונה? תודה

27/02/2019 | 15:53 | מאת: דניאל

שלון רציתי לברר א

שלום , לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה..ויש לי עדיין כאבים ולחצים בבטן בצד הימיני ומסביב לתבור. לאחרונה אני מרגישה כאבים ולחצים באיזור הימני של הבטן (באיזור הניתוח) אחרי אוכל. האם יש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

בוודאי שיכול להיות קשר יד לפנות למנתחים בהקדם

25/02/2019 | 09:18 | מאת: ענבל

שלום ד"ר אלון לאחר תקופה של כאבי בטן בוצע אולטרסאונד והממצאים הם: הכבד אינו מוגדל במרקם רגיל כיס מרה מכווץ הודגם פוליפ זעיר דרכי המרה אינן מורחבות הטחול בגודל ומרקם תקין הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקין כליות תקין ללא עדות להידרונפרוזיס גושים או אבנים ברטרופריטונאום העליון לא הוגם ממצא חריג האאורטה הבטנית אינה מורחבת ללא נוזל בבטן ובאגן שלפוחית ללא ממצא גם בצוואר יש בלוטות לימפה מוגדלות איך יודעים אם הממצא פוליפ או אבן/גוש כולסטרול? האם יש מקום לדאוג? ומה עליי לעשות? לא צוין גודל הפוליפ. האם MRI הוא בחינה טובה יותר לדעת גודל ועל מה מדובר? אודה על התייחסותך לבדיקת האולטרסאונד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פנה למרםאת ניתוחי כבד לשם הערכה מלאה, שתכלול גם אפשרות של ברור גנטי

25/02/2019 | 22:38 | מאת: ענבל

לא הבנתי את תשובתך בבקשה. למה הכוונה ברור גנטי? האם הממצאים מדאיגים? או נראה לך תקין?

25/02/2019 | 22:40 | מאת: ענבל

ולמה ניתוח כבד?

24/02/2019 | 07:33 | מאת: אריק

ביתי ילדה לפני כחודשיים במהלך ההריון התגלו אבנים קטנטנות בכיס מרה היא כרגע מניקה יש לה מיחושים מידי פעם האם מומלץ לבצע את הניתוח במיידי? איך ניתן לקבוע תור אליך?

שלום, תמיד הבדיקות דם היו תקינות ועכשין: TRIGLYCERIDES = 280 CHOLESTEROL=212 מרגיש טוב, ללא כאבים, יש תחושה שיש משהו בין הגרון לקיבה, מורגש לפעמים, דומה לתחושה כשבולעים כדור גדול שנתקע וצריך לדחןף אותו עם אוכל. מה זה יכול להיות, מה כדאי לבדוק ? האם זה יכול להצביע על דלקת בלבלב ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך בבדיקה של רופא בהקדם

11/02/2019 | 09:54 | מאת: מני

שלום רב בבדיקת CT בטן לפני כ 10 שנים התגלתה מפרצת בעורק הצליאק בכבד גודלה כ 20ממ אורך וקוטרה 9ממ. בבדיקת אולטראסאונד שביצעתי השבוע גדלה המפרצת לקוטר 14ממ ואורך 22ממ. האם גודל המפרצת מצדיק התערבות ניתוחית או רק המשך מעקב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום זה מקרה מורכב ולכן יש להבדק במרפאה בהקדם

10/02/2019 | 17:09 | מאת: בטי

שלום לבן שלי בן 30 יש ivc umbrella וזאת לאחר שעבר תאונה ונפגע בגפיים ובאמצע הניתוח בגפיים היה תבחיף לראות ולכן באמצע הניתוח הכניסו דרך המפסעה את ה ivc . היו אמורים להוציא את המסנן לאחר חודש וחצי ולא הצליחו מאחר והיה תקוע בעורק..עד היום הבן שלי עם המסנן. כבר כמעט 12 שנה. השבוע אמור חעבור כריתת כיס מרה. שאלתי האם לא מסוכן כשיש את המסנן? בבדיקות קרישיות דם תקין. אני ממש מודאגת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מקרה מורכב וכדי לקבל חוות דעת מעמיקה ומקיפה עליכם להבדק אצלנו במרפאה

09/02/2019 | 22:29 | מאת: debby

שלום דר, בחצי שנה האחרונה יש לי אירועים של היפוגליקמיה לאחר אוכל בממוצע שעתיים לאחר ארוחה אני מגיעה קבוע ל60 ומטה מדי פעם גם 45. הרופא ביקש שאעשה סיטי בפרוטוקול לבלב. ואכן כל עשיתי השבוע אבל זה נראה לפי הבנתי שהלבלב תקין ויש ממצאים אחרים. אודה לתשובתך . הממצאים לפי הכתוב בדיקה: בטן: הכבד תקין בגודל ובמרקם. שני מוקדים היפודנסיים זעירים בסיגמנט 3 אינם עוברים האדרה. מוקד היפודנסי נוסף בסגמנט 5 בקוטר 1.1 ס"מ גם הוא אינו עובר האדרה. לא הודגמה הרבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות. טחול תקין בגודל ובמרקם. טחולון מוקד היפודנסי פריפרי בקוטר כ-1 ס"מ טיבו אינו ברור. לשקילת קורולציה עם MRI. לבלב תקין במרקם ובמבנהו, לא הודגמה הרחבת צינור הלבלב. כליות תקינות שופכנים תקינים. רטרופריטונאום ללא הגדלת קשריות לימפה. אורטה בטנית אינה מורחבת. פתולי המעי ללא ממצא חריג. לא הודגם נוזל או אוויר חופשי בבטן או באגן. שלפוחית השתן ואברי האגן ללא ממצא פתולגי. לא הודגם גוש אגני. לסיכום: מוקדים כבדיים שפירים קרוב לוודאי- לקורולציה סונוגרפית. מוקד היפודנסי בטחול שטיבו אינו ברור לשקילת קורולציה עם MRI לא הודגם מוקד האדרתי לבלבי בשלב העורקי. מאוד לחוצה ואשמח לתגובה כאן מה אומר הבדיקה. עליי לציין שבחודשים האחרונים אחרי כמות מסויימת שאני אוכלת אפילו כריך מ2 פרווסת אני מרגישה בקיבה ממש מלאה כאילו אכלתי המון וזה ממש מציק ולוקח לזה כמה שעות לעבור. האם קשור כאן לממצאים? אני בחורה בת 32 ברקע השימוטו תירואיד ואסתמה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מקרה שבו אני צריך לעבור על ההדמיה בעיניים שלי ולא רק לקרוא פענוח. כדאי שתפנה בהקדם למרפאה שלנו בלינסון כדי שנוכל לתת לך חוות דעת מקיפה

09/02/2019 | 13:37 | מאת: אלי

אני בן 66.5 סובל תקופה ארוכה מכאב בטן תחתונה מצד ימין.הייתי בביקור בבית חולים לפני שבעה חודשים ובבדיקת שתן מצאו שיש לי אבן בדרך השתן.טופלתי והכאב עבר. אבל מדי פעם חוזר הכאב וזה מאוד מציק. האם יש טיפול שיכול לטפל בבעיה זו באופן מוחלט. תודה ושבת שלום אלי

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי להבדק אצל רופא משפחה

31/01/2019 | 17:56 | מאת: כרמי

עברתי ניתוח מעקף קיבה מלא לפני כשלוש שנים בחצי שנה האחרונה אני חווה התקפי היפוגליקמיה בחודשיים האחרונים אני חווה זאת כמה פעמים ביום ומיד לוקח קוביית שוקולד ולוקח כדור קרדיולוג מכיוון שהסוכר יורד לחמישים והדופק עולה לכיוון של 160/170 וכך גם לחץ הדם עולה שמתי לה שאם אני כל שעה בערך לא אוכל משהו קטן הסוכר מיד נופל הלילות כבר לא לילות כיוון שכשעה אחרי שאני עולה לישון הסוכר מתחיל לרדת ואני נכנס שוב למצב של היפוגליקמיה ממתין לתשובה מהירה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

גידול בלבלב זו אפשרות אבל אני ממליץ לעשות ברור בהקדם במחלקה האנדוקרינולוגית בבלינסון

28/01/2019 | 21:25 | מאת: הפרח בגני

שלום רב. התגלו בגופי 2 גידולים קטנים שפירים בלבלב. התבשרתי בעקבות ביופסיה שהם שפירים. האם צריך לנתח ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הפרח בגני, אהבתי את שמך היפה ואני חושב שהנושא חשוב כמו גידול בלבלב, חשוב להבדק פנים אל פנים אצל רופא המומחה בתחום זה. יש הרבה פקטןרים שיש להעריך כדי לתת עצה מלומדת. שיהיו בשורות טובות,

29/01/2019 | 10:57 | מאת: הפרח בגני

תודה רבה. אכן מחכה לפגישה עם רופא. תודה על ההערה לגבי השם. כך אבי ז"ל היה מכנה אותי. כי שמי הוא שם של פרח. חן חן ורק בריאות

בן 63 סובל מכאבי בטן תחתונה כבר כמה ימים הכאב חד ובלתי נסבל המגיע במחזוריות ללא קשר למאמץ. רופא בקופ"ח שלח לבדיקת אולטרסאונט בטן תחתונה לעוד שבוע. חוץ מכדורי אופטלגין מה עלינו לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

בכל החמרה כדאי לפנות למיון ובינתיין הרופא משפחה יעזור

20/01/2019 | 14:41 | מאת: רונן

שלום רב, סיבת ההפניה: בשאלת אטרופיה של הלבלב שנחשדה ב CT של החזה. טכניקה: בוצע במכשיר 3 טסלה. בוצעו סדרות T1 קורונלי ואקסיאלי עם דיכוי שומן וכן עם הד כפול, לפני ואחרי הזרקת דותרם ml/kg0.2 מולטיפאזית T2 קורונלי ואקסיאלי עם דיכוי שומן, דיפוזיה ועיבוד מפת ,ADC סדרת .MRCP בוצעו החסרות של הסדרות לאחר הזרקה. בוצעה השואה לבדיקת CT חזה מ 2.7.2018- ומ- 25.1.2018. ממצאים: כבד - מרקם הומוגני. ללא הרחבת דרכי מרה או כיס המרה. לבלב - בגודל תקין. עם שינוי שומני ניכר לאורכו. בצוואר הלבלב מוקד האדרה זעיר כ- 3 מ"מ. צינור הלבלב אינו מורחב. טחול - בגודל תקין. ללא ממצא מיוחד במרקם. כליות - בגודל תקין ובמרקם תקין. ציסטה קורטיקלית פשוטה מימין. ללא הידרונפרוזיס. אדרנלים - אינם מעובים. ללא עדות ללימפאדנופתיה ברטרופריטונאום. מודגמת הסננת שומן בשורש המזנטריום וקשריות קטנות מתאים למזנטריום מיסטי. ללא עדות לנוזל חופשי באיזור שנסרק. ללא עדות לקולקציה של נוזל. מבנה גרמי - ללא ממצא גרמי חשוד. המנגיומות בעמ"ש. לסיכום: שינוי שומני ניכר לאורך הלבלב. מוקד קטן עובר האדרה בצוואר הלבלב, טיבו לא חד משמעי, ייתכן תהליך נוירואנדוקריני קטן. מומלץ מעקב הדמייתי ולשקול בירור מעבדתי. מרקר CA19-9 ותפקודי לבלב בדם ושתן תקינים, אך נמצאה צואה שומנית. האם מדובר בנגע סרטני? האם בכל מקרה ניתן ואפשר לכרות אותו? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/01/2019 | 14:49 | מאת: רונן

בן 58, גובה 183 ס"מ, משקל 94 ק"ג. ברקע: מזה כ-15 שנים הגדלה שפירה של הפרוסטטה וליפומות בכל הגוף, קישריות רבות בריאות, שלפוחית שתן ניורוגנית, דום נשימה בשינה בדרגה בינונית, לפעמים דופק מהיר במנוחה, קטרקט בשתי העיניים. סובל מבטן נפוחה וגזים, כאבים/אי נוחות בבטן שמאלית, יציאות לרוב מימיות/רכות/צמיגיות, חוסר תאיבון ללא ירידה משמעותית במשקל, גירודים ואדמומיות בפנים ובפלג הגוף העליון, לפעמים הופעת נפחויות אדומות בפלג גוף עליון ופנים אשר עוברים תוך יום-יומיים (כנראה לא מדובר באלרגיה, כי תרופות אנטי אלרגיות לא פותרות את התופעה).

החלטות כאלו לא יכולות להיעשות האינטרנט. את חייבת לפנות בהקדם לבדיקה עם רופא מנתח המומחה לגידולים בלבלב

21/01/2019 | 09:38 | מאת: רונן

תודה

החלטות על כריתת לבלב הן רציניות וכבדות משקל. מומלץ לפנות לרופא מנתח מומחה למחלות הלבלב

23/01/2019 | 10:45 | מאת: רונן

שלום רב, בינתיים קיבלתי התייחסות מכירורג- אונקולוג וגסטרואנטרולוג. לדעתו של כירורג לא מדובר בנגע סרטני ובמקרה של נגע כל כך קטן לא עושים כלום מלבד מעקב. בכל זאת הוא המליץ על התיעצות EUS לגבי ביופסיה ולטעמו נדרש מעקב MRI בטווח של 4-6 חודשים. גם לדעתו של גסטרואנארולוג לא מדובר על נגע סרטני, אך על מנת להיות בטוחים המליץ על ביצוע EUS. אינני מבין על מה מתבסס ביטחון של רופאים נכבדים אלו, הלוואי הערכה שלהם תהיה נכונה! קראתי שלדעת פרופ' ערן ישראלי יש להתייחס לציסטה או לגידול גם אם הוא אינו ממאיר במלוא האגרסיביות על מנת שעם הזמן הם לא יהפכו לסרטניים ו/או יתפשטו לאברים סמוכים. הדסה ממליצים להסיר גידולים ע"י הפעלת גלי רדיו - RFA. א. האם שיטת טיפול זה הוכיחה את עצמה ומומלצת? ב. האם אפשר לקבל המלצה לרופאים איכותיים ומקצועיים המתמחים בביצוע בדיקת EUS+ ביופסיה? תודה רבה.

19/01/2019 | 14:42 | מאת: חנאל

שלום רב. בן 29. בריא. ללא ניתוחים בעבר או בעיות מסויימות. מזה חודש סובל מכאבים בבטן ימנית עליונה מתחת לצלע האחרונה. לעיתים כאבים עמומים שמופעים אקראית ונעלמים כעבור מס שעות ולעיתים כאבים חזקים יותר לאחר אוכל (בייחוד מטוגן). כאב שמחריף בייחוד כאשר נושם עמוק. כאשר אני לוחץ מימין ונושם במקביל, הכאב מחריף אך עושה רושם שאינו קשור בריאות. מעיון כאן בפורום נראה כמו כאבי כיס מרה אך אין לי בחילות כלל. יש לציין שהכאב משתנה בשינוי תנוחות שכיבה מסויימות. לפעמים, בהתקף חזק, הכאב מורגש כדקירה המקרינה לעבר עצם הבריח/כתף הימנית. הכאב יכול להיעלם כליל לאחר כמה שעות עד יממה לשבוע ויותר אך במצבים מסויימים אינו מרפה יום יומיים עם עליות וירידות. תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כדי להבין את המקרה לעומק וכדי לאבחן באופן מדוייק יש להבדק במרפאה לאבחנה חשיבות בקביעת הטיפול אני ממליץ לך לפנות לרופא המתמחה במחלות כיס מרה

שלום. בעלי עבר כריתת כיס המרה שעבר בהצלחה. שבועיים לאחר הניתוח החלו אצלו מיגרנות כל לילה כשעתיים אחרי שהולך לישון. האם יש קשר בין הכריתה למיגרנות? או שזה צירוף מקרים

לקריאה נוספת והעמקה

יש ליצור קשר בהקדם עם המנתחים

08/01/2019 | 17:36 | מאת: אנונימי

היי בת 23 ועברתי אתמול את בדיקת הקורוסקופיה , לפי טענת הרופאים העל יצא תקין לחלוטין אך יש לי כאבי בטן בלתי פוסקים מאז הבדיקה האם זה תקין ? למשך כמה זמן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

במצב כזה עד להבדק על ידי רופא

06/01/2019 | 15:55 | מאת: טוטי

דוקטור שלום אשמח דחוף ליעוץ ותשובה אני מאובחנת עם אבנים בכיס המרה היה לי שבוע שעבר כאבים חזקים ברום הבטן עם בטן נפוחה והגעתי לאישפוז עם דלקת בלבלב והפרעה בתפקודי כבד קיבלתי אנטיביוטיקה ואחרי כמה ימים חלפו הכאבים כרגע החליטו לשחרר אותי ולבא עוד שלוש שבועות לעבור ניתוח אני פוחדת שיחזרו לי ההתקפים ואשמח לדעת עם כדאי לעשות את הניתוח

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי דלקת בלבלב ההמלצה היא לעבור הניתוח באותו באישפוז ולא לדחות בשבועות, משום שיש סיכון גבוה להישנות הדלקת

06/01/2019 | 02:53 | מאת: דורון

שלום אני 43 עובד כשף בקייטרינג לפני כ3 שבועות לא הרגשתי טוב שיעול יבש צינון ממש איך שהבראתי צצו כאבים חזקים מאוד כמו דקירות בצד ימין ממש מתחת לחזה עד קרוב ליד ימין הכאבים כשאני משתעל מתעטש או אפילו קם משכיבה לישיבה גם כשלוחצים על המקום יש את אותם כאבים אני אדם בריא ברוך השם

לקריאה נוספת והעמקה

צריך ברור אצל רופאת משםחה

05/01/2019 | 20:36 | מאת: שיר

שלום אני בת 27 בדרכ בריאה , יש לי כבר כמה שבועות כאב בצד הימני של הבטן היום יש לי גם דלקת בשתן שגילו לי . אצל מי אני אמורה להבדק בדיקה ראשונית? ומה הבדיקה שצריך לעשות? כדי להבין מה הבעיה כי הכאבים הם בדרך כלל שאני שוכבת במיטה

לקריאה נוספת והעמקה

רופאת משפחה

והיא צריכה להפנות אותי לגסטרו?

01/01/2019 | 07:58 | מאת: מיכל

עשיתי us ושם עלו מספר מוקדים היפראקוים צמודים לדופן בגודל מקס' עד כ5 ממ ללא נידות בשינוי תנוחה מתאימים לפוליפים ללא עדות לאבנים ללא דופן מעובה. הלכתי לכירוג שהמליץ לי על ניתוח לכיס מרה (בעקבות כאבים בצד ובחילות), אני בת 25. רציתי לשאול מה המשמעות של מספר מוקדים היפראקוים.

לקריאה נוספת והעמקה

זה מקרה מורכב ואת צריכה להבדק על ידי רופא המומחה למחלות כיס ודרכי מרה זה יכול להיות גידול, אדנומיומטוזיס, או דברים נוספים

31/12/2018 | 21:57 | מאת: אפרת

בעלי עבר לפני 10 ימים ניתוח לכריתת כיס מרה.הסתבר שהכיס היה מאוד מודלק, נותר נוזל מזוהם באזור שהתגלה בבדיקת סי.טי ו-3 ימים אחר כך נאלצו לנתח שוב ( 2 הניתוחים בלפרסקופיה) ולנקות ולשטוף היטב את האזור. שמו לבעלי נקז שהיום הוציאו .ביינתיים גם נדבק בחיידק ולאחר מס בדיקות ,הוחלט על טיפול במרונן ורוציפין.הבעיה שעדיין לא מרגיש טוב, חום של 38.5 ואף יותר בערבים ,למרות שבדיקות הדם מראות על שיפור במדדים מדי יום. האם נראה לך כי הטיפול תקין? עניין של זמן? סבלנות?

לקריאה נוספת והעמקה

זה מקרה שצריך לבדוק את המנוח ולא ניתן להעריך רק דרך האינטרנט

31/12/2018 | 08:45 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בפורום, ראה בבקשה עפ"י כתובת המייל שלי. בת 61. עקב כאב בטן עליונה לפעמים עם הקרנה לגב ובבדיקת EUS ממצא תת-רירי בקוטר 1.5 ס"מ באנטרום הקיבה הדומה ל- ECTOPUC PANCREAS ביצעתי C.T. פרוטוקול לבלב והממצאים הינם: הלבלב - תקין. הכבד - תקין. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. הטחול קטן, אורכו 7.5 ס"מ מרקמו אחיד. גוש רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. לולאות המעיים - ללא סטיות. בסיכום נרשם: מראה כיס המרה שיכול להתאים ל- ADENOMYOMATOSIS בפונדוס. נא קורלציה עם בדיקת סונר. רציתי לשאוללגבי הממצא בכיס המרה מה זה אומר שני מוקדים נוזליים? מה זה ADENOMYOMATOSIS ? האם קורלציה עם סונר יכולה להראות דברים אחרים? האם כאב ברום הבטן באמצע יכול להסביר את הממצא בכיס המרה? לציין כי אין לי תופעות נוספות, חוץ מהכאב שמופיע לי מידי פעם (לא קשור לאוכל), בבטן העליונה? אנא ממך תשובתך לגבי מה הממצא בכיס המרה מה עושים? מה זה ADENOMYOMATOSIS האם זה יכול להיות סרטני? קבעו לי תור לאולטרסאונד בטן וזה רק בעוד חודש. האם לדעתך עלי לבקש להקדים אותו? ניסיתי למצוא באינטרנט על ADENOMYOMATOSIS ולא מצאתי שום דבר, אני די מודאגת. תודה מראש על תשובותיך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה להחליף בדיקה במרפאה בבדיקה באינטרנט חשוב שתבדקי בהקדם אצל רופא המומחה בתחום

30/12/2018 | 01:59 | מאת: מיכל

אני בת 25, הלכתי לרופא משפחה בעקבות תקופהארוכה של בחילות ןכאבים בצד ימין של הבטן. עברתי 2 בדיקות דם בהפרש של 3 שבועות: בבדיקה הalt היה 104 ולאחר 3 שבועות 50 וast היה בבדיקה הראשונה 109 ולאחר 3 שבועות 42. בעקבות המשך תחושת הבחיחות עשיתי us ושם עלו מספר מוקדים היפראקוים צמודים לדופן בגודל מקס' עד כ5 ממ ללא נידות בשינוי תנוחה מתאימים לפוליפים ללא עדות לאבנים ללא דופן מעובה. הלכתי לכירוג שהמליץ לי על ניתוח לכיס מרה. רציתי לשאול מספר שאלות: 1. מה המשמעות של מספר מוקדיםמהיפראקוים. 2. האם פוליפים בגיל 25 הם נפוצים וממה הם נוצרים? 3. האם יש חשש לגידול? 4. האם עיתוח הוא חובה או שניתן לוותר?

לקריאה נוספת והעמקה

אלו שאלות טובות באופן כללי את צריכה להיבדק אצל כירורג מומחה לתחום זה מומלץ גם לעשות MRI מיוחד לשם ברור

30/12/2018 | 14:59 | מאת: מיכל

והאם ניתן בכל זאת לענות על שאלה 1 ו2? בדגש על שאלה 1