שאלה דחופה- היצרות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/03/2014 | 19:45 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, שמי דוברת בצלאל, בת 30, לא בהריון. מזה כמעט שנתיים אני סובלת מכאבים בטן עליונה, מלאות, חוסר תאבון. חוויתי ירידה של 5 ק"ג ממשקלי, ובתקופה של כמה חודשים, הצלחתי לשוב למשקלי התקין. בדיקות דם תקינות. ביצעתי גם אולסרסאונד בטן, ונמצאה המנגיומה בכבד ובכלייה אנגיומיוליפומה. המוקדים לא גדלו ואני נמצאת במעקב. המצב בו אני נמצאת מתסכל אותי מאוד ופוגע רבות באיכות חיי. ביצעתי ביולי 2013 גסטרוסקופיה, בו לא נמצא חיידק הליקובקטר, רק דלקת כרונית לא פעילה בקיבה והיה חשד לתסמונת SMA. רופא הגסטרו שלי הפנה אותי לבדיקת MRA כדי לאשש או להפריך את התסמונת. תשובות ה-MRA הן: כלי הדם מודגמים ללא ממצא אנטומי חריג, לא נראה שזווית מוצאו או מהלכו של הSMA חורגת מהצפוי. לא הודגמה הרחבה מיוחדת של הקיבה והתריסריון הפרוקסימלי, אף כי אכן חלקו השלישי במעברו ליד העורק צר. כמו כן, רושם שוריד הכליה השמאלית צר במעברו מאחורי ה-SMA עם הדגמה של הוריד הגונדלי. (אילו עיקרי הדברים). אני מאוד מאוד מודאגת והתור לגסטרו עוד רחוק. רציתי לשאול את השאלה הנוראית ביותר מכל: האם מתוך ממצאי הבדיקה עולה כי יש איזשהו חשד לקרוהן? כלומר כלומר האם עצם העובדה שכתוב שהחלק השלישי במעברו ליד העורק צר? מה עוד כדאי לעשות? יש לי ימים טובים יותר וכאלה שפחות. אני כבר חוששת לנסוע לחול או אפילו חופשה בארץ, כי מפחדת מהכאבים, ובכלל זה פוגע מאוד בשגרת חיי.
