טיפול בהליקובקטור לאחר בדיקת גסטרו תקינה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/03/2014 | 10:49 | מאת: אנה

בשל כאבים ברום הבטן, נפיחות וכאבים עוויתיים הופנתי ל- US בטן עליונה שם אובחנה אבן בכיס המרה, לתבחין נשיפה שם קיבלתי תשובה חיובית להליקובקטור (18) ובדיקת גסטרוסקופיה שהיתה תקינה. רציתי לדעת אם בדיקת הגסטרוסקופיה היתה תקינה ללא כיבים, האם בכל זאת יש צורך ליטול את הטיפול המשולש בשל החיידק? הגסטרואנטרולוג לאחר בדיקת הגסטרוסקופיה נתן לי להבין שהוא לא היה מטפל, אמר מספר פעמים לא אני הפניתי אותך לתבחין נשיפה ואילו רופא המשפחה (שהפנה אותי לבדיקה) המליץ כן לקחת את הטיפול המשולש... אשמח לקבל את דעתכם. תודה רבה מראש.
