פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16783 הודעות
15543 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
10/04/2024 | 17:55 | מאת: איציק

שלום רב אשמח אם תענה לי מה זה אומר בדיוק להמשך, הילדה בת 4 עברה צילום לכף יד ואלו התוצאות. ממצאים: צילום כף יד שמאל לגיל עצמות לפי ההתפתחות של גרעינים אפיפיזריים של כף היד, גיל עצמות יכול להתאים ל 2.6 שנים אצל נקבה. תודה רבה. ...

כדי לתת תשובה מדוע יש לילדה ומה נמוכה יש צורך לברר: 1) האם גובהה נמוך מהמצןפה לפי ההורים 2) לברר האם עולה במשקל לפי המצופה 3) האם יש לה איזושהיא מחלה (אפילו מחלה סמויה) הפוגעת בגדילה 3) לראות את גרף העליה לגובה. האם העלייה בגובה עקבית או שיש ירידה באחוזון הגובה. 4)בודקים את גיל העצמות. אם הוא מאד צעיר לגילה בודקים אם יש חוסר בהורמון גכדילה , בהורמון בלוטת התריס או מחלה הגורמת לכך. יש להשלים בדיקות לפי הצורך. אלה כללי הברור הנהוגים על ידי אנדוקרינולוג ילדים

09/04/2024 | 20:43 | מאת: אמא לילדה נמוכה

הבת שלי בת 11 ו8 חודשים. קומה נמוכה ממש בצילום גיל עצמות כתוב: גיל עצמות מתאים ל: 6 שנים ו10 חודשים גיל כרונולוגי: 6 שנים ו8 חודשים. האם בגיל הכרונולוגי אמור להיות רשום הגיל האמיתי שלה? כי אם ככה יש טעות בבדיקה. אודה למענה

אם היא בת 11 ו8 חודשים הגיל הכרונולוגי הוא 11 שנים ו 8 חודשים. אם יש טעות כזו, אולי גם התשובה שגויה אנדוקרינולוג ילדים צריך לראות את הצילום עצמו ולקבוע את גיל העצמות

08/04/2024 | 19:08 | מאת: יעל

שלום הבן שלי בן 4 שנים ביצע בדיקת קורטיזול של 8:00 בבוקר והתוצאה היתה 540 זה נחשב תקין לילד בגיל כזה? אשמח לדעת ותודה

08/04/2024 | 22:44 | מאת: יעל

מוסיפה לשאלתי: בדיקת הקורטיזול של 8:00 בבוקר היא הייתה בדם והתוצאה הייתה: 540 nmol האם תוצא זו נחשבת כתקינה לילד בן 4 שנים? אשמח מאוד לדעת. תודה ויום מוצלח

עד גיל 12-14 הערכים אינם משתנים .זה בתחום הגבוה של הנורמה. ערל זה לבד אינו קובע את האבחנה

06/04/2024 | 20:08 | מאת: עודד

אם מישהו שהיום עשה דיאטה והפסיק לאכול גאנק פוד וירד כמה קילו במשקל וכשהוא היה נער הוא היה בטרום סוכרת גם הרבה שנים אחרי הצבא - זה אומר אומר שהוא חזר למוטב מבחינת לקבל אותה בעתיד?

אי אפשר לנחש אם תהיה בעתיד סוכרת או לא תהיה

06/04/2024 | 10:58 | מאת: סיגל אלי

שלום ד"ר הבן שלי מטופל בהורמון גדילה כבר שנתיים. כיום גיל העצמות והגיל הביולוגי נמצאים באותו מקום תואם ל 11 ושישה חודשים. איך יודעים מה צפי גובה סופי הערכה? מה זה אומר שגיל עצמות וכיל ביולוגי באותו מקום?

גילח העצמות אומר לאיזה אחוז מהגובה הסופי הנער הגיע ביום הצילום לשם חישוב יש צורך לדעת את גבה ומשקל הנער ביום הצילום ולבדוק את גיל העצמות. ככל שגיל העצמות גדול יותר תחזית הגובה הסופי נמוכה יותר

02/04/2024 | 12:15 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 16 וחצי גובה 1.62 מטר משקל 59 ק"ג צילום כף יד שמאל מתאים לגיל 16 . האם אפשר לדעת לאיזה גובה יגיע ? תודה רבה .

בגיל עצמות 16 מגיעים בממוצע ל 98% מהגובה הסופי

01/04/2024 | 19:52 | מאת: הילה

שלום רב אני אמא לחוצה מאוד קצת רקע בן שנה ושבועיים אחוזון 3 במשק ואחוזון 3 בגובה. אחוזון 97 בהקף ראש עקב כך גילו הידרוצפתוב חיצוני אמר לי שזה ייספג לבד. בנוסף עיכוב התפתחותי. הרופאה זרקה לי את המושג מחלה מטבולית. קראתי בגוגל ומאז אני מתה מחרדה מה עושים ? בגיל כזה יכול להיות? היא בנתיים נתנה לי בדיקות דם כלליות סקר הילודים שלו היה תקין סוכר ואלקטרוליטים בתינוקיה יום אחרי שנולד היו תקינים הוא תמיד מזיע גם ויש לו בעיות שינה קשות. תעזור לי למי לפנות למה היא אמרה כזה דבר? מה עושים? למי פונים? תודה

מי שקורא באינטרנט, ללא ידע מספיק, מגיע למצבך. אין לי שום מידע על בדיקת הילד. גם אין לי שום מושג מה בדקו לו ומה מכילות "הבדיקות הכלליות" עלייך לפנות לבדיקת נוירולוג ילדים. אם יש בעיה התפתחותית, חשוב מאד שיבדקו על ידי מכון להתפתחות הילד

01/04/2024 | 09:16 | מאת: גלית

שלום וברכה, הבת שלי בת שלוש וחצי סובלת מאסטמה של העור בשנתיים האחרונות, לפני כשנה החלה טיפול במשחה הומאופתית ומאז בהדרגה החלו לצמוח לה שיערות כהות בגב בידיים ברגליים ובעוד אזורים שלפני הטיפול לא היו עם שערות כלל. ביצענו בדיקת דם והתוצאות- פרולקטין 229 ml טסטוסטרון קטן מ- 0.4nmol הידורקסיפרוגסטרון 1.2nmol DHEA-S קטן מ- 0.41nmol רופא המשפחה לא ראה משהו חריג. במהלך השנה האחרונה מצב האסטמה החמיר ולכן התחלנו טיפול במשחת אלוקום שיש בה סטרואידים ומצב השיעור החמיר... לשאלתי האם יש צורך בבדיקות מעמיקות יותר? על מה מעיד השיעור הזה? יש לציין שביתי בהירת עור נולדה חלקה וללא גנטיקה של שיעור, השיער שחור ומאוד בולט ורק הולך ומתפשט יותר ויותר ובעוד אזורים בגוף. אם זה כתוצאה מהשימוש במשחה? האם כשנפסיק להשתמש השיער ינשור? תודה מראש.

אין לי שום מושג מה יש במשחה ההומאופתית. משחות עם סטרואידים אינן מפחיטות שעור. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק את גרף הגובה ואת גרף המשקל. וכמובן לבדוק את הילדה הבדיקות אינן חריגות, אך יש צורך בבדיקת הילדה

31/03/2024 | 23:55 | מאת: תהילה1

שלום רב, בני בן 18.5 גובהו 1.60, משקלו 55. אני- 1.53 ובעלי 1.80. מציינת שהאחים שלי יותר גבוהים ממני משמעותית. מאז ומתמיד היה בני בעל ממדים קטנים ומשקל נמוך, תמיד ייחסתי זאת לגנטיקה ולא עשיתי שום ברור רפואי. הבנתי שבגיל זה אין כבר אפשרות לגבוה, אך האם כן צריך לעשות ברור האם יש חוסר בהורמון גדילה? האם יש סימפטומים נוספים מלבד קומה נמוכה? בנוסף הוא בעל ביצועים ספורטיביים נמוכים, האם זה קשור? אם כן אילו בדיקות לבקש מהרופא משפחה.

זה גיל מאוחר להתחיל לבצע בדיקות בנושא. עלייך לפנות לרופא המשפחה שיבדוק אותו ויחליט. אינני נותן רשימת בדיקות למי שלא בדקתי ואין לי כל מידע על מצבו. מוצדק לפנות לרופא המשפחה עק ה ההבדל הגדול בין הנער והאב

31/03/2024 | 16:59 | מאת: קרן

היי דוקטור, אני אמא שלני ילדים. אחת בת 8.5 עם Nc-Cah ומטופלת ב- 20 מ״ג הידרוקוטיזון והילד השני בן 5.5 כרגע בבירור. בתוצאות צילום כף היד התוצאות: גיל עצמות מתאים ל- 5 שנים גיל כרונולוגי 5 שנים 5 חודשים סטיית תקן לגיל 8.4 חודשים נמצא בטווח 0.6 סטיות התקן מהממוצע הגיעו היום התוצאות של הבדיקות דם: Testosterone Total  - קטן מ- 0.4 Hydroxyprogresteron-17 - 2.67 Cortisol -8am - 475 DHEA-S - קטן מ- 0.41 Androstenedione - קטן מ- 0.3 גובה הילד : 117 משקל: 19 אשמח לדעת מה דעתכך? והאם גם הוא סובל מאותה הבעייה? גובה האם: 168, גובה התורם: 192

כעת אין כל סימן המעיד על NCAH כאשר יש במשפחה בעיה כזו אני מבקש לבדוק את הגן בכל הילדים

שלום רב, בילדים ובני נוער בתקופת הגדילה/ההתבגרות שסובלים מהפרעת אכילה מצמצמת, יש סבירות גבוהה שנראה אלקליין פוספטז נמוך בבדיקות דם כביטוי להאטה בגדילה? לפי מה שאני יודע, אלקליין פוספטז הוא חלק מרוטינה של בדיקות של תפקודי כבד. האם הוא מופרש גם מהעצמות בתקופת הגדילה? אם כן, יש קשר בין אלקליין פוספטז נמוך בבדיקות דם כביטוי להאטה בגדילה? אשמח לתשובה מהפרופסור. המון תודה ושבוע טוב

המושגים שלך מוטעים מיסודם. לפוספט בסיסי נמוך יכולות להיות סיבות שונות. לא משתמשים בו בהחלטות על גדילה

29/03/2024 | 14:13 | מאת: גיל

אם אני לא חולה סוכרת אז איך יש לי קושי בבליעה/אימפוטנציה/צמא/שיווי משקל חלש/חולשה?

30/03/2024 | 11:55 | מאת: גיל

ופצעים ברגל שלא הגלידו והגלוקוז זה 76 דציליטר

בסוכרת גלוקוז בדם בצום הוא מעל 100. עליל לפנות לרופא המשפחה עקב הפצעים

פנה לרופא המשפחה שיבדוק אותך ויבצע בדיקות לפי הצורך

בת 54 ברקע גרייבס,וחשד,לאשימוטו. בus נצפה trad4 קשרית מצד,שמאל שגדלה מעט עם זרימות מוגברת,האם זה,בטוח סרטן? מציינת שעשיתי ניקור והרופא שהסתכל אמר שמנקר בגלל שזה נראה,כהה ,האם זה,כהה זה,בטוח סרטן? אני בחרדות בוכה ללא הפסקה בבקשה עזרה .

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

27/03/2024 | 10:06 | מאת: Tam

הבנתי שהאנדוקרינולוג עצמו מעדיף לקרוא את הצילום ולא מסתמך על הרדיולוג. אנחנו נמצאים בחו״ל וכאן הרופא בכלל לא מתעסק עם הצילום אלא מסתמך לגמרי על איבחון הרדיולוג . הבנתי שהם עובדים פה עם תוכנת bone expert. התוכנה עושה את כל החישוב. שאלתי, האם התוכנה לא מגיעה לתוצאות יותר מדויקות?

סביר להניח שהתוכנה מגיעה לתוצאות מדויקות יותר

27/03/2024 | 09:51 | מאת: שגית

שלום רב, בני בן 7.5. נמצא באחוזון 3 במשקל ובגובה מאז שנולד למעשה ללא כל שינוי (יש לציין שגם אני ובעלי איננו גבוהים). אתמול ביצע בדיקות להורמון גדילה ולהלן התוצאות: GROWTH HORMONE 30' - 2.360 mcg/L GROWTH HORMONE60' - 11.8 mcg/L GROWTH HORMONE 90' - 8.370 mcg/L GROWTH HORMONE 120' - 2.400 mcg/L אשמח לדעת את פשר התוצאות היות ושתי הבדיקות הראשונה והאחרונה מראות על חוסר ואילו השתיים האמצעיות (בדיקת 60 ו-90) מראות על הורמון גדילה מלא. תודה רבה.

הסכמה בינלאומית קובעת: תגובת הורמון גדילה בטסט נקבעת על ידי השיא הכי גבוה של הורמון גדילה בטסט. שיא מתחת ל 7.5 נגר\מל, מצביע על חוסר בהורמון גדילה אם שני טסטים השיא מתחת ל 7.5 השיא הכי גבוה אצלכם הוא 11.8. על כן-אין חוסר בהורמון גדילה

בבדיקת הורמון גדילה הורמון הגדילה הולך ועולה עד שיא מסויים ולאחר מכן יורד. חוסר בהורמון גדילה מאובחן אם השיא הכי גבוה בטסט הוא מתחת ל 7.5. כלומר אין כאן חוסר בהורמון גדילה

27/03/2024 | 04:23 | מאת: רן

הבן שלי בן 13 ו3 חודשים משחק כדור רגל / בבדיקה יצא גיל השלד - גיל העצמות שלו (: 14 שנים ו10- חודשים) מקדים : גיל השלד מקדים את הגיל הכרונולוגי. קידום בגיל השלד אופייני בדרך כלל למצבים שבהם יש עלייה בהורמוני המין הגורמים להבשלה והתבגרות של תאי הסחוס שבלוחיות הגדילה. במצב זה ,הנבדק גבוה ביחס לגילו ולהתפתחות ו ביחס לגילו הכרונולוגי.

27/03/2024 | 04:24 | מאת: רן

והוסיפה הבדיקה - ישנם מצבים, שבהם רמות הורמונים מוגברות בילדים בהשוואה לבני גילם גורמות לקידום בגיל השלד . במצב זה שבו גיל השלד מקדים את הכרונולוגי, חשוב לערוך בדיקת BAUSport נוספת בעוד כ20-24- חודשים, על מנת לוודא שהפערים אכן מצטמצמים ואין גדילה של הפער בין .הגיל הכרונולוגי לגיל השלד. אני בתור אבא רואה שהוא ממשיך לגבוה. החיזוי אומר יגיע ל 1.89 מטר . הוא אוכל ארוחת בוקר וצהריים פחמימות וארוחת ערב האם בגלל זה גובה מהר . והאם הגובה יעצר ויאיט כי הוא שחק כדור רגל ולא רוצה שיגבה יותר מדי.

Maturion timing Band of +-1.0 year : early. Current% of fahp : 92.0%

מה שאתה כותב אינו מדוייק. רק ב %50 מהמקרים גיל העצמות =לגיל בשנים. טווח הנורמה בגיל 13 הוא +\- 1.8 שנים טווח הנורמה בגיל 14 הוא +\-2 שנים. כל זה נכון אם ההתבגרות רגילה. אם ההתבגרות מהירה או איטית המצב משתנה. רואים זאת גם לפי קצב הגדילה ולפי מרמות הורמונים הקשורים לתהליך על כן מי שלא בדק את הנער ואינו מומחה בפיזיולוגיה של ההתבגרות אינו יכול להסיק מסקנות

בדיקה חוזרת כעבור 20-24 חודשים היא מאוחרת מידי ומגיעים מאוחר מידי לתוצאה. רוב האנדוקרינולוגים, שכאשר יש תהליך מהיר מידי או איטי מידי, בודקים את הנער לאחר חצי שנה וגם את ההורמונים הרלבנטיים באותו זמן שחוזרים על צילום כף היד

כבר עניתי

26/03/2024 | 10:28 | מאת: עינת

הבת שלי בת 7.8 התחלנו בדיקות להתבגרות מוקדמת אחרי הנצת שידיים ושיעור ערווה, צילום כף יד תואם גיל 10. גובה 125 משקל 27.6 מחכים לעוד בדיקות( טסט LHRH, אולטרסאונד) לפני החלטה עם להתחיל זריקות. האם יש סיבה בכלל לחכות או שזה ברור שצריך להתחיל בעיקר בשביל לעקב מחזור? האם לזריקות יש השפעה על הגובה? האם יש תופעות לוואי? בבדיקת דם FREE ANDROGEN INDEX תוצאה 0.93%, מה זה אומר? האם תקין? לפי הערכת גדילה של אנדוקרינולוג תחזית גובה היתה 1.50, האם יש סיכוי לקבל הורמון גדילה? (שני ההורים נמוכים) הערכה נשמעת הגיונית, עד איזה גיל מקסימלי אפשר להתחיל טיפול בהורמון גדילה? תודה

להחליט על טיפול מתאים קודם כל יש להשלים בדיקות. התבגרות מוקדמת מוגדרת עקב צמיחת שדיים לפני גיל 8 שנים. שעור לפני גיל 8 יכולה להיות בגלל הפרשת יתר מבלוטת יותרת הכיליה. אינני יודע אם בדקו זאת.אם אין כל התשובות הנדרשות לא סביר לתת חוות דעת. כשיגמרו כל הבדיקות ניתן יהיה לדון עליהן. הדקאפפטיל מטרתו לעכב הופעת מחזור. לשפר גובה סופי הוא פחות יעיל. השאלות על הורמון גדילה מוקדמות מידי ובלי מספיק נתונים, לא סביר לתת תשובה

26/03/2024 | 12:47 | מאת: עינת

תודה עשו בדיקת דם מקיפות, איך קוראים לבדיקת דם ליותרת הכליה? שאוכל לאתר בדף התשובות, חיפשתי בשם ACTH, לא מצאתי. מאיזה גיל כדאי לשקול הורמון גדילה? אילו נתונים צריך?

כבר עניתי לכם ואתם שואלים שאלה זו שוב רק לאחר קבלת התשובות שנתבקשתם לעשות ורק אם אראה את כל הבדיקות שנעשו ורק אם אראה את כל נתוני הגדילה: תאריך מדידה משקל וגובה ניתן יהיה לענות על כל השאלות. לדעתי עליכם לפנות עם כל הנתונים הנזכרים לאנדוקרינולוג ילדים נוסף לחוות דעת שניה

שלום רב, בתי (10) מטופלת בגנוטרופין (1.2 מ"ג), לא בגלל מחסור בהורמון גדילה, אלא כדי להוסיף לה גובה (זריקה כל ערב לפני השנה). בעוד שבוע היא יוצאת עם הכיתה לטיול שנתי. האם כדאי לתת לה זריקה בבוקר הטיול, או פשוט לוותר פעם אחת על התרופה? תודה מראש.

למטופלים שלי אני נוהג להרשות להם פעם בשנה לצאת לשבוע חופש ללא זריקות אם יוצאים לסוף שבוע או טיול של יומיים לקבל את הזריקה בבוקר לפני היציאה לטיול וביום שחוזרים מהטיול בערב

25/03/2024 | 01:28 | מאת: ליסה

שלום רב, אני בת 37, עשיתי ב2020 בדיקת אולטרסאונד בטן וראהו שיש לי גוש באדרנל ימין בגודל 1.1 ס״מ. עשיתי בדיקות דם ושתן ללא אפרשות אורמונליות…ב2022 עשיתי שוב אולטרסאונד יצאה 1.1 ס״מ אבל מראה היפואקוגני כמו ציסט, ועשיתי גם CT בטן ושאמר שהגודל נראה פחות גדול וירד ל5.5מ״מ. ..כל פעם עשיתי בדיקות שתן ודם לאורמונים והכל יצאה תקין. מה אני אמורה לעשות עכשו, שוב ct או אולטרסאונד או מה עדיף? ילדתי ב2023 לכן לא עשיתי את הבדיקה שנה שעברה תודה

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

22/03/2024 | 06:30 | מאת: ריקי

שלום רב, ילד בן שנתיים, פעיל מאוד והלך בגיל מוקדם וכו׳ בסקירת המערכות בהריון נאמר כי הFl קצר ב10-12 יום בממוצע, לא בוצע מי שפיר. הילד כעת נמוך באחוזון לערך 6, הוא בגובה של 82.5 סמ כעת, ובמוטת ידיים הוא עומד על 78 סמ. ז״א קצר יותר. מה ההית ממליץ? יש מקום לדאגה חלילה של תסמונת גנטית או חלילה בעצה בעיה? האם זה בטווח הנורמה ? ומה הנורמה ביחס פלג עליון למוטות ידיים? תודה מראש על התשובה .

1) הכי חשוב לבדוק האם הילד\ה גדלים על אחוזון קבוע 2) שני בחשיבות- על איזה אחוזון גדלים ואם הגדילה קבועה 3) מפחיתים ממוטת הידים את הגובה ומקבלים בגיל שנתיים 1.23- ס"מ גבול הנורמה של חישוב ממוצע זה הוא +\- 2.46 ס"מ הערות: א) חישובים ממדידות בעובר אינם מדוייקים ב) החישובים תלויים מאד בניסיון ובמומחיות של המודד ג) רק בין גיל שנתיים לשלוש שנים מתייצב קו הגדילה ויותר קל להסיק מסקנות ד) בעולם לא מתייחסים ביחס פלג עליון למוטת ידיים אלא יחס בין פלג גוף עליון לתחתון ולמוטת ידיים לגובה ה) במקום שלמדתי בארהב,ף רק הרופא המומחה בודק אישית יחסים אלה, במקרים שיש צורך ו) לדבר על תסמונת גנטית בקשר לכך , אם הממדים חריגים, כדאי לדבר עם גנטיקאי

23/03/2024 | 09:25 | מאת: ריקי

תגובה רבה על התגובה. אז בעצם לפי המדידה של הגובה מול מוטות הידיים. הילד 82 סמ גובה ומוטות היידים הם 78 סמ. 1- ז״א יש פער של -4 שזה חריג מהנורמה ? כי זה יותר מ-2.46 כפי שרשמת. 2-דבר נוסף, איך עושים חישוב פלג גוף עליון לתחתון ? אשמח להסבר . ושעושים את החישוב מה הטווח הנורמה בגין פלג גוף עליון לתחתון?

1)סטייה מזערית 2) פלג גוף עליון הוא הגובה בישיבה, מפחיתים אותו מהגובה ומקבלים פלג גוף תחתון. כדאי שתתייעצו עם מרפאה לגנטיקה. הם המומחים לנושא לחשב לבד או עם מרפאה שאינה מומחית לנושא תגרום לביצוע בדיקות מיותרות

24/03/2024 | 19:11 | מאת: ריקי

בדקתי, הגובה בישיבה מהטוסיק ועד הראש הוא 48 ס״מ- פלג גוף עליון. הגובה בעמידה סהכ 83 סמ. ז״א פלג גוף תחתון 35 סמ ? האם זה תקין או לא ? מה הטווח התקין בגיל שנתיים?

אני לא סומך על מדידות לא מקצועיות. כתבתי לך לפנות למחלקה לגנטיקה לבדיקה מטרת האתר היא להסביר ולא לתת אבחנה לפי נתוני הורים זה מסוכן לילד ולי

21/03/2024 | 19:15 | מאת: נוי

שלום וברכה, רציתי לשאול האם שלב חילוף הקול הוא שלב סופי בגדילה של הנער? האם ממשיכים לגבוה אחר כך עוד או שזה כמו שלב קבלת המחזור אצל בנות שנותרים סנטימטרים בודדים לגובה? תודה מראש

חילוף הקול אינו סימן להערכת הגדילה הסימנים החשובים: .גיל העצמות, וקצב הגדילה בסנטימטרים לשנה

20/03/2024 | 12:21 | מאת: סיסי

שלום ביתי בת 10.8 ש' וקיבלה ווסת לפני חודשיים. ע"פ צילום כף יד גיל עצמות מתאים לגיל 13 . גובה ביתי הוא 1.47 ברצוני לשאול מה הסבירות שביתי תגבה אם בגובה 1.68מ' ואב בגובה 1.78 מ

במצב זה אין כל קשר לגובה ההורים בגיל עצמות 13 בת הגיע ל 94.5% מהגובה הסופי. כלומר תחזית הגובה הסופי היא בממוצע 156 ס"מתחום0 השגיאה הוא בערך +/-4 ס"מ. זאת בתנאישלא היה גורם שקדם את גיל העצמות כגון הורמונים מיותרת הכיליה

בני בן 11, בחודשים האחרונים שמתי לב שנהיה לו שפם, הוא גבה קצת והתחיל לו שערות בבית השחי. האם זה לא מוקדם לבן להתחיל התפתחות מינית בגיל 10 וחצי? הם זה יכול להשפיע על הגובה הסופי? הוא כרגע בערך 147 ס''מ , אבא גובה 172 ואמא 160.

הופעת התבגרות לאחר גיל 9 היא נורמלית לחלוטין. שפם ושערות בבית השחי אינם סימן להתבגרות. סימן להתבגרות הוא גדילת האשכים. רק רופא יכול להחליט על כך

18/03/2024 | 19:01 | מאת: מורן

היי בדיקה שם הבדיקה IGF-1 תוצאה 25.590 nmol/L ילד בן 11.10 גובה 139.8 לפי מעקב כל שנתיים גובה ב10 סמ אבל לא עלה במשקל האם תקין?

IGF אינו סימן של גדילה חוסר עליה במשקל עלול לפגוע בגדילה . חובה לפנות לדיאטנית עם רישום מפורט של תזונה במשך 3 ימים כדי לבדוק חוסרים בתזונה שיש להשלים כמו כן יש לפנות לרופא ילדים לבדוק מדוע אין עליה במשקלן.

17/03/2024 | 08:47 | מאת: א

שלום רב דר פונה אליך כי לא מצליחה למצוא מענה בפורום מבוגרים ר.משפ שלי בחופשת מחלה ואני מאד מודאגת בת 53 גובה 151 משקל 41 נמצאתי עם אוסתופורוזיס ר.אנדו נתנה בדיקות בינהן איסוף שתן 24 ש לקרטנין. במיכל עשיתי 1650. תוצאה u samp. 44.6 mgdl איסוף 24 h יצא 736 מג האם תקין בבקשה ?? סליחה על הפנייה אבל אין לי מענה ומאד דואגת

מצטער, אינני יכול לענות על שאלות בתחום מבוגרים. פני בטלפון לרופא ששלח אותך לבדיקה ביום שיש לו מרפאה

הבחנתי שיש לבן שלי בן 3 וחצי פלומת שיער בהירה באזור איבר המין והאשכים, האם זה תקין?

1) רופא הילדים צריך לראות את השעור 2) שעור גס ושחור יש לו משמעות ויש לבצע בדיקות . שעור עדין ובהיראין לו חשיבות

15/03/2024 | 06:10 | מאת: הילה

שלום רב אני אמא מודאגת ממש הבן שלי בן שנה בדיוק. ירד באחוזונים ממש גובה מ 50 לאחוזון 3 ומשקל מאחוזון 70 לאחוזון 20. יש הרבה רקע וכבר היינו אצל רופאים אפרט הכל נולד עם רעד בילתי מוסבר סוכר תקין אלקטרוליטים היה תקין בתינוקיה הוגדר כג'יטרי וחלף בגיל 7 חודשים בערך. הקף ראש נולד באחוזון 86 ועלה ל 99 נעשה סונר מוח ישנו הידרוצפלוס חיצוני שהוגדר כשפיר ניוכירורג אמר שעד גיל שנתיים ייספג ושההקף ראש יתאזן. בנוסף בעיות שינה קשות מאוד לא מצליח לחבר מחזורי שינה לא ישן טוב קם כל בוקר ב 4 ו20 בבוקר. א.א.ג אמר שאין לן שקד שלישי ניורולוג רשם שלא מתרשם כרגע מבעיה ניורולוגית ושהבדיקה תואמת גיל ולחזור בעוד חצי שנה. קרדיואולוג אמר שישנו חיספוס קל בחדר שמאל ולחזור בעוד שנה שהוא מקווה שזה יסתדר שאר הבדיקה תקינה ילד לא רגוע בכלל. סקר ילודים-תקין מי שפיר לא בוצעו כי בהריון היה הכל תקין יחסית הרופאה אמרה שמתחילים ברור והוציאה כמה הפניות בינהם אנדרוקרינולוג אבל התורים לעוד 3 חודשים אפשר לדעת בנתיים אילו בדיקות דם לבצע? אמרה לי גם משהו הורומנלי נבדוק אפשר בבקשה פירוט של בדיקות דם שאפשר לבצע בנתיים לפי המידע שמסרתי תודה רבה

1) יש לפנות לדיאטנית כדי לברר האם ירידה באחוזון המשקל והגובה היא בגלל ליקוי תזונתי או מחלת צליאק 2) הניסיון ש/לי א6ומר שאם יתנו לך רשימת בדיקות תפני לקבל הסבר עליהן מרופא באינטרנט 3) אינני מפנה ילד לבדיקות אם כלן מיני תלונות ובעיות לפני שבדקתי אותו

14/03/2024 | 13:42 | מאת: דנית

שלום, בת 13 וחודשיים גובה 145 משקל 33 צילום כף יד : גיל עצמות מתאים ל 11 שנים סטיית תקן לגיל 12.3 נמתא בטווח 2.0 בדיקת IGF-1 תוצאה 157 לא קיבלה מחזור מתעמלת מקצועית בתחום התעמלות קרקע. אשמח לחוות דעת

גיל עצמות צעיר יחסית אומר בדרך כלל שיש עוד פוטנציאל גדילה במתעמלות מקצועיותיש סיכוי גדול לאיחור בהתבגרות ואי הופעת מחזור חובה לפנות לדיאטנית ספורט כדי לבדוק האם תזונתה מתאימה למתעמלת מקצועית או שיש חוסרים שיש להשלים

14/03/2024 | 11:30 | מאת: מעיין

שלום ד"ר אני מטופלת בתת פעילות, בת 37,מאוזנת בדר" כ, לאחרונה יש שינוי 2.1.2024 tsh-0.495, t3-4.1,t4-20..2 הרופאה המליצה לעבור ליוטירוקס החדש באותו מינון 950 שבועי, ב 13.3.2024 בדיקות tsh-0.5 T3-43, t4-17.8 יש גם לחץ דם גבוה לאחרונה ותחושת חנק בגרון אולטרסאונד אונה ימנית-גודל תקין מרקם מעט לא אחיד, ואונה שמאלית-מעט קטנה מרקם מעט לא אחיד. האם זה משמעותי ומסוכן? אשמח לתשובה לגבי בדיקות דם וגם האולטרסאונד, תודה מראש.

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

14/03/2024 | 00:25 | מאת: נופר

שלום 1. ילדה בת 8 ועשרה חודשים. עדיין לא התחילה התבגרות. גיל עצמות כ - 9.5 מעודכן לחודש דצמבר 23 על פי פענוח אנדוקרינולוג. כרגע הילדה לא גובהת בכלל. הבנתי מהאנדוקרינולוג שרואה אותה שזה אופייני לשלב שלפני ההתבגרות. שאלותיי: 1. כמה זמן לפני תחילת התבגרות יש עצירה בגדילה? (לפי מעקב הרופא - גבהה בשלושה חודשים האחרונים פחות מחצי סנטימטר. אני מבינה שזה אומר שהגדילה הואטה מאוד כבר לפני שלושה חודשים. בביקור שלפני כן - בדצמבר, הרופא היה מרוצה מאוד מקצב הגדילה שמאוגוסט עד דצמבר). 2. האם מניסיונך לאחר שהגדילה מואטת בכזה אופן יש סיכוי שהקצב יתאושש ויעלה לפני תחילת ההתבגרות או שרק תחילת ההתבגרות תחזיר את הגדילה לקצב תקין? אציין כי בתקופה הזו כן עלתה היטב במשקל כך שההאטה לא קשורה לחסר בתזונה. כמו כן, רופא משפחה שנתן לה בדיקות כלליות מקיפות הכניס גם IGF-1. הבדיקה נעשתה ב 7.1.24 והתוצאה היתה 130. כחצי שנה לפני כן התוצאה היתה 201. שנה קודם לכן - 193. בכל המקרים הייתה בצום של 12 שעות כשעשתה בדיקות וכרגע אין לה שום בעיה בתזונה - עלתה מעולה במשקל לאחרונה. (נוטלת קולכיצין לטיפול בפי-פאפא ולכן צריכה בדיקות תקופתיות. הרופא משפחה בדרך כלל נותן מקיף). 3. הילדה כרגע 128 ס"מ. יש לי בת גדולה עם שחלות פוליציסטיות. שואלת לגביה כי הבנתי שזה עשוי להופיע אצל אחותה הקטנה כתופעה תורשתית. לקראת מחזור הבת הגדולה עלתה במשקל בצורה דרמטית. קיבלה מחזור בגיל עצמות 12.5 על פי אנדוקרינולוג. בביקור לאחר חצי שנה גיל עצמות כבר היה 14. למעשה לא גבהה כלל אחרי המחזור. הגיעה לגובה סביר אם כי תמיד הייתה גבוהה יחסית לחברותיה עד שגדילתה נעצרה. אחותה, הילדה שעליה אני שואלת, כרגע בגובה 128.4. האנדוקרינולוג לא מתייחס לשחלות הפוליציסטיות שאולי יהיו לה בחישוב הגובה הסופי שלה. אני לחוצה מכך מכיוון שאני חוששת שעלולה שלא להגיע ל 1.50. אבהיר את עצמי: אני מניחה שכאשר נותנים צפי לגובה סופי לפי גיל עצמות נתון מחשבים גם את הגדילה (המינימלית לפחות) שצפויה אחרי מחזור. במידה ויתרחש אצלה מה שקרה אצל הגדולה - שגיל העצמות יקפוץ בבת אחת ולוחיות הגדילה ייסגרו - אני מבינה שלא יהיה כבר טעם לטפל. מה אפשר לעשות כעת כדי לוודא שבכל מקרה תגיע ל 1.50 - גם אם אכן גם אצלה יופיעו שחלות פוליציסטיות ולא תגבה כלל אחרי המחזור? אני לא רוצה שהיא תחמיץ את הזכות והאפשרות לטיפול בגובה של פחות מ 1.50 שהיא זכאית לו מבחינה חוקית. הבנתי שלא ניתן לבדוק זאת מראש. האם אפשר לעשות משהו? גם אם לא עכשיו - בהמשך? בתודה מראש

אין דבר כזה עצירקת גדילה בינתיים או שלא מדדו נכון או ש/יש מחלה הגורמת לעצירת גדילה אין דבר כזה לנבא שבעתיד יהיו שחלות פוליציסטיות פני לחוות דעת נוספתוביצוע בדיקות

13/03/2024 | 15:30 | מאת: דוד

שלום, בני בן 14 וחודשיים, נראה כי אין התפתחות באיבר המין, מה ניתן לעשות בנושא בכדי שלא תהיה לו עוגמת נפש בעתיד. IGF-1	64.295 nmol/L TSH	1.260 mIU/L מה עושים?? תודה רבה ,

אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותו להביא לבדיקה צילום כף יד לגיל עצמות הבדיקות ששלחת הן לא לעניין לא בטוח שיש לך הכשרה לבדוק את התפתחות אבר המין גודל אבר המין תלוי גם בדרגת ההתבגרות

12/03/2024 | 17:50 | מאת: תמי

שלום, אשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי הבן שלי בן 14 וארבע חודשים אחוזון 1. האם מעקבי ארומטז לא יועילו ללא שילוב של הורמון גדילה? אנחנו גרים בחו״ל ואין אפשרות לקבל פה הורמון לקומה נמוכה אידיופטית. האופציה היחידה כאן זה מעקבי ארומטז. התייעצתי עם אנדוקרינולוג בארץ והוא אמר שזה יותר יזיק מאשר יועיל ולא המליץ בכלל על מעקבי ארומטז. (בשום פנים ואופן) אשמח לדעת מנסיונך אם גם אתה חושב כך. האם לא תהיה תועלת באנסטרזול בלבד? תודה רבה!!

בעולם מעל 10 שנים יש מאמרים המראים עיכוב גיל עצמות ועזרה בגדילה בטיפול בארומטז. בגיל 14 ובאחוזון 1. טיפול באנסטראזול כטיפול בודד יכול להועיל במעט אבל יחד עם הורמון גדילה התועלת יכולה להיות גדולה יותר

10/03/2024 | 15:38 | מאת: מאיר

יש ילד בן שנתיים עם חוסר בכרומזום 18 בזרוע הקצרה נמסר לנו מהגנטיקאי שצריך לקבל הורמון גדילה וכן יש לי בת 12 שקיבלה בעבר הורמון

מי שמחליט על הטיפול ויש לו רשות להגיש בקשה לטיפול בהורמון גדילה , הוא רק אנדוקרינולוג ילדים. פנו לאנדוקרינולוד ילדים נהמטפל בכם

10/03/2024 | 21:33 | מאת: מאיר

תודה על התגובה מהירה איך אני יכול להגיע הכי מהר לאנדוקרינלוג התורים מאד ארוכים אני בקופ"ח לאומית אתם עובדים איתם או עם מגדל [פרטי]?

1) מקבלים חשבונית, אף פעם לא היתה לי בעיה עם חברת ביטוח פרטית-ליתר ביטחון שאל במגדל 2) אםהרופא שלך ישלח הפניה לייעוץ לפופ צבי צדיק, אנדוקרינית ילדים בביהח קפלן,התור לא יהיה ארוך שולחים את הבקשה לפקס 089441992

09/03/2024 | 14:28 | מאת: ליה

לרופא שלום, ילד בן 19 היה חולה וירוס של מערכת נשימה נזלת, גודש עם כאבי שרירים, צוואר תפוס. לא תסמינים מיוחדים. ללא חום. ביום השלישי למחלה החלה הזעה בידיים ולעתים ברגליים. לאחר שבוע לא חולף. אני מודאגת מה זה יכול להיות. האם יחלוף..? האם קשור לוירוס?. .עד כמה שידוע לי הזעה בידיים במידה ויש מתחיל בגיל קטן. ולא בגיל 19. או שיכול להתחיל בכל גיל? בבקשה עזרתך, מה הכיוון שעלינו לבדוק. מול איזה רופא? תודה רבה

10/03/2024 | 07:22 | מאת: ליה

סליחה, ילד בן 16 לא 19

יכול לקרות בכל גיל ובמחלות שונות על בעיה זו צריך לענות רופא ילדים\משפחה שבודק אותו ואת הבדיקות שהוא מבצע לפי הצורך

לא משנה הגיל

10/03/2024 | 10:38 | מאת: ליה

אתה בן אדם טוב,היינו אצלך פעם. בדרך כלל כותבת לך ומצליחה להרגע. הפעם פחות. הלוואי והיית אומר שזה בטח קשור לווירוס, ויעבור בהמשך.

מצטער, בלי בדיקה גופנית ובלי בדיקות לפי הצורך, לא ניתן לקבוע. פנו לרופא משפחה או רופא ילדים בברכת בריאות שלמה פרופ צבי צדיק

10/03/2024 | 11:07 | מאת: ליה

תודה רבה

07/03/2024 | 14:59 | מאת: חגית

שלום לך פרופ צדיק היקר אבקש לברר יש לי ילד בן 5 מאובחן עם ראסל סילבר משקל 10 ק ג גובה 94 BMI 12 ומשהו IGF1 -114 הוא סובל מהיפוגליקמיה בזמני מחלה, צום, או אחרי שינוי בתזונה דרך GJ שאלתי. הוא מטופל בהורמון גדילה 0.6 ליום הייתי בארה ב ושם אמרו לי אנדוקרינולוגים שהוא כלל לא מקבל את המינון הנכון הוא אמור לקבל 0.9 מה לדעתך נכון?

בארהב נותנים מינון יותר גבוה במצב זה 0.068 מג\קג ליום. בארץ נותנים בסביבות 0.035 מגר לקג ליום .באירופה יש מקומות הנותנים 0.022 מגר\קג ליום יש לציין שחלק מהילדים עם תסמונת זו גדלים פחות טוב מילדים ללא התסמונת. המינון שאני בוחר לילד הוא לפי מידת התגובה לטיפול ובמינון בו ה IGF נשאר בתחום הנורמה.

07/03/2024 | 12:05 | מאת: אור מלא

שלום רב התחלתי אתמול טיפול בתרופה איבנטי נגד אוסטאופורוזיס, ברצוני לברר מספר דברים: 1. האם תופעות הלוואי עשויות להיות עד שבועיים מרגע קבלת הזריקה ? 2. האם מותר לדחות את מועד הזריקה הבאה במידה ולא מרגישים טוב ? אם כן כמה זמן מותר לדחות ? ומה קורה אם מפסיקים את השימוש בתרופה עקב אי התאמה? 3. האם יש צורך לקחת תוסף סידן עם הטיפול באיבנטי? , אם כן מה המינון המומלץ והאם עדיף סידן אמורפי? בברכה ותודה מראש

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

06/03/2024 | 08:50 | מאת: רננה

שלום, הילד בן 12.6, נמוך ממש. בצילום כף היד התשובה היא: "גיל עצמות יכול להתאים בערך ל 12 שנים ו 6 חודשים סטיית תקן 11.1 חודשים" האם זה אומר שיש לו עוד לגבוה יחסית לגילו או הפוך? לא הבנתי את התשובה. תודה

1) "ממש נמוך" זה לא מידע לרופא 2) משנה אם הוא גדל על אחוזון קבוע או יורד באחוזון 3) את הצילום צריך לקרוא אנדוקרינולוג ילדים, רק אז אני סומך על תשובת גיל העצמות. אם הנער גדל באופן עקבי על אןותו אחוזון והבדיקות הראו שאין כל בעיה נוספת והעליה במשל מקבילה לעליה באחוזון הגובה, בגיל עצמות 12 שנים ו 6 חודשים הנער מגיע ל 82.8% מהגוב ה הסופי

בני הוא בן 8 נמצא באחוזון ה10 ושומר על עקביות -גובה צפוי : 167 האב 1.74 האם 1.5 בדיקת עצמות תואמת גיל 1.האם לדעתך הוא יכול/צריך טיפול בהורמון גדילה ? 2. האם יש אמצעיים טבעיים או/ו ויטמינים שיכולים לעזור ? 3. במידה והרופאים בקופה לא מאשרים האם יש דרכים חלופיות ? תודה

ילד הגדל באופן עקבי על אחוזון 10, מבחינה חוקית איו יכול לקבל הורמון גדילה. רופא החותם על מרשם להורמון גדילה עובר על תקנות משרד הבריאות. אינני רואה כל דרך לתת לו תרופה או אמצעי אחר שישפר את גדילתו.

03/03/2024 | 15:11 | מאת: תמי

אשמח לשמוע את חוות דעתך. הבן שלי בן 14.4 נע בין אחוזונים 1-2 (1.50) אנחנו גרים באירופה וכאן אין אפשרות לקבל הורמון גדילה במידה ואין חוסר או בעיה גנטית. כרגע נראה שהוא בקפיצת גדילה וצמח בשנה האחרונה 8 ס״מ. בד״כ היה צומח 5 ס״מ בשנה במקרה הטוב.) כל הבדיקות תקינות, גיל עצמות תואם לגילו. גובה אבא :1.85 גובה אמא: 1.56 בדיקות גנטיות יצאו תקינות מלבד שני וריאנטים לא ידועים שנמצאו בקומה נמוכה אידיופטית להלן הציטוט: ״Result NGS package short height/skeletal dysplasia: Two variants of unknown significance in COL1A1, both of which were found in father. Given the height of father, 185 ״cm, +0.15sd, probably not related האם הם יכולים לשלול שאין פה בעיה בכזאת קלות? איבחנו אותו בקומה נמוכה אידיופטית ומבחינתם אין אפשרות להמשיך לעזור. האם כדאי להמשיך להתעקש על בירור נוסף בכיוון הזה? האם במידה ונגיע לארץ בזמן הקרוב הוא יהיה זכאי להורמון גדילה? אשמח לחוות דעתך אנחנו ממש בלחץ של זמן! תודה רבה!

03/03/2024 | 15:27 | מאת: תמי

מתנצלת יצא בלאגן .להלן התוצאה : \Result NGS package short height skeletal dysplasia: Two variants of unknown significance in COL1A1, both of which were found in father. Given the height of father 185 cm probably not related.

בארץניתן לתת הורמון גדילה לקומה נמוכה אידיופטית דרך אישור חריג באישור קופת החולים בה מבוטח המטופל

ידוע לי על וריאנטים אלה. נכון להיום אין ודאות שהם משפיעים על ה גדילה

01/03/2024 | 12:21 | מאת: ללי

שלום וברכה הבן שלי בן 10 וחצי עוד מעט 11 יש לו שפם וגן התחיל לו שערות באזור המין רציתי לשאול מה יכול להיות תוצאות בדיקות דם יצאו TESTOSTERONE- TOTAL תוצאה 7.00 nmol/L אסטרודיל יצא 95 האם כדאי לעצור בזריקות את ההתבגרות מה ההשפעות לכאן או לכאן אם אני עוצרת מה יכול לגרוע? ואם לא מה יכול לגרוע אשמח לתשובה תודה רבה

את מערבבת בין שתי תופעות שאין קשל ביניהן. 1) הופעת שעור מקורה בבלוטת יותרת הכיליה המפרישה הורמונים בעלי גוון זכרי הגורמים לשעור מיני. אין לה קשר להתבגרות. גיל הופעת הנורמה של השעור המיני היא בין גיל 9 ל 13.5. לכן הופעת השעור המיני הופיע בגיל מתאים. לתרופות לעיכוב ההתבגרות אין כל השפעה על הופעת השעור המיני 2) התבגרות בבן פירושה הגדלת האשכים, אין לה קשר לשעור. כאשר האשכים גדלו והגיעו לנפח של 6 מיליליטר, סימן שהחלה ההתבגרות. הגיל הנורמלי להתחלת ההתבגרות בבן היא בין גיל 9 לגיל 13.5. הבדיקות שעשיתם הם מיותרות ואינןמראות על כל בעיה שהיא

02/03/2024 | 20:13 | מאת: ללי

זה לא אומר שהילד יסיים את גיל הגדילה לפני הזמן הוא עכשיו 1.36

הסברתי לך ששעןר אינו תחילת ההתבגרות. תחילת ההתבגרות היא הגדלת האשכים. לא נתת לי שום מידע על התחלת ההתהבגרות שלו. אין לך הכשרה לבדוק התבגרות, על כן עליך לפנות לרופא שכן יודע לבדוק מתחילת ההתבגרות עד סופה בן מוסיף בממוצע 28 ס"מ לגובה. בבנים הכי מהירים עוברים 20 חודשים מתחילת ההתבגרות עד סופהבנים גדלים באופן יעיל עד גיל עצמות 16. מכיוון שלא נתת לי שום מידע ענינילגבי הבן, אינני יכול להוסיף לך מידע מעבר לכך

הייתי אצל אנדרקנולוג שבדק אותו ואמר שהוא בהתבגרות מוקדמת בשנה וחצי יותר בערך גיל העצמות תואם לגיל שלו מותאם לגיל 10 והוא בן 10ו8 חודשים השאלה שלי אם יש התבגרות מוקדמת הוא יסיים גם את הגובה לפני ?? האם כדאי לתת זריקות לעצור את קצב ההתבגרות?? כתבת שבן מוסיף 28 סמ זה אומר שיהיה רק 1.64??

לא בדקתי אותו ואין לי שום נתונים עליו התבגרות מוקדמצתץ היא התבגרות שמתחילה לפני גיל 9 ואין לי שום נתון עליו המראה התבגרות מוקדמת. ואם אין הוכחה להתבגות מוקדמת לא מעכבים אותה בגיל זה עיכוב ה תבגרות אינה מוסיפה לגובה הסופי

הרופא שבדק אותו צריך לחשב גובה סופי לי אין מספיק נתונים

01/03/2024 | 10:29 | מאת: תומר

שלום האם מחלת כלמדיה פוגעת בגדילה ?

לא

26/02/2024 | 19:42 | מאת: דני

שלום האם יש מצב כזה שמישהו בן 18 וחצי הפסיק לגבוהה בגלל בעית תזונה ובגיל 23 24 שהתזונה חזרה בצורה טובה הוא ישלים את הפער ? ופתאום יגבהה קיים דבר כזה?

מצב לא סביר

27/02/2024 | 00:01 | מאת: דני

נתקלת בדבר כזה אי פעם?

משנת 1970 ועד היום-לא

שלום רב, בני הוא בגיל 15 שנים ושני חודשים. גיל העצמות שלו הוא 15. בני בגובה של 1.64 סנטימטרים. האם יש אפשרות כזאת או אחרת לתת לו טיפול?

1) אם אחוזון המשקל נמוך מאחוזון הגובה, עליך לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה במשך 3 ימים כדי שהיא תבדוק האם יש חוסר במרכיבים תזונתיים שיש להשלים 2) כיוון שגילח העצמות קרוב לגילו וגובהו מעל 160 ס"מ סיכוי שיציעו לו טיפול בהורמון גדילה לא כל כך סביר 3) כדי לתת לך תשובה מדויקת עליך לפנות לרופא המשפחה כדי שיבוק אותו7, יראה את דרגת ההתבגרות, שיראה את קו הגדילה במשקל ובגובה ויראה את בדיקות המעבדה

26/02/2024 | 12:57 | מאת: הללי

היי בן 11 חודשים בערך מגיל 5 חודשים לא יושן בכלל לא מחבר מחזורי שינה קם כל 20 דק נולד אחוזון 50 בגובה ו 55 במשקל עכשיו אחוזון 7 בגובה ו40 במשקל אני כל הזמן אומרת לרופאה שלי שהוא לא ישן טוב בכלל ושלדעתי הוא לא גודל בגלל זה היא לא ממש מתייחסת לזה כי הוא עוד לא ירד מתחת לאחוזון 3 גם יועצת שינה לא עזרה אמרו לי לתת לו משהו טיבעי של דר קיי אבל זה לא עזר. לאן פונים ? אני רוצה שמישהו יקשיב לי זה לא ילד ראשון כולם חושבים שהוא בן כמה חודשים אבל הוא כבר תכף בן שנה אני 1.71 שוקלת 70 קילו האבא 1.75 שוקל 78 קילו תעזור לי בבקשה בדקו לו סוכר היה תקין בדקו אלקטוליטים כשנולד גם תקין תודה

1) בדיקת אלקטרוליטים וכל בדיקה שהיא קרוב ללידה אינה אומרת דבר לגבי ההמשך 2) עלייך לפנות לבדיקה במכון להתפתחות הילד

26/02/2024 | 12:52 | מאת: בוריס

שלום אני בן 17 אם בסןף יום נניח קמתי ב8 וחצי בבוקר ב8 בערב אני מטר 84 וחצי כמה איהיה בבוקר? הבנתי שבבוקר הגובה שונה בכמה סמ בכמה ? ומה הגובה האמיתי בערב או בבוקר ובגדול רק תזונה משפיעה על הגדילה ?

במשך היום יש לחץ על הסחוסים שבין החוליות , על כן בערב אנשים גבוהים, יכולים להיות בערת ב 2 ס"מ נמוכים מהבדיקה בבוקר שהיא הגובה האמיתי

24/02/2024 | 12:33 | מאת: יואב חברוני

שלום, אני בן 14 וכמעט כל יום אני קם לשתות באמצע הלילה כוס מים וחוזר לישון. לפני כחודשיים וחצי הייתי אצל אנדוקרינולוגית ששאלה אם אני קם באמצע הלילה לשתות. בפגישה אמרתי לה שלא, מכיוון שלא קמת לישון. בחודש האחרון התחלתי לקום באמצע הלילה ולשתות, האם זה אומר משהו? לפי המידע שהיה לי באינטרנט אמרו לי משהו שקשור לסוכרת נעורים.... האם זה נכון? תודה,יואב.

1) בחשד לסוכרת , יורדים במשקל ונותניםהרבה שתן ביום ובלילה. פונים לרופא הימשפחה והוא שולח אותך לבדיקת סוכר בצום בדם ואם הסוכר גבוה זו סוכרת. 2) אפשרות אחרת היא אם אתה שותה הרבה בערב וזה גורם להתעורר בלילה לתת שתן 3) כאשר יש חוסר בהורמון ADH הוא שומר על המים בגוף. . שותים הרבה מאד מים (מספר ליטרים) ביום ובלילה ונותנים הרבה שתן ביום ובלילה. בהעדר ההורמון לא מצליחים לשמור את הנוזלים ונותנים הרבה שן ביום ובלילה ובעקבות כך שותים הרבה לבדוק זאת בודקים את כושר ריכוז השתן יש סיבות נוספות. במקום לבדוק באינטרנט פנה לרופא משפחה לבדיקה

23/02/2024 | 15:18 | מאת: דניאלה

בריאה בדרכ. באלוטרסאונד בלוטת התריס שתי האונות והאיסטימוס תקינים בגודלם מרקמם לא אחיד עם מספר קישריות היפואקוגניות בקוטר מרבי של עד 0.6 מ"מ . בבדיקת דם Tsh= 6.291 T4 free=16 Thyroglobulin ab= 140 iu/ml ANTI THYROID PEROXID=2497.90 U/ml אני רואה שיש חריגות בבדיקות דם האלו . אשמח לדעת במה מדובר . תודה מראש ❤️🙏

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם

23/02/2024 | 14:14 | מאת: סמדר

שלום, במידה שיש אבחנה של התבגרות מינית מוקדמת, לפי כל תוצאות הבדיקות הנדרשות בגיל 8.8, האם מתן טיפול בזריקות יסייע גם מבחינת הגובה או שבשלב הזה לגובה זה כבר לא יעזור, אלא רק לעצירת הגעת הווסת מוקדם? תודה!

יש עוד כלל והוא הכי חשוב שלא הזכרת אותו הילדה בגיל 9-9.5 יכולה בגלל ההתקדמות ההתבגרות להראות כמו בת 16 וזו צרה מבחינות רבות שתצטערי עליה שנים רבות

23/02/2024 | 15:29 | מאת: סמדר

מסכימה. תודה על ההתייחסות. אנחנו לא שם מבחינה אבחנתית, זה לא ששאלתי על רקע אבחנה שנקבעה כבר..אלא כמחשבה קדימה.

23/02/2024 | 15:41 | מאת: סמדר

ולעניין הגובה, האם אכן יכול לעזור גם בגיל 9 לתת זריקות כדי לא לעצור את הגובה או שבגיל הזה לגובה זה כבר לא יעזור?

הדקאפפטיל עוזר אם ההתבגרות החלה בגיל 7.5 או קודם

26/02/2024 | 06:31 | מאת: סמדר

תודה רבה

22/02/2024 | 12:39 | מאת: אלינה

שלום. בני בן 15 מקבל הורמון גדילה. בצילום כף יד האחרון אובחן שגיל העצמות הוא 16.5. יש ךו מקום לגדול? להמשיך או להפביק עם ההורמון גדילה? תודה

יש שני כללים להפסקת הטיפול בהורמון גדילה: .1) הכי חשוב, קצב גדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה 2) גיל עצמות 16 שנים ומעלה יש כללים נוספים המיוחדים למטופלים מסויימים אני אינני נותן הוראות לשינוי תרופה, התחלת תרופה, סיום תרופה למי שאינו בטיפולי. עליכם לפנות לאנדוקרינולוג המטפל בכם הוא מכיר את כל התנאים של המטופל ועל סמך ההכרות הוא מחליט.

21/02/2024 | 10:13 | מאת: דור

שלום אני בן 17 אני מאונן בערך 8 פעמים ביום אפילו יותר במשך כמה שנים מגיל 13 רציתי לשאול האם זה יכול לפגוע בטוסטסטרון? כי אני חושש מאוד תודה

אין פגיעה בטסטוסטרון

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 336