נגישות
נגישות

פורום אנדוקרינולוגיה בשיתוף מרכז רפואי רבין

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים
287 הודעות
172 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים".
11/01/2005 | 10:24 | מאת: יעל

שלום רב, כאשר מתגלה גידול ממאיר בבלוטת התריס ויש צורך בהסרה מלאה של הבלוטה, למה אפשר לצפות מבחינת טיפול המשך? האם בהכרח יש צורך בהקרנות או בטיפול כימותרפי? האם קיימת תרופה שיכולה לחקות את פעילות הבלוטה והמאפשרת אורח חיים תקין לאחר הסרת הבלוטה? בכבוד רב, יעל

שלום לרופא\רופאה. שמי שי ואני בן 25 ממודיעין. לפני כשבוע התגלתה אצלי סוכרת 1 . בנוסף כולסטרול 254. ו TSH 6.34 ו T4-FREE 23.9 הרופאה אמרה שזה נראה לה מוזר והיא שלחה אותי לבדיקות נוספות. שאלתי היא: מה לפי דעתך זה יכול להיות (שמעתי שזה יכול להצביע גם על גידול ביותרת המוח), והאם זה נגרם בגלל הסוכרת או להפך אם זה גרם לסוכרת. בתודה מראש שי

10/01/2005 | 22:27 | מאת: ברכה

לד"ר אשד שלום, לאחרונה המליץ לי רופא במרפאה מטבולית בבלינסון על אויסטה בנוסף לפוסלאן בגלל אוסטאופורוזיס בגיל צעיר. להפתעתי נאמר לי בקופ"ח שהתרופה אינה בסל הבריאות. שאלתי- האם ישנם תנאים מיוחדים בהם ניתן לקבל את התרופה בסל הבריאות? בתודה ברכה

10/01/2005 | 22:07 | מאת: הדס

שלום אני בת 24 ואני שוקלת 87 קילו ואני 1.73 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס בבדיקות יצאו לי 38.64 תוצאות אני נוטלת אלטרוקסין כל יום 150 מ"ג . אני מרגישה מאוד עיפה ,עצבנית ,מחפשת כל הזמן דברים מתוקים ,לא מקבלת מחזור כבר חודשים . אני מרגישה הרבה צרבות והבלוטה שלי מאוד מוגדלת . יש לי בהליכה רגעים שקשה לי לנשום בצורה קלילה , 1.האם ניתוח על הבלוטה יעזור לשיפור ? 2.איך אפשר להרזות בכזה מצב של השמנה ללא גבולות .

09/01/2005 | 16:57 | מאת: NOT

פרטים על המטופל: גבר, בן 51. לא מעשן. בדר"כ בריא. פריצת דיסק בצוואר (לפני כשנה). מחלת גאות (לוקח זילול). חוסר B12 - כרגע רמה סבירה בדם. 1. אני לא מבין את תוצאות הבדיקה. מהו מבנה היפודנסי (נודול) באונה ימנית של בלוטת התריס? איזה טיפול הוא דורש? האם זה ממאיר? באיזה תחום מתעסקים בנושא? אף אוזן גרון/ אנדוקרינולוגיה/ כירוגיה. 2. בוצעה בדיקה נוספת שנקראת אקו-בלוטת התריס באונה הימנית. כתוב בתוצאות הבדיקה שהודגמו שתי קישריות בעלות מרקם מעורב בחלקו נוזלי, ובחלקו סולידי. אחת בגודל של כ 2.4X2 ס"מ והשניה בגודל של 1.2X1 ס"מ. אונה שמאלית ניצפו מס' קישוריות סולידיות בגודל מירבי של עד 1 ס"מ. מה משמעות התוצאות? האם זה ממאיר? אודה אם תפרטו לי בנושא.

07/01/2005 | 21:42 | מאת: עינת

האם עונים כאן על שאלות?????? אני רואה שהפורום פעיל מבחינת שאלות אבל תשובות אין כאן מה קורה?

07/01/2005 | 20:10 | מאת: א

שלום רב. בבדיקות כימיה בדם שביצעתי בשנים האחרונות מסיבות שונות, באופן קבוע מתקבלים ערכים גבוהים יחסית של potassium, אשלגן. 4 פעמים התקבל ערך 5.5-5.6 ופעם אחת ערך 6. ביתר הפעמים- 4.8-5.1 ולעולם לא נמוך יותר. בבדיקה האחרונה התוצאה הרשמית- "לא בוצע, בדיקה המוליטית" (רק לגבי ערך האשלגן- יתר הממצאים בבדיקה פורסמו) ואני חושש כי הוחלט כך מאחר ששוב יצאו ערכים גבוהים באופן חריג. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה ומה משמעויות ערכים כאלו וגבוהים בכלל של אשלגן בדם. בריא באופן כללי, למיטב ידיעתי לא סובל מבעיות כליות (הבנתי שיש קשר). כמו כן- מהי בדיוק "בדיקה המוליטית"?

07/01/2005 | 18:57 | מאת: יוליאנה

קיבלתי תוצאות של בדיקת thyroglobulin<0.5 , thyroglobulin ab 567, anti thyroid peroxid 683 תודה על תשובתכם

06/01/2005 | 14:14 | מאת: אילנה

אני בת 55, בריאה בדרך כלל. בדיקות מעבדה שלי מסוף דצמבר 2004 הן: TSH - 0.04 T3 - 6.1 T4 - 28.7 ל.ד. 70/110 ומתחילת ינואר 2005: TSH - 0.01 T3 - 12.32 T4 - 57.9 ל.ד. 80/120 דופק 60. יש לי פלפיטציות בלב ורעד בכל הגוף, כאב באוזן שמאל ונפיחות מתחת לאוזן לכיוון הצוואר וכאב בבית השחי. רופאת משפחה אמרה לי היום שהיא לא מבינה איך זה שיש לי TSH נמוך ודופק נורמלי. היא לא יכולה לתת לי טיפול לפעילות יתר של בלוטת התריס כי אין לי את הסימנים המאפיינים פעילות יתר. יש לציין שאני כל הזמן עייפה ורוצה לישון. ישנה טוב בלילה ולא עצבנית אלא מאוד נינוחה. מה ההסבר האפשרי ואיך אוכל לאזן את עצמי ?

05/01/2005 | 19:35 | מאת: שאול

לפי כתבות בעתונים מציינים : 1.פועלת במהירות לשימור וחיזוק העצם. 2. ועם פחות תופעות לוואי בוושט קיבה. 3. בוצע עליה מחקר קליני שהוכיח שהיא מחזקת את העצם ולא רק מעלה את הצפיפות. האם הדברים נכונים? ואם כן מדוע לא לעבור מפוסלן לאקטונל? ( אני מבין שזה מתאים גם לגברים)

05/01/2005 | 18:04 | מאת: תהילה

שלום רב בבדיקת u.s של בלוטת המגן נמצאו קישריות מעט היפואקוגניות (2).מה פירוש הדבר? אודה על תשובה מהירה.

05/01/2005 | 15:25 | מאת: נף

שלום לרופאה , לאחרונה עשיתי בדיקות דם . ערכי בדיקת דם ל -TSH הנם 0.57 . לקחו לי T3 ערך בבדיקת דם 2.64 . האם ערכים אחה ( במיוחד TSH ) הנו מראה על ליקוי בתפקוד בלוטת התריס , העובדה שערכים גבולים אינה מעידה על תהליך / ליקוי ? בתודה מראש נף

05/01/2005 | 12:31 | מאת: נירה כהן

שלום, בלוטת התריס שלי היא היפר, אני מטופלת ב- PTU כ- 9 שנים, עלי לעשות טיפול ביוד. רציתי לקבל מידע על הטיפול הנ"ל והשלכותיו על הגוף. במקביל לתקופה זו אני עוברת טיפולים של IVF , כמה זמן לאחר טיפול ביוד ניתן להכנס להריון? אשמח לקבל תשובות, תודה נירה.

08/01/2005 | 00:17 | מאת: אני

שלום נירה אומנם אני לא רופאה, אך בתור אחת שעברה שני טיפולים ביוד אוכל לספר לך שזה לא מפחיד כמו שזה נשמע.. למיטב ידיעתי לאחר כחצי שנה החומר יוצא מהגוף ואפשר להכנס להריון והלמשיך כרגיל.

05/01/2005 | 11:37 | מאת: ירון

שלום. מחפש בנרות אנדוקרינולוג עם התמחות ספציפית / בקיאות בהיפוגליקמיה תגובתית. תודה

05/01/2005 | 11:27 | מאת: אנונימי

דר' שלום לאחר שהרגשתי גוש מוזר באזור הצואר הופנתי ע"י הרופא לUS של הטירואיד והתוצאה אונת הטירואיד השמאלית נצפתה קשרית בודדת סולידית הטרוגנית בעלת גבול לא חד ומוקדים קשיחים בתוכה בקוטר 18 מ"מ .מומלץ בירור ע"י FNA בבדיקת FNA CEIIUIAR MATERIAL INCLUDING SMALL AND INTERMIDIATE FOLLICULES, FOLLICULAR CELLS ARE REGULAR. COMPATIBLE WITH HYPERPLASTIC NODULE. FOLLOW UP IS RECOMMENDED. TSH תקין 1.94 שאלתי ,לאחר שקיבלתי שתי חוות דעת שונות משני רופאים :האם המצב תקין או שמחייב ניתוח מיידי להסרת הגידול? האם לאור העובדה שאנחנו בניסיונות להרות עלי למשיך כרגיל - ורק אחרי ההריון והלידה להמשיך במעקב כפי שנאמר לי ע"י רופא אחד ,או להפסיק עד לאחר הפרוצדורה של הנתוח וכל הכרוך בו לפי דעתו של רופא שני? אני מבולבלת וקשה לי להחליט על ניתוח אם אני זאת שצריכה להחליט ולא הרופא. אודה לתשובתך

03/01/2005 | 18:32 | מאת: אודליה

שלום- בתי בת 42 סובלת מיתר תריסיות עם מיפוי דיפוזי שנעשה בתחילת 2002. מטופלת בפרופיל 100 מ"ג ליממה בחצי השנה האחרונה. לאחרונה הופיעו כאבי פרקים בכף יד ימין. בדיקת הורמוני התירואיד בנורמה התחתונה, אך TSH עדיין מדוכא- 0.03 . FT4 - 14.3 FT3 - 5.59 באבחנה רשום THYROTOXICOSIS UNS THROTOXICOSIS DIFFUSE GOITER GRAVES DIS האם יש טפול נוסף פרט לטפול ביוד אשר ממנו היא די מסתייגת. בתודה - אודליה

03/01/2005 | 15:30 | מאת: חדווה זלוטניק

בתי בת ה- 19.5 (נוטלת גלולות כ-10 חודשים) לפני כחודשיים החלו אצלה כאבי אזניים מלווים בכאבי גרון הולכים וחולפים. בבדיקה שערכנו לה בתאריך 2/11 רמת ה-TSH שלה הייתה 3.81 ורמת ה-TT3 הייתה 183.בסוף אותו חודש ערכנו שוב את הבדיקה ה-TSH- 4.89 וה-TT3-184. לפני כשבועיים ערכנו פעם נוספת את הבדיקה והתוצאות קפצו- TSH- 4.97 ו-TT3- 244. בהתחלה חשבו שחזרה לה מחלת הנשיקה למרות שכבר הייתה חולה בעבר, אבל עכשיו הרופאים בצבא טוענים כי זו השפעה הורמונלית מהגלולות. האם זה ייתכן? מה אומרת בדיקת ANTI TPO שאותה היא צריכה לעשות השבוע והאם ישנו טיפול תרופתי או שהחלפת הגלולות זה הפתרון?

03/01/2005 | 14:55 | מאת: תמי

שלום ד"ר ורדה אשד, שאלתי קשורה בתחום האנדוקרינולוגיה, בגיל 22 החלו להופיע על עור הפנים פצעים איומים בתוספת מוגלה, (לא אקנה)לאחררופאים רבים הגעתי אל רופאה אנדוקרינולוגית שקבעה כי יש לי עודף הורמון גברי וציסטות בשחלות וכי עלי ליטול גלולות (אז דיאנה 35) למען האיזון, אכן הגלולות עזרו. בגיל 27 הפסקתי ליטול גלולות והפצעים משתוללים מאז.... ניגשתי גם הפעם לרופא אנדוקרינולוג שהמליץ על תרופות הורמונאליות, אך לפני כן מעוניין להרכיב לי דיאטה (טרם ראיתי אותה, אני לפני בדיקות דם שיקבעו כנראה איזו דיאטה אצטרך), האם הנושא מוכר לך ובנוסף האם יש לך רעיון נוסף לפיתרון חוץ מגלולות נגד הריון? תודה מראש, תמי.

03/01/2005 | 14:49 | מאת: kacha

שלום, אני בת 24 מזה כחודש אני סובלת מהזעה חמורה ז"א- כל לילה אני מתעוררת כי כל המצעים שלי רטובים לחלוטין וצריכה לקום להתנגב! כמו כן במשך היום אני סובלת כל הזמן מחום, לא קר לי בכלל ואף חמים לי גם בימים קרים במיוחד. התופעות הללו מטרידות אותי מאוד ורופא המשפחה שלי לא מוצא סיבה שלדעתו גורמת לבעיה. תופעות נוספות שמתלוות לכך הן- עייפות ללא קשר למס' שעות השינה ועלייה במשקל. אני לא יודעת אילו בדיקות כדאי לי לבקש ומה זה בכלל יכול ליהיות?? יש לציין גם שאני נוטלת תרופות פסיכיאטריות: למיקטל 100, ואפקסור 300, אך אני נוטלת אותן כבר כחצי שנה באופן קבוע ולא קרה כלום, וגם הרופאה שלי אמרה שאף אחת מהתרופות הנ"ל לא גורמת לתופעות אלו. מה לדעתך כדאי לי לעשות? תודה מראש.

03/01/2005 | 09:29 | מאת: יאיר

שלום בבדיקות הדם שלי נתקבלה תוצאת ההמוגלובין 18 נאמר לי שזה בעקבות העישון. האם זה נכון ומה ניתן להעשות ,כמובן ללא הפסקת העישון ? תודה !

03/01/2005 | 11:17 | מאת: אמ

לא טעית בפורום? לפי דעתי זה קשור להמטולוגיה !

03/01/2005 | 08:36 | מאת: מוטי

אשתי סובלת מאנגינה פקוריס קלה יחסית עברה צינטור בגיל 49 ולא נמצא דבר חשוד, סובלת מכאב בחזה בעת הליכה במדרון, אתמול היו לה כאבים בחזה במנוחה שעברו לאחר בליעת אספירין . גילה -55 מטופלת בלפרסור. האים יש קשר בין הטעם המר ולבעית הלב? תודה מראש.

02/01/2005 | 19:08 | מאת: אירנה

מה משמעות תוצאות הבדיקה של THYROGLOBULIN AB 4801

02/01/2005 | 19:03 | מאת: אירנה

,מה משמעות תוצאת הבדיקה 692 Thyroid MicrosomAb 4801 Thyroglobulin Ab

02/01/2005 | 14:09 | מאת: אביבה

שלום, אני בת 43 בריאה בדרך כלל בזמן האחרון יש לי מידי פעם סחרחורות ונשלחתי לבדיקות דם. להלן הערכים: TSH 0.85 PH 5 MPV - Mean Platelet volume 13.6 Platelets 166 Uric Acid B 3.1 Na Sodium 136 האם יש לי בעיה בבלוטת התריס? אודה על תשובתכם.

02/01/2005 | 10:03 | מאת: עופרה

התגלה אצלי סרטן פפילרי בבלוטת התריס. כפי הנראה הייתי חולה במחלה גם בתקופת ההריון (בני בן שנה וחצי) האם הגרורות יכולות לעבור לעובר דרך השילייה? כמו כן אני צריכה לעבור מיפוי כלל גופי לגילוי גרורות במה כרוך המיפוי? האם אצתרך לשהות בבידוד לאחריו ואם כן לכמה זמן?

01/01/2005 | 02:12 | מאת: דנה

שנה טובה לכוווולם!! עם הרבה בריאות ובלי דאגות! קחו הכל בקלות, דנה.

30/12/2004 | 23:33 | מאת: עופרה

אני סובלת כ -4 שנים מהפרשה צהובה בשד. הפרולקטין ברמות גבוהות (1300). רק עכשיו נאמר לי שעלי לבדוק את הבלוטה. האם יכולה להיות בזה סכנה? והאם הבדיקה צריכה להיות על ידי ct או mri? תודה על ההתיחסות

05/01/2005 | 18:55 | מאת: מרב

מכיוון שהרופאה לא טורחת לענות אני אנסה מתוך ניסיון אישי. גם אני סובלת מפרולקטין גבוה ומטופלת לזה בדוסטינקס 2 כדורים בשבוע וזה הוריד אותו לרמה תקינה לחלוטין. בקשר לשאלתך רק MRI ואני מדגישה רק MRI היא הבדיקה הכי מדוייקת. יכול להיות שבקופת החולים לא ירצו לתת לך לעשות אותה כי היא הרבה יותר יקרה להם מאשר CTשהוא לא הכי מדוייק לבדיקה אבל יותר זול להם. תתעקשי ותידרשי מהרופא שלך (האנדוקרינולוג) שיכתוב לך MRI ואז תלחמי עם קופת החולים על מנת שתאשר לך את הבדיקה, אם לא תתעקשי לא תקבלי את הבדיקה (יחסכו על חשבון הבריאות שלך). אני התעקשתי עם הרופא שיכתוב לי ואח"כ חיכיתי כשבוע ואז בסופו של דבר מחוסר ברירה הם אישרו לי. אני בקופ"ח לאומית. וגם עשו לי את הבדיקה באסותא תוך 10 ימים בלבד!!!! בהצלחה ב"מלחמה" עם קופת החולים. ללא מלחמות לא תקבלי את הטיפול הרפואי המגיע לך - תילחמי. מרב

30/12/2004 | 18:45 | מאת: גלית

האם ישנו קשר בין בלוטת התריס לבין היווצרות בלתי פוסקת של פצעים בפנים? אודה על תשובה ישירות לכתובת המייל המצוינת. בתודה מראש גלית

29/12/2004 | 23:07 | מאת: סיגל

אני סוכרתית ויכולה לאמר לך שמשקל עודף וצריכה מוגברת של מתוק, יכולים לגרור סוכרת, גם לכאלו שאין במשפחתם הסטוריה של סוכרת ועל אחת כמה וכמה אצל כאלו שיש במשפחתם את המחלה. הייתי ממליצה לך לפנות להתייעצות עם רופא של סוכרת. אני אובחנתי אצל פרופ' קנטור בבי"ח רמבם. ממליצה לך בחום. בהצלחה

29/12/2004 | 19:30 | מאת: דנה

שלום, אני בת 29, ושוקלת 98 ק"ג. אני "פריקית" של מתוק, ושמתי לב שאני לא מורידה במשקל גם בתקופות שאני משתדלת להוריד את צריכת המתוק לפחות מחצי. לאחרונה גילו אצל סבתי (בת 78) סוכרת, ורציתי לשאול - האם אני בסיכון של המחלה? האם צריכה מוגברת של מתוק (כשתי טבלאות של שוקולד חלב ליום + ליטר וחצי קולה, שש כפיות סוכר בתה, אין לי גם בעיה "להשתלט" על 500 גרם עוגה/שוקולד למריחה) האם זה יכול לגרום לסוכרת? האם זה מסוכן בשבילי? רציתי לציין שאני גם צימחונית וסובלת (ומטופלת) מדיכאון כבד כבר שנים. אודה לך על תשובתך :) דנה

02/01/2005 | 18:12 | מאת: ציפי

כיצד פועלת תרופת הגלוכופג ומה התופעות הלווי שלה

29/12/2004 | 14:52 | מאת: רוית

בבדיקת דם נמצא כי ערכי הבלוטה שלי הם:TSH 5.81 ונוגדנים 273 נקבעה לי פישה עם אנדו. בפברואר האם לנסות ולהקדים אותה? תודה

02/01/2005 | 18:46 | מאת: אירנה

בבדיקה אחרונה של נTyroglobulin Abתוצאה היתה 4801 UI/ml. מה המשמעות??,תודה

28/12/2004 | 11:53 | מאת: אבי

אשמח לדעת פרטים על שימוש ב FORTEO אבי

28/12/2004 | 05:12 | מאת: אסתר

שמעתי שהתרופה החדשה היא זריקה שצריך לקחת אותה תקופה ארוכה האם יש את אותה התרופה בצורת כדורים? תודה מראש

27/12/2004 | 21:44 | מאת: עירית

שלום אבקש לדעת את משמעותה של המילה אנדו קרצינומה האם זהו סוג של סרטן אבי אובחן כחולה סרטן המעי הגס אנדו קרצינומה ומועמד לניתוח כריתה חלקית של המעי אבקש לקבל כל חומר ומידע על הנושא תודה

27/12/2004 | 16:15 | מאת: רחל וג'ודי

סדנת סוף שבוע לריפוי בעזרת חשיבה חיובית בתאריך 7-8/01/05 בגבעתיים הסדנא מקנה כלים לשיפור חיינו ולצמיחה אישית, שקט נפשי דרך עבודה עם חשיבה חיובית. לפרטים: רחל 052-8995330 ג'ודי 052-3961611 בעלות הסמכה מטעם לואיז היי, ארה"ב.

27/12/2004 | 07:34 | מאת: גל עידן

תוצאות הדם שביצעתי לאחרונה הראו כי: TSH=25.35, FT4=11.3, Thyroid Peroxidase=35 ואין לי שום סימני מחלה. יש לי תינוק בן 1.10 ואני עדיין מניקה אותו - וכן טרם קיבלתי מחזור - האם יכול להיות שזה קשור לתוצאות האלו? האם אני צריכה טיפול של לקיחת הורמון thyroxine? האם יש טיפול אלטרנטיבי למחלה ע"מ למנוע לקיחת הורמון זה? האם יש אתר בעברית,המסביר יותר על הנושא?

25/12/2004 | 11:50 | מאת: noa

אני בת 25 עם בריאות תקינה עד כה,קיבלתי תוצאת בדיקת דם שמעידה על רמה גבוהה 25.7 של cardiolipin Ab. כשתוצאה בגדר הנורמה נעה בין 0-10. מזה בכלל? על מה זה מעיד? האם יש לזה קשר ישיר למחלת הזאבת? אם לא, אילו עוד סיבות יכולות לגרום לזה?

24/12/2004 | 15:45 | מאת: יגאל

שלום לך לאימי יש שברי חוליות כתוצאה מאוסטו' . כיום , כאבים בגב תחתון , עצירות וקושי רב בקימה ובשכיבה . קראתי מאמר על 3 אפשרויות תיקון , והיעילה בנהן - שיטה שפיתחה חברת "דיסקוטק " מהרצליה - ראי קישורית . היכן ניתן לבצע טיפול זה ? האם הטיפול קיים גם בירושלים ? יש תמיכה של קופות החולים ? או שמה עדיפה השיטה עם הבלון ? אודה לך על תשובתך בהקדם . ( קיים מעקב רופא). http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2997638,00.html

23/12/2004 | 23:18 | מאת: שאלה חשובה

אני בחור בן 22, שהתפתח מינית יחסית מאוחר, לפני הצבא מצאו אצלי טוטסטרון נמוך מאוד, מאז לא עסקתי בנושא הזה. בגלל חשק מיני נמוך מאוד החלטתי ללכת לבדוק את זה, אך כל ההרומונים יצאו תקינים , טוטסטרון בטווח הנורמה. רק ה FSH יצא נמוך, על הגבול התחתון של הנורמה, אך הרופא משפחה אמר לי שזה טוב, כי זה הורמון נשי אז זה מעיד על גבריות טובה. האם הוא צודק? קראתי באינטרנט שה FSH גם מעורב בייצור הזרע, ולכן אני חושב שכן אמור להיות לו קשר לחשק מיני אצל גבר. ראיתי שכבר שאלו את השאלה הזאת בפורום גברים שסבלו מחשק מיני נמוך, אך אף פעם לא ראיתי תשובה ישירה בנושא. בתודה מראש.

23/12/2004 | 23:15 | מאת: מיכל

שלום אני אחרי לידה והופיעה נפיחות בצוואר (ככל הנראה מבלוטת המגן) בבדיקות דם שעשיתי הופיעו ערכים גבוהים של T3 ו-T4. בבדיקת אולטראוסנד הופיע קשר דומיננטי וכן הגדלה דיפוזית של הבלוטה וכן מספר בלוטות לימפה גדולות. אני חוששת מאוד שמא מדובר בדבר מסוכן, הרופא חושד כי פעילות היתר בבלוטה מופיעה בעקבות הנפיחות ולא להיפך. אנא אשמח אם מישהו יכול לעודד קצת ולהרגיע אותי כי אני מאוד פוחדת. אנא תשובתכם

שלום לכולם, אנחנו עושות עבודה סמינריונית בתחום הפסיכולוגיה. אנו זקוקות לנבדקים שיענו על השאלון המצורף. השאלון חביב ולא מעיק, הוא יגזול רק 3 דקות מזמנכם. http://www.divaction.com/reut/questionnairer_bt.html תודה מראש, לבריאות :-) עדי, יעל ורעות.

23/12/2004 | 10:24 | מאת: שמואל

האם יש קשר סיבתי בין היפפטיס A לשחמת בחולה הופיעו תסמינים מקובלים של שחמת בדיקות דם תומכוכות באבחנה לפני כ 30 שנה החולה עבר צהבת- בדמו נוגדנים להיפטטיס A לעומת זאת לא נמצא גורם השחמת כולל שלילה של נוגדני היפטטיס B,C או גידול ממאיר אין תמיכה של בדיקות הדם ב NASH החולה אינו מעשן או שותה משקאת אלכוליים לא עבר עירוי דם האם אפשר ליחס השחמת לצהבת-היפטטיס A לפני 30 שנה עבר טיפול באמצאות קורטיזון על מנת להוריד רמת הבילירובין שהגיעה בשיא לערכים גבוהים 24 מ"ג.

22/12/2004 | 14:51 | מאת: ליאת

אמי עברה מיפוי בלוטת התריס ונרשם לה כך: "הודגמה בלוטת מגן מוגדלת במקצת עם פיזור חומר לא הומוגני. קליטת חומר בבלוטת המגן מעל הנורמה. זפק רב קשרי טוקסי". אודה מאוד אם תוכל להביע דעתך בעניין ולהסביר לנו במה מדובר (לפי מה שהבנתי,מדובר אולי בהרעלה כלשהי?...). בנוסף,איני יודעת אם יש קשר, היא עברה לפני כשנה וחצי ניתוח להסרת בלוטת הדמעות מעין שמאל,לאחר שהתגלה שם גידול ממאיר והניתוח הצליח. בתודה מראש

22/12/2004 | 13:59 | מאת: רויטל

האם תת פעילות ומחלת השימוטו יכולים לגרום לתופעה המסתורית הזו? בשנת 98 התחלתי לסבול מגרד נוראי בוגינה ובשערות העורווה בדיקות שעשיתי במהלך שנים רופאי עור לא גילו דבר אני מטופלת באלטרוקסין תת פעילות מחלת השימוטו רופא אלרגיה אומר שזה שייך לרופא עור אתמול הייתי אצל רופא נשים לא גילה שום דלקת או פטרייה נתן לי לעשות בדיקה של חיידק שנמצא במעיים אליקו משהו שקשור לאולקוס רופא למחלות כבד ששלל עקב תפקודי כבד שהגרד נובע מסיבה זו הייתי אצל רופא זיהומים במערכת המין והשתן לאחרונה נמצא בבדיקות herpes simplex virus 1,2 בנוסף חיידק שנקרא ureaplasma urealyticum להבהיר שבמשך כל השנים הללו לא נמצאו שום כיבים פצעים שמורים על הרפס ולכן אף רופא לא אמר לי זאת ובנוסף הרופא לזיהומים אמר שאין הוא רואה במצב הגרד הנוכחי הרפס נתן לי כדורים זובירקס כי אולי אצלי ההרפס מובע בצורה אחרת אך זה לא עזר לי בקשר לחיידק אמרו שאין צורך לטפל בו כי הוא לא מזיק. הגרד עם הפסקות לימים או שבוע וחוזר חלילה ועוד דבר שלוש שנים היה לי התקן תוך רחמי אחרי שהוצאתי אותו המחזור התמעט ובנוסף הגרד שעליו אני מספרת התחיל זה גרד מטריף לא נותן שום מנוח נפשי אני פשוט מותשת לחלוטין הגרד הנוכחי הזה עכשיו כבר נמשך לי קרוב ל - 4 חודשים לא עוזב אותי שלפעמים גם מקומות אחרים בגוף מלווים בפריחה וגרד רגלים בטן צוואר ישבן. עשיתי בדיקות דם לא התגלה דבר וסובלת פעם בכמה זמן בכאבי בטן חזקים המקרינים לגב האחרוני אולקוס ומים בברך האם יש מישהו שיכול לעזור לי

22/12/2004 | 09:46 | מאת: סמדר

שלום, אני לוקחת ציפרלקס במינון 10 מ"ג ליום. לאחרונה אובחנה אצלי תת-פעילות של בלוטת התריס והאנדוקרינולוגית המליצה על טיפול באלטרוקסין במינון 100 מ"ג 5 פעמים בשבוע. האם ידועה תגובה בין תרופתית בין שתי תרופות אלה? הבנתי שיש בעיה עם נטילת אלטרוקסין יחד עם נוגדי דיכאון טרי-ציקליים, האם יש בעיה גם בשילוב אלטרוקסין עם תרופות מסוג SSRI כמו ציפרלקס? בתודה מראש, סמדר

למנהלת הפורום לאחר שנואשתי אני פונה לברר האם ניתן למצוא קשר בין בעיית יובש קשה בעיניים לבין בעיה הורמונלית - גיל המעבר . בשנה האחרונה אני סובלת מיובש נוראי בעיניים בעיקר בלילה ,בבוקר מאד קשה לי לפתוח את העינים הן כאילו מודבקות , לכן אני חייבת כל הזמן לטפטף טיפות . פניתי למספר רופאי עיניים ולטענתם אין כל בעיה בעיניים ,והם קושרים זאת בתופעות גיל המעבר. גם רופאת המשפחה לא הצליחה למצוא הגורם לכך . הייתי מבקשת לדעת האם ניתן למצוא לכך תשובה על מנת להקל עלי .המצב שכזה אינו איכות חיים ומאד מקשה עלי . לתשובתך אודה

21/12/2004 | 14:55 | מאת: *^*!*^*

עשיתי אולטראסאונד ובדיקת דם בזמן מחזור ליבדוק אם יש לי שיעור יתר וביגלל שלא נימצא כלום אני צריכה לעשות טסט במשך שעה-שעה וחצי שליפניי זה מזריקים חומר כלשהו ואת הבדיקה אני צריכה לעשות ב5 ימים ראשונים של מחזור וקבעו לי את התור ליום החמישי של המחזור רציתי לדעת אם זה בסדר אם המחזור כבר כימעט ייגמר או ייגמר לגמריי ובכול זאת יהיה ניתן לעשות את הבדיקה ועוד משהו...האם ניתן לימרוח אמלה ליפניי הטסט? תודה

21/12/2004 | 14:54 | מאת: *^*!*^*

עשיתי אולטראסאונד ובדיקת דם בזמן מחזור ליבדוק אם יש לי שיעור יתר וביגלל שלא נימצא כלום אני צריכה לעשות טסט במשך שעה-שעה וחצי שליפניי זה מזריקים חומר כלשהו ואת הבדיקה אני צריכה לעשות ב5 ימים ראשונים של מחזור וקבעו לי את התור ליום החמישי של המחזור רציתי לדעת אם זה בסדר אם המחזור כבר כימעט ייגמר או ייגמר לגמריי ובכול זאת יהיה ניתן לעשות את הבדיקה ועוד משהו...האם ניתן לימרוח אמלה ליפניי הטסט? תודה