פורום אפילפסיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אפילפסיה בילדים
אפילפסיה היא מצב רפואי כרוני המאופיין על ידי פרכוסים אפילפטיים נשנים. התקף אפילפטי הינו אירוע בו יש שינוי בתפקוד המח כתוצאה מהתפרקויות חשמליות בלתי רגילות, או עודפות, שמקורן בתאי המח. האבחנה של התקף אפילפטי ושל המחלה עצמה הינה מורכבת, הודות לקיומם של סוגים שונים של פרכוסים ושל סימפטומים הקשורים למחלה וכן קיומן של סיבות מגוונות להופעת המחלה. במרבית המקרים, ניתן לשלוט בהתקפי הפרכוס האפילפטיים על ידי תרופות. הפורום יענה על שאלות ויספק מידע עדכני על אופני האבחון, הטיפול והמחקר באפילפסיה ובמחלות נוספות הגורמות לפרכוסים. אתם מוזמנים להפנות שאלות בתחומים אלו ונשתדל לענות עליהן בהקדם. .
32 הודעות
21 תשובות מומחה

מנהל פורום אפילפסיה

25/01/2017 | 12:58 | מאת: חני

אני בת 36 חליתי באפילפסיה בגיל 30,מאז אני נוטלת למוג'זין 100 מ"ג בוקר וערב.אני מתכננת הריון ובעלי לא רוצה סיכונים בהריון ותרופות לכל החיים. רצינו לשאול על ההליך הניתוחי של ריפוי אפליפסיה ועל הסכונים בכך. עם אפשר תשובה מהירה. תודה חני

22/01/2017 | 03:40 | מאת: אילנה.מייר

שלום רב בני הוא בן 30 עובר לו בערך שלוש שנים.ניתוקים .ביום כמה פעמים הוא בטיפול תרופתי באכילוב . ולצערנו שום כדור לא השפיע עליו .אפילו שרוצים לעשות לו ניתוח בראש לפי הבדיקות שעשו הם לא יודעים שבאיזה צד של מח יש הבעיה ..בבקשה תעזרו לי .אם שמעתם ממשהו שעשה ניתוח ומוצלח בארצ או בחול איזה מדינה ואיזה רופא או בית חולים תודיעו לי . מודה לכם מאוד.אבקש לקבל תגובות לשאלתי.הוא קיבל עד עכשיו כמה סוגי כדורים. ועב כל מיני בדיקות שום דבר לא עזר לו מקווה יש מדהו שיש לו את אותו מחלה והתרפא בבקשה תעזרו לי

01/01/2017 | 01:27 | מאת: אלה

שלום, כמה שאלות לגבי טופמקס והריון אם אפשר- א. מפורסמים כל מיני מאמרים לגבי טופמקס כמעלה סיכון גבוה לחך שסוע ושפה שסועה. אך אני לא הבנתי- הוא מעלה סיכון באחוזים ניכרים למומים של חך ושפה שסועה אך מה קורה עם מומים אחרים (לב, היפוספאדיאס, עמוד השדרה ועוד)-האם הוא מעלה באחוז ניכר גם כאן את הסיכוי למומים אחרים או אחוז ההיתכנות של המומים האחרים שווה ערך לתרופות האפילפטיות האחרות?או גבוה רק במקצת? ב. בנוסף לא ממש הבנתי- יש אתרים הממליצים להשתמש בחומצה פולית 5 מ"ג חודש לפני כניסה להריון ויש שמדברים על 3 חודשים חומצה פולית 5 מ"ג. האם חודש זה פרק זמן מספיק או חודשיים? או רצוי להסתפק בשלושה? כי ראיתי שישנם מאמרים שכבר מדברים על כך שרמה גבוה של חומצה פולית עשויה להעלות סיכון לאוטיזם. ובאתר עצמו של משרד הבריאות רשום שאפשר להשתמש בחומצה פולית 5 מ"ג כחודש לפני ההריון.. אז מה מומלץ? ג. הבנתי שלמיקטל יורדת בצורה די דרסטית בהריון ולכן דורשת ניטור קפדני, ולכן יותר נשים חוות התקפים עם למיקטל. אך מה עם טופמקס, גם היא דורשת ניטור קפדני ויורדת בצורה דרסטית בהריון? ומה עם התרופה החדשה קפרה גם היא דורשת ניטור ויורדת דרסטית בהריון? ד. האם למינון של הטופמקס יש משמעות כלשהי מבחינת המומים? כי אני נמצאת על מינון של 200 מ"ג ליום..זה נחשב נמוך/בינוני/גבוה? כי לפי מה שקראתי המומים יכולים לקרות בכל מינון של תרופה, שלא כמו למיקטל ששם יש פחות מומים במינון של עד 300 מ"ג למשל. ה. האם נמצא כי העובדה כי ישנו קשר חזק יוצר בין טופמקס לחך ושפה שסועים עשוי להיות מקושר לגורמים סביבתיים אחרים ( כגון נמצא שאצל נשים שגם נטלו טופמקס וגם עישנו היה יותר חך או שפה שסועה, או נשים עם רקע של חך ושפה שסועה מהמשפחה-רקע גנטי)? תודה!

29/12/2016 | 21:20 | מאת: אלונה

שלום אני מאובחנת כאפילפטית כשנה פלוס.. מטופלת בכדורים Lamogine 100mg גיליתי לפני כשבוע שאני בהיריון ואני מתחילה לחשוש מלקחת את הכדורים הללו שלא יפגע בהיריון ובעובר .. מצד שני אני חוששת שאם לא אקח אתעלף ואפרכס.. האם לקחת את הכדורים? מה מומלץ לי לעשות?

05/12/2016 | 21:25 | מאת: אייל

שלום, בן 22. אני כבר שנה וקצת עם תסמינים שמחשידים לאפילפסיה בשינה (כמו הבזקי אור, תחושות טרום עילפון, עייפות גדולה שהיא לא נעימה ולא כמו עייפות רגילה, ראיית דמויות, ריחות לפעמים- הכל קצת אחרי ההירדמות). אתמול למשל קצת אחרי ההירדמות ראיתי ממש דמות שחורה בצורה של בן אדם הולכת בחדר ובזמן שזה קרה הרגשתי מאוד מוזר ורע. היום אחרי בשעה 19:00 הרגשתי עייפות כל כך קיצונית שפשוט לא יכולתי להחזיק מעמד והלכתי לישון, נרדמתי ואז קרה: סחרחורת, ראיתי הבהובים של אורות, בזמן שזה קרה גם כן הייתה תחושה של עייפות קשה, וגם הרגשתי הפרעת קצב בזמן שזה קרה- תחושה של מערבולת בלב. המשכתי לישון לאיזה 15 דקות ואז קמתי. בינתיים טענו שאין לי אפילפסיה. בשבוע האחרון הופיע לי קפיצות בגרון כשאני עוצר את הנשימה, פניתי למיון והרופא במיון אמר שזה מיוקלונוס בחיך/גרון ושלח אותי להמשך מעקב נוירולוגי בבית חולים. התופעה של הקפיצות בחיך/גרון קרתה לי בימים האחרונים ככה סתם גם בלי שאני עוצר את הנשימה, וגם בסמוך להירדמות. מה אני אמור לעשות? כל התופעות הנוירולוגיות מטרידות אותי מאוד. תודה.

25/11/2016 | 10:29 | מאת: שאלה דחופה על ניתוח מוח.

אני בת 30 לפני 4 שנים באופן פתאומי נפלתי מהמיטה והכתף כמעט יצאה לי מהמקום וגם בעלי אמר שצעקתי כמה צעקות מיד אושפזתי במיון והחזירו את הכתף למקומה וקבעו שזאת אפילפסיה מאז אני לוקחת למודזין 100 מ"ג בוקר וערב. שמעתי שיש ניתוח מוח שאפשר לרפא אפילפסיה. אשמח לתשובה בקשר לניתוח בדחיפות. חני.

13/11/2016 | 22:12 | מאת: לילך

שלום אני נוטלת טגרטול crלמניעת התקפים שנים לא היה לי ואני רוצה לעשות החלקה קרטין בשיער האם החומרים ששמים במחלקה יכולים להשפיע ולהזיק? תודה

14/10/2016 | 19:53 | מאת: גדי

שלום, בשנה האחרונה יש לי חשד לאפילפסיה לכן נשלחתי לוידאו EEG של 48 שעות בתל השומר. החשד הוא בעקבות כל מיני דברים משונים שקורים לי על סף ההירדמות כמו ראיית הבזקי אור, בלבול למספר שניות, ראיית דמויות זוהרות, וכדומה. אתמול בלילה היה לי בהירדמות הבזק אור כאילו פותחים את האור בחדר, ואחריו הרגשתי הרגשה רעה בלב שקורית לי גם ביום ביום (אני נמצא בבירור קרדיולוגי לבירור הפרעות קצב, בינתיים נמצאו פעימות מוקדמות). 1. האם בוידאו EEG של 48 שעות מנטרים גם את פעילות הלב? אם כן, על ידי מה? 2.האם יש קשר בין אפילפסיה להפרעות קצב? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לפי הסימפטומים שאתה מתאר כן כדי לבצע בדיקת videoEEG. לגבי השאלות שלך: 1- כן, ניתן לבדוק קצב הלב בבדיקת videoEEG, אך יש לשים לב שלא מדובר בבדיקת הולטר לב תוך כדי בדיקת videoEEG. במסגרת videoEEG אלקטרודה אחת בלבד בודקת את הקצב הלב, לכן הבדיקה זאת לא מבטלת את הצורך בביצוע הולטר לב. 2- כן קיימים מקרים שבהם יש קשר בין הפרעות קצב הלב ואפילפסיה. רפואה שלמה.

06/10/2016 | 11:20 | מאת: עומר

שלום, רציתי לדעת האם מותר לי לקחת טיפות רסקיו במקביל לנטילת התרופות לאפילפסיה? אני לוקח למיקטל ואוספולוט. להלן הקישור לאתר של ה"רסקיו": http://www.rescueremedy.co.il/?CategoryID=178 בתודה מראש, עומר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. איני מכיר את הטיפות רסקיו. קראתי את המידע בקישור שלחת, איני רואה מניע לטול אותם אבל עדיף גם לדבר עם הרופא האומאופט שלך. רפואה שלמה.

שלום רב קיבלתי תוצאות של ct ראש ואשמח עם תוכל לעזור לי להבין אותם יש לי תור לנירולוג + המלצה ל mri אך כרגע לא יודעת מה יש ומה זה אומר להלן ממצא הבדיקה - רושם להרחבה מינימלית של הקרן הטמפורלית הימנית והיפוקמפוס מימין יתכם הידקקות ואטרופיה היפקמפלית מימין ... בבקשה אשמח לקצת מידע ואולי להרגעה קלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם את סובלת מאפילפסיה? אם כן התוצאות הללו של הCT ראש יכולים להצביע על סיבת ההתקפים. לפי הכל הייתי קודם עושה בדיקת MRI מוח בפרוטוקול אפילפסיה עם חתכים דקים באזורים הטמפוראליים כדי לוודא שהתוצאות של הCT ראש אכן אמינות. רפואה שלמה!

המצב שלי הוא כזה:אני לא גדלתי עם אפליפסיה אבל חטפתי כמה התקפים כתוצאה מלקיחת מינון מוגזם ביותר של ריטלין וקונצרטה אלו תרופות לקשב וריכוז והיפראקטיביות וקיבלתי 4 התקפים מ 2006 היה ההתקף הראשון שלי והאחרון התרחש ב 2014,2015 משהו כזה בקיצור אני משתמש בדפאלפט כרונו כדי לא לפתח רגישות להתקפים הללו והנירולוג שבדק אותי אמר לי שאני יכול להמשיך להשתמש בריטלין כל עוד זה עושה לי טוב אם זה לא נוגד את התרופות האחרות שאני לוקח שכחתי להזכיר אני סובל מסכיזופרניה פרנואידית חוץ מהבעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות ברמה נמוכה אז לפי מה שהוא אמר אני יכול לקחת כל יום 4 כדורים במינון של 10 מ"ג של ריטלין וכל עוד אני לוקח את הריטלין אני אצטרך לקחת דפאלפט כרונו שני כדורים כל כדור 500 מ"ג ביחד 1000 מ"ג.עכשיו הבעיה שלי היא כזאת בעבר דפאלפט כרונו ממש הרפה לי את השרירים והרדים אותי גרם לי להרגיש ממש נעים בגוף וגם בנפש אולם לאחרונה אני מרגיש עדיין תפוס בשרירים ואי שקט ניכר וגם עצירויות.השאלה שלי היא כזאת:אילו עוד תרופות יש כיום ב 2016 או עומדות לצאת בקרוב שאין להם התנגשות עם ריטלין או תרופות נגד פסיכוזה או סכיזופרניה פרנואידית כי פשוט הבנתי ממישהו שנולד עם אפליפסיה שהוא פשוט קיבל לפחות 10 תרופות שונות עד שהאחרונה ממש עזרה לו אז במקרה שלי אני צריך אחת אחרת רק בלי התופעות לוואי שהזכרתי בבקשה אם מישהו מכיר גם פסיכיאטר מומחה או בית חולים טוב שמתמחה בזה באזור השרון עדיף אז אני אשמח מאוד לקבל בתגובה כאן בפורום,גם אפשר להשיג אותי דרך כתובת ה email שלי:shlomy223@gmail.com, ומספר הנייד שלי:0528576071 מקווה לטוב ומי שיכול לעזור אפילו קצת לא משנה רק שיהיה רלוונטי כלומר בהתאם למה ששאלתי אני אשמח מאוד.בתודה.שלומי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה היא מורכבת ואני חושב שלצערי לא ניתן לענות בצורה מפורטת דרך הפורום. נכון שריטלין מוריד סף פרכוס אך לפי הסיפור שלך איני בטוח שהוא לגמרי הסיבה של ההתקפים שלך. צריך לכן להתייחס לכל התיק הרפואי שלך. לאנשים עם סכיזופרניה דפלפט יכול להיות בחירה טובה לאנשים עם סכיזופרניה אבל עדיין יש צורך שהנוירולוג שלך יבדוק אותך, יכול להיות שיש לך תופעות לוואי מהשימוש של התרופה ולכך כדי לשקול להחליף אותה לתרופה אחרת. רפואה שלמה.

08/08/2016 | 10:52 | מאת: אלמוני

שלום רב. אני בן 28 , סובל שנים מאפלפסיה לא בתדירות רצינית , פעם בשנה אולי , והיו לי תקופות ארוכות שלא היה כלום , בזמן הצבא בערך כ-5 שנים . כיום אני לוקח למוג'ין מההתקף האחרון לפני שנתיים , לאחרונה ישנם תופעות חדשות זה התחיל מלפני 4 חודשים לאחר שהייתי במסיבה ונחשפתי לרעש חזק שגרם לי לטנטון חלש באוזנים וכיום הוא חלש מאוד נראה שהוא אם הזמן משתפר . היו לי מספר פעמים בהם הייתי עייף יחסית אך כמו אדם רגיל שנשכב לישון . הייתי נכנס למים שינה עמוקה ממש כאילו איבדתי הכרה , כי לא שמעתי כלום חברה שלי הייתה יכולה לצעוק לידי ולא הייתי קם פגז מתותח לא היה מעיר אותי . קרו כמה פעמים שהייתי קם משינה אם כאב ראש מלווה הטינטון חזק מאוד בשתי האוזניים , שלאט לאט נעלם וחזר להיות חלש מאוד . מאוד מפחיד אותי כל העניין הזה . אני מרגיש גמור ולא מפוקס אחרי זה . אם תוכל ליעץ לי מה לעשות ? יכול להיות שההשפעה של הכדורים אם הזמן גרמה לזה שההתקפים היו ללא פרכוסים אלא רק בתוך המוח , וזה מה שגורם לכאב ראש הצלצולים והחוסר פוקוס .? חשוב לציין שאני עובד מאוד קשה וקם בשעות מאוד מוקדמות .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, lamotrigine החומר הפעיל של למוג'ן יכול לגרום כאבי ראש כתופעות לוואי. לכן יש להתייעץ עם רופא המטפל גבי מינון/רמה של התרופה בדם, לחלופין אם מדובר בתופעת לוואי שקשה לסבול יש לחשוב על שינוי טיפול תרופתי. רפואה שלמה!

01/08/2016 | 08:10 | מאת: חנת

שלום בני מקבל 7 שנים דפלפט כרונו והרמות בדם תקינות 80-90- בתחילת יולי חלה בדלקת ריאות וניתן אנטיביוטיקה למשך זמן ממושך 25 יום כמעט רמות בדם כרגע הינן 60 האם יש קשר לשתיית האנטיביוטקה ובין הורדת רמת תרופה בדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש אנטיאביוטיקות מסויימות שיכולים להוריד רמות של דפלפט (valproic acid) ולכן יש לצור קשר עם הרופא מטפל במידה כדי לברר על איזו אנטיביוטיקה מדובר והאם ניתן להחליף את האנטיביוטיקה לטיפול אנטיביוטי אחר. רפואה שלמה!

15/07/2016 | 12:40 | מאת: אדם

שלום, יש לי חשד לאפילפסיה שכרגע נמצא בבירור, אך עליי לעשות בזמן הקרוב קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. רציתי לדעת האם זה בסדר שאקבל את החומר טשטוש/הרדמה שנותנים בבדיקות אלה בזמן שיש לי חשד די גבוה לאפילפסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לחולי אפילפסיה, אין מניעה לביצוע בדיקות הללו עם טישטוש.הרדמה. בהצלחה ורפואה שלמה.

03/07/2016 | 13:31 | מאת: מורן

הי, אני בת 31 אפילפטית מזה 7 שנים, נוטלת 300 מ"ג למיקטל ביום ומאוזנת כבר 6 שנים, ללא התקפים או תופעות לוואי מיוחדות. בזמנו הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון בגלל שהגלולות מורידות את רמת הלמיקטל בגוף ולא היה לי כוח להתחיל להסתבך עם הנושא. היום ברצוני לחזור לגלולות, רופא הנשים הפנה אותי לנוירולוג לבדוק האם אפשר, אני כמובן יקבע תור אבל זה יקח די הרבה זמן, השאלה שלי אם שווה לי בכלל ללכת?? יש דרך שבה אני אוכל להתחיל שוב את הגלולות? במה זה כרוך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מניח שאת סובלת מאפילפסיה כללית ואת חופשיה מהתקפים מספר שנים תחת טיפול תרופתי בלמיקטאל. בגדול אין מניעה להתחיל גלולות אבל יכול להיות מעניין לדעת הרמה של התרופה בדם לפני שאת מתחילה לטול גלולות. רפואה שלמה.

26/06/2016 | 09:18 | מאת: Yonatan Dekel

האם יש תחליף לטופמקס במחיר שפוי? אני נוטל טופמקס 800 מ"ג ביום ו1500 קפרה. העלות החודשית היא 350 שקל לחודש. עלות גבוהה מידי . יש תחליף זול אך שווה ערך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התחליף לtopamax ניקרה topitrim ואמור להיות יותר זול. יש לשאול בבית מרקחת. רפואה שלמה

שלום רב אני בן 32 בריא ב"ה כשהייתי בן 18 עד גיל 23 בערך קרה לי דבר מוזר שהיה קורה ביום מסויים דווקא וגם די בשעה מסויימת באותו יום למשך אותה תקופה שציינתי לעיל והתופעה היא שאני נכנס לישון ושזה לא משנה איפה אני יושן וכמו כולם חושב מתי אני נרדם ונושם וכו' בשלב מסויים לפני שאני ממש מצליח להרדם אני מקבל התקף מסויים שאני לא יודע להגדירו מהו אבל התחושה היא חוסר מוחלט להזיז שום אבר בגוף וזה כולל שאני לא יכול לדבר ולקרוא לעזרה זה נראה שזה בא מהראש הדבר היחיד שאני מצליח כן לעשות זה לנשום ובחזקה מאוד כאילו אם אני מפסיק לשניה אחת אני פשוט מת זוהי התחושה במהלך השנים זה עבר לא חזר על עצמו אפילו פעם אחת עד לשנה הנוכחית 32 שזה קרה לי פעמיים פעם אחת באותו יום ( אני לא זוכר את השעה אם היא אותה שעה של לפני כמה שנים ) ופעם שניה היום לפני כמה דקות 18:20 בערך בדרך כלל שזה היה קורה בזמנו אני הייתי מרגיש רעש בראש במוח לא יודע מהיכן של מכשיר החייאה של בית חולים התחושה היא ניתוק כליל מהגוף לא שולט בכלום חוץ מהנשימה שאני מצליח לנשום מהר וכבד אני הייתי פעם אצל רופא הוא לא הבין מה אני מדבר כלל ועיקר לאחרונה חלו אצלי סחרחורות שהם לא ורטיגו וכאבים בגב במיוחד בצוואר ובחלק התחתון של הראש שמחובר לצוואר עשיתי בדיקת שמיעה בגזע המוח וכן בדיקת ראיה מגזע המוח בבדיקת השמיעה אמרו לי שיש ירידה קלה בשמיעה בצלילים גבוהים הבדיקה עצמה הייתה בגדר הנורמה בבדיקת ראיה אני לא מבין כל כך וגם לא שאלתי מה הדין איתה עשיתי בדיקה נוירולוגית היא שלחה אותי לכל הבדיקות לעיל כולל mri מוח לשלול בעיה שאין לי מושג איך כותבים אותה בדיקת ה mri מוח יצאה תקינה לחלוטין אני עדין חושב שזה משהו באזור הצוואר והגב עשיתי צילום רגיל לצוואר ולא מצאו שם כלום נמצא שהכל תקין חוץ ממני אני לא יודע אם יש קשר בין שתי התופעות הללו אבל מה שכן אני סובל מזה זה קצת מלחיץ שאתה לא בשליטה על עצמך אני לא סובל וגם לא אובחנתי שאני סובל מחרדות פחדים וכדו' אבל כשעוברים דברים כאלו זה בהחלט יכול לשגע אותך מה שכן אני טיפוס קצת קצת לחוץ לגבי מה יהיה וזה לא תמיד אלא פעם בכמה חודשים אם בכלל זה תלוי בהמון גורמים שאין המקום לפרט אותם תודה על הקריאה והתשובה

חשוב לי לציין בנוסף שהסחרחורת נבעו והתחילו עקב צליפת שוט של הצוואר בסה"כ מעיטוש לא מתוכנן כראוי באותו רגע שזה קרה כמעט שהתעלפתי דהיינו היה מסך שחור בעיניים ומאותו יום עד 3 ימים לא יכלתי להזיז את הראש ובקושי לקום לאחר מכן זה עבר אבל כאבים בצוואר היו מידי פעם צוואר נוקשה לדעתי כל הבדיקות תקינות חוץ ממני תודה רבה

21/06/2016 | 23:41 | מאת: אופק

האם חיבור האלקטרודות הממושך, שנמשך 48 שעות בערך, עלול לגרום להתקף אפילפטי קטלני? אם לא, למה כתוב שיש מקרי מוות בבדיקת EEG VIDEO אחת לעשרת אלפים בדיקות? האם החיבור הממושך יכול להוות טריגר למוות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התחליף לtopamax ניקרה topitrim ואמור להיות יותר זול. יש לשאול בבית מרקחת. רפואה שלמה

20/06/2016 | 16:50 | מאת: אופק

האם חיבור האלקטרודות עלול לגרום להתקף אפילפטי קטלני? למה כתוב שיש מקרי מוות בבדיקת EEG VIDEO אחת לעשרת אלפים בדיקות?

19/06/2016 | 23:16 | מאת: אופק

שלום, קראתי שלפני שנה וחצי נפטרה נערה במהלך בדיקת EEG בתל השומר. מה הייתה הסיבה למוות במהלך בדיקת הEEG? האם משהו בEEG מסוכן ועלול לגרום למוות? קראתי שכתוב באינטרנט " השכיחות של מקרי מוות במהלך הבדיקה היא אחד לעשרת אלפים בדיקות. " מה סיבת המוות לאחד מתוך עשרת אלפים בדיקות EEG? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקת videoEEG החיבור ממשוך לאלקטרודות אינו גורם לבעיות מיוחדות. לעתים באישפוז מורידים את הטיפול תרופתי כדי לברר את המוקד ההתקף וזה יכול להיות מצב מסוכן. רפואה שלמה

14/06/2016 | 22:52 | מאת: אריק

שלום, אני בן 22 עם מחלת פסוריאזיס ומפרקים ברקע. בשנה האחרונה יש לי על סף השינה כל מיני תופעות מוזרות כמו הזיות ראיה לכמה שניות, הבזקי אור, בחילות, תחושות לא נעימות על פני העור, בלבול שיכחה. כל הדברים שציינתי פה לא קורים כולם יחד אלא פעם הבזקי אור, פעם הזיות ראיה, פעם תחושה רעה וכדומה. היו כמה פעמים של הבזקי אור עם כאב בעין וגם כאב בתוך הראש. הדברים הללו קורים לי בתקופות- יש תקופות שיש לי את זה כל יום למשך כמה חודשים ויש תקופות שזה לא קורה במשך כמה שבועות. בעקבות כל זה נשלחתי לEEG ממושך של 48. יכול להיות שבEEG הממושך הדברים הללו לא יקרו לי ולכן השאלה שלי היא אם יש אפשרות לשלוח אותי להולטר EEG שאהיה בבית איתו כמה ימים? קראתי שיש כזאת אפשרות. והאם כל הדברים שאני מתאר נשמעים לך כאפילפסיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה על פי תיאורך לתת אבחנה מדויקת ולקבוע האם מדובר באפילפסיה. בכל מקרה, הבדיקה של EEG ל 48 שעות אמורה לתת תשובה לגבי מצבך; גם אם לא יופיעו אירועים כמו אלה שתיארת במהלך זמן הבדיקה, עדיין ניתן יהיה להסיק מה מצבך על ידי פענוח הפעילות המוחית (האינטר-איקטלית) במהלך הבדיקה. למיטב ידיעתי, לא קיימת בארץ אפשרות לבצע הולטר EEG בבית. בריאות שלמה!

13/06/2016 | 10:34 | מאת: אנאל

שלום דר , ביומיים האחרונים אני מרגישה שיש לי ריח שרוף באף שבא והולך , רק אני מריחה אותו לא אף אחד אחר .. לאחר בדיקה זריזה באינטרנט הבנתי שיכול להיות שזו פגיעה באונה הטמפורלית או התקף אפילפסיה שקט. מכיוון שאצלי נראתה פעילות אפילפטית באונה הימנית הטמפורלית אני מסיקה שזה קשור לשניהם .. אני קצת לחוצה ולוקח המון זמן לקבוע תור לניורולוג . אשמח אם תיתן לי את דעתך בנושא . אני בת 23 בריאה בדכ כלל למעט האפילפסיה ולוקחת טגרטול 200 מג ביום . היו לי שני התקפים בודדים לפני שנתיים ומאז אנע מאוזנת עם תרופות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה על פי תיאורך לתת אבחנה מדויקת ולקבוע האם מדובר באפילפסיה. בכל מקרה, הבדיקה של EEG ל 48 שעות אמורה לתת תשובה לגבי מצבך; גם אם לא יופיעו אירועים כמו אלה שתיארת במהלך זמן הבדיקה, עדיין ניתן יהיה להסיק מה מצבך על ידי פענוח הפעילות המוחית (האינטר-איקטלית) במהלך הבדיקה. למיטב ידיעתי, לא קיימת בארץ אפשרות לבצע הולטר EEG בבית. בריאות שלמה!

שלום רב, התופעה שאת מתארת יכולה להתאים למצב של אאורה לפני פרכוס. הייתי ממליץ לבדוק את רמות הטגרטול (carbamazepine) בדם על מנת לוודא שמדובר ברמה גבוהה מספיק. ניתן לקבל לשם כך הפניה מרופא המשפחה. בריאות שלמה!

10/06/2016 | 16:14 | מאת: רצי

לדר שלום. השאלה היא תאורטית כי ספק אם יש על זה חומר/מחקר. קראתי באיזה מקור ידע שבלי קשר לאפילפסיה כמחלה , קראתי שכמות גדולה מאוד של רעלים יכולה לגרום לפרכוס. שאלתי היא (ואין על זה מחקר לדעתי, זו שאלה של הבנה תאורטית) : האם מצב בו אדם עם אובססיה של סיבון ידיים, שמסבן עשרות פעמים ביום ועל כל דבר, ובכל פעם עם כמות סבון גדולה עד שכל העור מתקלף ועם השבועות מתחיל כאבים עמומים בתוך כף היד לאחר כל סיבון ולאורך הזרוע לכוון המרפק אחרי הסיבונים כי כנראה החומר התחיל להספג פנימה ולהצטבר. (כאבים, לא שריפה של סבון על חתך או סדק בעור) האם מצב בו הסבון נספג פנימה בכמויות שכאלו לאורך שבועות יכול לגרום לפרכוס (על בסיס רעלים, לא אפילפסיה)? המון המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ידוע כל קשר בין סיבון ידיים תכוף לפרכוס ממקור כלשהו. כל טוב!

05/05/2016 | 21:50 | מאת: שיראל

שלום לכולם, שמי שיראל ואני בת 27 חולת אפילפסיה מגיל 16 לא מאוזנת. לפני כ4 חודשים השתילו לי קוצב ואגאלי. לפני כמה ימים הגבירו לי את הקוצב לרמה של 1.750 ומאז אני ממש רועדת. קשה לי לנשום ויש תחושה של חנק כל הזמן. משהו מכיר את התופעה? חווה אותה, יודע מה עושים כדי להקל? אני יודעת שהרגשתי כך גם בהעלאות הקודמות ולאחר כמה ימים ההרגשה חלפה. משהו יודע מה עושים להקלה מהירה יותר? תודה מראש

05/05/2016 | 21:56 | מאת: שיראל

רציתי להוסיף שאני מקבלת כ2-3 התקפים, גרנד מאל, בשבוע למרות שאני לוקחת גם דפלפט כרונו, 1000 מג ביום. וניסיתי לפניה כ15 תרופות נוספות שהופסקו בגלל תופעות לוואי והגבירו את ההתקפים.

שלום שיראל, שיעול ותחושת חנק הינן תופעות לוואי מוכרות של הקוצב הואגאלי. כפי שחווית בעבר, התופעות חולפות תוך 4-5 ימים. לצערי, לא קיימת דרך מהירה יותר לטיפול בתופעות הלוואי. עם זאת, במידה ותחושת החנק לא חולפת עם הזמן, יש לפנות לרופא המטפל על מנת שישקול את הורדת עוצמת הקוצב. ייתכן כי ההעלאה היתה מהירה מידי. כמו כן יש לציין כי השפעת הקוצב על תדירות ההתקפים אינה מיידית אלא נבנית עם הזמן ודורשת מספר חודשי הסתגלות. רפואה שלמה!

04/05/2016 | 10:46 | מאת: חיים טחן

שלום דוקטור , לפני חודש וקצת נפגעתי מרעש חזק , ובעקבותיו נהיו לי כאבים באוזנים וטנטון , אל אף בדיקתי בנושא ושאלות נוספות ששלחתי עבור בטנטון , והרגשתי שהכאבים וטנטון הולך ויורד , מהכרותי אם האפילפסיה שלי , אני מזהה את התופעות הנלוות אחרי התקף ההתקפים שלי הם פעם בשנה בערך למרות שהיה תקופה של חמש שנים בערך בלי התקפים לפני שלקחתי את הכדורים ואז שהיה התקף נוסף התחלתי לקחת , כבר שנתיים שאני לוקח כדורים ולא היו לי פרכוסים או רעידות וקצף , השאלה שלי אם התקף יכול לקרות ללא פרכוסים או קצף , רק תוך כדי שינה שמתרחש במוח , אני שואל כי , ביומיים האחרונים הייתה לי הקלה רצינית בטנטון , ואתמול בלילה , קמתי משינה פתאום , הרגשתי סחרחורת קלה מה שאני מרגיש אחרי התקף , הסתכלי במראה על הלשון וראיתי שהיא לבנה , אם כמו סימני שיניים עליה בלי נשיכות , והטנטון נהיה חזק יותר , למרות שהלכתי לישון אם טנטון חלש יחסית, שמרגיש לי שמשתפר אם הזמן, השאלה שלי היא האם זה יכול לגרום להגברת בטנטון או שזה לא קשור , ואם כן אז יכול להיות שיש פגיעה בלתי הפיכה ? ואם יש סיכוי שאחרי המנוחה של הגוף מהתקף אז הטנטון זה הייתה עליה חד פעמית עבור ההתקף בלבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, תחושת סחרחורת הינה סימפטום כללי מאד וקשה לטעון כי היא מעידה באופן וודאי על התקף אפילפטי. לגבי הטנטון, לא סביר כי התקף אפילפטי, אם אכן היה כזה, יגרום להגברתו. הייתי מייעץ לך לפנות לרופא אף אוזן גרון לשם הטיפול בכאבי האוזניים והטנטון. רפואה שלמה!

13/04/2016 | 05:59 | מאת: שאול

בן 16 קיבל ב8 בערב 900מל פלבנט 750 סבריל ו 3 מל מלטונין אח"כ קיבל שוב ב10:30 את כל התרופות הנל מה לעשות בבוקר? (נראה מתי יקום) ולמה לשים לב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני מצטער על האיחור בתגובה. אני מניח שכבר הסתדרתם. יש לשים לב לא לטול מנות כפולות של תרופות מכיוון שהסיכוי של תופעות לוואי עולה. במקרה הספציפי הייתי שם לב על ישנוניות כמובן ועל תלונות של הפרעות ראיה, כמו כן מומלץ לבצע בדיקות דם לספירה, כימיה מלאה כולל תפקודי כבד ולגשת לרופא מטפל.

05/04/2016 | 15:26 | מאת: יניב

היי , אני חולה אפילפסיה מזה כמה שנים במהלך השנים ניסו מס תרופות , אפנוטין (אולי אני טועה בשם ), דפלפט , למיקטל , טגריטול , עם הטגריטול פיתחתי תסמונת דרס סינדרום . מאז אני איניני מטופל בשום תרופה בגלל הרגישות ונגזרותיה של טגריטול , כמו כן באופן אישי הפסקתי לצרוך כדורים ככלל מהחשש לפגיעה בכבד ובכלל פיתחתי חרדות קשות מלקיחת כדורים , אוסיף ואציין שאני סובל ממגרנות ברמה יומית וקשה מאוד כך שלעיתים אני מושבת למס ימים, הומלץ ע"י נירולוג קנאביס רפואי אך זה לא אושר , היום אני ללא טיפול עם התקפים חלקיים מידי יום ומידי חודש או חודשיים התקף מלא הכולל בריחת שתן איבוד הכרה ועוד .... הייתי מעוניין לקבל חוות דעת להמשך טיפול בעניין הקנאביס הרפואי מצריכה של זה באופן פרטי זה אכן עזר להפסקת המגרנה לביטול ההתקפים והניתוקים ואפילו למצב הרוח מה עליי לעשות על מנת שזה יאושר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מצטער על האיחור בתגובה. נושא הקנביס רפאוי לאפילפסיה הינו מורכב ופרסמו לאחרונה קריטריונים בהמלצה של הליגה ישראלית למניעת אפילפסיה לפיהם מטופלים יכולים לבקש אישור. איני יכול להגיד לך האם את עומדת בקריטריונים לפי הודעה שלך. מבחינת טיפול תרופתי ניתן לחשוב שטופמקס יכול להביא פיטרון גם לאפילפסיה וגם למיגרנה. מומלץ לדבר על זה עם הנוירולוג שלך. בהמלחה!

14/03/2016 | 16:08 | מאת: שי

שלום רב, נאמר לי שאפילפסיה מסוג זה לאדם בן 65 שלעולם לא היה לו מקרה שכזה אינה יכולה לקרות כשנה וחצי לאחר תאונת דרכים קשה, בה היה דימום תת עכבישי ללא עירוב רקמות מח, האם זה נכון? בברכה שי

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום, באופן עקרוני, דימום תת עכבישי יכול לגרום לאפילפסיה פוסט טראומטית גם זמן רב לאחר הטראומה. עם זאת הדבר מושפע מגורמים רבים כגון גודל הדימום, התערבות נוירוכירורגית ועוד.

23/02/2016 | 19:59 | מאת: גל

שלום רב. בת 43 .אני סובלת מפרכוסים. ולפי התמונה הקלינית נאמר לי שהיא דיי ברורה לאפילפסיה. יחד עם זאת בדיקות eeg כולל ניטור וידאו לא העלו פעילות חשמלית. ניתנו לי תרופות העוזרות מאוד בצמצום התדירות והעוצמה של הפירכוסים. וכך כבר 3 שנים מאובחנת אני עם פרכוסים אפילפטיים ועם פרכוסים פסיכוגניים. 1. האם יתכן מצב של אבחנה "עם שני ראשים" ? של גם וגם? 2. האם אבחנה שכזו מגובה בספרות המקצועית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2016 | 20:30 | מאת: גל

רוצה להוסיף כי למרות פעילות חשמלית מוחית תקינה אובחנתי גם עפ פרכוסים אפילפטיים וגם עם פרכוסים פסיכוגניים

שלום רב, האפשרות של קיום התקפיים פסיכוגניים יחד אם התקפים אפילפטיים ידועה בהחלט בספרות המקצועית. קשה להתייחס על המקרה שלך בפרט בלי לדעת על מה מדובר. בדרך כלל כדי לעשות אבחנה ברורה של התקפים פסיכוגניים, חייב רישום videoEEG כאשר תוך כדי ההתקף ניתן לראות פעילות חשמלית תקינה. יחד עם זאת כדי שאפר לדבר בשילוב של אבחנה של אפילפסיה והתקפים פסיכוגניים, צריך שיהיה אנמנזה ברורה של התקפים וגם כן פעילות חשמלית לא תקינה שנותן ספק שמדובר במחלה אפילפטית ברקע.

18/02/2016 | 08:21 | מאת: גל.

שלום רב, רציתי לברר לגבי החיסונים שמבצעים לפני טיול לאפריקה , האם הם או אחד מהם עלולים לסתור את השפעת התרופות של המחלה? ואם כן אז מה עושים? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היה עוזר אם את/ה יכול/ה להעביר לי יותר אינפורמציה לגבי איזה חיסונים ואיזה תרופה אנטי אפילפטי. בגדול, אפילפסיה היא לא קונטרה-אינדיקציה לחיסונים ואנשים הסובלים מאפילפסיה יכולים להתחסן. בברכה, דר' ניקולה מאג'ו

04/02/2016 | 10:41 | מאת: יוסף חביב

4/21/16 שלום רב היה לי התקף לב לפני כשנתיים ועברתי 2 צינתורים ומאז מטופל מ"ג אני חולה אפילפסיה המקבל באופן קבוע את התרופה לימוג'ין במינון של 150 מ"ג ליום. אני חושש מהמעבר הן בגלל הכמות והן מפני חשש לתופעות לוואי לא סימפטיות בקטע של האפילפסיה השיעול מטריד אך לא אקוטי, האם יש סיכון במעבר בין התרופות והאם נראה כנכון? שאלה נוספת אני מקבל בנוסף לטריטייס גם קרדיולוק 1.25 מ"ג ושתי התרופות הללו יש להן השפעה על התפקוד המיני, האם יש תרופות מתאימות לבעיית הלב אך ללא תופעות לוואי בתחום המיני?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור מההודעה בין אלו תרופות התבקשת להחליף. על מנת להתייחס לשאלה אנא ציין את שם התרופה שהתבקשת לקחת. לגבי הטריטייס והקרדיולוק, תוכל להיעזר בפורום קרדיולוגיה.

05/02/2016 | 12:24 | מאת: יוסף חביב

תודה על תשובתך, התרופה שצריכה להחליף את הטריטייס 1.25 מ"ג היא אוקסאאר 50 מ"ג האם יש איזה שהיא בעיה עם כך כי המינון פתאום גבוה מאד?

שלום רב, מבחינת האפילפסיה: עד כה, לא ידועות אינטראקציות בין אוקסאאר ולמוג'ן. לגבי ההחלפה בין הטריטייס והאוקסאאר, יש לברר עם הרופא משפחה/קרדיולוג מטפל מדוע הוחלט על שינוי. יש לציין שמדובר בתרופות שונות לכן אין אפשרות להשוות בין המינונים השונים.

גולשים יקרים, צוות האתר שמח לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום אפילפסיה. גלישה פורייה, צוות האתר