פורום הכנה ללידה

הפורום נועד לאפשר לכן להעלות שאלות הקשורות ללידה שלכן ולהעמיק את ההשכלה שלכן בתחום הלידה. אתן מוזמנות להעלות כל שאלה או תהייה שיש לכן בנוגע למהלך הלידה, ההתנהלות בבית החולים, שיטות להקלה על כאב, הטיפול בתינוק ובך לאחר הלידה ועוד. פורום הכנה ללידה עוסק בנושאים: הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, מדריכת הכנה ללידה, לידה ראשונה, איך לבחור קורס מתאים, לידה טבעית, הריון, לפני לידה, אפידורל, ניתוח קיסרי ועוד. .
5 הודעות
5 תשובות מומחה

מנהל פורום הכנה ללידה

16/02/2017 | 21:47 | מאת: יבגניה

שלום, כשהייתי בהריון עשיתי בדיקה ל- Hepatitis B Surface Ab והתוצאה שהתקבלה: Undetectable אינטרפרטציה של התוצאות: גדול מ- mIU/ml מחוסן - 10 התינוק שלי בן שבועיים כרגע ובינתיים לא חיסנתי אותו נגד הפטיטיס B. האם עפ"י התוצאות שלי אני יכולה להדביק אותו דרך הנקה?

בנושא הזה חשוב מאוד להתייעץ עם רופא מומחה! הפטיטיס זו מחלה זיהומית שמועברת בדם או ביחסי מין וכן בהנקה. חשוב לדעת-אם את נשאית, החיסון הרגיל אינו מגן עליו. כדאי לפנות למומחה למחלות זיהומיות. מזל טוב

בלידה הראשונה ביצעתי עיסוי כל יום ויצאתי ללא כל תפר או קרע. האם יש צורך לחזור על העיסוי לקראת לידה שנייה?

הי מעיין במידה ובלידה הראשונה לא היו קרעים או תפרים, אין צורך לחזור על העיסוי פרינאום בלידה חוזרת.

05/11/2015 | 07:28 | מאת: מילי

שלום איך אני יכולה לחזק רצפת האגן לפני הלידה? תודה

בעזרת תרגילים פשוטים של הרמת רצפת האגן. נסי פעם ביום במשך עשרים נשימות, לאסוף את רצפת האגן בנשיפה ושחרור בהכנסת אוויר. אם את רוצה להעמיק בכך תרגול של יוגה היריון או פילאטיס מתמקד מאוד בעבודה עם רצפת האגן. הבנה של שחרור וחיזוק של רצפת האגן, היא טובה מאוד ללידה. ורצפת אגן חזקה, מאפשרת גם החלמה מהירה יותר לאחר הלידה. כך ששווה להשקיע בה. בהצלחה ולידה טובה. חופית

25/10/2015 | 00:48 | מאת: מורן

שלום התחלנו בעלי ואני לעשות את העיסוי וזה כואב לי נורא. רק שהוא שם אצבע בעדינות זה כבר שורף, וכבר כמה פעמים ניסינו וזה לא משתנה. אני מאוד חוששת מתפרים וקרעים בלידה (ראשונה) ואני מאוד רוצה להיות מוכנה כמה שיותר. בנוסף עכשיו אני עוד יותר בלחץ אחרי שהבנתי שאפילו שתי אצבעות זה גדול עליי שם...

מורן, לא לכל הנשים זה נעים לעשות עיסוי פרינאום. אם תרגישי שזה יותר מידי בשבילך, אפשר לוותר על זה. יש נשים שחוות כאב בעת חדירה או בדיקה וגינאלית. אם את חווה כזה דבר, יתכן שיש לך וגיניסמוס. את מוזמנת לקרוא על זה קצת יותר או לשאול את רופא הנשים שלך ולהבין האם מדובר על הסינדרום הזה. בנוסף, אני מציעה לנסות לעשות לבד עיסוי בפעמים הראשונות, כדי שתוכלי לגעת רק כמה שמרגיש לך נכון. ולאט לאט לצרף אותו לעיסוי תוך שאת מסבירה לו בדיוק מה את צריכה (אחרי שהבנת בעצמך). אם עדיין זה כואב. יש אפשרויות אחרות כמו קומפרסים של אדים (לשבת מעל קערת מים חמים עם מספר תמציות שמרככות. את אומרת שהפחד שלך הוא שאת לא גמישה שם למטה, ולא יכולה להתרחב, אבל כנראה שזה לא בעיה פיזית של התרחבות, אלא פעולה לא נכונה או מחסום אחר. אם אצבע אחת זה כואב מידי, אולי שווה לנסות את זה אחרת. ניתן גם להתייעץ עם פיזיותראפיסטית של רצפת האגן בפגישה מסודרת על העניין, ולראות מה יכול לעזור. המון בהצלחה ולידה טובה. חופית מנו-לידה בידיים חמות

22/07/2015 | 08:33 | מאת: נירה

שלום, אני בדרך ללידה ראשונה ומאד חוששת מהחתך והתפרים שאח"כ שמעתי שיש משחות/שמנים שיכולים למנוע אבל לא יודעת איזה אשמח ליעוץ

הפעולה היעילה ביותר למניעת קרעים והגמשת איזו רהחיץ היא עיסוי פרינאום. עושים את זה עם שמן שקדים או עם שמן ייעודי לעיסוי פרינאום שעשיר ביותר שמנים מגמישים.מתחילים בשבוע 32 אופציה נוספת היא מכשיר אפי-נו שמרחיב את פתח הנרתיק. מתחילים להשתמש בו בשבוע 35 אני ממליצה לקחת גם תכשיר כלשהוא לריפוי במידה וכן יהיו קרעים אשר יסייע להחלמה- כמו אלופירסט. בהצלחה ולידה טובה.

22/05/2019 | 15:30 | מאת: GADI

ומה עם זה .