פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

הפורום יחזור לפעילות בקרוב
192 הודעות
190 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

26/07/2022 | 00:38 | מאת: אלונה

שנתיים וחצי שאני סובלת מסחרחורות חזקות בזמן שכיבה. אני מרגישה שאני נופלת וכשאני סוגרת את העיניים זה ממש מתחזק לי ההרגשה. עשיתי בדיקות כמו : mri לראש , בדיקות דם, בדיקת שמיעה , בדיקות ליציבות והכל יצא תקין. נתנו לי מספר סוגים של כדורים שלא עזרו. הפנו אותי לפיזיותרפיה וסטיבולרית שלא עזרה ואפילו עשתה לי גרוע יותר. קשה לי להירדם ולישון . אני שוכבת ללא תזוזה ומרגישה שיוט . אני לא מבינה איך כת הבדיקות יוצאות תקינות ושום טיפול לא עוזר לי. בבקשה ממך האם יש לך איך לעזור לי? האם אתה יודע מה יש לי? מה עוד אני צריכה לעשות? אני בת 35 והמצב הזה משפיע על החיי יומיום שקשה לי לתפקד.

26/07/2022 | 21:55 | מאת: השם

אני ממליץ לקחת כדורי שינה, כי אין עוד זמן משמעותי בו שוכבים ועוצמים עיניים כמו בשינה.

שלום רב בטח על סמך מה שכתבת לא אוכל לדעת מה יש לך, סחרחרות יכולה להגרם כתוצאה מהרבה מחלות , ובעיות אוזניים הינה חלק קטן מהסוגיה. חשוה לעבור בירור מלא של אא"ג, לרבות בדיקות אוביקטיביות , כמו VNG , VHIT, VEMP , מבחן קלורי ... חשוב לגשת לרופא אא"ג שעוסק בסיחרחרות ובאם אחרי כל הבירור הזה עדיין לא מצאו סיבה יש לפנות לערוצים אחרים ובירורים אחרים

11/08/2022 | 00:32 | מאת: אלונה

כל הבדיקות הנ"ל עשיתי אותן והכל יצא תקין. כל מומחה לסחרחורות לא יודע להצביע על בעיה כלשהי מבחינתם הכל תקין. על איזה עוד דברים אתה ממליץ ?

22/07/2022 | 16:51 | מאת: אלייי

לפני שבועיים וחצי ניתוח ספדקטומי מצד ימין הסחרחורות תחילה היו קשות ולאט השתפר רק בסיבוב לצד ימין של הראש במיטה יש לשבריר שניה מעין סחרחורת סיבויבית ואז זה עוצר . האם זה יסתדר? האם יש צורך בבדיקה לאחר מכן מרגישה רגיל

בכל מקרה מליץ לגשת לבדיקת רופא מנתח. בד"כ אחרי ניתוח סטפדקטומיה יש מעט סחרחרחות שמסתדרות

05/07/2022 | 21:59 | מאת: חאלד

שלום ד״ר בדרך כלל מבלה פעם בשבוע במןעדון ורציתי לדעת האם הרעש המזיק במועדון פוגעת בשמיעה לא הפיך עם הזמן ?

חשיםפה ממושכת למספר שעות לרעשים חזקים בהחלט יכולה לגרום לנזק קבוע, הנזק הוא מצטבר .

06/07/2022 | 17:39 | מאת: חאלד

גם אם זה רק פעם אחד בשבוע ? ובמהלך השבוע אין רעש

02/07/2022 | 08:18 | מאת: סחרחורת ובחילה

שלום, בת 61, כבר שבועיים סובלת מסחרחורת ובחילות, סחרחורת התחילה כרעם בראש, נבדקתי ע"י פיזיותרפיסט, חושד ב חוGaze Evoked Upbeating nystagmus changing direction אין BPPV שאר הבדיקות תקינות , חושד שעברתי מיגרנה של האוזן, אפשר לקבל יותר מידע על הבעיה, איך מטפלים . ממה זה יכול להתרחש? תודה רבה רבה

צריכה בדיקת רופא אא"ג ולא רק פסיוטרפיסט לפי מה שכתוה שהנסטגמוס עם שינוי כיוון זה מחייב בירורים נוספים לרבות בדיקת ניולרוג

06/06/2022 | 19:38 | מאת: מוחמד

שלום דר ריאד .. אובחנתי לפני שנה כחולי מנייר עשיתי בדיקת שמיעה (ירידה קלה בשמאל) בדיקת VEMP תקין פיזיותרפיה לא עזר בטהיסטין וסטונרון גם אין שיפור בדיקת סי טי (SSDC) בדיקת MRI (הידרופס באוזן שמאל)דרגה1 אני מסוחרר כבר שנתיים ולא יודע איפה הסוף של זה .. האם יש פתרון ?

הטיפול בסחרחרות במחלת מנייר משולב ולא רק תרופתי , אלא משולב של דיאטה מתאימה ( המנעות ממאכל מלחים, מתוקים , קפאין , ולאכוהול) יחד עם פסיוטרפיה וסטבולרית , טיפול בבהטסטין ומשתנים . תגש לרופא אא"ג שעוסק בסחרחרות

05/06/2022 | 05:21 | מאת: עדי

שלום ד״ר אני בת 31, היה לי דלקת באוזן התיכונה למשל חודש , זה חלף לי לפני שבוע, אל עדיין יש לי ציפצוף באוזן , מרגישה באוזן שמאל , הציפצוף חלש יותר ממה שהיה קודם אבל עדיין קיים. שאני מפמפמת עם האף אני שומעת כמו נוזלים שזזים באוזן, יכול להיות שנשאר לי עדיין נוזלים שגורמים לציפצוף? זה יחלוף ? אני מודאגת נורא מודה לתשובתך

16/06/2022 | 13:34 | מאת: עדי

בבקשה תענה לי אני חסרת אונים כבר חודשיים לא ישנה מרגישה שאני רוצה לסיים את חיי פוחדת ודואגת ולא יודעת מה יהיה עתידי מרגישה שנהרסו לי החיים

28/04/2022 | 15:58 | מאת: לימור

הופנתי עי א.א.ג לסיטי אוזניים עצמות טמפורליות חשד לחלון שלישי.עם שאלה לרדיולוג ... מבקש שחזורים אלכסוניים במקבילים לתעלות החצי מעגליות. האם בדיקה זאת מצריכה הזרקת יוד או חומר ניגוד? אני אלרגית ליוד ולכן שואלת.

לא CT אוזניים ללא חומרי ניגוד

25/04/2022 | 10:01 | מאת: איילת

בוקר טוב ד"ר מבקשת את חוות דעתך לגבי המקרה שלי, מזה 10 שנים יש לי תופעה של ירידה פתאומית לסירוגין בכל אוזן מטופלת בסטרואידים (5 מקרים) מטונטנת בשתי האוזניים עברתי את כל הבדיקות האפשריות כולל mri, ובדיקות דם לגילוי מחלה אוטואימונית המקרה האחרון קרה לפני חודש התקררתי סינוסטיס ודלקת באוזן החלשה יותר לא שמעתי כלום למעט טנטון שהתגבר ורעשים בלתי נסבלים רופא אאג טען שהיות והאוזן גם ככה בעייתית הדלקת העצימה את התופעות ושזה יסתדר נתן לי אנטיביוטיקה וסינופד שבוע שלם סבלתי מחוסר שמיעה ורעשים והרופא בשלו לא טרח לשלוח אותי לבדיקת שמיעה לאחר שבוע החלטתי על דעת עצמי שכדאי שאקח סטוריאידים לפני שיהיה מאוחר מידי. התחלתי יומיים והלכתי לרופא אאג שמכיר את התיק שלי ראה שיש נוזלים והוא כמובן שלח אותי למיון בוצע בדיקת שמיעה וכמובן לא תקינה וקיבלתי המשך טיפול בסטרואידים וטיפות אף אבאמיס למשך חודש. לאחר שבוע של נטילת סטרואידים השמיעה חזרה 40% כמובן הרעשים פחתו הטנטון עדיין כמו מתח חשמל זהו מיטב הרופאים ממליצים מכשיר שמיעה תשובות לגבי המקרה שלי אין לאף אחד. נכון להיום אני שומעת אנשים ואת עצמי כמו במערכת סטריאו צורמת כמו סאונד של רובוט ועדיין מרגישה שאני מדברת מהאף. אשמח לחוות דעתך. כבר מיואשת למרות שאמרו לי שלאט לאט זה יסתדר אני עדיין ממתינה.

לפי מה שאת כותב אז יש לך הסטוריה של ליקוי שמיעה קרוב לודאי על רק גנטי בהחלט באירועם של הצטננות ונוזלים באוזניים זה יכול להחמיר, ממליץ לגשת לבדיקה ובירור רופא אא"ג שעוסק בשיקום שמיעה

01/05/2022 | 15:29 | מאת: איילת

תודה על תגובתך. עדיין השמיעה צורמת אבל פחות... ואני כמובן ממתינה לתור שלי להמשך טיפול. קבעתי גם בדיקה גנטית.

15/04/2022 | 07:40 | מאת: מירב

בת 38 , רוצה לדעת לאיזה כיוון לגשת . מאוד קשה לי עם תנועות לא רגילות , רכבת ,רכבל, טיסה,הליכה ממושכת ומרובה. המוח שלי נתקע על התנועה וממשיך גם כשאני עומדת. עושה לי תחושה מאוד לא נעימה שמשהו רע עומד לקרות ואם אתכופף , או אפילו אלך להתפנות בעמידה/ישיבה באוויר תרעד לי האדמה מתחת לרגליים ואז אני מזיעה עם בחילות ורועדת בגוף מזה.לא אשקר שזה מכניס אותי לפחדים איומים של מה יש לי צריכה כיוון כי אני ממש באיימה מזה. . מצב כזה היה לי כשחליתי בקורונה לראשונה לפני למעלה משנה ....והאמת שחליתי שוב לפני חודשיים בקורונה. . אולי יש קשר? לונג קוביד ? לציין שבדיקות דם תקינות קרקעית עין תקינה oct תקין (לבירור משהו אחר אבל תקין ) הייתי אצל אוטונוירוליגית לפני חודשיים ללא ממצא.

ראי תשובה בפניה קומדת

היי דר שמתי לב שאם אני שוכב במיטה ומסתובב נגיד לטלפון לצד שמאל יש לי סחרחורת לשניה אבל לא תמיד או שאם אני קם במכון משכיבה גם יכול להיות לי עכשיו זה התחיל לי לפני בערך שבוע , השאלה האם זה יכול להיות ממים שנכנסים לאוזניים כי התחלתי לשחות שבוע שעבר

התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לורטגו על רקע קריסטלים מהאוזן , ממליץ לגשת לבדיקת רופא אא"ג ,לבדיקה וטיפול

24/01/2022 | 14:21 | מאת: יובל .ב.

יש לי התקפים של סחרחורות. זה מגיע כשאני מרגישה שמשהו נופל בראש ואז יש לי סחרחורות והכל מסתובב ממש לכמה שניות .. הראש קופץ/רועד. זה יכול להגיע בכל סיטואציה ואז קשה לי ללכת ולעמוד אין לי יציבות מרגישה שהרגליים מנותקות מהריצפה והן מתחילות לרעוד ולכאוב. גם כשאני קמה כל בוקר מהמיטה הרגליים רועדות ובקושי יכולה לתפקד ..לוקח זמן רב עד שהרעד עובר.והרגליים מתחילות לכאוב כבר. עשיתי בדיקה אצל אף אוזן גרון וגם אצל נוירולוגים שללו בעיות. הפנו אותי לבדיקת MRI למוח/ראש ובדיקות דם והכל תקין. הם לא יודעים להצביע על בעיה. אני בת 31 ואני ממש מושבתת בגלל זה. מה אני יכולה לעשות? יש עוד בדיקות? ולמה ברגליים והראש רועד לי?

אם בדיקת רופא אא"ג תקינה, יכול להשלים עוד מספר בדיקות מעבדה שיכולות להגיד אם התלונות שלך שייכות לבעיה במערכת וסטבולרית פרפרית

04/01/2022 | 15:35 | מאת: יאיר

שלום דוקטור אני בן 40 .מזה שנתיים וחצי יש לי התקפים של סחרחורות ,ויש לי ירידה בשמיעה באוזן שמאל כבר שנה וחצי .עשיתי MRI לפני שנה ויש שוואנומה וסטיבולרית בצד שמאל בתעלת השמע הפנימית בגודל 11 *6 מילימטר שלא בולטת ל CPA .חזרתי על MRI לפני חצי שנה ואין שוני במימדי התהליך .האם טיפול בשוואנומה וסטיבולרית על ידי רדיוכירורגיה יכול להחזיר את השמיעה או יכול למנוע אירועי סחרחורות תודה רבה

שלום רב טיפול בשוואנומה יוכלה להיות כירוריגית או קרינתית . גם אפשרות של השגחה במידה ואין גדילה נחשבת לטיפול באשר לשמיעה , טיפול ברדיוטרפיה יכול לעצור את התקדמות הגדילה של השוואנומה אומנם לא יכול להחזיר שמיעה .

04/10/2021 | 16:35 | מאת: ליגל

האם הבדיקה יכולה לזהות מאיפה מגיעות הסחרחורות שמהן אני סובלת כבר 3 שנים? אילו סחרחורות שמשביתות אותי .. מגיעות בהתקפים חזקים .. ולאחר ההתקף ימים נוראיים של חוסר יציבות ואי שיווי משקל. קושי רב לשכב , לישון , לשבת , ללכת ועוד.. הלכתי לאף אוזן גרון ונוירולוגים וגם למומחים לסחרחורות לא מצאו כלום. עשיתי בדיקת שמיעה+ mri לראש והכל תקין. מציינת שאני בת 33 וזה נורא מקשה על חיי השגרה היום יומיים.

EEG זו בדיקה שניורלוגים שולחים והיא בודקת פעילות חשמלית של המח .

14/09/2021 | 13:39 | מאת: ניר

שלום דר חניפס. אני בן 63 בריא לחלוטין. בחודשיים האחרונים התחלתי פתאום לסבול מתופעות חוזרות כדלהלן: תחושה מוזרה של גל בראש, מעין סחרחורת קלה לשבריר שניה, תחושת כבדות באזור העיניים. אין כל פגיעה תפקודית. נבדקתי ע"י רופאי אאג, עיניים ונוירולוג ללא ממצאים. היות ואני סובל מנזלת אלרגית שגרמה וגורמת לי הצטברות נוזלים באזור האוזן התיכונה ותחושות כאב ולחץ (כמו בטיסה), האם יתכן שיש קשר בין הדברים?

הסיכוי שנזלת אלרגית תעשה סחרחרות הוא לא גדול עד כדי לא קיים. מצד שני בהחלט תחושת הכבדות מסביב לעיניים ונוזלים באוזניים יכולה להיות בשל הרנטיס האלרגית .

29/08/2021 | 10:33 | מאת: הדס

בוקר טוב, 5 ימים אחרי חיסון שלישי (COVID) עם ורטיגו קשה, לא יכולה לעמוד, ללכת, מחמיר בעיקר בשכיבה. שני חוסונים קודמים עברו בשלום. מה ניתן לעשות? אני אמא ל 3 ילדים קטנים וחייבת לתפקד. תודה

ממליץ לגשת לבדיקת רופא מטפל ורופא אא"ג צריך לברר את סיבת הסחרחרות , ואם בכלל ישנו קשר לחיסון.

23/07/2021 | 02:13 | מאת: ירון

שלום רב שכחתי לציין בשאלה פרט חשוב שהאונקולוג אומר שבמקרה זה קרבופלטין לא מהווה תחליף וצריך דווקא ציספלטין מכיוון שזה סרטן שלפוחית שתן ורק ציספלטין יעיל .האם אפשר לקחת ציספלטין .מדובר בטיפול לפני ניתוח כריתת כיס שתן בגלל סרטן בכיס שתן ללא גרורות לפי PET CT תודה רבה על התשובה

ראה תשובה בשאלה הקודמת שלך

22/07/2021 | 21:02 | מאת: ירון

שלום רב האםבמקרה שבבדיקת שמיעה בתדרים 250 500 ן 1000 סף השמיעה הוא סביב ה 30 דציבלים ובתדרים 2000 ,4000, ו 8000 סף השמיעה הוא 60 דציבלים האם אפשר לקבל ציספלטין כדי לטפל בסרטן תודה רבה

השאלה לא נכונה, אם הולט עלטיפול בציפלטין אז אין ברירה חייבים לקבל אתהטיפול ואי אפשר לא לקבל, האם ציספלטין יכוללגרום לפגיעה בשמיעה, כן זו תרופה אוטוטוקסית, יש אפשרות להגן על השמיעה בעת הטיפול בציפלטין אומנם לא מוכח מחקרית

18/07/2021 | 09:34 | מאת: אלין

לפני שנתיים חטפתי התקף של סחרחורות במיטה .. סחרחורות שראיתי הכל מסתובב חזק , הייתה לי בחילה חזקה ורעד בכל הגוף שנרגע אחרי שעתיים בערך. מאז אני עם התקפים של סחרחורות.. שלרוב משביתים אותי. אני לא יכולה לעמוד יציב, ללכת יציב , לשבת בלי לזוז ולשכב בלי תמיכה לראש. הייתי אצל מומחים רבין בתחום ששלחו אותי לבדיקת mri לראש, בדיקת שיווי מקבל, בדיקת שמיעה ולא מצאו כלום. לאחרונה .. בערך חודשיים .. אני מרגישה בכל בוקר כשאני קמה מהמיטה רעידות ברגליים.. זה רעד פנימי . זה נרגע אבל לאט לוקח זמן עד שעובר. האם יש קשר לסחרחורות ולרעד ברגליים? והאם ישנה בדיקה לרעידות ברגליים? מציינת שאני בת 32.

לא חושב שיש קשר לסחרחרות ממליץ על בדיקה נירולוגית ואולי בדיקת EMG

18/06/2021 | 19:03 | מאת: מוחמד גואברה

שלום רב , מ30.1.2020 התחיל הסיפור עם רעד בגפיים ,אחרי תהליך ארוך של בדיקות רופא גסטרו ,התחלתי תהליך חדש אצל רופא א.א.ג עשיתי בדיקת CT ראש ואוזניים הכל תקין אחרי זה עשיתי בדיקת ENG שיווי משקל לפני שבוע ,עד שאני מקבל התוצאות מה דעתך על מה כל הסחרחורות האלו מסמנות ?! תודה 💙

את מציינת רעידות בגפיים לא בטוח זמדובר בסחרחרות , בכל מקרה בסחרחרות חשוב מאוד מאוד בדיקה וסטבולרית ואנמנזה של תיאור המחלה. לכן יש לגשת לרופא אא"ג

06/07/2021 | 21:30 | מאת: גואברה מוחמד

תוצאות בדיקת ENG ; חולשת מבוך שמאל 52% משמעותית ממקום פריפרי שמאלי , העדפה כיוונית משמעותית של 30% שמאל .

13/07/2021 | 18:48 | מאת: גואברה מוחמד

האם איחור בגילוי הבעיה ותהליך הפיזיותרפיה מגדיל את החומרה ??

31/05/2021 | 13:24 | מאת: אווה

שלום ד"ר,לגביי תשובתך אליי, ct אזניים תקין,התעלות תקינות, דופלר צוואר תקין לגבי סיטי צוואר,נמצאו שזזו לי חוליות סי 5,6, ושצריך ליישר את הצוואר כי לפי הצילום נוצר קימור מנסיונך הממצאים הנ"ל יכולים לגרום לטנטון באוזן שמאל?

לפני שהייתי מיחס את הטנטון לדברים האלו הייתי משלים בדיקת MRI אוזניים ומח, ובדיקת שמיעה טונים גבוהים עד 20KHZ

28/05/2021 | 09:15 | מאת: אווה

שלום ד"ר.יש לי טנטון באוזן שמאל ולחץ שלילי באוזן,כשאני לוחצת על נקודה מאחורה בראש בצד שמאל מעל הצוואר הטנטון נחלש כמעט נעלם...מה יכולה להיות הסיבה בבקשה?אין לי ירידה בשמיעה ואין נוזלים. תודה.

יש צורך בהשלמת בירור לרבות דופלר עורקי צוואר, CT אוזניים וצוואר ,

25/05/2021 | 23:53 | מאת: דנה

בת 50 בשנתיים האחרונות סובלת מסחרחורת בשינוי תנוחה במיטה בעיקר לצד שמאל. כל החדר מסתובב לי .נאמר לי שזה קריסטלים שזזים עשיתי טיפול אחד של החזרת קריסטלים .זה עזר לחודש ושוב חזר עשיתי סי טי ראש צוואר וגם דופלקס עורקי צוואר הכל תקין שאלתי 1.מדוע הסחרור חוזר כל הזמן האם יש משהו שניתן לעשות כדי שלא יחזור שוב. 2.אני לוקחת כדורי בטיסטן האם יש בעיה לצרוך אותם לזמן ממושך

באם יש סחרחרות כתוצאה משינוי תנוחה, צריך לטפל בזה בבטהסטין ופסיוטרפיה וסטבולרית. לגבי הטיפול הממושך בבטהסטין , אפשרי אומנם צריך להיות במעקב רופא מטפל

21/05/2021 | 14:53 | מאת: שרה

מה הקשר בין ורטיגו וליקוי שמיעה

ישנם מחלות מסוימות שבאות לידי ביטי בסחרחרות וירידת שמיעה. בנסיון לברר סיבת הסחרחרות מבקשים בשדיקת שמיעה על מנת לצמצם את האבחנה המבדלת

18/06/2021 | 14:22 | מאת: ורטיגו ולקויי שמיעה

תודה עבור תשובתך. בכל זאת אשמח אם תציין אותן מחלות שבעות לביטוי בקשיי שמיעה וורטיגו.

04/05/2021 | 11:07 | מאת: חושש

שלום, במהלך משחק כדורגל כדור פגע חזק באוזן. האם ייתכן שנגרם כתוצאה מכך נזק בלתי הפיך לחלק הפנימי?

צריך לבדוק את האוזן ובמידת הצורך להשלים בירור לפי תלונות אם ישנם

באם ישנם תלונות מומלץ להבדק

06/05/2021 | 09:58 | מאת: חושש

נבדקתי אצל רופא משפחה שכמובן הבדיקה שלו מוגבלת ואמר שלא רואה דימומים ברמה שיכול לראות. האם זה מספיק?

29/04/2021 | 18:28 | מאת: אורי

שלום דר אני בת 19 עם סחרחורות חודש וחצי כבר... ההרגשה לפעמים ממש מקשה ללכת וזה מפחיד. יש חוסר שיווי משקל וחוסר יציבות, כאילו קשקוש בראש כל פעם ותחושת ריחוף של הראש. אמרו לי שיש לי PPPD... הסחרחורות נחלשו לשבועיים ולפני יומיים חזרו, יש לי כאבים באזניים ובאיזור הלסת... מציינת שהייתי בדיקור, נוירולוג, רופא אף אוזן גרון, פיזיותרפיסט ורופא עיניים והכל ברוך השם תקין... יכול להיות מצב שרופא אף אוזן גרון מפספס דלקת באוזן הפנימית? תודה

בנראה אמרו לך BPPV ולא כפי שכתבת, המשמעות של האבחנה הזו , זה קריסטלים שנמצאים בתעלות שיווי משקל יוצא מהמקום וגורם לסחרחרות . ברגע שיש דלקת אוזן פנימית הביטוי זה סחרחרות וירידת שמיעה . אם כוונתך לדלקת אוזן תיכונה אזי בדיקה במרפאה הוא בהחלט יכול לאשר או לשלול קיום דקלרת

20/04/2021 | 16:51 | מאת: שלומי

שלום , אני בן 37 בריא , לאחר שאימי נפטרה חוויתי ירידה בשמיעה באוזן שמאל , מומחה לאף אוזן גרון הגדיר את זה כאובדן שמיעה פתאומי לאחר בדיקת שמיעה שביצעתי ישנה ירידה קלה בשמיעה באוזן שמאל, ישירות טופלתי בפרדינזון לשיקום השמיעה , לאחר טיפול בפרדינזון השמיעה במקצת השתקמה אך בבדיקת שמיעה אחרונה שביצעתי עדיין ישנה אותה ירידה בשמיעה והשמיעה לא השתקמה כ8 חודשים אחרי בדיקת השמיעה הראשונה שביצעתי. האם יש סיכוי שהשמיעה תחזור באוזן שמאל חזרה לתפקוד מלא ? שאלה נוספת ברשותך האם אוזנייות של חדר כושר בעוצמה ךא גבוהה עלולה להזיק לי כרגע ? תודה מראש על ההיענות שלך

20/04/2021 | 22:08 | מאת: לא רופא

אני לא רופא, אבל עבור אנשים עם בעיות באוזניים קראתי המלצות להפסיק את השימוש באוזניות לחלוטין, גם לא בעוצמה נמוכה.

ראשית יש להשלים בירור , יש לבצע בדיקת MRI לאוזניים ועצבי השמיעה . בהחלט שימוש ממושך באוזניות יכולות לגרום לפגיעת שמיעה , כתוצאה מחשיפה ממושכת לרעשים. לגבי האם ישהיה שיפור שמונה חודשים אחרי האירוע שאלה קצת מרוכבת, צריך לראות את העקומה ולהבין קצת יותר את סיפור המחלה, כי בהחלט יכול להיות שזה ליקוי שמיעה םתאומי שלא השתפר או לחלופין ליקוי שמיעה פלקטואנטי שיכול להשתפר ולהתדרדר לסרוגין

01/04/2021 | 16:57 | מאת: eli

התחיל לי טינטון בשני האוזניים לפני יותר משנה - לפעמים שומע רעש קצר וזה נפסק מהר. אבל באוזן שמאל היה - בנוסף - מופיע רעש חלש בתדר גבוה. הסיבה היא, כנראה, חשיפה לרעש גבוה. בנוסף - שמתי לב שבאוזן שמאל יש רגישות לכאב בסיטואציה מאוד מוזרה: אם מתקיימים שני התנאים הבאים בו-זמנית: 1. אני מתעורר בבוקר כשאוזן שמאל נשענת על הכרית (בעיקרון - כשהצד השמאלי של הראש נשען על הכרית). 2. אני שומע רעש כלשהו כמו טריקת דלת או ציוץ של ציפור. אז - בהתקיים שני התנאים למעלה - גם מופיעה לי רגישות כואבת בתוך אוזן שמאל בלבד (שאפשר ממש להרגיש אותה!! כמו בלון שמתפוצץ בפנים בעוצמה חלשה) וגם שומעים הד קטן - למשך זמן קצר של שניה אחת או פחות. אדגיש שאם צד ימין של הראש נשען על הכרית - אז הכל בסדר! מה שמפריע לי בעיקר זה הטינטון באוזן שמאל והתופעה המוזרה שתיארתי למעלה. התופעה המוזרה הזו והטינטון באוזן שמאל היו באים והולכים (הייתה תקופה שהייתי "נקי" מהבעיה הזו). אבל לאחרונה הטינטון התגבר וזה מפריע לי לישון. נא עזרה עם השאלות הבאות: 1. האם זו בעיה שהרופאים מכירים? 2. מה הפתרונות המקובלים? 3. אני רוצה לקנות אטמי אוזניים כדי לשים באוזן שמאל בלבד (כך שאוזן ימין תהיה בלי אטם) - כי אני חושב שהתופעה הנ"ל גורמת להחמרה של הפגיעה באוזן. אילו אטמי אוזניים מומלצים שהם לא עשויים מסיליקון? תוצאות בדיקות: עשיתי לפני כחצי שנה בדיקת BERA, טימפנומטריה ובדיקת שמיעה - כולן יצאו תקינות !

טנטון בכלל בעיה מוכרת , באשר למצבך לא נתקלתי בתנאים מקדמים להופעת הטנטון כפי שאצלך אבל מטבע הדברים אנשים שונים ואין האחד זהה שלני, אם אתה סובל מטנטון בד"כ אטמים מחמירים את התלונות. לגבי הטיפול ממליץ לך להגיע לרופא אא"ג אאו רופא מטפל שיעשו את כל הבדיקות הנדרשות בעת טנטו לרבות בדיקת שמיעה בתדרים הגבוהים ובדיקות נוספות

19/03/2021 | 02:13 | מאת: לילך

מה המשמעות של טימפנומטריה As?

אין הרבה משמעות לתוצאת בדיקה ללא אינטגרציה עם דברים נוזים אם שאר הבדיקה תקינה , אז אין הקבה משמעות

12/03/2021 | 08:12 | מאת: משה

בן 88 יש לי סחרחורת בעיקר בשינוי תנועה במיטה.לחץ דם תקין,ערקיצוור תקין.בדיקת אוזניים .תקין. מה עוד ניתן לבדוק? תודה חג שמח

אפ'ר להרחיב ולעשות בדיקות וסטבולרית מעבדתיות

08/03/2021 | 19:02 | מאת: לילך

כבר חודש סובלת מלחץ על שתי האוזניים, לעיתים לסירוגין. תחושת האטימות מלווה בסחרחרות ותחושת שיוט. בדיקת שמיעה תקינה. בבדיקת טימפנומטריה נמצא לחץ דו צדדי אך הרופא לא איתר נוזלים. מה יכולה להיות הסיבה? בדיקת סיטי ראש ואוזניים תקינה. אני ממש בחוסר תפקוד.

כנראה תת לחץ באוזן.

10/03/2021 | 22:28 | מאת: לילך

האם יש לך לכך טיפול?

12/03/2021 | 00:29 | מאת: לילך

מציינת כי בבדיקת טימפנומטריה נמצא type b. איך יתכן שהרופא לא רואה נוזלים, מה יותר מהימן הבדיקה טימפנומטריה או בדיקת הרופא? בנוסף, אם מדובר בתת לחץ האם זה יכול להיות קשור לבעיות של שיווי משקל וסחרחורות?

21/02/2021 | 11:40 | מאת: הילה

שלום ד"ר אני מרכיבה 2 מכשירי שמיעה מאחורי האוזן ואני מרגישה שאני לא יכולה להרכיב את זה כך היום זה מאד כואב לי ואם אני לא מרכיבה אני כמובן לא שומעת כלום מה אפשר לעשות עם זה...

23/02/2021 | 08:08 | מאת: יעל

היי הילה, תנסי לחזור לקלינאי תקשורתבמכון שמיעה. להחליף את האוזניה יש כל מיני גדלים של אוזניות. הבנתי שיש גם כאלו שהן עם פתחים אז יותר איורור. בהצלחה

שלום רב ישנם סוגים שונים ורבים של מכשירי שמיעה , את צריכה לגשת למקום הרכישה ולראות אם ואיך אפשר לדאוג למכשירים יותר נוחים, אם גם אחרי השינוי לא מצאת מכשירים נוחים לך לאוזניים אז צריך לפנות לרופא אא"ג ולבדוק אפשרות למכשירים נוספים המושתלים בעצם .

15/02/2021 | 20:12 | מאת: חן

שלום, אני בת 32 , 3 שנים שאני סובלת מלחץ בראש וסחרחורות. כשאני נוסעת ברכב מרגישה סחרחורות חזקות, חייבת להחזיק את הראש כי יש לי לחץ באמצע הראש. כשאני קמה ממצב ישיבה לעמידה יש לי דופק בראש ולחץ. כשאני יושבת / שוכבת במיטה נורא קשה לי מרגישה שאני נופלת. עשו לי mri לראש שיצא תקין. עשו לי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה. אני גם לא יכולה להוריד את הראש למטה הרבה זמן יוצרת לי סחרחורות . האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות? הייתי אצל מומחה לסחרחורות ששלח אותי לפיזיותרפיה וסטיבולרית אבל זה לא עזר לי.

האם עברצת בדיקות ENG, ובדיקת V-HIT . אלו בדיקות שיכולות לעזור באבחון בעיה פרפרית

עשיתי Vhit,vampire תקין

15/02/2021 | 12:28 | מאת: לילי

סובלת מסתימות באוזניים כשנתיים ולעתים קרובות טנטון. מבדיקת רופא אף אוזן גרון ובדיקת שמיעה הכל יוצא תקין. מה יכולה להיות הבעיה הטיפול?

יכולה להיות בעיות קלות בחצוצרה של האוזן .

06/02/2021 | 20:14 | מאת: ליאת

שלום בעקבות תלונות על אוזניים שנסתמות לעיתים קרובות כבר שנתיים עם מעט גרד/ דיגדוג, הפרשה נוזלית מאוזן ימין, טנטון חלש מאוד באוזן שמאל שנשמע רק בתנאי שקט. הרופא מצא: ימין: פוליפ ברצפת תעלה חיצונית. שמאל: פצע חושף עצם, תעלה גרויה. בדיקת שמיעה: ימין: נורמה עד ליקוי תחושתי עצבי מזערי בתדרים 4-6. שמאל: נורמה. טימפנומטריה type A compliance 0.5 בשתי האוזניים. בעקבות הממצאים הרופא הפנה אותי לCT אוזניים ופירמידות שלאחר ביצועה עליי לחזור לצורך כריתת הפוליפ. טען שהכרחי CT כי צריך לברר מאיפה נובע הפוליפ, ושהכרחי לבצע כריתה כי אולי מדובר בגידול שמסכן אותי. מחשש מקרינה ומהפרוצדורה הכירורגית השאלות: 1. אם מדובר בפוליפ/ גידול שפיר האם יש הכרח לבצע CT וכריתה? אם כן למה פוליפ שפיר בעייתי וחובה להסירו במחיר של CT וניתוח כירורגי? 2. אם התשובה היא שפוליפ בעייתי רק אם מדובר בגידול ממאיר, אז למה לא לקחת קודם ביופסיה על מנת לברר ממאירות, ורק במידה ואכן ממאיר אז לבצע CT וכריתה? האם יש משהו בדבריי ולכן כדאי להתייעץ עם רופא נוסף ולהעלות בפניו טענה זו? 3. מחשש לקרינה, האם CT זו הבדיקה היחידה שמתאימה למצב או שאפשר להחליפה בבדיקה כגון MRI/ צילום / אולטרסאונד?

קיבלת תשובה על השאלה הזו , שלחת פעמיים

06/02/2021 | 01:12 | מאת: מרלין

היי דוקטור לפני שבועיים החלמתי מקורונה .. ובדיוק אחרי התחילה אטימות באוזן שמאל נכון להיום אני כמעט לא שומעת באוזן הזאת ניגשתי לאף אוזן גרון ונאמר שזה תופעה מקורונה אבל שוב זה לא עזר לי כי כל יום השמיעה שלי מתדרדרת אשמח לעזרה !!

יש צורך בביצוע בדיקת שמיעה, לראות באם ישנהירידת שמיעה, ואז הטיפול בהתאם

31/12/2020 | 13:11 | מאת: בן 30

שלום רב אני כבר חצי שנה סובל משמיעה לא יציבה לקחתי פרדניזון למשך חודשיים והרגשתי שיפור אבל אחרי זה, שוב חזרה הירידה אני כבר שלושה חודשים לוקח MTX שלא עוזר בכלל האם קיים טיפול רפואי אחר ?

שלום רב חשוב לברר מה סיבת ליקוי השמיעה וחוס היציבות, באם מדובר במחלה אוטואימונית . ובהתאם לאבחנת העבודה מחליטים במה מטפלים ואיך להתקדם

27/12/2020 | 16:03 | מאת: אורית

שלום אני מושתלת שתל שבלול 14 שנה,רופא אאג הפנה אותי אל מרפאת סחרחורות עקב סחרחורות שאינן נעלמות 5 שנים. לבירור נוריאוטולוגי אילו בדיקות שעושה מומחה? אשמח לקבל אינפורמציה תודה

נירואטולוג זה רופא מומחה אא"ג שמתעסק עם נושא הסחרחרות, באשר לבדיקות בהתאם לממצאים בבדיקה פסקלית מחליטים איזה בדיקות , החל מבדיקת VNG, V- HIT , CVEMP מבחן קלורי ןעןד הרופא מחליט לאיזה בדיקות לשלוח בהתאם לאבחנת העבודה שלו

שלום ד"ר, האם יש איזה שהוא קשר בין ירידה בשמיעה לסחרחורת? אם כן אשמח לשמוע. הייתה לאימי סחרחורת ברמה שפחדה לקום מהמיטה. רופא משפחה נתן בטאהיסטין. לקחה יום הסחרחורת עברה לבד. רופא א.א.ג אמר שהאוזן תקינה. אחרי כמה חודשים שוב סחרחורת שמשביתה. רופא משפחה נתן לה מרשם בטאהיסטין.לזמן יותר ממושך. אמר לקחת כמניעה. רופא א.א.ג אחר, אמר שהסחרחורת בגיל שלה זה לא מאוזניים. שוב עבר ולא לקחה כדורים. כרגע אנחנו לפני התאמת מכשיר שמיעה ירידה קלה עד בינונית. סובלת מטנטון. מה עושים כדי למנוע סחרחורת ללכת לנוירולוג?

ישנם מקרים בהם יש קשר בין ירידת שמיעה לסחרחרות , למשל במחלת מנייר. באשר לכל ההתנהלות של הסחרחרות , חייבים לעבור בירור כנדרש במקרים אלו, ומי שהכי טוב שיעשה את הבירור הוא רופא משפחה, הוא יפנה אותך לכל הגורמים המעורבים לבדיקה כולל בדיקת רופא אא"ג, בדיקת ניורלוג, בדיקות נוספות בהתאם לממצאים

18/12/2020 | 21:45 | מאת: אוזנייה במוקד שירות מכאיבה

צריך עצה אני עובד במוקד. וכל היום עונה לשיחות. העבודה פחות או יותר בסדר.לא קלה אבל סוחבים. ואני גם רוצה להתקדם בעתיד. הבעיה שהאוזנייה שאנחנו שמים על הראש מכאיבה לי באוזניים וזה אוזנייה חדשה שהחלפתי אחרי שהקודמת הכאיבה לי. וזה מתסכל זה לוחץ ומכאיב לפעמים באוזן למרות שהגדלתי את האוזנייה וניסיתי לשנות אז אני קצת סובל מכאבים לא קשים אבל קלים.אבל שמציקים לי. יש לי כנארה אוזן רגישה. עכשיו בגלל זה אני רוצה לעזוב לעבודה שהיא בלי אוזנייה. אבל קצת מתבאס כי אני פה איזה כמה חודשיים ויצרתי קצת חברויות.וקצת באסה לי עכשיו למצוא עבודה . מצד שני האוזניות גורמות לי לכאבים ולתסכול רב. בקיצור אני בבלבלות. האם להשאר או לא.אולי אוכל לעשות שהאוזניות כן יהיו טובות.כי שעה שעתיים ראשונות זה בסדר ואז מתחילות להכאיב . צריך את עזרתכם;)

לשאר או לא החלטה לשך, בכל מקרה בשאלה כזו תפנה בבקשה לרופא תעסוקתי שיכול להתאים לך סביבת עבודה .

25/12/2020 | 23:23 | מאת: מיצי פיצי

מה הבעיה לעבור לטלפון? למה אתה חייב אוזניה? האוזניה בסה"כ אביזר שמתחבר לטלפון כדי שהידיים יהיו פנויות על המקלדת אבל זה שטויות. תבקש לעבוד בלי. ועדיף הבריאות של האוזן על פני סבל. תדבר עם הבוס

12/12/2020 | 16:16 | מאת: ענת

שלום אני מושתלת חד צידי שתל שבלול באוזן שמאלית כבדת שמיעה וראיה מלידה ,לאחרונה אני חשה סחרחורות בזמן שאני מרכיבה מכשיר שמיעה בצד ימין ותחושה היא שהשתל דוחה את מכשיר שמיעה עד שאני מסירה אותו סחרחורות פסקו.מה זה אומר? אשמח לקבל תשובה תודה.

יכולה להיות תופעה כזו של סחרחורת כתוצאה מחשיפה לרעשים ( טוליו ) ממליץ לך : 1. בדיקת רופא אא"ג , שעוסק בסחרחרות 2. בדיקת במכון שמיעה שעוקב אחרי ההשתלה שלך לבדוק את השתל והמכשירים

28/10/2020 | 19:31 | מאת: אנונימי

יש לי ליקוי שמיעה תחושתי עצבי, האם בדיקת mri ראש יכולה לסייע לראות איזה איבר פגום באוזן בפנימית? לפי מה שהבנתי לאחר קריאה מעמיקה באנטרנט הבנתי שיש 2 אופציות לליקוי... פגיעה בעצב או בתאי שיערה... האם יש טיפול תרופתי שיכול לשקם את השמיעה?

MRI עושים באם ישנו חשד לתהליך גידולי על העצב באם אין חשד כזה מיותר לעשות MRI כי הוא לא יכול למקם את הנזק. בכל מקרה בליקוי שמיעה תחושתי עצבי חשוב מאוד לשקם את השמיעה, תחילה ע"י מכשירי שמיעה ואן אין תועלת ממכשירי שמיעה אז חושבים על מכשירים מושתלים כמו שתל שבלול . ממליץ לך לפנות להתייעצות עם רופא שעוסק בשיקום שמיעה

26/10/2020 | 09:49 | מאת: קאן

שלום רב, ביצעתי בדיקת vhit בעקבות סחרחורות בשינוי ראש בשכיבה. המצב השתפר מאוד אבל נותרה תחושת ציפה קלה לעיתים בשכיבה. אם יש בעיה בתפקוד אחת התעלות מה זה אומר? בעיה במוח? ואם המצב השתפר?

אם בדיקת VHIT הראתה שיש בעיה באחת התעלות המשמעות היא שבאותה תעלה , שהיא חלק ממערכת שיווי המשקל הפרפרית םגועה ואין שום קשר למח

לאחרונה אני חווה סחרחורות והרגשה שאני יכולה לתאר אותה רק במילה tipsy במהלך שכיבה וכשאני קמה מהמיטה אני חווה כאב בתוך האף שעובר לאחר כמה שניות אשמח להבין אם יש רקע לדברים.

ממליץ על בדיקת אא"ג ובדיקת סחרחרות קשה על סמך התלונות להגיע לאבחנה

12/10/2020 | 01:27 | מאת: צחי לוי

שלום בן 28 לפני חודשיים וקצת החלמתי מנגיף הקורונה. מאז סובל מטינטון (טיניטוס) באוזניים. עשיתי בדיקה שמיעה Srt 15 Disc 96% ניקוי צרומן רופא א.א.ג , בסוף החודש יש לי בדיקה Bera. רציתי לשאול האם זה יעבור? מה כדאי לעשות?

חשוב לראות באם אין ליקוי שמיעה בתדרים הגבוהים . תופעת הטנטון מוכרת במחלת הקורונה, אומנם לא כל כך יש מידע לגבי אם זה יעלם ומתי

15/10/2020 | 04:11 | מאת: צחי

שלום תודה ד''ר רציתי עוד כמה שאלות בבקשה האם ב MRI מוח (ראש) רואים שבלול ואוזן פנימית תאי שערה ועצב? ובדיקה ב 2017 SRT 5DB לא היה טינטון. האם זה נחשב סוג של ירידה קלה בשמיעה? איך אני עובר בדיקת שמיעה לתדרים הגבוהים? האם מומלץ לקחת תוספי ויטמין B אבץ מגנזיום לשיפור השמיעה והטינטון? היום חודשיים וחצי אחרי החלמה עדיין סובל מטיניטוס

15/10/2020 | 04:55 | מאת: NOT_FOUND

אני מבולבל מאז החלמה מקורונה סליחה התוצאה באוגוסט 2020 של בדיקת שמיעה SRT 15 DISC 96% D.B 50 חשד לתנודתיות בשמיעה - - - - - טימפנומטריה אוזן ימין נפח ECV 0.68 אוזן שמאל נפח ECV 0.76

29/09/2020 | 15:57 | מאת: רונה

שלום, אני בת 32 ולפני שנתיים התחילו לי סחרחורות. קיבלתי התקף ראשוני חזק שראיתי את הכל מסתובב וכל הגוף רעד לי. זה לקח בערך 5-10 דק עד שנרגע אבל נמשך עד היום הרגשה של שיוט /ריחוף בישיבה , שכיבה, עמידה והליכה. כשאני עומדת אני מרגישה שהריצפה מושכת אותי וכשאני שוכבת או יושבת שהכיסא/מיטה צפים או זזים מתחתיי. לפני 4 חודשים קיבלתי התקף חזק יותר כשהתיישבתי על הספה .. הרגשתי שאני נופלת , הרגשתי שאני לרגע לא נמצאת והייתי מטושטשת. ומאז יוצא שפעם או פעמיים בשבוע אני מקבלת התקף חריף של סחרחורות שאני מרגישה שאני מסתובבת זה נמשך בין 2-3 דקות ואז ההרגשה של השיוט נמשכת עד ההתקף הבא. כל התקף חזק מקודמו. הייתי אצל מספר מומחים בתחום כמו אף אוזן גרון, מומחים לסחרחורות במרפאת סחרחורות, נוירולוג ועוד.. עשו לי בדיקות mri,vhit,vemp,בדיקת שמיעה והכל יצא תקין. אני מתכננת להגיע בעוד חודשיים לתור שנקבע לי למרפאת סחרחורות שוב. אבל רציתי בבקשה לקבל ממך חוות דעת בנושא. אילו עוד בדיקות ניתן לעשות? האם זה יכול להעיד על בעיות לא רק בראש ובאוזניים? אולי זה קשור לבעיות במערכת עיכול? לב? ובנוסף מציינת שמגוון סוגי כדורים כמו מודל,בטסטין ועוד .. לקחתי ולא עזרו לי. אני אודה לך אם תוכל לעזור לי. ההתקפים משביתים אותי .. מאישה פעילה הפכתי לכמו משותקת.

נושא סחרחרות ובירור סחרחרות מעט מורכב וקשה להתיחיחס לזה בהתכתבות, חלק גדול מהאבחנה במקרים אלו זה אנמנזה ובדיקה פסקלית שנותנות כיוון להמשך בירור לכן חשיבות מעקב במרפאת סחרחרות , ישנם בדיקות שיכולות לעזור להחליט באם התלונות על הסחרחרות מקורם מהאוזניים או לא . בדיקות כמו VNG, ו V-HIT . בכל אופן חשוב בדיקת רופא שיחליט באמת מה הכיוון ואיזה בדיקות צריכות

29/09/2020 | 07:22 | מאת: מישהי

שלום דר', יש לי שאלה כי נכנסתי לחרדה. נתקע לי קליפה של אוכל בגרון למעלה. הכנסתי אצבע וניסיתי להוציא, פתחתי את הפה ליד המראה ולחצתי בחוזקה בטעות על העינבל וכנראה גם הזזתי אותו. כאשר הסתכלתי עם פה פתוח אני רואה שהעינבל נוגע בלשון האם ככה זה אמור להיות? הבעיה היא כשאני אוכלת אני מרגישה עד עכשיו שהאוכל נתקע לה בגרון ולא היה לי קודם תחושה כזאת רק אחרי שהכנסתי את האצבע לגרון.. האם גרמתי לעצמי נזק בעינבל בלחיצה או בהזזה שחלילה הזזתי אותו מהמקום או שהוא התארך מהנגיעה שלי? יש דבר כזה? אם כן מה עושים? תודה רבה מראש מהמודאגת מאד.

ראי תשובה

25/09/2020 | 13:02 | מאת: מאיה

שלום, בת 48. חשה בירידה בשמיעה. כל הזמן שואלת מה ומתקשה להבין מה אומרים לי. כמו כן לאחרונה טינטון בצד ימין. אשמח לשמוע עד כמה הירידה בשמיעה חמורה? תודה מראש

אין לי את הבדיקה !!!!!

29/09/2020 | 07:30 | מאת: מאיה

מצרפת שוב תודה :)

03/09/2020 | 18:44 | מאת: דנה

מרגישה כשאני שוכבתעל הגב כאילו המזרון צף מתחתיי. למה זה קורה? ואיזה בדיקות צריך לעשות,?

צריך בדיקת רופא אא"ג שיעשה בדיקה וסבטולרית

25/08/2020 | 13:08 | מאת: מיכאלה

הופנתי לעשות את הבדיקה.. אבל אני לא יודעת איפה אפשר לעשות אותה? האם תוכלו לעזור לי בבקשה?

ישנם כמה מרכזים שעושים אותה בצפון , אני יודע שבבית חולים כרמל . מרפאוץ לין עושים את הבדיקה

22/08/2020 | 20:43 | מאת: עדיה

שלום , אני מאמנת כושר במקצועי(בת30).. בשנה האחרונה אני מתמודדת עם סחרחורות שלרוב משביתות אותי לחלוטין , ברמה שכשאני מקבלת התקף חזק אני כמה ימים אחרי לא יכולה לתפקד ולזוז בכלל. זה פגע לי בחיים האישיים והמקצועיים . עשיתי בדיקות כמו: vemp,vhit,בדיקת שמיעה,בדיקת mri - הכל יצא תקין. הופנתי לפיזיוטרפיה וסטיבולרית - אף אוזן גרון נוירולוג הפנו אותי והיא לא עזרה בכלל. מומחה לסחרחורות גם אמר לי את אותו הדבר אבל הפיזיו לא עוזרת. האם יש עוד טיפול שיכול להעביר את הורטיגו הזה??? ולמה זה קורה.. ???(כי לרופאים אין תשובה )

למה שה קורה קשה להגיע על סמך המכתב שלך בלבד חייבים בדיקה מאלה, אומנם לפי המכתב עבר בירור מלא של סחרחרות שיכולה להיות ממקור אוזניים והיא תקינה, ממליץ על המשך בירור ,בדיקת עוקרי קרוטידים אקו דופלר, בדיקות דם , לשקול בדיקת MRI מח.