פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

4455 הודעות
4374 תשובות מומחה

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

18/04/2024 | 14:40 | מאת: מאיר לוצאטו

שלום אני אחרי ארוע מוחי שקיבלתי בשנת 2017 גם אחרי התק ף לב קיבלת ההתקף בשנת 2012 האים ההשתלה היא בהרדמה מלאה??

בדרך כלל השתלות מתבצעות בהרדמה מקומית אלא אם המטופל בוחר בהרדמה מלאה ויש לכך הצדקה לדוגמא אם מעורבת הרמת סינוס ו/ או כמות גדולה של שתלים

17/04/2024 | 14:33 | מאת: גלית

מה הכוונה שאומרים כתר כל חרסינה? האם זה כתר זירקוניה?

הכוונה היא לכתר שאינו מכיל מתכת, לא בהכרחהכוונה דווקא לכתר זירקוניה , ישנם חומרים נוספים שבהם משתמשים לכתרים ללא מתכת

11/04/2024 | 20:48 | מאת: ריקי

אני בתהליך של הרמת מנשך. הרופא שם לי גשר זמני בכל צד בלסת תחתונה. התרגלתי מיד לשינוי בגובה המנשך אך אני לא יכולה ללעוס כי אין מגע בין השיניים. אני רק בולעת. הרופא אומר שיש מגע אבל אני מאוד סובלת. אני מפחדת שגם את הגשרים הקבועים הרופא יעשה אותו דבר. מבקשת ייעוץ. בתודה מראש.

חייב להיות מגע בין השיניים ובהתאם לגשר הזמני ולתפקוד עמו יש להסיק מסקנות גם לגבי הגשר הקבוע ,יכולה לגשת לקבל חוות דעת שנןה האם הסגר כרגע במצב תקין או שתחושותיך נכונות

18/04/2024 | 11:52 | מאת: ריקי

תודה רבה לרופא, שמתי לב שהגשרים הזמניים שרופא שם לי בפה בלסת התחתונה הם עם שיניים מאוד גדולות לפה שלי וכן הקשת מאוד גדולה יותר מהעליונה וזה מקשה עלי את הלעיסה ויש לי לתחושת לחץ באזור שהקשה עלי לישון. למרות שהרופא אמר שהכל בסדר. לחאר שהתלוננתי על כל הרופא כעס והוציא לי את הגשרים ושייף אותם עד לגודל המתאים והוריד את כל החומר שמגביה אותם למצב הראשוני שלי ועכשיו אין לי תחושת לחץ. אני מצליחה לאכול קצת אך אין ממש מגע בין השיניים. מרגישה חסרת אונים מבקשת את חוות דעתך והמלצה

אני רוצה לדעת לפי הניסיון והקילומט"רז שלך אם חוט השידרה יכול להיפג?

מאיר יקר , זה לא תחום ההתמחות שלי , תחפש בפורומים ואני מאמין שתמצא פורום מתאים יותר לשאלה

26/03/2024 | 20:43 | מאת: אנונימית

שלום רב, הוציאו לי לפני כמה חודשים שתל דנטלי עקב כאבים. לאחר ההוצאה (ללא השתלת עצם) הרכס שקע מאד ועם הזמן גם הלחי, ומה שהכי מציק: בשבועות האחרונים השפתיים בצד של ההוצאה מתכווצות (רק בצד ימין היכן שהשתל הוצא) אני מאמינה שההתכווצות היא בגלל שהשרירים נחלשו באיזור והשקיעה של הרכס. אחרי חשיבה החלטתי לעשות שתל חדש בתקווה לשקם את הפה וגם את הפנים שנפגעו, שתל חדש יהיה לי רק בעוד כשנה. האם לדעתך רקמת השפתיים תוכל לחזור לעצמה לאחר ההשתלה? או שלא ניתן לדעת? מפחדת שהאיזור יתכווץ יותר ויותר ולא יוכל לחזור לעצמו

השתל כשלעצמו אינו משפיע על שקיעת הלחי או הרכס מה שיכול להדפיע זו כמות העצם במקום ומנח השיניים ( הכתר/ כתרים באיזור השתל , ניתן ליצור הדמיה של מיקום הכתר/ כתרים ובעצרתה לבחון מראש את התוצאה הצפויה להתקבל

26/03/2024 | 19:39 | מאת: מאיר לוצאטו

נתתה תשובה לשאלה אמרתא זה ישתפר במשך הזמן קיבלתי את הארוע ב...2017

לא אמרתי שזה ישתפר , כתבתי שזה יכול להשתפר עם הזמן

26/03/2024 | 12:06 | מאת: מאיר לוצאטו

לפני הארוע הייתי פותח את פי לרווחה ועכשו לא האים יתכן דבר כזה(דרך אגב גם הדיבור לא כל כךברור זה יתכן?

כל מה שאתה מתאר בהחלט יתכן לאחר ארוע מוחי ויכול להשתפר עם הזמן

25/03/2024 | 20:18 | מאת: מאיר לוצאטו

אני לאחר ארוע מוחי ולאחר צינטור עורק הצאוור ושמו קפיץ בצאוור האים העישון יכול לגרום לסחרחורת(אני מעשן כ_5_6 סיגריות ליום

עישון בהחלט עלול לגרום לסחרחורת , אם או בלי קשר לארוע המוחי

25/03/2024 | 12:11 | מאת: מאיר לוצאטו

האים אפשר לעשות השתלת שניים לאחר ארוע מוחי(אני עברתי בעבר התקף לב אני לוקח מדלל דם

בהחלט ניתן לבצע דתלים , אנא התייעץ עם הרופא המשתיל לגבי הפסקת מדללי הדם כמו גם תרופות אחרות לפני הפרוצדורה

19/03/2024 | 22:39 | מאת: שרון

היי, אני צריכה לבצע בשן קדמית שעברה טיפול שורש כתר הרופא הציע לי כתר אימקס שאלתי האם הוא עדיף מכתר זרקוניה השן שלי השחירה בגלל חידוש טיפול שורש

התשובה לשאלה איזה כתר עדיף תלויה בתנאים בשן הספציפית , מציע שתשאלי את הרופא המכיר את השיניים למה בחר בכתר אימקס במקרה שלך ולא בכתר זירקוניה

19/03/2024 | 10:48 | מאת: מאיר לוצאטו

יש מצב שיש שינוי בלסת והפה לא נפתח כמו לפני הארוע ויש קושי באכילה

השינוי אינו בלסת אך בהחלט יתכן שיש שינוי בפקודות שמקבלים שרירי הלעיסה מהמח ומכאן נובע הקושי באכילה

16/03/2024 | 21:14 | מאת: הדר

שלום עשיתי שיקום פה וכל השיניים העליונות הוחלפו בכתרים, בנוסף נוצרה הגבהה משום שיש לי שחיקת שיניים. מאז ההליך אין לי יכולת יותר להגות את האותיות ת׳ אבל בפרט - האות ס׳, בלי ש״יבלעו״ בדיבור. אני גם מרגישה שאני מתאמצת לדבר ובכלל שזה משפיע על כל האופי השוטף של הדיבור שלי עד שלפעמים זה מתיש אותי. בתור אדם שמתקשר הרבה עם אנשים זה מפריע לי. זה אמור לחזור לקדומותו או שאאלץ ללכת לקלינאי תקשורת? שואלת ברצינות…

חסרה לי אינפורמציה על התהליך שעברת , האם בוצעה הרמת גובה בעזרת הכתרים הזמניים ? האם עם הכתרים הזמניים היתה לך בעית הגייה באותן אותיות? כמה זמן את לאחר התקנת הכתרים? האם הם מודבקים זמנית ומאפשרים שינויים או מודבקים קבוע? בעיות פונטיות אמורות להסתדר תוך פרק זמן לא ארוך אם השיקום עונה על הקריטריונים ובמיוחד מבחינת הגובה הנכון היחסים בין הלסתות ומרווחים בין השיניים

18/03/2024 | 13:37 | מאת: הדר

היי אלה הם כבר לא הכתרים הזמניים. אלה הכתרים הקבועים שיהיה לי אבל הרופא עוד לא הדביק אותם באופן קבוע. אני כרגע מסתובבת עם הכתרים האלה בסביבות שלושה שבועות… לפני הכתרים האלה ולפני כל ההליך לא היו לי בעיות דיבור (גם הכתרים הזמניים לא עשו את זה) ההפרעה מופיעה באותיות: ת׳, ד׳, ס׳, ז׳, ט׳, צ׳. ויוצר באופן כללי מאמץ בדיבור… אציין שהוא יצר הגבהה בנוסף עשה הרמת חניכיים. יש לי שחיקת שיניים בכל הפה כולל בשיניים תחתונות שטרם עברו הליך שיקומי מפאת תקציב בשלב הזה של החיים… אולי בעתיד אבל כרגע זה לא מסתדר. לכן למעלה הוא כבר עשה שיקום מלא של כל השיניים + הגבהה מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב? תודה

איני יכול לייעץ מה לעשות מבלי להכיר לעומק את המקרה אבל כל עוד הכתרים לא הודבקו קבוע ניתן לצור בהם שינויים כמו למשל צמצום מרווחים בין השיניים, הרחבה או צמצום דל קשת השיניים כמו גם שינויים נוספים שיתכן ומשפיעים על ההגיה , אם בכתרים הזמניים לא היו בעיות הגיה צריך לבחון מה ההבדלים בין הכתרים הקבועים לזמניים ועי כך ניתן יהיה לעלות על הבעיה בכתרים הקבועים

11/03/2024 | 19:53 | מאת: יפעת

לפני שבוע עברתי: הרמת סינוס, השתלת עצם ושיניים, נהיה לי בעירה/ שריפה בלשון, יובש בלשון, עם תפליטים לבנים. מקבלת מוקסיפן פורטה וסטרואידים שסיימתי. מה זה הכאבים הללו ומה הפיתרון? תודה רבה.

כל תשובה שאתן מבלי לראות את המקום תהיה לא מקצועית, אם לא חולף בעוד מספר ימים ממליץ לפנות למומחה לרפואת הפה , כתבת שבטיפול בוצעו גם ״ שיניים״ יתכן ויש לך רגישות לאקריל

08/03/2024 | 16:43 | מאת: דוד

שלום, האם שתיי קבועה של משקה קקאו\שוקו מכתימה את השיניים וגורמת להם להיות צהובות? גם אם שותים ללא תוספת סוכר אלא משתמשים בממתיק מלאכותים כמו אצסולפאם- K, סוכרלוז. ומתחלב לציטין חמניות. האם אמורה להיות השפעה כלשהי על השיניים מחומרים אלו? תודה.

השיניים חדירות לכל משקה/ מזון בצבע כלשהו בחלל הפה , ומכן גם לקקאו , אין קשרלממתיקים אלא לצבעני החודרים אל תוך השיניים ובהכרח משנים אתצבע השיניים לצבע כהה ( הניתן להסרה בעזרת הלבנת שיניים )

08/03/2024 | 13:54 | מאת: עמית

היי שלום ותודה מראש אני בת 44 לפני כ23 שנים בצעתי טיפול שורש בשן קדמית, אחת מהגדולות המרכזיות. השן התכהתה מעט, לא בצורה נוראית אבל זה עדיין נראה. יש לי חיוך יפה ושיניים ישרות כמו סרגל ומעולם לא עשיתי גשר, ומעולם גם לא העירו לי על השן. אבל לי זה מפריע. לא בא לי לשים כתר כי השן תקינה , יחסית לטיפול שורש, עברתי צילום לפני חודש והטיפול שורש תקין. מה הסיכונים בהלבנה פנימית? איך נכון לעשות את זה אני מבולבלת ,אני ממש רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד. האם אני יכולה לאבד את השן? אני רוצה לציין שאני לא אוהבת את החיוכים המלאכותיים של ציפויים וכד ומפחדת שזה ישנה לי את החיוך הצעיר...בבקשה בבקשה תעשה לי סדר. תודההה

בהלבנה פנימית ישנו סיכון מזערי לספיגה של השרש ( בדכ נוצרת כתוצאה משמוש בחומרים שהיום אינם משמשים באופן שוטף להלבנה פנימית) ,אם יש חשש מהלבנה פנימית ניתן לבצע הלבנה חיצונית סלקטיבית כלומר להשקיע זמן רב ומספר פעמים רב בהלבנת השן הספציפית בהלבנה חיצונית , במידה והתוצאה אינה מספקת ניתן לבצע ציפוי / ציפויים וממש אין סיבה להגיע לגוון מלאכותי של חיוך אלא ניתן לבצע ציפויים בגוון מחמיא אך טבעי

04/03/2024 | 22:45 | מאת: נעמה

אני אמורה לעבור עקירה אחרי טיפול שורש שכשל השורש שלי עם אנטומיה חריגה c shape האם זה יכול ליצור סיבוכים בעת ביצוע העקירה או להפריע לקליטת שתל בנוסף יש נסיגת חניכיים באזור

אין עקירה שהינה מסובכת לרופא המיומן בכירורגיה , הצלחת שתל תלויה בתנאי העצם במקום לאחר הריפוי ואינה קשורה למורכבות העקירה

02/03/2024 | 05:50 | מאת: שלי

שלום עשו לי 4 ציפויי שיניים. 2 בקדמיות ואז ליד כל אחת מהן יש כתר ואח"כ על הניבים יש מעין רווח צק בין השיניים שנראה קצת שחור. הרופא אומר שזה צל . האם יש מה לעשות? האם אפשר היה למנוע את זה אם היו כתרים ליד?

חוץ מהשחזה מיותרת של השינים לצורך התקנת כתר אין יתרון בכתר לעומת ציפויהבנוי ומותקן נכון, אינני יודע ללא בדיקה לאיזה מרווח הכוונה אבל המבחן הוא פשוט- האם חוט עובר בקלות או ישנה נקודת מגע בין השיניים כפי שאמור להיות במצב תקין

29/02/2024 | 22:56 | מאת: אילנה

בוצע גשר, כאשר נקודות המגע מבחוץ נסגרו, אבל בפנים יש נקודה שקיסם יכול לחדור בקלות מתחת לקו החניכיים ויש גם דימום, האם זה תקין? נקודות המגע מבחוץ לא אמור גם להיסגר?

מצטער, לא הצלחתי להבין כאת השאלה

25/02/2024 | 20:24 | מאת: אריאל

הייתי אצל שתי רופאים כל אחד אמר משהו אחר. 1 אמר טיפול שורש שיניים תובנות בצד שמאל.. ורופא אחר אמר בכלל שזה סינוסים. יש כאב קל בתוחנת שרופא אמר שזה חור קטן אצרף תמונה אשמח עם תגיד את דעתך https://share.icloud.com/photos/02eDOWaAmBXqnQutE9QWz9dAQ תודה מסתכלת מאוד מהאחנה לא יודעת מי צודק. וגם לבדוק שיניים קדמיות אמר שיש עששת עמוקה ורופא אחר אמר ממש לא

ראשית הלינק לא נפתח , גם אם היה נפתח יהיה זה חוסר אחריות מצידי לבנות לך תכנית טיפול על סמך צילומים בלבד ללא בדיקה קלינית

24/02/2024 | 18:37 | מאת: שיר

היי הדבקתי מדבקה כזו לקישוט על השיניים וכשהיא נפלה לי הדבק שהשתמשתי בו כדי להדביק אותה נשאר לי על השן ואני לא יודעת איך להוריד אותה

כל רופא שיניים יוכל להסיר לך את השאריות שנותרו בקלות רבה

23/02/2024 | 15:38 | מאת: החלקת סתימה מחוספסת עלולה לגרום נזק לשן גורמת

הרופא שיניים מסרב להחליק סתימה מחוספסת בטענה שזה עלול לגרום רגישות בשן. זה נכון? ובמידה וכן מה ניתן לעשות בנידון?

לא ראיתי את הסתימה ולכן תשובתי הינה בזהירות המתבקשת - החלקת סתימה מחוספסת כשלעצמה לא אמורה לגרום לרגישות ואינני רואה את הסיבה לא להחליק את הסתימה, ישנם גם חומרים אותם ניתן למרוח על הסתימה ולגרום בעזרתם לסתימה להיות חלקה

23/02/2024 | 19:15 | מאת: החלקת סתימה מחוספסת עלולה לגרום נזק לשן

איזה מין חומרים? יש אותם לשימוש ביתי?

לא, החומרים הינם לשימוש במרפאת שיניים ונדרשת לאחר המריחה הקשייה בעזרת אור, אינני נוהג להמליץ על חומרים מסחריים במסגרת הפורום אך אם תשלח לי מייל אוכל להשיב [email protected]

23/02/2024 | 01:27 | מאת: שרון

יש לי שן שצריך לעשות עליה מבנה וכתר בגלל שאין מספיק מקום לשים כתר צריך לעשות הארכת כותרת האם אחרי הפרוצדורה הזאת יהיה אפשר לעשות יישור שיניים בבטחה מבלי שזה יפגום בכתר?

ההליך הנכון הוא לבצע את המבנה והכתר הזמני , להדביק את הכתר הזמני בדבק קבוע לפני יישור השיניים ולאחר היישור לבצע כתר זמני חדש ולהתקדם לכתר הקבוע בהתאם למיקום הנכון של השן , גם אם צריך להדביק מכשור ליישור שיניים על השן רצוי שההדבקה תבוצע אל כתר זמני ולא קבוע

23/02/2024 | 12:01 | מאת: שרון

אבל אין מספיק מקום לשים כתר כי צריך לעשות הארכת כותרת, האם לעשות את זה ? ואם כן לא תהיה בעיה?

אם צריך הארכת כותרת בוודאי שניתן וצריך לבצע את הארכת הכותרת עם כתר זמני , תשובתי הקודמת התייחסה ליישור השיניים אותו יש לבצע כשהשן עם כתר זמני המודבק עם דבק קבוע על השן ולאחר יישור השיניים יש לעבור לכתר זמני חדש ולכתר קבוע

18/02/2024 | 10:18 | מאת: אריאלה זילברמן

בוצע לי גשר 3 כתרים בטוחנות לפני הסוף כאשר שן לפני הסוף בוצע בה עקירה כירןרגית, שן ליד סתימת שורש שתאחוז בגשר, התוצאה הסופית שנהיתה לי שן באמצע בין השן שבוצע סתימת שורש לבין השן בסוף, שן מאד גדולה אשר מגיעה עד סוף החניכיים, יוצר מראה גם לא אסטטי וגם לא נוח, האם יש מצב לתקן דבר כזה או לעשות משהו אחר טרם סגירת הגשר בדבק קבוע אשמח לתגןבה

כל עוד הגשר מודבק זמנית ניתן בהחלט לשנות את צורת/ גודל הכתר

18/02/2024 | 10:45 | מאת: אריאלה זילברמן

אפשרי לקבוע אצלך פגישהלמספר דקות רק שתיתן מבט?

אפשר בהחלט לקבוע אלי אך יותר חדוב שהרופא המטפל יראה מה מפריע לך וינחה את הטכנאי בהתאם

23/02/2024 | 18:35 | מאת: אריאלה זילברמן

בנוסף לגודל השן,שזה כבר פחות משמעותי, הגשר נשלח שוב למעבדה בשל כשלים, לסגור רווחים וגם שמתי לב שעל הכתר יש פס לרוחב שנצבע יותר בכהה שלא אשים לב, הרופא אמר שעשה פיגמנט??? לא קונה את זה וכשלא הייתי מוכנה לקבל החזיר לי את הזמני שהוא גדול ולא במידה שלי כי נעשה לפני עקירה ועכשיו נוצר לי כאב שם במקום, הייתי רוצה כן להגיע אליך שתיתן מבט, גם ד"ר נוימן הפנה אותי אליך, אם תוכל לעזור לי אשמח, תודה

כפי שכבר כתבתי בתשובתי הקודמת - מוזמנת להגיע

23/02/2024 | 18:47 | מאת: אריאלה זילברמן

כדי שלא יהיה אי הבנה, האם ההגעה אליך כרוכה בתשלום?

התייעצות אכן כרוכה בתשלום המקוזז אם מתחילים טיפול במרפאה

23/02/2024 | 19:05 | מאת: אריאלה

הבעיה היא שאני כרגע נמצאת באמצע טיפול אצלו על גשר 3 כתרים שחזר למעבדה בשל כשלים, עכשיו אני עם הזמני, ויש לי מעין כאב בשן אחרונה או המבנה ומה שנשאר שם, אנימלא יודעת למה, יש לי צילומים שאוכל להעביר אליך למייל אם תרצה להסתכל ואני מסתובבת עם הזמני שזה גם גדול ולא מותאם כי לקח לי מידות לפני עקירה בכלל ויכול להיגרם לי יותר נזק שאני מסתובבת כך ופוחדת שלא ידביק לי את הקבוע ושאני אסבול מכאב אחרי כן וכבר לא יהיה ניתן לעשות כלום

17/02/2024 | 17:18 | מאת: אביב

שלום, הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע. למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!) האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון? אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה? תודה רבה! (ותודה שענית לשאלתי הקודמת!)

אין קשר בין כתר צר לדחיסת מזון , יתכן שיש נקודת מגע שאינה מספיק הדוקה , תזוזה של השיניים הסמוכות או דחיסת מזון מתחת לנקודת המגע, חזור לרופא שביצע את הכתר

14/02/2024 | 23:07 | מאת: ליאת

שלום, לפני שנתיים בערך עשיתי שחזור בשן קדמית שהחליף סתימה לבנה קטנה בהרבה שהיתה בשן. נאמר לי בזמנו שיש עששת בסתימה הישנה ולכן צריך לבצע שחזור. האם באמת היה צורך להגדיל את שטח הסתימה ביחס לגודל הסתימה הישנה ? כעת, נראה לי שיש קצת שינוי בצבע וגם קצת בחלקות של השחזור. האם כדאי לעשות שוב תיקון ? או שאולי הכי כדאי לי לשים ציפוי ללא השחזה כלל ? אני מעדיפה ציפוי , מה אתה מציע לי לעשות ?

ברפואת שיניים איכותית לא ״ מגדילים את שטח הסתימה״ מעבר לנדרש לצורך סילוק העששת , ניתן לנסות ללטש את הסתימה לפני החלפתה, אין לי דרך ללא בדיקה לענות לך האם השן מתאימה לציפוי ללא השחזה כלל ,בניגוד לפרסומים של רופאים שונים מוכרי חלומות - רר במקרים מאד מסויימים ניתן להתקין ציפויים ללא השחזה כלל ( שיניים קטנות, שיניים בעמדה פנימית, מרווחים בין שיניים וכדומה)

14/02/2024 | 19:12 | מאת: עוז

שלום, אני סובל מכאבים בלתי נסבלים בחלל הפה, כאב המלווה ברגישות לטמפ נגרם בגלל הידוק שיניים ומפרקי לסת תפוסים? סד לילה יכול לעזור?

אם האבחנה היא שהכאבים הינם בגלל הידוק שיניים ומפרקי לסת תפוסים - סד לילה בהחלט יכול לעזור

14/02/2024 | 00:19 | מאת: אביב

סיימתי יישור שיניים אינביזיליין, ומיד אחרי זה התקינו לי שני כתרים - אחד חדש על שתל, ואחד החלפת כתר ישן על שן. עכשיו נכנס לי אוכל ברווחים בין השיניים, אפילו שכנראה נקודות המגע טובות. 1. האם זה אמור להירגע עם הזמן (לדוגמה כששינייים שעברו יישור יתייצבו, אני חודשיים אחרי פלטה אחרונה)? 2. קרוב לחניכיים השיניים מתרחקות - רווח שבד"כ מכוסה בחניכיים, אבל בגלל העקירה כאן לא, האם לגיטימי להרחיב את הכתר (להוסיף לו חומר) ככה שיצמצם את הרווח בבסיס של השיניים, או שזה דווקא יפריע לניקוי? 3. אם נקודת המגע טובה זה סוגר את העניין או שצמצום רווחים שאחרי נקודת המגע יעזור במשהו? אם התשובות שונות לגבי הכתר שעל השתל לעומת הכתר שעל שן קיימת, אודה אם תציינו תודה

התשובות לשאלות שהנך שואל הינן ספציפיות למקרה הפרטי שלך ואינן תשובות עקרוניות כלליות, אין כל דרך לענות לך ללא בדיקה , דחיסת המזון לאחר חודשיים מסיום הטיפול כבר לא אמורה להשתנות בעקבות ״ התייצבות״ השיניים

09/02/2024 | 14:42 | מאת: אסף

שלום רב דר אני מתמודד כרגע עם רגישות כרונית בשיניים העליונות שבוצעו בהם סתימות בעזור צוואר השן אני מרגיש רגישות יתר לשחזורים,צריבה קלה שגורמת לי לדחוף את הלשון לכיוון השיניים, הבנתי שזה רע מאוד ויכול לגרום נזק. השאלה שלי היא איך מתמודדים? עם זה צריך סד לילה או שיחזורים יותר אסטטים?

אין לי כל דרך לענות האם נדרשים שחזורים יותר אסתטיים מכיון שלא בדקתי את השיניים , סד לילה נועד למנוע נזקי חריקת שיניים והידוק שיניים ולא למנוע דחיקת לשון אל עבר השיניים

09/02/2024 | 16:29 | מאת: אסף

בדרך כלל התסמינים שתיארתי (צריבה קלה ורגישות לטמפ) ממה זה יכול לנבוע?

אין בדרך כלל״ ברפואה וברפואת שיניים, יש צורך לאבחן את הסיבה המדוייקת למקרה הספציפי שלך

08/02/2024 | 11:02 | מאת: צחי

היום הלכתי לרופא שיניים בשביל שילטש לי את השיחזורים. הוא אמר לי שהחומר הסתימה שהדביקו לי בשן מטבעו מחספס ואין מה לעשות חוץ מלהחליף את הסתימה והוא ציין שאין סיבה להחליפן בגלל שאין הצדקה להחליף אותם. הלשון שלי כל פעם נוגעת בשיחזורים האלה ואני מרגיש גוף זר בין השיניים זה מאוד לא נוח ומעצבן ואני לא יודע למי כבר לפנות. יש אולי אלטרנטיבה אחרת?

למיטב ידיעתי אין חומר סתימה שאינו ניתן לליטוש ובכל מקרה סתימת קומפוזיט אינה אמורה לשרוד מעבר למספר שנים ולאחר מספר שנים מיועדת להחלפה כך שאין מצב שאין פתרון להפרעה

08/02/2024 | 11:48 | מאת: צחי

ציפוי חרסינה או קומפוזיט יכול לתת מענה לבעיה? ישפר השיניים מבחינת תחושה ומרקם?

יותר פשוט להחליף את הסתימות מאשר לצפות את השן בציפוי קומפוזיט או חרסינה ובכל מקרה לפני ציפויים מומלץ להחליף סתימות ….

08/02/2024 | 20:23 | מאת: צחי

אפשר להחליק כל סתימה בצורה של השן הטבעית? זה לא תלותי באיכות חומר הגלם בו משמש הרופא?

כל חומר המיועד לשימוש בפה ניתן ללטש גם אם אינו איכותי

03/02/2024 | 15:56 | מאת: רחלי

יש לי שריטות/סדק בחלק מהשן הקדמית שלא נראים לעין אבל עליהם מצטברים כתמי מזון יותר משאר השיניים. הרופאה המליצה לי לעשות ציפוי קומפוזיט נקודתי לאזור השריטות. ידוע שקומפוזיט סופח כתמי מזון ומשנה את צבעו במשך הזמן. האם בביקור תקופתי אצל שיננית היא יכולה להסיר את הכתמים האלו כמו משיניים טבעיות ?

לרוב שיננית לא יכולה להסיר צביעת קומפוזיט אך במקרים מסויימים הרופא יכול לגלח עם מקדח את השכבה החיצונית בעזרת מקדח ליטוש ובכך יכול לשפר את הנראות

30/01/2024 | 00:04 | מאת: חיים

שלום רב דוקטור ! קראתי שבטיפול להבהרת שיניים בסד לילה עם חומר שמקבלים במרפאה , שמים את זה לפני השינה והולכים לישון עם זה. אך הרופא שיניים שלי טוען שאין צורך בכך ולשים את הסד למשך כ-שעתיים ביום זה מספיק כמובן לאחר שסיימתי לאכול לאותו יום וציחצחתי שיניים , האם זה נכון? האם באמת לבישת הסד למשך שעתיים זה מספיק או שזה מעט מדי ?

המפתח לפרק זמן השהות עם הסד הוא ריכוז החומר הפעיל בחומר ההלבנה שקיבלת, ככל שריכוז החומר גבוה יותר כך ניתן לשהות פחות זמן עם הסד בכל מקרה החומרים מפסיקים להיות אפקטיביים לאחר מספר שעות אך כדי להקל על המטופלים ממליצים לשון עם החומר ולא לקום באמצע הלילה להורדת הסד ושטיפה

25/01/2024 | 12:08 | מאת: אור

היי ד״ר לפני כמעט חצי שנה ביצעתי ניתוח דרך הפה לכריתת אחת מבלוטות יותרת התריס. מאז הניתוח ועד עכשיו אני מרגישה שינוי חיצוני באיזור השפה התחתונה והסנטר - הסנטר נראה נפוח יותר ומעט בולט וכמו כן השפה התחתונה אינה נראית כפי שהייתה לפני ומרגישה לי מעט מעוותת. השינוי הזה מפריע לי מאוד מאוד מבחינה אסתטית (למרות שאינו נראה באופן מיוחד לאחרים)- האם ניתוח כזה יכול לשנות לצמיתות את מבנה או הנראות של השפה התחתונה/הסנטר? האם יש עוד סיכוי שיחזור לעצמו כמו שהיה לפני ? והאם יש איזשהי דרך לבדוק את זה? כמובן שהתייעצתי עם הרופא המנתח אך אמר שאם אין משהו בולט אין מה לבדוק. מאוד מודאגת שהשינוי הזה לא יחלוף תודה רבה

חצי שנה הוא בדרך כלל פרק הזמן להחלמה ושיקום רקמות בעקבות פגיעה ברקמות כך שסביר להניח שהשינוי אותו את חשה כנראה שישאר , אם ישנה נראות חיצונית משמעותית ניתן להתייעץ עם פלסטיקאי או לחילופין לקבל את השינוי כחלק משינויים שהגוף עובר ופשוט לחיות איתו

יש לי כאב כבר שבוע מתחת לכתר עם טיפול שורש שנעשה לפני חודשיים, פניתי לרופא וטוען כי לא רואה כלום בצילום אבל הביא לי אוגמניטין 875 למקרה שיש דלקת שלא רואים. כעבור חמישה ימים אין שום שיפור פניתי למומחה לטיפול שורש וגם הוא לא ראה נזק לשן בצילום ולדעתו הכאב נובע מנסיגת חניכיים סביב השן מאחר והחניכיים נפוחות והביא לי משחה אורקורט אי. האם לדעתך זה הגיוני שזה הגורם לכאב החזק מתחת לכתר אני כבר ממש מיואשת מהכאב ומרגישה שסתם שמים לי פלסטר על הבעיה האמיתית מה יכול לגרום לכאב מתחת לכתר כאשר בצילום הם אומרים כי הכל תקין

יכולות להתראות מספר סיבות לכאב החל מדחיסת מזון אם נקודות המגע לא הדוקות, איזור גבוה בכתר ועד לסדק בשן, התשובה - רק בבדיקה ויש סיכוי שבבדיקה לא יראה דבר ויהיה צורך להמתין ולבדוק שוב , אם הכאב עז -תמיד ניתן לחתוך את הכתר יתכן שמתחתיו תיתגלה הסיבה, לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה כ״ תרופת הרגעה״ אם לא נראית סיבה ודאית לצורך באנטיביוטיקה , לאנטיביוטיקה ישנן השלכות שליליות והיא עלולה לגרום לצרות אחרות

23/01/2024 | 19:20 | מאת: נועם

לפי שנתיים עשו לי סתימה בשולי השן 27. ומאז אני מרגיש חוסר נוחות בנק ספציפית זו. כאילו יש "מדרגה" והלשון שלי כל פעם נוגעת בבליטה הזאת. איך ניתן לטפל בזה?

אפשר לנסות ללטש את המקום בסתימה ואם הבעיה אינה נפתרת אפשר להחליף את הסתימה

22/01/2024 | 12:12 | מאת: עמית

שלום רב ד"ר, בבוקר הרכיבו לי שן (מבנה וכתר) על שתל. מאז יש תחושת לחץ מציקה. תוך כמה זמן זה אמור לעבור? אני לא יודע להגיד אם הלחץ הוא כתוצאה מלחץ על החניכיים או על השיניים הסמוכות.

ישנם הרבה נעלמים בשאלה , כמו למשל האם היה כתר זמני על השתל לפני הכתר הקבוע, עומק השתל מתחת לחניכיים ועוד, לחץ נורמלי אמור להשתחרר תוך זמן קצר ( שעות) , ניתן לעסות אתהחניכיים במקום וניתן להעביר חוט לבדוק האם הלחץ לכיוון השיניים הסמוכות תקין (אם חוט עובר)

19/01/2024 | 17:52 | מאת: לגבי הנחיה של מומחה פה ולסת

רופא במחלקת פה ולסת המליץ לי לקחת מיקס של אקמול ואבופון למשך 3 פעמים ביום למשך חודש וחצי, ולהשתמש באופן תדיר בכרית חימום. אמרתי לו שיש לי רגישות שלפעמים נסבלת ולפעמים מחמירה, ואני חושב שלקחת כמות מאסיבית של משככי כאבים זה דבר פסול כי בסוף אני יהיה מכור לזה ולא יהיה אפקטיבי, הוא אמר שהכול בסדר והמשכנו האלה. אשמח לחוות דעתך.

אין שום סכנת התמכרות או כל סכנה אחרת בלקיחת התרופות שציינת ,

19/01/2024 | 14:25 | מאת: נועם

אני סובל כבר הרבה זמן בהפרעות תחושתיות באיזור הפה ובשיניים ומתוסכל לגמרי, יש מומחה שיכול לתת מענה לכזה דבר?

ראשית כדאי להבדק עי רופא שיניים מקצוען בבדיקה יסודית עם הצילומים המתאימים , במידה ולא ימצאו ממצאים כדאי להגיע להתייעצות עם נוירולוג

18/01/2024 | 22:48 | מאת: אור

שלום ד"ר ביצעו לי שתל בשן קדמית,הבנתי מהרופא שהבסיס מתכתי וגם הכתר יהיה בהתאם. האם למרות שהבסיס מתכת,הכתר יכול להראות כשן טבעית? או שיראה מלאכותי? האם יהיה פס שחור למעלה קרוב לקו החניכיים? יודעת שיש גם את הזירקוניה אבל זה יקר יותר וכרגע החלטנו על בסיס מתכתי. אשמח למענה,ממש דואגת מהתוצאה תודה רבה

אור שלום , במידה והשתל ממוקם נכון מבחינת מקום, כיוון ועומק מתחת לחניכיים - טכנאי מעולה ורופא מששם מעולה יכולים להגיע לתוצאה טובה גם עם כתר על שלד מתכתי, קחי בחשבוו שאחוז גבוה באולכוסיה רגיש למתכות שאינן אצילות וכתר זול עלול להכיל מתכות לא אצילות ולגרום לדלקת כרונית העלולה לסכן את השתל

15/01/2024 | 00:11 | מאת: אליס

האם נהוג לתת אחריות לשתל (של שטראומן) ולכתר זירקוניה? האם צריך ביקורות וצילומים תקופתיים כדי לבדוק איך העצם נבנתה וכמה היא מחזיקה? (אם קורה משהו כעבור כמה זמן, האם אני צריכה לעשות הכל מחדש או שיש איזושהי אחריות?)

בדכ אין אחריות על טיפולי שיניים מכיון שמעבר לביצוע הטיפול עי הרופא ישנו גם תפקוד ושמירת המטופל , ישנם רופאים הנותנים אחריות אך רובם מתנים זאת בטיפולים תחזוקתיים ובהגעה לביקורות בזמן , ״ אם קורה משהו״ תלוי במה קורה - לעיתים יש להחליף את הכתר ובמקרים אחרים יתכן כשלון של השתל עצמו ובמקרה כזה בהחלט יש לבצע את כל הטיפול מחדש ( אם ניתן )

שלום , כמה זמן ניתן להמתין מביצוע שתל ועד מבנה וכתר? האם יש פרק זמן כלשהו שאחריו ההמתנה יכולה להזיק? נניח - אחרי x זמן יכולה להיות תזוזת שיניים באיזור שתשפיע על המקום הפנוי למבנה וכתר. ארצה להוסיף כי ביצעתי כבר מדידות ויש מבנה וכתר מוכנים (מלפני כ3 שבועות), אבל מסיבות שונות אין באפשרותי להרכיב אותם בזמן הקרוב.

רק מוסיף כי הזמן שעבר מאז ביצוע השתל ועד עכשיו הוא כ5 חודשים בערך.

השאלה שלך אינה תואמת את המקרה שהצגת , אי התקנת הכתר על השתל במקרה שלך עלול לגרור תזוזת שיניים ובעקבותיה הכתר לא יתאים

זה עדין פרק זמן סביר להמתנה , בעבר נהגנו לחכות מינימום של 6 חודשים

תודה ד"ר. אז אם הבנתי אותך נכון - פרק הזמן שחלף מאז ביצוע השתל הוא בסדר גמור, אבל עצם זה שיש כבר מבנה וכתר מוכנים, אבל יש עיכוב בהתקנה שלהם, עלול להיות בעייתי? ושאלה נוספת - מה קורה אם המבנה והכתר כבר לא מתאימים? שולחים שוב למעבדה? יש לזה עלות נוספת בדר"כ?

אם כתוצאה מכך שלא הגעת להתקין את הכתר חלה תזוזת שיניים כך שהכתר אינו נכנס למקום בהחלט יתכן שידרשו ממך תשלום על בנית והתאמת כתר נוסף

09/01/2024 | 11:21 | מאת: מוש

שלום ד"ר אמיד, לפני 16 שנה הושתלו לי שני כתרי חרסינה על השיניים הקדמיות שנשברו. מאז, התפתחה לי נסיגת חניכיים בכל הפה, ברמה שכל כמה חודשים, אני צריכה לעבור אצל רופא השיניים ולצפות את השן החשופה. 1. על מה היית ממליץ כטיפול יותר ארוך טווח לנסיגת החניכיים? 2. האם הכתרים עלולים ליפול? עוד עניין, לעיתים די תכופות נופלות לי חתיכות קטנטנות מהשיניים. זה ממש ברמה של פירור, אבל זה קורה לעיתים תכופות ואני מרגישה כמו חורים קטנים בשכבת השן העליונה. זה קורה בעיקר בשיניים הטוחנות. מה דעתך על זה?

המונח ״ הושתלו״ מתייחס לשתלים דנטלים , אני מניח שהודבקו לך כתרים על השיניים, יתכן וידנה מדרגה בשולי הכתרים המגרה את החניכיים ויוצרת את נסיגת החניכיים ( רק בבדיקה וצילום כוכל לענות) עצם תוספת חומר בעקבות הנסיגה יוצרת גם היא מדרגה ובעקבותיה עוד נסיגת חניכיים, הדרך היחידה ( אם אכן זה המצב) היא החלפת הכתרים בכתרים תקינים ובריאים, חתיכות שנשברות מהשיניים - יתכן שאת שוחקת שיניים בלילה ובכל מקרה/ תשובה מרצועית- רק לאחר בדיקה

עשיתי כתרים קבועים בשתי שיניים טוחנות לפני בערך חודש, מעבר לכך שהכתרים מכוערים בצד ימין אני כל הזמן צריכה להעביר חוט דנטלי מאחר ואוכל נתקע לי בין השיניים בצורה קבועה ואין בכלל נקודת מגע יש רווח גדול בין השיניים לכתר האם הרווח אמור להצטמצם עם הזמן? מה ניתן לעשות על מנת לתקן את המצב?? יש לי סתימה בשן שקרובה לכתר, הבנתי כי ניתן להחליף סתימה על מנת לצמצם נקודת מגע אבל אני חוששת לחזור לרופא מאחר ולדעתי הוא לא טוב בעבודה שלו אם נשארתי במצב הזה אשמח לתגובה תודה

בזמן בדיקת התאמת הכתרים בפה חייבים לבדוק שישנה נקודת מגע בין הכתר לשיניים הסמוכות- בדיוק על מנת שלא ידחס מזון בין השיניים , בחוסר נקודת מגע מחזירים את הכתר למעבדה להוספת חרסינה( כמובן לפני שהכתר מודבק קבוע, אם מלבד נקודת המגע הכתרים תקינים - בהחלט יש להחליף את הסתימה , אם הכתרים לא תקינים ( בבדיקת רופא שיניים!!) כדאי להחליף את הכתרים ולא להשאר עם שיקום לקוי שיגרום לך נזק עתידי מצטבר

04/01/2024 | 20:40 | מאת: ורד

יש לי שתל וכתר חדש בשן 46 האם תקין שכל מה שאני אוכלת נתקע לי מזון מסביב ומחייב ניקוי בקיסם או חוט? וגם אז מאוד קשה להוציא ופוצע כי לפעמים זה נתקע ממש מתחת לשן..יש לי כתרים ישנים ללא שתל שלא דורשים ניקוי כזה.. תודה

לצערי אין לי כל דרך לענות לך האם הכתר תקין ללא בדיקה וצילום

04/01/2024 | 15:46 | מאת: אושר

האם יש רופאים שמקבלים רק לחוות דעת על טיפול של רופא אחר אם אני לא בטוח שהטיפול מוצלח?

בוודאי שיש מי שיבדוק אותך ויחווה דעתו, רק תשאל את עצמך קודם מה אתה מתכנן לעשות עם המידע הזה בהנחה שמי שביצע את הטיפול מטפל ברמה מסויימת ( ובדרך כלל גם המחיר בהתאמה)

03/01/2024 | 00:52 | מאת: בן

היי יש לי מידי פעם רגישות בשן 21 ובכלל באיזור שם )שיניים 22,21,11,12). מרגיש כאילו"לחץ"/כאב ממוקד/תחושת "צריבה" אני סובל מחריקת שיניים קיצונית והשיניים שלי שחוקות ברמה ש"נדיר לראות" לדברי הרופאים לאחרונה התחלתי ללכת עם סד לילה מסיליקון שעשתה לי מומחית ברפואת הפה בקופה 24/7 מלבד באוכל כשהתלוננתי אבל לרופאה על הרגישות בשן היא אמרה שאין מה לעשות ופשוט נזכרתי מאוחר מידי 1 לטענתה אין חור בשן או דלקת ופשוט בגלל שכל כך שכחתי הדנטין שלי חשוף ויש לי רגישות האם היא צודקת או שסביר שכן יש חור בשן ולכן הכאבים? האם אכן אין מה לעשות ואצטרך להתרגל לחיות עם כאבי שיניים כאלה ואחרים? תודה בן

אין לי כל דרך לענות לך האם יש חור או שהרגישות בגלל דנטין חשוף ללא בדיקה וצילומים

03/01/2024 | 15:01 | מאת: בן

ואם הרגישות בגלל דנטין חשוף האם יש איזשהי דרך לעשות משהו או שאיחרתי את המועד ואסבול מכאבים כאלה ואחרים כל חיי?

כמובן שיש מה לעשות כמו לדוגמא כיסוי הדנטין החשוף בעזרת ציפוי חרסינה

02/01/2024 | 21:42 | מאת: אלון

שלום רב, כשבוע לאחר סיום תהליך של כתר זוגי לשניים קדמיות (כתר מחובר כגשר) יש תנועה קטנה של הכתר\שיניים. האם זה תקין\שכיח? תודה מראש

ממש לא תקין ומצריך בדיקה די בהקדם

03/01/2024 | 14:26 | מאת: אלון

תודה! אגש לבדיקה. התנועה קטנה מאוד אך קיימת

31/12/2023 | 12:51 | מאת: תחושת לחץ בצד אחד של השן

שלום ד"ר, אני מרגיש כבר הרבה זמן תחושת לחץ שבאה והולך בקצה השיניים הטוחנות 17 ו27. התחושה לא גורמת לכאב ובעיקר נסבלת אבל לפעמיים מטרידה כאילו יש עצם זר בשיניים. ממה זה יכול לקרות?

יכולות להיות סיבות רבות ואלו תלויות במצב השיניים , הסגר שלך וההרגלים ( כמו למשל הידור או חריקת שיניים בלילה) אין דרך לענות מדוייק ללא בדיקה וצילומים

31/12/2023 | 13:32 | מאת: תחושת לחץ בצד אחד של השן

גם שכחתי לציין שלעיתים שאני פותח את הפה שלי נשמע "קליקים". האם יש לזה קשר לתסמינים שאני מתאר לך?

קליקים במפרקים עלולים בהחלט להיות חלק מההתבטאויות של חרירת שיניים או הידוק שיניים בלילה

30/12/2023 | 15:13 | מאת: דני

שלום רב האם ספריי לאף נגד אלרגיה "אבאמיס" אשר החומר הפעיל בו הוא סטרואידים יכול לשנות את צבע השן?. תודה

חומר המוחדר לאף ולא דרך הפה אינו משפיע על צבע השינים

שלום ד"ר, בהמשך מבקש לשאול כאשר הניבים בגזע האנושי הוא שהם קצת צהבהבים ביחס ליתר השיניים הסמוכות אם כך באיזה גוון עושים את יתר ארבעת השיניים החותכות העליונות הסמוכות בין שני הניבים הצהבהבים? אם עושים את ארבעת השיניים החותכות העליונות בגוון של הניבים העליונים אז נקבל חיוך בגוון צהבהב ולא אסתטי,ואם בגוון אחר אז יראו הבדלי גוונים, בשני המקרים זה לא יראה אסתטי בחיוך. מה ניתן לעשות כדי לגשר על פערי הבדלי הגוון, כדי לקבל תוצאה אסתטית ויפה ולא חיוך צהבהב? הרבה תודה.

באופן נורמלי ארבעת החותכות בצבע בהיר יותר מהניבים וכך גם משקמים ולא מתאימים את צבע החותכות לניבים , המטרה היא יצירת חיוך מחמיא ולא כהה בגוון הניבים גם אם לא מעוניינים ליצור חיוך שכולו בהיר , במקרה שמעוניינים בחיוך רחב בצבע בהיר נהוג לבצע ציפויי חרסינה על הניבים ועל המלתעות הראשונות בצבע תואם לרביעיה הקדמית

ד"ר שלום רב. עשו לי מדידות לכתר ומבנה לאחרונה, על שתל חדש שבוצע כמה חודשים קודם לכן. השתל נמצא למטה, במקום שן טוחנת. במהלך המדידות נאמר לי על ידי הרופא כי המקום נראה טוב, השתל יציב, והרופא גם צילם את האיזור ואמר שהצילום נראה טוב. זה נעשה לבקשתי כי ציינתי שלפעמים אני מרגיש את איזור השתל - בביצוע פעולות מסויימות. למיטב הבנתי, מקור הכאב הקל היה ככל הנראה בעקבות כיפת הריפוי שכנראה הסתובבה קצת. בסיום המדידות, כאשר החזיר את כיפת הריפוי, היה כאב רב. נאמר לי שזה בגלל שהמקום היה פתוח הרבה זמן והחניכיים נכנסו פנימה. כעבור כ10 דקות בערך הכאב חלף לחלוטין. כעבור שבועיים הגעתי למדידה נוספת. בשבועיים האלו לא היה כאב ולא הרגשתי בכלל את איזור השתל. בסיום המדידה, כאשר ניסה להחזיר את כיפת הריפוי - היה כאב קל, אבל הרופא אמר שמשהו לא תקין ושהוא חושד כי יש בעיה עם השתל. לאחר כמה דקות שהוא בודק את העניין ומנסה לסגור את כיפת הריפוי, הוא ניסה כיפת ריפוי אחרת והמקום נסגר. הוא אמר כי הבעיה הייתה בכיפת ריפוי והשתל בסדר. הוא שם לי כיפת ריפוי שונה בגודל מהקודמת. זה היה לפני מספר ימים, ומאז מידי פעם אני מרגיש הרגשה כמו של חום או קור, בלחי בקרבת מקום השתל. אני לא רואה אדמומיות או נפיחות באיזור. אני בלחץ גדול בגלל זה, ובגלל שהוא חשד בהתחלה שיש בעיה עם השתל. האם ההרגשה שתיארתי הגיונית כמה ימים אחרי המדידות? יכול להיות שמקורן בכלל באיזור החניכיים מסביב לכיפת הריפוי? בנוסף לזה, יש משהו שאני יכול לעשות כרגע (נניח: לגרגר מי מלח), או שכרגע רק לחכות?

תאורך יכול להצביע גם על בעיה בשתל אם גם על כאב בחניכיים מעצם פתיחת וסגירת כיפת הריפוי, ניתן למרוח ג׳ל כלורוהקסדין סביב כיפת הריפוי אבל אין מעבר לכך מה לעשות, אני נוהג לבצע על שתל כתר זמני ומבנה זמני ולאפשר תפקוד לשלשה חודשים עם כתר זמני לפני מעבר לכתר קבוע כך מבטיחים שהשתל אכן נקלט ולא בונים כתר קבוע יקר על שתל שלא בטוח שהוא תקין

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 90