פורום בריאות העין

הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. יינתנו תשובות ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות חשובות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע טלפוני, חייגו: 1-700-706-222.
15222 הודעות
14703 תשובות מומחה

מנהלי פורום בריאות העין

גולשים יקרים: לא יפוענחו בדיקות במסגרת הפורום הפורום יעסוק בבריאות העין ובדרכים שונות לשיפור הראייה. לציבור הגולשים יינתנו תשובות, תוך פרק זמן של 48-72 שעות, ללא נטייה מסחרית, בכל הנושאים הקשורים לבריאות העין, כגון: קרנית, קטרקט, גלאוקומה, מחלות רשתית, בדיקות בתינוקות וילדים, עין עצלה ועוד. לקבלת מידע: 3122*
15/04/2024 | 18:19 | מאת: א

האם אפשר לעשן קנאביס לאחר ביצוע ניתוח prk בימים הראשונים של ההחלמה לטובת הפחתת הכאבים?

כל מקרה לגופו ויש כמובן לברר זאת עם הרופא המנתח. אני אומר למטופלים שלי שבמידה ויש להם אישור רפואי לעשן קנאביס, אין לי התנגדות שיעשו זאת לאחר הניתוח באופן מידתי ובהתאם לחוק והנחיות רופא המשפחה שלהם.

הי, בת 51 בריאה בד"כ. לפני כשנה הייתי בביקורת אצל רופאת עיניים עקב קושי לפתוח את העפעפיים אחרי שינה, אבחנה יובש בעיניים והמליצה על שימוש בטיפות סיסטיין בבוקר ובערב. לאחרונה מתעוררת מספר פעמים בלילה ומתקשה לפתוח את העיניים באופן עצמאי - פותחת ע"י הידיים, מרגישה כאילו גם יש לי חומר מתחת לעפעפיים , גם אם מזליפה סיסטיין עדיין מרגישה הדבקות מס' פעמים בלילה ולפעמים מרגישה טיפה הפרשות על גבול העפעף ( ריסים) - זה קורה רק בלילה. שאלותי - ממה זה נגרם? האם זה משהו שניתן לטפל בו? קבעתי תור לרופא עיניים כמובן, אך יש עוד זמן ארוך עד התור לכן מנסה להבין בינתיים.

התופעה נשמעת כמו יובש אך לא ניתן לאבחן ללא בדיקת עיניים

13/04/2024 | 17:39 | מאת: נגה

התעוררתי בבוקר עם שטף דם בעין ימין (אני ישנה על הבטן), ללא כאב, אין הפרשה, אין שינוי בראיה. שוחחתי עם רופא און ליין והוא אמר, שזה יעבור. האם מותר להמשיך בפילאטיס מכשירים?

שטף דם בעין אכן לרוב חסר משמעוות ואיננו מסוכן מבחינת העיניים והבריאות הכללית אך בכל זאת מומלצת בדיקה של רופא עיניים למען הסר ספק. בנוסף, במידה ויש אירועים חוזרים יש לערוך בירור רפואי.

13/04/2024 | 15:43 | מאת: קרן

אני כבר כמעט חצי שנה עם פלוטרס לאחרונה יש לי פלאש בעין שמאל אחרי כמה זמן התהליך של היפרדות הזגוגית נגמר? ועוד שאלה אם ההיפרדות של הזגוגית נעשה באופן מלא ובלי קרעים האם יש מצב שעדיין בהמשך החיים יופיעו קרעים או חורים ברשתית?

תהליך ההפרדות הוא מהיר מאוד לעיתים נותרים סיבים שנפרדים מאוחר יותר הופעת קרעים יכולה להופיע בעקבות טראומה וסיבות אחרות אך לא שכיחה כמו לאחר הפרדות זגוגית

12/04/2024 | 07:07 | מאת: .

שלום אני בת 33. לפני כעשור התגלה קרטוקונןס ובוצע בעין אחת ניתוח קרוס לינקינג. לפי כמה חודשים אובחנתי גם עם קטרקט בשתי העיניים ואני אמורה לעבור ניתוח גם בעין שמאל. אני מאד מאד מאד בלחץ מהסיכונים לאחר הניתוח. בעיקר מהיפרדות רשתית. אשמח לשמוע מה הסבירות שזה יקרה. האם זה קורה בבום וכמה זמן יש לי לגשת לרופא כדי למנוע נזק. תודה רבה מראש

זה טבעי לחשוש לאור ההסטוריה שלך. בגדול רוב המוחלט של ניתוחי הקטרקט עוברים ללא סיבוך. הסיכון לסיבוך נא בין 1-2% כתלות במצב האישי של המטופל וזה כולל בתוכו סכנה להיפרדות רשתית. במידה ויש ירידה בראייה, הופעה של הבזקים או וילון לאחר הניתוח יש לפנות באופן מיידי לבדיקה של רופא עיניים.

11/04/2024 | 05:42 | מאת: גילי

איך אני יודע אם אני מתקשה לראות טקסטים קטנים/רואה קצת מעורפל שייך לזה שאני הייתי בסוכרת גבולית עד לא מזמן?

לא ניתן על סמך המידע הקיים לתת ייעוץ. ממליץ על בדיקה של רופא עיניים בהקדם.

10/04/2024 | 11:35 | מאת: תמי

שלום האם ניתן להשתמש בטיפות עיניים לדמעות בשם גנטיל במהלך היריון? תודה

ממליץ להתייעץ עם רופא נשים או מרכז טרטולוגי בנוגע לאיזה טיפות\תרופות ניתן לקחת במהלך ההריון.

09/04/2024 | 02:57 | מאת: יסמין

שלום, לאחרונה הבחנתי בקצה שדה הראיה, יש פעימות/ התכווצות של השדה לפי קצב פעימות הלב. רואה מין צורה של קורי עכביש דקה שמתכווצת קצת לפי קצב הלב. זה בשתי העיניים וזה ממש בקצה שדה הראיה (בעין שמאל זה ממש בקצה השמאלי ובעין ימין זה בקצה הימני). זה לא תמיד מופיע אבל מטריד מאד. מה זה? (עשיתי mra של עורקי הצואר ובסיס המוח ויצא תקין). תודה

ממליץ להיבדק פיסית להתייעץ בהקדם עם נוירואופתלמולוג (רופא עיניים עם התמקצעות נוספת בנוירולוגיה). לא ניתן על סמך המידע הניתן לתת ייעוץ.

08/04/2024 | 11:10 | מאת: תמי

היי האם ניתן לקחת טיפות גנטיל לדמעות במהלך ההיריון? אני בחודש שלישי ואלו טיפות שהייתי לוקחת כל יום כיוון שאני סובלת מיובש תמידי בעיניים תודה רבה

למיטב ידיעתי אין מניעה להזליף תחליפי דמעות בזמן ההריון. אך ליתר ביטחון ממליץ להתייעץ עם המרכז הטרטוגני הארצי או בקופת החולים שלכם.

08/04/2024 | 01:42 | מאת: אלון

שלום דוקטור. עקב הופעה של נקודות ופסים שחורים בשדה הראיה הלכתי לבית חולים שם עשו לי בדיקה של הרשתית והוסיפו גם בדיקה באמצעות עדשה שהבנתי שנקראת עדשת גולדמן. חייב להגיד שבמהלך הבדיקה לא הרגשתי בטוח. הרגשתי שהופעל לחץ רב על העיניים והיה לי כאבים חזקים שנמשכו כמה שעות לאחר הבדיקה. האם קיים הסיכוי שנגרם נזק לעין כתוצאה מאותה הבדיקה ובפרט נזק לרשתית? נ.ב באותה הבדיקה לא מצאו שום דבר ברשתית אלה הפרדות של הזגוגית. תודה

07/04/2024 | 22:52 | מאת: האיתם

שלום, אני משתמש בטיפות רסטזיס פעמיים ביום , האם אני יכול לשטוף עיניים אחרי שימוש ב 15 דקות על מנת שאוכל להרכיב עדשות ? תודה

כן, אין עם זה בעיה.

מה הזריקה והמינון עם הסיכון הנמוך ביותר לשבץ מוחי מבין 4 הזריקות הקיימות כיום בישראל?

05/04/2024 | 12:40 | מאת: דניאל

הי לפני חמישה ימים קמתי בבוקר וראיתי כפול את התמונה בחדר שלי לממש למעית השניה וזה עבר . כמובן רצתי לרופא עיניים. הוא עשה לי בדיקת קרקעית העין ואמר שאין משהו חריג. 1.במידה והיה לי גידול שגורם לי לראות כפול היו רואים בבדיקה משהו לא תקין ? (בצקת לחץ תוך גולגולתי או כל דבר?) 2 חשוב לי לציין שקרה לי כבר כפל ראיה לשניה כזה לפני 6 שנים ופשוט עבר ולא חזר עד לעכשיו. בנוסף אני מאוד חרדתי ובשבועיים האחרונים לפני שזה קרה לי הכפל ראייה, בחנתי מאוד את העיניים אם אני רואה כפול או לא כי קראתי ופחדתי מזה אז יש מצב גם שזה פסיכוסומטי? תודה רבה

05/04/2024 | 12:29 | מאת: דניאל בן 25

הי לפני חמישה ימים קמתי בבוקר וראיתי כפול את התמונה בחדר שלי לממש למעית השניה וזה עבר . כמובן רצתי לרופא עיניים. הוא עשה לי בדיקת קרקעית העין ואמר שאין משהו חריג. 1.במידה והיה לי גידול שגורם לי לראות כפול היו רואים בבדיקה משהו לא תקין ? (בצקת לחץ תוך גולגולתי או כל דבר?) 2 חשוב לי לציין שקרה לי כבר כפל ראיה לשניה כזה לפני 6 שנים ופשוט עבר ולא חזר עד לעכשיו. בנוסף אני מאוד חרדתי ובשבועיים האחרונים לפני שזה קרה לי הכפל ראייה, בחנתי מאוד את העיניים אם אני רואה כפול או לא כי קראתי ופחדתי מזה אז יש מצב גם שזה פסיכוסומטי? חשוב לציין שזה קרה פעם אחת לשניה . תודה תודה רבה

סביר להניח שאם התופעה חלפה תוך שניה או פחות אז היא חסרת משמעות. אם רופא עיניים בדק לשקול יעוץ נוירולוג אם התופעה חוזרת

05/04/2024 | 01:25 | מאת: גיא

שלום דוקטור השאלה שלי היא האם בבדיקת רשתית רגילה הרופא יכול לראות את כל הרשתית ? או האם הוא מפספס אזורים של הרשתית ויכול להיות מצב שבו יש בעיות ברשתית שהרופא לא יכול לראות ? תודה

יש מספר דרכים לבדוק את הרשתית. הרופא יכול לבחור בדרך בה יוכל לחפש ממצאים בהתאם לתלונות.

באמצע ניתוח קטרט המכשיר הפסיק לעבוד ורק לאחר מספר דקות הוא חזר לעבוד. מה ההשלכות?

במהלך ניתוח ירוד ישנן הפסקות רבות בין שלבי הניתוח, אין משמעות אם המכשיר הפסיק לפעול לזמן מסוים בניתוח

02/04/2024 | 12:15 | מאת: Yair Grosman

שלום, הייתה לי נפיחות בעפעפיים למשך שבוע והלכתי לרופא עיניים הרופא נתן לי טיפות סטרודקס. לקחתי אותן 3 פעמים ביום למשך שלושה ימים וזה באמת העביר לי את הבעיה. לאחר כמה ימים זה החל להתנפח שוב אז לקחתי אותם עוד הפעם למשך שלושה ימים וזה עבר לי לגמרי. אני כבר שבוע ללא הטיפות אבל ביומיים האחרונים זה החל להתנפח שוב ניתן לקחת את הטיפות עוד הפעם? תודה, והמשך יום טוב.

יש להמנע מהמשך טיפול סטרואידים ללא ביקורת של רופא עיניים. יש להן תופעות לוואי בשמוש ממושך

01/04/2024 | 22:03 | מאת: אורן

שלום רב. האם שימוש בטיפות עיניים כמו אפלגן יכולות להקטין אסטיגמטיזם/צילינדר ובכך לשפר את הראייה בלילה?

01/04/2024 | 15:17 | מאת: הדס

שלום ד״ר🌸 כבר שבוע וחצי העפעף שלי קופץ ובימים האחרונים זה החמיר וזה ממש כל היום תחושה מציקה בעבר קרה לי שהעין קופצת אבל אחרי דקה זה נעלם אני לא צורכת הרבה קפאין ולא במתח אני בהריון בשליש ה 3 האם יש קשר? איך אפשר שזה יפסק? אני מודאגת מאוד וגם קראתי שיש לזה קשר לעיתים לשיתוק עצב הפנים ( לאמא שלי קרה לפני כמה שנים ) האם חס וחלילה יכול להתפרץ לי משהו כזה? אני בלחץ ויש לי תור לרופא עיניים מה אפשר לעשות בינתיים והאם זה דורש הפניה דחופה ? תודה

03/04/2024 | 22:08 | מאת: הדס

אשמח לתגובה נראה שדילגתם על שאלתי 🙏

מדובר בתופעה מוכרת. היא חולפת מעצמה ללא צורך בטיפול. אם אין שיפור ניתן להתייעץ עם רופא נוירולוג

01/04/2024 | 11:53 | מאת: עיניים

שלום ד,ר לפני כעשר שנים ביצעתי אצלך ניתוח לייזר לתיקון הראיה. אני רואה מצויין ברוך ה. אך בשנה האחרונה התחלתי לסבול מאדמומיות בעיניים, לא מהרגשה של גוף זר או גירודים אלא אך ורק אודם!! שלקראת הערב אף הולך ומחמיר.. ניסיתי את כל סוגי הטיפות ואף סטרואידים שלצערי לא עזרו כלל או עזרו חלקית. אשמח לשמוע האם יש פתרון לבעיה קוסמטית זו. תודה רבה

ניתן לנסות טיפול בתחליפי דמעות, במידה ואין שפור אז כדאי להגיע לרופא עיניים לשם בדיקה

31/03/2024 | 15:28 | מאת: אלון

אני עם קוצר ראייה שהתחיל בגיל 21 עם מספר פחות ממינוס 1 ומאז לא מפסיק להחמיר, עכשיו בגיל 38 היתה לי עוד החמרה ואני כבר עם מספר של מינוס ארבע במשקפיים... האם זה מצב נורמלי? איך עוצרים את התקדמות המספר?

יכולים להיות שינויים בחיים במספר המשקפיים, אם ממשיך השינוי יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים

31/03/2024 | 14:31 | מאת: יאלוש

שלום ברצוני לדעת האם דבר,כזה עלול לחזור יש למיין זה פעם ראשונה,שקרה לי דבר,כזה אומנם זה קרה לאחר זיהום בריאות קשה . .וחום גבוה,שהיה האם זה קשור או שהענין של העין בניםרד תודה

הרפס זו מחלה שיכולה לחזור. לעיתים היא מתפרצת בזמן מחלות אחרות כשהגוף חלש. הוירוס נשאר בגוף ויכול להתפרץ שוב

31/03/2024 | 01:02 | מאת: ברק

עברו מעל ל 10 שנים אחרי השתלת קרנית בגלל קרטקונוס. לאחרונה הסירו לי תפר כמעט אחרון (לפי הרופא בבית חולים, יש עוד אחד אבל לא תדרש כנראה הסרה שלו). הראיה אחרי הניתוח טובה בהרבה מאשר לפני (העין היתה לא סבילה לעדשות בגלל צלקות), אך אינה טובה כשלעצמה, והרכבה של עדשות או משקפיים פשוט לא משפרת אותה. טופוגרפיה נראית טוב בהרבה ממה שהיתה. מה יכולה להיות הסיבה שלא ניתן לשפר את הראיה עם עדשות/משקפיים? תשובה שקיבלתי מאופטומטריסטית מומחית: אני לא יודעת, אין לי איך להסביר את זה. לטענתה זה נראה שהניתוח נכשל. רופאים שבדקו לפני כל הזמן אמרו שצריך לחכות להסרת התפרים לדעת מה יהיה הויז׳ן (וכאמור עברו מעל ל 10 שנים מהניתוח...). תודה!

30/03/2024 | 13:24 | מאת: עדן

האם כדאי לבצע ניתוח לייזר כאשר יש פזילה סמוייה?

שעיקרון אין מניעה מניתוח לייזר. מומלץ להתייעץ עם רופא עיניים מומחה פזילה לפני כן.

29/03/2024 | 22:31 | מאת: מגי

שלום רב אני בת 77 יש לי גלוקומה בעיניים אני לוקחת 3 סוגי טיפות וכדורים כבר כמה זמן יש לי חולשה ובחילות האם יש מצב שהטיפות או הכדורים עושים חולשה קיצונית ובחילות עד כדי כך ? ואיזה סוג של טיפות עושים לי . אני לוקחת כדורים METHAZOLAMIDE טיפות עיניים - קומביגן טיפות עיניים טרוסופט טיפות עיניים - קסלאקום איזה תרופה ניראת לך שיכולה ככה לעשות לי חולשה קיצונית וגם בחילות ?

לכל התרופות יש תופעות לוואי. יתכן והתלונות הן עקב הכדורים אך לא ניתן לשלול שזה עקב הטיפות או ללא קשר. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ורופא העיניים המטפל.

שלום, לפני כמה ימים ישנתי וכשקמתי ראיתי שכל הלילה ישנתי על עין אחת וכתוצאה מכך לחצתי עליה ולכן כאבה לי העין. מאז אני מרגישה ששדה הראייה שלי קטן, כאילו בעין הזאת אני ״רואה״ יותר את הגבה והאף ולכן שדה הראייה שלי קטן, ואני מרגישה לחץ כזה על העיין כאילו השריר תפוס וכאילו לוחצים עליה. באותו היום התעסקתי עם העין ושפשפתי אותה וממש לחצתי עליה, ומאז אני מזיזה איתנ הרבה ומתעסקת איתה, ושמתי לב שבאותה עין אני ממש טיפה פוזלת. יש מצב שעשיתי לעצמי נזק ודחפתי את העין קצת יותר לארובה העין ולכן אני מרגישה את הלחץ? אם מצב כזה יכול לקרות כתוצאה מלחץ חזק על העין, מה הטיפול לכך? תודה רבה

במצב כזה לא ניתן לקבוע את הסיבה ואת הטיפול. יש לגשת לרופא עיניים לשם בדיקה.

28/03/2024 | 11:17 | מאת: ינון

ד"ר שלום בעין שמאל אני עדשות מגע טוריות מספר 3.75 . 1.25 צילנדר על 50 מעלות. היצרן הודיע שהפסיק לייצר כאלה . במידה ואני עובר לרגילות - האם מספר 4.00 זה בסדר ?

אם לוקחים עדשות ללא צילינדר צריך סביב 4.25- אך אין זה נותן תיקון מלא

28/03/2024 | 02:01 | מאת: גליה

שלום רב אני חודש לאחר ניתוח קטרקט לפי הוראת הרופא מזליפה 4 טיפות סטרודר ו_4 טיפות נבנק כבר חודש ימים יש לי ביקורת רופא עוד מס' ימים השאלה שלי האם להזליף טיפות סטרודר חודש ימים. במינון הנ"ל זה לא מהווה סיכון לעין תודה מראש על תגובתך כי הבנתי. מהאינטרנט שצריך לרדת במינון, וזה משהרופאה לא אמרה לי האים יכול שנוצר לי נזק מודאגת

24/03/2024 | 11:22 | מאת: אלעד

אחרי לייזר ותיקון שלא צלח הוצא לי טיפול קרוסלינקינג לפי הממצאים : עכירות עין ימין בחלק התחתון ועיבוי האפיתל. State post prk post intralasik re Re focal nebula inferior cornea Asimetric optic nerve excavations le/re visual field השאלה שלי היא פשוטה. האם הניתוח יעצור מחלת עיניים או בעיה רפואית עתידית? מוכן לוותר על הסטיקטיה ולהשאר עם משקפיים / א.מגע. לא מעוניין לסבול כאבי תופת שוב בעין. אם אוותר על הקרוסלינקינג זה בסדר? או שאני חייב בשביל למנוע קרקוטונס או מחלה עתידית?? בבקשה אני לא מצליח לקבל תשובה ברורה אני נואש כבר בבקשה מענה 🙏

אם נראים שינויים בקרנית, הטיפול מומלץ כדי למנוע המשך שינוי וסיבוכים בהמשך.

23/03/2024 | 14:28 | מאת: מיטל

יש לי דלקת עינייים אלרגית הייתי אצל רופא עיניים נתן לי טיפות עיניים אבניר אזל ל 30 יום זה עשה לי גרוע צריבה וגירוד חזרתי לרופא הוא נתן לי טיפות עיניים הילו קומוד שמתי פעמיים באותו יום על העיניים ועפעפיים כבר שבועיים אני לא יכולה להסתכל מרגישה טיפות בעפעפיים ועיניים וכתמים בעפעפיים מהטיפות רואה מטושטש כמו צלול אני מפחדת שנגרם לי נזק לראייה והעפעפיים זה לא עובר קשה לי להסתכל ברחוב גם

21/03/2024 | 22:23 | מאת: פנינה

הבת שלי קיבלה אתמול מכה בעין ויש לה שטף דם בעפעף... אתמול העפעף היה נפוח אבל ביניים הנפיחות ירדה. היא אומרת ששום דבר לא מפריע לה בעין. טרם לקחתי אותה לרופא עיניים. אני מתלבטת האם לקחת אותה

הרופא אמק לי לעשות קומפרסים חמים (שמה צמר גפן במיים חמים מחכה שיתקרר ולא יהיה שורף )בגלל דלקת בעפעפיים אך כשאני עושה אחר כך שורפות לי העיניים למה זה ככה ? האם זה מייבש את העיין ?

אם מאמר לעשות קומפרסים חמים אז כדאי לשים את הקומפרס כשהוא חם. לא לחכות שיתקרר ואז לשים אותו.

18/03/2024 | 02:08 | מאת: ‫ליאור

האם בדיקת שדה ראיה 30/2 תקינה וכן OCT מקולרי בגדר התקין, הם מדדים נכונים לשלילת מחלת עיניים וגלאוקומה? או האם נדרשו בדיקות נוספות. וכן האם רצוי לעשות בדיקת שדה ראיה בתוכניות אחרות לשלילה? וגם מבקש הסבר על המושג תקין , האם יש דרגות גם כשנאמר תקין כמו לדוגמא לעבור מבחן ב80 או 90 או 100 אחוז. מעריך את תשובותך.

17/03/2024 | 21:40 | מאת: עינת

שלום רב ד''ר. שבוע 7 בהריון. נדבקתי בדלקת עיניים- בשתי העיניים. יש הפרשה צהבהבה (יום כן יום לא, בעיקר בלילה), כאבים באזור העיניים בעיקר בערב. הייתי בבדיקת רופא עיניים ביום חמישי ה14.3 (יום אחרי שהחלה הבעיה) שאמר שיעבור לבד, ורשם טיפות רפרש ללא חומר משמר. מאז בשתי העיניים הופיעו אזורי דם מעל האישונים. רופא ממוקד רשם לי Lacromicin ל3 פעמים ביום למשך שבוע מהסתכלות בתמונה ששלחתי, אך היה קצר רוח ולא הבנתי ממנו האם הטיפול הכרחי או רק מומלץ. משום הסתירה בין דברי הרופאים, ומשום החשש שהופיעו אזורי דם מעל האישונים אשמח לחוות דעתך. האם הדם יעבור מעצמו אם לא אטפל? או שהופעתו מדאיגה והתרופה הכרחית לפיכך? כמובן שמעדיפה להימנע מתרופה אלא אם כן הכרחי ביותר ליטול אותה. בתודה רבה.

17/03/2024 | 21:23 | מאת: חסוי

שלום, אני מעוניינת להסיר שיער בלייזר יש לי ניסטגמוס ומיופה ואני קצת חוששת על העיניים האם יש איזשהו בעיה בלעשות הסרת שיער בלייזר? הבנתי שהם מביאים כיסוי לעיניים השאלה אם זה מספיק

הרופא אמר לי שיש לי בעפעפיים בלפריטיס בהיפוך תגובה פפילרית . מה זה ?ממה זה נוצר? האם מסוכן ?והאם עובר ?

17/03/2024 | 16:13 | מאת: מורן

שלום רב דוקטור בת 39 בריאה בדרך כלל עשיתי אינאלציה עם אירובנט (ברונכיט וקצת דלקת קלה בריאה הימנית מטופלת באוגמנטין וכמה ימים אם אינלאציות בהתחלה אירובנט בודיקורט ומי מלח ואז בהסבר שאכתוב בהמשך הייתי רק אם אירובנט ומי מלח) והייתי עם הראש כלפי מטה כי שיחקתי בנייד,וגם הוצאתי את המסיכה מהראש והחזקתי ידנית ושיחקתי עם הכיוונים כי היה עוד חומר אז פעם הזזתי ראש הצידה פעם למעלה פעם למטה כדי לנצל את כל החומר עשיתי את זה בכמה אינלאציות נגיד 3 ונכנס לי כנראה אדים של החומר כנראה יותר לעין ימין.כ 10 דקות אחריי האינאלציה.האישון בעין ימין גדל והפנו אותי לבית חולים עשו בדיקות דם הכל תקין חוץ מ wbc שיצא 13.9 )כנראה מהדלקת הקטנה בריאות)ובדיקות עניים האישון התחיל לחזור לעצמו בהדרגה אחריי ששמו לי פילוקרפין.עשו סיטי ראש עם יוד וגם סיטי ראש בלי יוד וגם סיטי cta שזה גם לעורקי הצוואר.יצא תקין לחלוטין שללו משהו מוחי אבל רצו לאשפז כדי לעשות mri ראש.אמרתי שאעשה בקהילה מכיון והייתי עם דלקת ריאות ופחדתי להתאשפז כדי לא להדבק בעוד דברים. יום למחרת הלכתי לרופאת עניים אמרה שהעין בסדר אבל יש לה עוד קצת לחזור לעצמה ומיד אחריי זה נכנסתי לנוירולוג שאמר תעשי ביקורת לעין עוד חודש ועם הכל בסדר אפילו אין צורך ב mri. סליחה על כל האורך. השאלה שלי היא האם החומר אירובנט יכול להרחיב אישון אם נוגע אדים או הנוזל בעין.האמת זה כתוב בהתוויה הרפואית של התרופה אבל אמרתי שאשאל גם אותך. הרופאת עניים במיון אמרה שבהחלט אירובנט שנוגע בעין יכול לעשות מה שעשה לי ושאם זה היה משהו נוירולוגי האישון לא היה מגיב לחומר ששמו במיון וחוזר לעצמו לאט לאט. תודה וסליחה על האורך

17/03/2024 | 16:17 | מאת: מורן

אוסיף ואומר הבדיקות עניים יצאו תקינות מבחינת לחץ תוך עיני וכל השםה הרפואית של העין רק הרופאת עניים לא של המיון אמרה יום אחריי המיון שהאישון קטן והגיב לטיפול אבל היא רורה שעוד לא התאושש לגמריי. היום אצל רוםאת המשםחה אך על פי שאין לה את המיכשור היא התרשמה בתאורה המינימלית שיש לה אישונים שווים מתכווצים באור וכו...

20/03/2024 | 07:52 | מאת: מורן

היי אפשר מענה בבקשה לשאלתי? אשמח לתשובה בנושא תודה והמשך יום מקסים דוקטור

לפי דבריך בדיקת העיניים תקינה. האישונים חזרו לעצמם אז נראה שהכל תקין

ד"ר שלום, אני בן 59 ללא משקפיים, יש לי עיניים דומעות כבר מספר חודשים - ללא גירוי וזה קורה מספר פעמים ביום. הרופא בדק פעמיים וההבחנה היתה דלקת אלרגית, ללא קשר עשיתי שדה ראיה + OCT והיה תקין. אני מעט דואג כי שמעתי עם מקרה של דמעות שנבע מגידול (האם ה- OCT שולל זאת?) אשמח לחוות דעתך והאם יש עוד מה לעשות קבלתי פעמיים טיפול של טיפות ברגשי תודה

דמעות יכולות לנבוע מסיבות רבות, נדיר מצב של גידול. אם עברת בדיקת עיניים הרופא שלל בעיה חריגה בעין.

15/03/2024 | 18:36 | מאת: עידו

כל פעם שאני קם משינה כבר מעל לחצי שנה יש לי טשטוש ראייה ואז שאני סוגר את העין ופותח נעלם וזה קורה לי לפחות 7 פעמים בבוקר האם זה מוזר או נורמלי?

11/03/2024 | 02:09 | מאת: דני

לא יודע אם זה הפורום המתאים ,אם לא תפנו אותי לפורום המתאים : אם אני משפריץ את הזרע שלי לתוך העין של בת הזוג שלי , וזה נישאר שם כ2 דקות , האם זה יכול להזיק לעין או לבריאות העין או לראיה שלה? תודה.

11/03/2024 | 00:10 | מאת: אופיר

היי, בן 30, בריא בדר"כ, מזה שלושה שבועות חשתי שחלה ירידה קלה בראיה שלי בעין שמאל ובשבועיים האחרונים העין גם התחילה להציק ולכאוב בדרגות כאב יורדות ועולות. כאשר יש התקף של כאב חד בעין אני גם מרגיש חולשה בכל הגוף ואיבוד פוקוס שעובר לאחר מספר דקות ביחד עם הכאב שנחלש. נבדקתי במיון ללא לחץ תוך עיני ועם נגעים דלקתיים שהמקור שלהם לא ידוע. מטופל כבר שבועיים עם טיפות סטרודקס אך ללא הקלה. בדיקות דם תקינות. מה ניתן לעשות ומה צריך עוד לבדוק? ומה הסיכוי שמקור הבעיה בכלל לא בעין הכואבת אלא משהו כללי יותר?

לצערי לא ניתן לקבוע את מקור הבעיה ללא בדיקת עיניים.

11/03/2024 | 10:31 | מאת: אופיר

מה המלצתך לבדיקות המשך? לבדוק עוד חוות דעת של רופא עיניים מומחה אחר? ניורלוג? סיטי?

יש לגשת לבדיקה של רופא משפחה לשקול איך להמשיך הבירור.

11/03/2024 | 17:16 | מאת: אופיר

היי, הייתי היום שוב אצל רופא עיניים שאמר שעדיין רואה דלקת שמקורה לא ברור ונתן לי המשך טיפול של איבופן 3 פעמים ביום למשך 10 ימים? האם זה טיפול מוכר לדלקת בעין?

10/03/2024 | 14:07 | מאת: חנה

שלום דוקטור יש לי עיניים יבשות {משמשת בהילו קומוד -טיפות. היה לי קריש דם בעין ימין-השאלה שלי -האם אפשר להשתמש במסכה עם אינרא אדום? תודה ויום טוב .חנה

אין שום מניעה משימוש במסכה.

07/03/2024 | 08:52 | מאת: אילן

מזה שבועיים אני מטופל בטיפות סטרודקס עקב דלקת עיניים. עדיין יש דלקת . שאלתי האם יש הגבלת זמן לטיפול בטיפות אלו. תודה

אין להמשיך טיפול בסטרודקס ללא מעקב רופא עיניים. בשימוש ממושך קיימים סיכונים

06/03/2024 | 11:34 | מאת: לן

אשמח להבין האם שווה להשקיע 2500 ש"ח במשקפיים עם עדשות מיוסמארט עבור ילד בן 10? אופטומטריסטית הסבירה לי שזה כמעט חובה כי עלה לה המספר מ-3 ל-5 (לאחר 3 שנים) ויש לי היסטוריה של מספרים גבוהים

היום ישנן המלצות לטיפולים בכדי למנוע עליה הקוצר הראיה. ישנן עדויות ליעילות הטיפול

05/03/2024 | 15:43 | מאת: לינור

היי ד״ר אני בת 25, אובחנתי לפני כחודש וחצי עם קרע ברשתית בעין ימין (בעקבות תלונה שלי על נקודות שחורות בעיניים), מצאו לי קרעים קטנים ברשתית ועשו לי איחוי והקפה שלהם בלייזר. אני עוסקת בריקוד- ונאמר לי חודש לא להתאמץ ולאחר מכן הרופא נתן לי אישור לחזור לרקוד. בביקורת הבאה- חזרתי אליו שאני רואה גם בעין שמאל נקודות שחורות והוא שלח אותי הביתה חזרה בטענה שזה לא הגיוני מבחינה סטטיסטית שיש בשתי העיניים בו זמנית ואפילו ממש כעס עליי. יצאתי מיואשת. כיום- אני רואה מלא נקודות גם בעין שמאל מודאגת ממש מהמצב של שתי העיניים ויש לי כמה שאלות- -האם יתכן שזה גם קרע ברשתית בעין שמאל? - האם תמיד אראה את הנקודות השחורות האלו? - האם אני יכולה לעבוד?(עובדת כמורה לריקוד) האם זה משפיע על העיניים? - מאחר מהר מאוד נהיה לי ככה גם בעין שמאל, האם תיתכן הידרדרות מהירה והיפרדות רשתית בשניהם? מה הסימנים? מפחדת מאוד קראתי שזה ניתוח מורכב לטפל בזה . תודה מראש

המידה והופיעו נקודות בעין שלא היו קודם, יש לעבור בדיקה בהרחבה אצל רופא עיניים. טיפול במידה ויש חורים מונע את הסיכונים של חור. לאחר בדיקה וטיפול אין הגבלה בריקוד

נבדקתי אצל רופא עיניים מומחה לרשתית עקב הבזקי אור לעיתים. הרופא בדק אותי אחרי הרחבת אישונים ואמר שאין קרעים ברשתית ושאבוא לביקורת עוד חודשיים.שאלתי אותו אם יש לי היפרדות זגוגית - והוא אמר שאי אפשר לראות אם זה קרה, שזה דבר שלא ניתן לאבחן אותו. זה נכון? באמת לא ניתן לאבחן אם יש הפרדות זגוגית או לא? כי כאן בפורום קראתי בשאלות של גולשים שכתבו ש"רופא אבחן הפרדות זגוגית". למה הרופא שלי אמר שזה דבר שאי אפשר לראות אותו?

04/03/2024 | 14:11 | מאת: גליה

5 לאחר ניתוח קטרקט עדיין רואה מטושטש ולא צלול לגמרי בפרט בבוקר משתמשת בטיפות שניתנו לי עיין קופצת מרצדת מידי פעם מה הסיבה האים יעבור

לאחר ניתוח ירוד יכול לקחת זמן לראיה להתאושש

03/03/2024 | 20:31 | מאת: טל

אני בהריון וסובלת מהקאות מרובות. לפעמים בזמן ההקאה מרוב מאמץ והשתנקות אני רואה "כוכבים" בעיניים. קראתי שהקאה עלולה להיות בעייתית לעיניים: יכולה להעלות את הלחץ התוך עיני\לעשות דימום ברשתית\לגרום לתזוזה של הזגוגית וע"י כך נגרמת משיכה של הרשתית. יש לי גם קוצר ראיה גבוה כך שאני כנראה בסיכון יותר. מה עלי לעשות? האם בכל פעם שאני מקיאה ורואה כוכבים עלי לרוץ לרופא לוודא שלא נגרם נזק לעיניים? זה לא מעשי...

אם התופעות הן בזמן הקאה לא צריך דבר. אם הפרעות ראיה ממשיכות לאחר מכן, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים

01/03/2024 | 18:42 | מאת: שאלה התייעצות

לפני כמה חודשים הבחנתי שהופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש / אור בהיר מרגישה רגישות רבה ובנוסף אני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים שחורים שקופים , נחשים שקופים עיגולים מרצדים כזה ואורות מהבהבים כמו גחליליות זוהרות מתרוצצות בעיניים במיוחד באור שמיים ומנורות חזקות וכמו עיגולים מרצדים . רציתי לדעת אם תופעה זו מסוכנת ויש צורך לבדיקה מעמיקה יותר ולמה בכלל תופעה זו קורת משום מקום תודה רבה לך דר !

אם חל שינוי בראיה ויש עוד נקודות בשדה הראיה, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים

01/03/2024 | 18:32 | מאת: מירי

טיפות עדיפות לאחר ניתוח prk , הילו קומוד או ססטיין אולטרה ( הבנתי שהרכיבים הם שונים) תודה

שניהם נותנים לובריקציה טובה לעין. אפשר להשתמש במה שנותן תחושה יותר טובה.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 305