שאלה בנושא צניחת עפעפיים

דיון מתוך פורום  אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים

19/09/2019 | 19:10 | מאת: יוסף

לרופא שלום רב, לאחר תגובה אלרגית קשה לטיפות עיניים הילו- קומוד, לקיתי בדלקת עיניים וזיהום כתוצאה מתגובה אלרגית לטיפות. אני בן 65. בעין ימין אני עיוור, בגלל 7 ניתוחי היפרדות רשתית שכשלו. בעין שמאל עברתי ניתוח חירום שכלל טיפולי לייזר וחיגור והראישה היא 6/6/. לאחר כ-20 יום הדלקת והזיהום עברו, לאחר מתן טיפול שכלל סטרואידים ואנטיביוטיקה.ואולם רופא העיניים קבע שיש לי צניחת עפעפיים. שאלותיי: 1- מתי צריך- אם בכלל- לעשות ניתוח להרמת העפעפיים? אציין שהעפעפיים התחתונות עדיין נפוחות ועקב הדלקת נוצרו שקיות מתחת לשתי העיניים.2- מי צריך לבצע ניתוח כזה: כירורג פלסטיקה או אוקולופלסטיקאי? 3- האם במצב כמו שלי ניתוחים כאלה יכולים לסכן את הראיה בעין הבריאה? אוסיף שיש לי שם התחלה של קטרקט גרעיני. 4- האם טיפות נגד יובש יכולות להקל קצת על העפעפיים התחתונות? בכבוד רב, יוסף

מנהלי פורום אוקולופלסטיקה - ניתוחים פלסטיים בעיניים