פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - רפואת עור ואסתטיקה
הפורום יעסוק בסבוריאה - דלקת עור חלבית. דלקת זו נגרמת בשל חוסר איזון בתפקוד של בלוטות המפרישות חלב כחלק מתפקודן הנורמלי, ללא נוכחות תהליך דלקתי בעור. החלב מיוצר בתוך בלוטות החלב הממוקמות בדרמיס (השכבה המרכזית של העור). מתוך בלוטת החלב יוצאת צינורית דקה המתחברת למעטפת השערה. החלב יוצא דרך אותה צינורית, עובר על פני מעטפת השערה, מופרש על פני העור ומקנה לו מראה שמנוני. ההפרשה הזו מווסתת על ידי הורמונים. ריכוז בלוטות החלב באיזורי הגוף השונים אינו זהה. האיזורים העשירים ביותר בבלוטות חלב הם קרקפת, פנים, קדמת החזה, כתפיים וחלקו העליון של הגב. האיזורים היחידים שבלוטות אלו לא קיימות בהם הם כפות הידיים והרגליים. הסימנים של סבוריאה: נקבוביות עור מורחבות בעיקר באיזור שבין הגבות והלחיים, בצידי האף ובלחיים. קשקשים: התייבשות החלב גורמת להיווצרות קראטין. תערובת הקראטין והחלב מהווה את הקשקשת שמופיעה בפנים ובקרקפת. דלקת: אם החלב המופרש מגרה את העור נגרמת דלקת. שילוב של הפרשות עם תהליך דלקתי בעור נקרא דלקת חלבית, והמינוח המקצועי: סבוראיק דרמטיטיס (Seborrheic Dermatitis).
438 הודעות
418 תשובות מומחה

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית

28/10/2018 | 07:19 | מאת: רותם

שלום רב, לפני מספר חודשים הייתי אצל רופא עור. הוא אבחן אצלי סבוריאה ונתן לי טיפול בהתאם. בנוסף, הייתה לי פריחה בבית שחי והוא טען שזה קשור לסבוריאה ונתן לי משחה בשם טבעדרם. הפריחה עברה אז הפסקתי לה משתמש במשחה. לאחרונה הפריחה חזרה באותו היד אך באזורים אחרים בבית השחי.. אפשר להמשיך להשתמש במשחה? תודה מראש.

לזמן מוגבל ושטח מוגבל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acy.com

27/10/2018 | 01:27 | מאת: גל

שלום, אני בת 24 ומאז ומתמיד אני סובלת מסבוריאה בקרקפת (כבר שנים שלא חמורה אך יש תקופות). לפני שנה התחלתי טיפול ברואקוטן במינון נמוך (20 מג 3 פעמים בשבוע) בתוספת של ספירונולקטון וגלולות באופן יומיומי (בשנה-שנה וחצי לפני הטיפול ברואקוטן, הסבוריאה אפילו כלל לא הורגשה- לא חפפתי בשמפואים מיועדים אפילו). בזמן נטילת הרואקוטן לא פיתחתי תופעות לוואי (ככהנ בגלל המינון הנמוך) והסבוריאה בקרקפת לא החמירה, אך התחלתי לפתח סוג של קילופים בצדדי האף. לאחר חצי שנה הפסקתי עם הרואקוטן והספירו אך המשכתי עם הגלולות וקילופים אלה עברו. חצי שנה (בערך) לאחר הפסקת התרופות (בחודש-חודשיים האחרונים) התחלתי להרגיש שהסבוריאה בקרקפת מחמירה מעט והקילופים בצידי האף חזרו. עכשיו חזרתי ליטול רואקוטן וספירו באותו המינון ואני חוששת שהסבוריאה והקילופים אף יחמירו. מה אני יכולה לעשות? מה זה הקילופים האלה- האם זה גם סבוריאה? האם יש משחות מומלצות או סבון מומלץ למניעת הקילופים האלה? ובאיזה שמפו מומלץ להשתמש לסבוריאה בקרקפת? תודה.

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acy.com

06/08/2018 | 21:54 | מאת: גלילי

אני בן 67 וסובל מסבוריאה בקרקפת, פנים, חזה. כעת יש לי כתמים על הרגליים ונשירת שיער הערווה. האם יש קשר בין הנשירה לסבוריאה?

קשה לראות את הקשר ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-Acky.com

22/07/2018 | 09:28 | מאת: ל

שלום. לפני כמה שבועות הייתי אצל רופא עור הוא אבחן שיש לי סבוריאה בקרקפת. שאלתי היא- יכול להיות שסבוריאה תתבטא גם בפצעים ולא רק באדמומיות? כלומר, אני מרגיש במקום אחד או שניים באזור כאב שאני לוחץ, כמו שלוחצים על פצע. זה הגיוני?

כן ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-Acky.com

29/06/2018 | 09:18 | מאת: וילי

האם אפשר למרוח בנזק על הקרקפת

ממליץ לפנות לרופא עור לקבלת אבחון וטיפול הולם ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

18/04/2018 | 01:12 | מאת: יעל כהן

בני התינוק בן 5 חודשים אובחן כסובל מאטופיק דרמטיטיס וסבוריאה הטיפול שניתן הוא משחת אלוקום פעם ביום וכן שמפו טיפולי פעם ביומים. שאלתי היא האם יש משמעות לשינוי תזונה אצלי, שישפיע עליו דרך הנקה? אם כן, מה כדאי לאכול וממה כדאי להמנע?

לא בהכרח ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואת ורפואת לייזר www.dr-acky.com

שלום, קיבלתי טיפול במשחת גנטתרים לפצעונים, האם מותר להשתמש בקרבה לעיניים? המריחה עצמה כמובן לא מגיעה לעיניים, אך החשש שלי הוא שכשאני שוטף את הפנים בבוקר, מעט/שאריות מהמשחה עלולות להגיע לעין, האם זה מסוכן או בעייתי? תודה רבה

ראה תשובתי בפורום השני ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואת ורפואת לייזר www.dr-acky.com

לכבוד ד"ר אכי פרדימן שלום רב האם סבואירק דרמטיטס מתאפיינת בתחושת רטיבות גירוי במצח ואדמומיות? האם יש כיום בשוק תכשירים שאינם מכילים סטרואידים שמומלצים לשימוש למריחה או שטיפת הפנים בערב? בברכה ronen

כן. ישנם תכשירים רבים בחנויות הפארם ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

יש לי סבוריאה בלחיים בתקופה של כבק חצי שנה אני בן 16 וזה מאוד מציק לי לא מבחינה פיזית לא מגרד בכלל לא כלום פשוט במראה. שמתי כבר איזה 6 משחות כול אחת בתקופה של חודש אך אף אחד לא עוזרת לי . משחות שרופא עור הביא לי . אני באמת כבר לא יודע מה לעשות אני ממש מיואש. אם תוכל לתת לי כמה טיפים או דברים שיעזרו לי אני ישמח מאוד תודה רבה לכול מי שיעזור. העלתי תמונה כדי שתוכלו לראות.

הי אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

16/03/2018 | 06:19 | מאת: אורנה לביא

מה מומלץ לטיפול בסבוריאה בקרקפת ובפנים?

16/03/2018 | 06:32 | מאת: אורנה לביא

אני לא יודעת אם זה קשור, אבל גם לזה אני מחפשת פיתרון - כבר שנים יש לי מדי פעם גירוד בנקודה מסוימת במרכז הגב. בלי שום סימן. חוץ מזה, אולי מה שיש לי איננו סבוריאה אלא משהו אחר?

13/03/2018 | 13:12 | מאת: סבוריאה דרמטיטיס, אקנה, רוזציאה

שלום רב דוקטור אכי לפי אבחון מקרוסקופי אצל רופא עור פרטי, אני סובל מסבוריאה דרמטיטיס, אקנה, רוזציאה, בקרקפת מצח פנים וחזה. סוג העור שלי אובחן כשומני. אתמול רופא עור רשם לי שמפו ניזורל, מטרונידזול, אקניל ווש תרחיץ פנים טיפולי. השאלה שלי- שלושת הדברים הללו, הם לא מתנגשים אחד עם השני? לא מפריעים אחד לשני לטיפול באותו יום? תוך כמה זמן בערך אני עשוי להרגיש לראות שיפור? תודה רבה מראש עבור תגובתך

השימוש אינו מתנגש. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

22/01/2018 | 00:14 | מאת: רוזין

האם שתיית חלב או אכילת מוצרי חלב קשורים לסבוריאה? הרי לי יש סבוריאה וכשנמנעתי משתיית חלב (גם חלב פודרה) הרגשתי שיפור.

אם הרגשת שיפור אז מה השאלה? ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

28/12/2017 | 14:54 | מאת: מעיין

שלום רב יש לי גירוד בקרקפת, מלא קשקשים וכבר כל יום, ככל כנראה בערך שנתים, הרופא נתן לי שמפו אגיספור וטיפות, לא ממש עזר, מלכתחילה אכן וכעבור חצי שנה יש גירוד לכן כרגע הציע לי שמפו בשם אחר קוטזול וטיפות בטאמתאזון לאחר חפיפה. אשמח לדעת האם שמפו קוטזול יעיל ואין בו חומר סטרואידים או המלצות על שמפו שמבוסס על חומרים פעילים טיבעים . אשמח לשמוע גם המלצות מאנשים שהשתמשו בשמפו ואשמח שישתפו כאן תודה.

השמפו יעיל. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

03/12/2017 | 09:32 | מאת: מייק

שלום דר פרידמן רציתי לשאול האם שמפו אלפוסיל 5% המאוחסן במקום מוצל בטמפרטורת חדר ניתן לשימוש גם לאחר מספר חודשים מיום הפתיחה ועדיין אפקטיבי ? או האם אכן כעבור מספר שבועות כבר לא נותן אפקט רצוי ? פשוט נוצר מצב בו יש שימוש באולי חצי בקבוק לטיפול של כ 10 ימים ולאחר מכן צריך לזרוק את יתרת השמפו בכל פעם... תודה מראש מייק

יכול ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

03/11/2017 | 00:41 | מאת: שימוש בקרמים ותרחיצים שונים על עור פניי

שלום דוקטור אכי לפני כחודש רופא עור, באמצעות מיקרוסקוף הבחין בעור פניי אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם כל ביום, קרמים איברמקטין ורוזקס וגל בנזק ותרחיצים למצח ופנים, צטאפיל ואקניל ווש. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. עור פניי יחסים פחות אדמומי ולא שמנוני כמו שהיה ופריחה אריטמית אינני רואה ולא חש בו ודמודקסים נכתכים ומושמדים מיום ליום. קצת קומודונים קטנים בסנתר- הם ישארו לכל החים או יעלמו למשך הזמן? אחרי זמן מה טפילי דמודקס עשויים לחזור איפה שהו בפנים? איך למנוע זאת?

הבעיה תמיד יכולה לחזור. יש לטפל בעת הצורך ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

25/10/2017 | 03:26 | מאת: מיואש

שלום אני בן 22 ואני עם סבוריאה ממש קשה, מקרה חמור ביותר, בראש וקצת בפנים. התחיל לפני בערך 5 שנים והולך וניהיה יותר ויותר קשה. הגעתי לשלב שכל הראש מוגלתי בצבעים לבן וצהוב, השיער נושר בקצב מפחיד ומגרד לי כל שניה. כל רופאי העור מייאשים אותי, אף אחד לא מבין אותי ברמת התיסכול, והם רק נותנים לי את אותם המרשמים שאחרים נתנו לי ולא עזרו. ניסיתי הכל, מהשמפואים למיניהם ועד כל מיני טיפולים של רפואה אלטרנטיבית וכלום לא עזר. אני מתוסכל, לא יישן בלילות וממורמר כבר ברמה שלא בא לי לצאת מהבית. אין שנייה שזה לא מציק לי ואני לא חושב על זה, שלא נדבר על הגירודים והנשירה גם של השיער וגם של קשקשים כל שניה וכל דקה, כל אלה גורמים לזה להכתיב לי את החיים. אני מיואש מכל כיוון ולא מרגיש שיכול יותר לחיות ככה, כותב שורות אלה עם דמעות ומתחיל להאמין שאין יותר פתרונות. בבקשה מתחנן לעזרה כלשהי, תודה.

אשמח לנסות ולסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

13/09/2017 | 09:54 | מאת: אני רואה ומרגיש שיפור ניכר משימוש גל בנזק

שלום רב פריחה אריטמית קשקשת, DEMOCIDOSIS רבוי של טפילי דמודקס בעור הפנים- כולל מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשמוש טיפול גל בנזק 5 אחוז, למשך 3 חודשים. בימים הראשונים למרוח בשעות הערב לילה, לאחר 4-5 ימים למרוח פעמיים ביום, בשעות היום ובלילה. כך נכתב ונאמר לי וכך אני עושה. אחרי שימוש של כ 10 ימים, אני רואה וחש שיפור ניכר בפניי. אפשר וניתן להבריא יותר מהר מבנזק 10 אחוז? השאלה שלי- לחזור לרופא עור לבקש ממנו שיעלה לי מינון של בנזק מ-5 ל- 10? או שזה לא חשוב ולא חיוני? 5 או 10 אחוז יש להם אותה השפעה ויעילות? נכון להיום, עדיין יש לי קצת אדמומיות ופריחה וכמה דמודקסים מסביב לסנתר.

אין צורך לשנות. הטיפול יעיל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

11/09/2017 | 13:02 | מאת: קרם ניזורל וקרם לחות אקטיב- לסבוריאה בפנים

שלום רב העור שלי מאוד רגיש, העור שלי מעורב עם סבוריאה בפנים. לא כרוני. אני רגיש ואלרגי לסטרואידים ופניצילין עם זריקה/תרופה/קרם/משחה כלשהם. אמרתי את זה לרופא עור והיראתי לו מסמך המעיד על כך. לפי אבחון מקרוסקופי של פנים- רופא עור המליץ ורשם לי לשימוש קרם ניזורל וקרם לחות אקטיב, של סבוקלם. מקסימום פעמיים ביום. שכחתי לשאול את הרופא- איזה מהם איזה קרם קודם כל למרוח, איזה מהם ביום ואיזה מהם בלילה? יש חשיבות לכך?

פנה אליו ותשאל אותו למה התכוון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

09/09/2017 | 23:33 | מאת: בחור

סבוריאה חריפה בפנים מה עושים כדי לשמור על עור הפנים נקי מהקשקשים? בעיקר בתוך העיניים עצמם והגבות שנופל על העיניים ואפילו על העפעפיים עצמם ? כמה שאני שם משחות ומנקה תפנים עם סבון המותאם לסבוריאה ושם אחרי זה קרם לחות המותאם לסבוריאה אחרי המאכלים שאני אוכל חריף או סוכר זה חוזר לי מהר? למה? מה אפשר כדי למנוע את החזרה של זה? התייאשתי מהקרמים והסבונים כבר

תמנע מהמאכלים שגורמים לזה לחזור ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואת ורפואת לייזר www.dr-acky.com

07/09/2017 | 20:42 | מאת: גל בנזק נגד דמודקס בפנים

שלום רב דוקטור אכי פריחה אריטמית קשקשת, טפילי דמודקס DEMOCIDOSIS בעור הפנים- מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשימוש וטיפול גל בנזק 5 אחוז למשך 3 חודשים, למרוח בלילה בלבד. שלשום רכשתי אותו והתחלתי להשתמש בו . אינני מסוגל לסבול שום גל/קרם/משחה כל הלילה. מעבר ל 4-5 שעות אני עשוי לחוש תופעות לוואי קשות מכל גל/קרם/משחה על הפנים. אני מורח את הגל בנזק בשעה 00 21 ומוציא אותו מהפנים בשעה 00 01 אחרת אני לא ישן בכלל מהריח שלו . תוך זמן הזה 3-4 שעות בנזק נספג ופעיל בפנים?

סביר שכן

04/09/2017 | 16:19 | מאת: טפילי דמודקס DEMOCIDOSIS

שלום רב . פריחה אריטמית קשקשת, טפילי דמודקס DEMOCIDOSIS רבוי של דמודקס בעור הפנים- מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשיומש טיפול גל בנזק 5 אחוז למשך 3 חודשים, למרוח בלילה בלבד. שכחתי לומר ולשאול את הרופא- אני כאיש ביטחון מאבטח, אמור וחייב לעבוד גם משמרות לילה בכל שבוע. בימים שאני עובד לילה, אני יכול ואפשרי למרוח גל בנזק בשמונה-תשע בערב ? ולשתוף להוציאו מפניי בשעה 5-6 בבוקר? בכלל גם כשאני לא עובד לילה, אני לא ישן עד 2-3 לפנות בוקר. זה בסדר? או גל בנזק נספג ועובד ופעיל אך ורק כשיושנים לילה שלם? כשערים ועובדים בלילה, גל בנזק לא נספג ולא עובד ולא פעיל ?

ראי תשובתי לעיל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואת ורפואת לייזר www.dr-acky.com

23/08/2017 | 10:37 | מאת: קרמים ציקלודרם וניזורל

שלום רב ד"ר אכי לפי האבחון של דרמטולוג - יש לי אדמומיות וקצת גרד, פטרת שמש וסבוריאה בפנים ובחזה ופטרת הגוף מופשטת במפשעה וכפות רגליים. דרמטולוג בקופת חולים רשם לי קרמים לשימוש, ציקלודרם וניזורל וכתב והסביר לי איזה מהם איפה ואיך למרוח. כך אני עושה כבר יומיים. השאלה שלי- צריבה וגירוי ופריחה ואדמומיות ותחושת עקצוץ, הם תופעות לוואי של קרמים אלו? התנגשויות בין התרופות הללו? או שאין בעיה עם זה שאני מורח אותם באותו יום במקומות שונים?

לא אמורה להיות בעיה במריחה אולם יכול להיות שאתה רגיש לאחת התרופות. כדאי לברר ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

21/08/2017 | 19:19 | מאת: סבוריאה דרמטיטיס בפנים

נבדקתי והובחנתי אצל רופא עור- סבוריאה דרמטיטיס בפנים, אדמומיות וגרד במיוחד באזור הסנתר. אתמול רופא עור רשם לי, רכשתי והתחלתי להשתמש בקרם ניזורל, פעם ביום. העור שלי מאוד רגיש ובכלל יש לי בעיה עם גילוח יום יומי, אני נוהג להתגלח פעמיים בשבוע. השאלה שלי- כשאני לא מגולח, עם קצת זיפים, כשאני מורח קרם ניזורל בכל זאת נספג בעור? חודר פנימה ופעיל גם בתוך זיפים? או רק כשעור מגולח וחלק? תוך כמה זמן קרם ניזורל משפיע ופעיל מעת המריחה? תודה רבה מראש על תגובתך לשאלותיי.

התרופה נספגת בכל מקרה תוך דקות מרגע המריחה. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

20/08/2017 | 10:44 | מאת: אדמומיות בפנים סנתר ובחזה

שלום רב שבוע טוב ד"ר אכי הייתי אצל דרמטולוג. אבחון- סבוריאה דרמטיטיס בפנים- סנתר ובחזה. רופא עור רשם לי קרמים לשימוש פעם ביום , אלוקום וניזורל. בוקר יום אלוקום, למשך שבועיים. ניזורל בשעות הערב לילה, למשך חודש. שכחתי לשאול את הרופא- למה כך ולא ההפך? בוקר יום ניזורל ואלוקום בערב בלילה יגרם נזק כלשהו לפנים? למה לשמך שבועיים אלוקום ולא יותר? ניזורל רשם לי למשך חודש, אחרי חודש לחזור אליו לביקור בדיקה נוספת. בני בן 50 מהמרכז.

מציע שתפנה לרופא לקבלת הסבר ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

07/08/2017 | 11:29 | מאת: עמיר

בהמשך לשאלתי שכחתי לציין שאני שם קרם לחות 30 spf של דר פישר לעור אדמומי ועדין כל יום בשביל הסבוריאה. האם קרם לחות באופן יומיומי יכול לגרום לחיוורון? תודה רבה............

קשה להאמין ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

06/08/2017 | 17:15 | מאת: עמיר

אני לוקח פעמיים בשבוע 10 מיליגרם קיורטן מינון נמוך לסבוריאה קבוע מהוראות רופא העור שלי. לאחר ותוך כדיי פעילות גופנית מאומצת שאני לא רגיל אליה לדוגמא,עזרה לחבר במעבר דירה הפנים שלי מאוד חיוורות שממש מעירים לי על זה באותו רגע. האם יש קשר לשימוש בקיורטן ? האם זה לא קשור ומה מומלץ לי לבדוק אם בכלל? תודה רבה....

קשה להאמין. פנה לרופא משפחה ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

04/08/2017 | 12:48 | מאת: שאלה נוספת בנוגע לקרמים אלוקום וטרידרם

כשאני מתקלח שותף את כל הגוף, קרמים אלו יוצאים מהגוף? אחרי מקלחת כל פעם מחדש אני אמור למרוח את הקרמים הללו באותם מקומות או מספיק מה משמרחתי פעיל ועושה את עבודתו ?

מרח אחרי המקלחת ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

04/08/2017 | 11:04 | מאת: אבחנה- סבוריאה דרמטיטיס

שלום רב ד"ר אכי מזה כשלושה חודשים אני סובל מדלקת עור, אדמומיות בפנים ובחזה. היום רופא עור אחר בעיר אחרת, רשם לי קרמים שעד היום לא שמעתי עליהם ועד היום לא השתמשתי בהם. אלוקום לפנים, טרידרם לחזה. שחכתי לשאול את הרופא- אפשר להישתמש בשני הקרמים באותו יום באותה שעה? אין התנגשויות ביניהם? תחילת ושעות וזמן ההשפעה של אלוקום וטרידרם? נניח ובמקום פעמיים ביום, שכחתי ומרחתי פעם ביום, זה לא ישפיע בכלל? מודה לך מאוד על תגובתך לשאלותיי. רמי.

ראה תשובתי בפורום השני ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

29/07/2017 | 00:07 | מאת: מיכאל

שלום. יש לי סבוריאה בפנים כבר המון זמן והיא לא עוברת. הייתי אצל רופא עור כמה פעמים והשתמשתי בניזורל ובהידרואגיסטן ואף גם בקרם סבוקלאם ושום דבר לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות? תודה

סבוראה בהגדרה הוא דבר שלא עובר . זו בעיה שיש לה לעיתים הטבות והחמרות. כך שהצפיה שלך שהיא תעבור אינה ראלית. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

31/07/2017 | 00:10 | מאת: מיכאל

מה לא עובר?? זהו?! כל החיים יהיה לי סבוריאה?!

04/08/2017 | 17:07 | מאת: מיכאל, שים לב בבקשה

מחלת עור מכל סוג, לכל סוג של עור, היא כן עוברת למשך הזמן, במידה ודרמטולוג או אלרגולוג מבצעים אבחנה בדיקה בירור בנדון, בסבלנות בקפידה וכראוי. טיפול ומניעה בנדון. שיפור והחלמה תוף חודש ימים. סבוקלם עשוי לשפר להפליא את מראה הפנים- רק לאחר שימוש טיפול ומניעה באחד הקרמים הללו: סבו עור של ד"ר עור, קרם לחות פנים פורטה. קרם פנים בשם אקניל רוז, תרחיץ פנים אקניל. ג"ל בשם רוזקס. קרמים אלוקום וטרידרם. לא משנה איזה סוג של עור יש לך ואיזה מחלת עור בפנים. בראש וראשונה- עליך לברר ולדעת בדרך כלשהי, אילו מהם ישפרו את מצבך הבריאותי. תיהיה בריא וכל טוב לך. שבת שלום. דוד.

27/07/2017 | 14:55 | מאת: אדמומיות בפנים וסבוריאה דרמטיטיס

שלום ד"ר אכי רופא עור הבחין אצלי אדמומיות בפנים וסבוריאה דרמטיטיס, בקרקפת פנים חזה ומפשעה. רשם לי קרם ניזורל לשימוש פעמיים ביום. שכחתי לשאול את הרופא- זמן שעות ההשפעה של קרם ניזורל מזמן המריחה וספיגה? פעמיים ביום זה אומר שכל פעם לשתוף עם מים וסבון מקומות אלו, לייבש ולאחר מכן למרוח? כמה שעות כל פעם אפשר להישאר עם קרם ניזורל עד המקלחת? תודה מראש על תגובתך. אתי בת 45.

למרוח ואחרי 15 דק המשחה נספגת ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

האם וכיצד ניתן להשתמש בקרם פטריון -כרם נגד פטריות, בהריון בשבוע ה 7??

בהתאם להנחיות שקיבלת המרופא המטפל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

28/06/2017 | 11:40 | מאת: אלרגיה למזון ולכל מיני תרופות +פריחה וגרד

שלום רב דוקטור אכי פרידמן הייתי אצל אלרגולוג, הובחן אצלי אלרגיה למזון ולכל מיני תרופות ואורטיקריה כרונית במקומות אלו- ראש-קרקפת, פנים-סנתר, חזה, רגליים, קרסוליים וכפות רגליים. עד לביקור חוזר בעוד 3 חודשים, המליץ ורשם לי תרופה אריוס 5 מג פעם ביום. תרופה אריוס 5 מג ביום, ישפר את מצב בריאותי? אדמומיות פריחה וגרד יעלמו לי במקומות אלו? ואני לא אסבול מהם כפי שאני סובלת מהם עד היום? תרופה עם 5 מג משמידה וגם מונעת את חזרתם של פריחה וגרד כרוניים במקומות אלו ואחרים בגוף בעור? תוך כמה זמן מורגשת השפעה של אריוס 5 מג ואם אין בעיה עם קפאין ותא במהלך שימוש טיפול עם אריוס 5 מג. מודה לך מאוד מראש על תגובתך לשאלותיי. אילנה בת 50.

עד שלא תנסי לא תדעי.... ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

21/06/2017 | 21:36 | מאת: ליאור

ד"ר שלום רב רכשתי שמפו kamedis לטיפול בסבוריאה האם אפשר להשתמש בו גם לפנים לזקן ולגבות? אם התשובה היא לא מה מומלץ לזקן ולגבות? תודה מראש

23/06/2017 | 15:29 | מאת: ענת

תחפש בגוגל - קרם סבורם יש אותו ב 3 סוגים הוא צמחי מדהים באתר של מטפל ברפואת עור זה הדבר הכי טוב בעולם לסבוריאה.

בהחלט ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

15/06/2017 | 19:29 | מאת: שאלות בנוגע למצב בריאותי

שלום רב דוקטור אכי היום הייתי אצל רופא עור. הוא הבחין אצלי טינאה פדיס ואוניקומוקיזיס, טפילי דמודקס, דרמוטיטיס כרונית, פריחה. על הגב, קרקפת, פנים-סנתר, חזה, מפשעה, כפות רגליים וציפורניים. רופא עור רשם לי קרם דקטרין 20 מג לשימוש פעמיים ביום. שכחתי לשאול את הרופא- מותר וניתן למרוח קרם דקטרין באותו יום בכל המקומות האלו יחד וכל יום בנפרד במקום אחר? תחילה ומשך השפעת הקרם מזמן המריחה? הקרם דקטרין , ממשיך לעשות את פעילותו עבודתו גם אחרי שאני מתקלח ושוטף? בכלל, שעות העבודה והשפעה של הקרם הזה מזמן המריחה. תודה רבה מראש על תשובותיך לשאלותיי דוקטור.

כן ניתן למרוח. לא נשאר אחרי שטיפה. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

14/06/2017 | 18:07 | מאת: סבוריאה בשיער באזניים

אני אשה מבוגרת הסובלת מסבוריאה בקרקפת, ק/קשים, /שיער שמן, זה עבר לי לאזניים, ועכשיו אני מפחדת שזה יעבור לי לעיניים, כי אני אחרי תאונה קשה בעין אחרי 7 ניתוחים, והעין מציקה לי מאד. אבקש לדעת מה הטיפול לשיער הקרקפת, לאזניים ואם יש לי בעיניים אז גם בעיניים.אני סובלת מאד. העין החולה נעצמת לי, רטובה, ושורפת מעט. תודה.

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

13/06/2017 | 20:30 | מאת: טפילי דרמדקס, דרמטיטיס כרונית פבנים

שלום דוקטור אכי אני סובל מפטרת, טפילי דמודקס, פריחה וגרד. במקומות שונים, ראש פנים גוף. רופא עור רשם לי קרם ניזורל למריחה פעמיים ביום. לדעתך, על פי הערכתך, מריחת קרם ניזורל פעמיים ביום, עשוי לשפר את מצב הדרמטיטיס כרונית בפנים? ראש בקרקפת ופנים וכפות רגליים וציפורניים? עשוי לעזור ולטפל בדרמטיטיס כרונית? תודה רבה מראש על תגובתך.

הקרם עשוי לעזור גם לדרמטיטיס כרונית ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

14/06/2017 | 12:36 | מאת: דרמטיטיס פריחה וגרד במצח ובחזה

תודה רבה על תגובתך דוקטור אכי . שאלה נוספת- קרם ניזורל מותר למרוח גם על המצח וחזה? כי גם במצח ובחזה באזור הצריבה, יש לי פטרת דרמטיטיס פריחה וגרד.

13/06/2017 | 15:46 | מאת: רונה

ד"ר שלום רב, אני בת 30 וסובלת מסבוריאה מזה כ-15 שנה. איני חיה בשלום עם המחלה וזו בלשון המעטה. עד גיל 15 היה לי עור בריא פרט לאקנה בו טיפלתי בעזרת משחות שהתחלתי למרוח בגילאי העשרה(14-15) . לאחר שימוש ממושך במשחות נגד פצעים (רטוויט אוקסי ועוד) על שטחים מפושטים בעור הבחנתי בקשקשת על העור במצח ובצידי האף כאשר מתחתיה עור דביק אדום דמוי כוויה, שאינו מפסיק להפריש שומן ומעליו מתהווה קשקש צהבהב. חשוב לציין כי לא מדובר בנגעים שנעלמים וחוזרים- המצב סטטי וללא הפוגות. רשמו לי סוגים רבים של משחות שאף אחת מהן אינה החזירה את העור למוטב (ניזורל, כל סוגי הסטריאודים, פוסידין, פרוטפיק זוהי רשימה חלקית) כמו כן טופלתי ברקוטן 20 מ"ג ונטלתי כדורי ספורנוקס ללא הצלחה. בתקופות של סטרס חוויתי התפשטות- לפני 10 שנים חוויתי התפשטות ללחיים וממש בחודש האחרון התפשטות לסנטר ולסתות-איזורים שהיו נקיים כל חיי. רופא מסויים ראה בתקריב מעט טפילי דמודקס ושינה את האבחנה לרואזיצאה משולבת סבוריאה ורשם לי רוזקס- אותו אמר לי למרוח בסנטר. הלכתי לקבל חוות דעת שנייה והרופאה השנייה אמרה לי למרוח לקלייר בסנטר (ייעודו המקורי נגד סקיבאס). אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה למרוח שכן צורת הנגעים בסנטר מזכירה את אלו אשר בפנים ובלחיים אם כי הקשקשת עדינה יותר. העור גם שם דביק ומתהווה עליו קשקשת. אני חוששת ומתלבטת אם לשים משחות אלו שכן ייעודן הוא לרוזיציאה ואינני יודעת אם אבחנה זו נכונה ומפחדת שהמצב יחמיר ויתפשט לצוואר. כמו כן הייתי שמחה לקבל המלצה עם איזו סבון טבעי מומלץ לנקות את הפנים שכן מאוד קשה לנקותם עקב הדביקות של העור והקשקש. כיום אני שמה בעיקר אלידל נקודתי ונוטלת רקוטן 5 מ"ג אך לא יכולה להגיד שאני רואה שיפור. אודה מאוד לסיוע!

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

13/06/2017 | 00:13 | מאת: שאלה בנוגע לקרם ציקלודרם

שלום רב דוקטור אכי אני סובל מפטריות פריחה וגרד. רופא עור בקופת חולים, בדק אותי והבחין בפטריה שטחית באיזור המפשעה. רשם לי קרם ציקלודרם לשימוש פעמיים ביום. משעת מריחת קרם- תוך כמה זמן הוא נספג בעור? שעות ההשפעה של ציקלודרם מזמן המריחה? אחרי כמה שעות אני אמור לשטוף לנקות מפשעה מקרם? הקרם ממשיך לטפל לעשות את עבודתו גם אחרי שאני מתקלח ושותף מנקה אותו ? תודה רבה מראש לתגובתך על שאלותיי.

הקרם נספג לאחר מספר דקות. רצוי למרוח אחרי המקלחת ולא לפני ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

24/05/2017 | 22:36 | מאת: אנונימי

כיצד מטפלים? האם יכול להיות קשר לעוד מקומות בגוף (כדוג' בישבן)?

לא סביר שיש קשר. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

15/05/2017 | 13:09 | מאת: שאלה בנוגע לקרם ציקלודרם נגד פיטריות

שלום רב דוקטור אכי אתמול רופא עור רשם לי קרם ציקלודרם, יש לי פיטריות במקומות אינטימיים במפשעה ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים. קניתי והתחלתי להישתמש בקרם ציקלודרם. השאלות שלי - כמה זמן שעות ההשפעה, של קרם ציקלודרם מאותה שעה שאני מורח? אחרי שהוא נספג, אני מתקלח. אחרי מקלחת הקרם יוצא מהגוף או ממשיך לפעול לעשות את עבודתו באותם מקומות שיש פיטריות? כמה זמן כמה שעות בערך? מודה לך מראש עבור תגובתך לשאלותיי בנדון.

כדאי למרוח ולתת למשחה להיספג לפחות חצי שעה לפני שטיפה ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

17/04/2017 | 04:53 | מאת: שחר

הי כבר הרבה זמן יש לי אדמומיות בצדדים של האף אין לי מושג איך לטפל בזה אשמח להתייעצות

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

09/04/2017 | 00:40 | מאת: תומר

שלום רב בשבע השנים האחרונות מפיעה אצלי פריחה בעיקר באיזור המפשעות, בתי השחי ואזור המותן. הפריחה מתבטאת בגירוי וגרד, אדמומיות, בעלת צורה עגולה בקוטר משתנה בין 1-10 סמ. פריחה זו לא מדבקת ושמתי לב שמופיעה בעיקר בחילופי עונות אך לא רק. תזונה לא משפיעה על הופעתה. נלקחה ביופסיה בעבר שחזרה שלילית. נמרחה בתרחיפים ומשחות לפטרת וכו וכו אך ללא הועיל. רופאים שהייתי אצלם לא ידעו להסביר לי במה מדובר, גם כאלו שנתקלו בפריחה כזו בעבר... אנא, מישהו יכול לספר לי במה מדובר ומה הדרך להיפטר מהעונש הזה? תודה רבה!

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

18/03/2017 | 20:51 | מאת: ronen

לכבוד ד"ר אכי פרידמן שלום רב,אודה לעזרתך לפני כשבוע אחרי גילוח ממושך נוצרה במקום כנראה אלרגיה בעור הפנים וכל אזור הפנים האף והגבות שוב ושוב צורב לי עד מאד.הייתי אצל רופא עור ונתן לי משחת קרם למרוח שלושה ימים על עור הפנים רק בלילה.השאלה מה מומלץ למרוח ביום? האם תופעת הגילוח מנסיונך היא שגרמה לדלקת להופיע שם או שבכל מקרה הייתה פורצת שוב? ראיתי גם בכל מיני פורומים שבהרבה משחות יש סטרואידים ויכול לגרום לצלקות האם זה מדוייק?

הרבה קרם לחות. משחות עם סטרואידים בד״כ לא גורמות לצלקות ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

16/03/2017 | 11:05 | מאת: מלי

היי לבני הופיעה פריחה והרופא איבחן PITYRIASIS ROSEA יש לו את זה חודש ושבוע אחרי כמה זמן זה חולף וממה זה בא

לא ידוע ממה זה קורה וחולף בד״כ לאחר כחודש וחצי ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

22/02/2017 | 21:59 | מאת: אור

אהלן דוקטור כבר 4 שנים סובל מסבוריאה בצידי האף בשנתיים וחצי הראשונות הייתי סובל מעור אדום בצידי האף וגם מקשקשים בצידי האף שמאפיינים סבוריאה הייתי מורח קרם SEBOCALM והעור האדמומי והקשקשים היו נעלמים והעור היה חוזר למצבו הרגיל בשנה וחצי האחרונות אני סובל מעור אדמומי תמידי שלא חולף במשך שנה וחצי לא חוזר למצבו הרגיל ופעם בחודש לערך מופיעים קשקשים המאפיינים את הסבוריאה רציתי לדעת מה לדעתך הסיבה לדבר שהעור אדמומי במשך שנה וחצי ולא נרפא תודה

אשמח להביע את דעתי לאחר בדקה ואבחון ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

31/01/2017 | 08:18 | מאת: מורן

שלום, לפני כמה חודשים התחיל לי תחושת חספוס בצוואר שמורגש רק במגע, ללא גירוי ואדמומיות. רופא עור אמר שזה סבוריאה והביא לי משחה עם סטרואידים ל-7 ימים. אני מבינה שסבוריאה מופיעה באזורים אחרים בגוף ומלווה בגירוד ואדמומיות אז האם זה סוג של סבוריאה? או תחילת תסמיני המחלה ועלול להחמיר? איך אפשר להתמודד עם הסוג הזה שלא יתפשט ויחמיר? האם סבוריאה חולפת? בנוסף אני מטופלת 5 ימים במשחת סטרואידים שהרופא הביא לי, אני מורחת בצוואר ושמתי לב שמאז שהתחלתי עם המשחה הפנים שלי מאוד שומניות- אני לא יודעת אם זה קשור למשחה או שזה עוד תסמין של התפרצות המחלה. אשמח לתשובותך, תודה מראש

31/01/2017 | 08:42 | מאת: מורן

המשחה שהרופא הביא לי נקראת אלוקום

ראי תשובתי בפורום השני ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

23/12/2016 | 22:35 | מאת: רועי

שלום רב, אני בן 22 סובל מסבוריאה מזה כ 10 שנים. הסבוריאה הגיעה אט אט לכל חלקי הגוף האופייניים לסבוריאה: צידי האף, אוזניים, מאחורי האוזניים, גבות, קרקפת, גב עליון.... כשהתחלתי להתגלח כל יום מופעי הסבוריאה פחתו ואני מניח כי כך היה קל יותר לשמור על העור נקי. סה"כ חי בשלום עם המחלה אבל לפני כשנה התחיל לי גם בחזה. אני די שעיר וזה מקשה למרוח על זה משחה כי זה שטח גדול. ניסיתי לגלח את החזה וזה הקל משמעותית לכמה חודשים טובים. האם אין פתרון יותר טוב? משחות מדוללות שאפשר למרוח כמות יותר גדולה וכך קל יותר למרוח?

נראה שהסרת שיער בלייזר יכולה להקל.. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

08/12/2016 | 11:19 | מאת: אילנית

האם ניתן להשתמש בניזורל בזמן הנקה?

ניזורל מופיע במספר צורות. למה את מתכוונת? ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

ד"ר פרדידמן שלום, לאחרונה ביקרתי אצל מומחה עור שזיהה סבוריאה בקרקפת שלי והוא המליץ לי על שימוש בתרחיף "סבוסל" לטיפול בה, ואני מאוד חושש שהתרחיף יחמיר את נשירת השיער שלי (אני חופף באופן קבוע בשמפו טבעי בשם "אבוליפיחה" אשר נטול SLS). 1. האם מומלץ לעבור לטיפול באמצעות ניזורל או שמפו עץ התה? 2. האם החשש נכון והשימוש בסבוסל אכן מחמיר את הנשירה? תודה מראש!

אין קשר. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

15/11/2016 | 14:29 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור פרידמן. בן 39 לאחרונה אובחנתי (בפעם הראשונה בחיי) לחשש ל"פוליקוליטיס" בראש ובקרקפת, עכב פצעונים בראש (שהתחלפו במשך השנים עם פצעוני האקנה בפנים) שהזדהמו. כעט לאחר לאחר שלושה שבועות מהמקרה, אינני סובל מהעניין כלל ואף הכל נרגע ולאט לאט נעלם באסתטיות רבה הודות למשחה אנטיביוטית שמרחתי מדי יום ביומו במשך שבועיים ימים, ובשל פולידין קצף שחופף מדי יום ביומו, גם כעט (לאחר כמעט כחודש מתחילת הטיפול). הבעיה כעט; לא יודע אם ישנו קשר ישיר או לא, אבל נכון לעכשיו סובל מאדמומיות קלה וגירויים בראש וקרקפת (פשוט מאוד מתחשק לגרד את הראש כולו). *האם ידועה לך תופעה זו, כתופעת לוואי לאחר טיפול בנגע, או שמה בגלל האנטיביוטיקה שלקחתי או אולי הפולידין שמייבש את העור? *מה עליי לעשות /להשתמש ולחפוף כעט לאחר טיפול, -כגון האם להמשיך עם הפולדין לחפיפה, או להפסיק? לחפוף עם תכשירים ייעודיים כגון סבו-עור שמפו וכולי, למרוח משהו וכו'..? לתשובתך המשכילה ממתין, ומודה מראש!!

אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 > ... 9