פורום סיבים תזונתיים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה טבעית
סיבים תזונתיים נמצאים ברוב סוגי המזונות הצמחיים: חיטה מלאה ומוצריה, אורז לא מעובד, גריסים לסוגיהם, כוסמת, שיבולת שועל, קטניות, ירקות, פירות, שורשים. הסיבים התזונתיים מתחלקים לשני סוגים: סיבים מסיסים וסיבים שאינם מסיסים. הסיבים המסיסים מצויים בפירות, בירקות, בסובין ובשיבולת שועל. הסיבים שאינם מסיסים מצויים בסובין חיטה ובדגנים מלאים. מומחים מסכימים שסיבים תזונתיים הינם חלק חשוב מאוד בתזונה היום יומית, מסייעים בשמירה על הבריאות ומשפרים את תפקוד מערכת העיכול. סיבים תזונתיים תורמים למניעת מחלות לב, סוכרת והשמנה. התזונה המערבית דלה בסיבים תזונתיים; מחקרים מראים כי מרבית האוכלוסייה צורכת פחות ממחצית כמות הסיבים המומלצת.
295 הודעות
279 תשובות מומחה

מנהל פורום סיבים תזונתיים

07/06/2011 | 06:53 | מאת: טירי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פחמימות מורכבות מכילות מיחידות סוכר רבות ונחלקות לשני סוגים: עמילן ותאית. עמילן: הצורה העיקרית ביותר לאגירת פחמימות בצמחים. נמצא בדגנים שונים (חיטה, שעורה, שיפון, אורז, שיבולת שועל, דוחן ותירס) וקטניות שונות (אפונה, שעועית, עדשים, פול ועוד). תאית: בנויה מיחידות סיבים ארוכות המספקות תמיכה לשלד הצמח, והיא המקור לסיבים תזונתיים ולפיכך בעלת חשיבות רבה. נמצאת בפירות, בירקות ובדגנים מלאים. חשוב לציין שתהליך העיכול של פחמימות מורכבות הינו איטי והדרגתי, שחרור הסוכר לדם מתבצע באיטיות ועל כן, אינו גורם לעליית סוכר חדה בדם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/06/2011 | 22:19 | מאת: מלכה

אני בת 63.5 לפי בדיקות דם תיפקודי כבד -נמצאה שיש לי מחלת כבד - PBC שחמת מרתית ראשונית,-אני מטופלת בכדורים "אורסולית", שהם עוזרים לי מאוד,והבדיקות תיפקודי כבד בסדר. אני גם נותלת כדורים "ליפיטור" להורדת כולסטרול.רמת סוכר -112 שאלה שלי, איזה אוכל אלול להזיק לכבד:-מה מותר וממה כדאי להמנע. מבקשת היתיחסות לסוגי פירות,ירקות,פחממות,בשרים,דגים,פיצוחים, ,קטניות........ אבקש לקבל תשובה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מלכה באופן כללי ביותר מומלץ לאכול פירות, ירקות, מוצרי חיטה מלאה, וכמות קטנה של חלבונים. מוצרים אלו עשירים בחומרים מזינים ביניהם ויטמינים A, C ו E הנוטים להתפוגג במהירות מגופם של חולי שחמת הכבד. בנוסף, יש להגביל את צריכת המלח. זוהי תשובה כללית ועל כן אני מציעה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפנייה לדיאטנית קלינית לשם קבלת ייעוץ אישי אשר הכרחי במצבך. בריאות שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

03/06/2011 | 07:04 | מאת: שימי

שלום רב ד"ר מילר. אני בן 21 ואני בגובה של 175 ס"מ ומשקלי 55 קילו אני מאוד אשמח לטיפ קטן איך להשמין. בתודה מראש שימי.

שלום שימי משקלך נמצא מתחת לטווח התקין ועל כן הייתי ממליצה לגשת תחילה לרופא המשפחה לצורך בירור רפואי. לצורך עליה במשקל מומלץ להוסיף לתפריט היומי מזונות מרוכזים קלורית כמו טחינה, אגוזים, חלבה, גרנולה, פירות יבשיים וכו'.כמו כן, יש בהחלט מקום להתייעץ עם דיאטנית קלינית באופן פרטני ואף לשקול תוספת של משקה העשרה. בהצלחה רבה עדי

26/05/2011 | 00:44 | מאת: רינת

שלום רב! רצתי בבקשה לשאול האם יש קשר בין עודף חלבונים בגוף לאי ירידה במשקל? אני כבר 4 שבועות מקפידה מאוד על תזונה של 1200 קלוריות ביום עושה שחייה+הליכה 3-4 פעמים בשבוע ולא יורדת במשקל! (בחודש ירדתי בקושי קילו וחצי) מעולם לא קרה לי שהמשקל כך נתקע לי. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה לי שיש לי הרבה חלבונים בגוף. האם יש קשר בין השניים? מה לעשות? האם פשוט להפסיק לאכול בשר ושניצל של טבעול שאותם אני מרבה לאכול? מה כמות החלבון הממוצעת שצריך לצרוך ביום? וכמה פעמים בשבוע את ממליצה לאכול בשר? המון תודה וכל טוב

שלום רינת צייני בבקשה גיל, משקל וגובה כמו כן האם קיימת היסטוריה ארוכה של דיאטות בעבר בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/05/2011 | 20:05 | מאת: אלי

האם בשוקולד לבן יש פחות קפאין מאשר בשוקולד חלב הרגיל (החום)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי התשובה היא בהחלט כן !!! בשוקולד לבן כמויות הקפאין הקטנות ביותר ובשוקולד מריר הכמויות הגדולות ביותר. זאת לאור העובדה ששוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו אלא רק חמאת קקאו ועל כן כמויות הקקאו שמכילות את הקפאין הן נמוכות בשוקולד לבן בהשוואה לשוקולד חלב או מריר. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

04/05/2011 | 20:51 | מאת: מיטל

מזה מס' שנים אני סובלת מעצירות. לפני כשנה התפתחה בגופי פיסוריה. הפרוקטולוג המליץ לי להשתמש באבקת "בנפייבר". בחודשים האחרונים אני מרגישה שבטני התנפחה מאוד ורבים שואלים אותי אם אני בהריון (בחודשים ראשונים). יצויין כי איני שמנה מטבעי. תמיד סבלתי מבטן טיפה נפוחה אך בחודשים (מאז נטילת הבנפייבר) היא התנפחה מאוד. מדובר בבטן נפוחה, אך קשה מאוד. נוסף על כך אני סובלת מגזים רבים. חשוב לציין כי אני בחורה פעילה העושה ספורט. מה עלי לעשות? לאיזה רופא לפנות? האם יתכן כי הבטן הנפוחה קשורה לנטילת "הבנפייבר"?איזה בדיקות לבצע? לפני כשנה לפני שהתגלתה הפיסוריה, ביצעתי חצי בדיקת קולונסקופיה אשר לא העלתה בעיה כלשהי. לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיטל לנפיחות הבטנית ולגזים מהם את סובלת עשויים להיות סיבות רבות ומגוונות החל משימוש לא נכון בבנפייבר, צריכת נוזלים לא מספקת, תזונה לא מאוזנת, לעיסה בפה פתוח, שתייה של משקאות מוגזים ועוד ועוד ועל כן אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך הפנייה לדיאטנית קלינית לשם קבלת ייעוץ והכוונה אישית. שינוי תזונתי בהחלט עשוי לעזור לך!!! בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/05/2011 | 10:28 | מאת: מיטל

עדי, תודה על התשובה המהירה. הייתי אצל תזונאית ולא נמצאה לי כל בעיה בתזונה. איני אוכלת הרבה בכלל. 3 ארוחות מסודרות. אכילת ממתקים פעם פעמיים בשבוע, לכל היותר... אני נוטלת כף אחת של בנפייבר ביום, שותה ליטר מים ביום, איני שותה מוגז. איני לועסת בפה פתוח... האם עלי לדרוש בדיקות אחרות מקיפות יותר? אולי אני רגישה למזון מסויים?

בן 26, בריא באופן כללי, ספורטאי, 100/187. התזונה שלי מאוד מוקפדת, ובין היתר אני צורך כמעט אך ורק פחמימות "מלאות" - כמעט ולא אוכל לחם - ואם כבר אז מלא לסוגיו, אוכל הרבה קטניות, סוגי אגוזים ושמנים, והרבה ירקות (כ5-10 יחידות ליום מסוגים שונים). ראיתי שקיימת המלצה לצריכה של עד 25 גרם סיבים ליום, או כ15 גרם לכל 1000 קק"ל נצרכות. צריכת הקלוריות היומית שלי היא סביב 3500, והחישוב מראה שאני אמור לצרוך סביב 50 גרם סיבים ליום. צריכת הסיבים היומית שלי מכלל המזונות -שאינם- ירקות, היא סביב 35 גרם. הירקות, בוודאי מוסיפים עוד הרבה מאוד. השאלה היא - האם אני מגזים בכמות הסיבים שאני צורך?

שלום ליאור נראה שאתה מקפיד על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת. במידה ואינך סובל מיציאות מוגברות או מגזים אין צורך להפחית בצריכת הסיבים שאתה רגיל לצרוך. בברכה, עדי מיל דיאטנית קלינית

01/05/2011 | 18:17 | מאת: אייל

שלום! לפני מספר שנים עשיתי בדיקות דם ונתגלה שיש לי כבד מעט שומני. הופניתי לדיאטנית והיא נתנה לי הנחיות מה טוב ובריא לי לאכול, בין היתר היא אמרה לי לעבור לשתות ולאכול מוצרי דיאט כמו מעדני חלב דיאט וכו' וגם לאכול בשר יותר רזה. כך עשיתי ואכן מצבי השתפר בהדרגה והבדיקות שעשיתי לאחר מספר חודשים כבר היו טובות מאוד ואני ממשיך עד היום לפעול לפי הנחיות הדיאטנית ולאכול בין היתר מוצרי חלב דיאט. לאחרונה אני ואשתי מנסים להיכנס להיריון וקראתי באינטרנט על כך שאבץ, שמצוי במוצרי מזון מסוימים, הוא טוב לפיריון הגבר וגם הוא טוב לבריאות באופן כללי. אחד הדברים שיש בהם אבץ אלו החלב ומוצריו. קראתי גם שהדברים הטובים שיש בחלב, כגון סידן (ואני מניח שגם אבץ), נספגים טוב יותר בגוף האדם כשהוא אוכל מוצרי חלב רגילים ולא דיאט ושהדיאט פחות טוב מבחינה זו. האם זה נכון? ואם כן, האם עדיף לי להמשיך לאכול מעדני חלב דיאט וכך יהיה לי פחות שומן בכבד ופחות כולסטרול אבל גם פחות אבץ, או לעבור למעדני 3 אחוז ואז אולי יהיה לי יותר שומן אבל מצד שני יהיה לי יותר אבץ החיוני לפיריון ולבריאות? וכנ"ל גם לגבי בשר (שגם בו יש הרבה אבץ)- האם בבשר יותר שומני יש יותר אבץ (למרות שהוא פחות בריא בגלל עודף הכולסטרול)? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
01/05/2011 | 19:08 | מאת: אייל

האם מעדני חלב שמנים ובשר שמן עלולים לפגוע בפיריון הגבר (איכות הזרע)? ואותה שאלה לגבי אישה שמנסה להיכנס להיריון (וגם לגבי אישה שהיא כבר בהיריון)- האם עדיף לה לאכול מעדנים שמנים או מעדני דיאט?

מעדני חלב שמנים ובשר שומני אינם נמצאים כמשפעים באופן ישיר על איכות הזרע אבל כמובן שמחקרים רבים מצביעים על כך שעודף משקל עשוי להצביע על בעיות בפוריות בגברים ונשים ועל כן יש להפקיד על תזונה דלת שומן ועל משקל תקין בגיל הפוריות. לנשים בהריון לא מומלץ לצרוך מעדני דייאט המכילים ממתיקים מלאכותיים כיוון שידוע שהם עוברים את השליה במידה מסוימת ועשויים לגרום לנזק לעובר. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום אייל אבץ נמצא בעיקר במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. ולכן אינך צריך לחשוש לגבי הפוריות וכמובן הבריאות, נהפכו מומלץ שתמשיך להקפיד על המלצות הדיאטנית בכדי שתאזן את רמות השומנים. לגבי סידן... ויטמין D עוזר בספיגת הסידן וכיוון שויטמין זה הינו ויטמין מסיס בשומן הוא זקוק לסביבה שומנית כפי שבוודאי קראת, אך רוב מוצרי הדיאט מעושרים בויטמין D ובסידן ועל כן לאנשים הסבלים מיתר שומנים בדם ועודף משקל מומלץ לצרוך מוצרי חלב דלים בשומן. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום. לפני כשבוע עברתי ניתוח כריתת רחם (חתך בטני) הרופא אמר לי לאכול במשך שבוע כלכלה רכה , ירדתי כ-10 ק"ג האם מומלץ לחזור לתפריט מלא וכיצד רצוי לעשות זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליך לפנות לדיאטנית קלינית דרך קופת החולים על מנת לקבל הדרכה מקיפה ואישית למצבך... ירידה של 10 ק"ג בשבוע אינה בריאה ועל כן יש לגשת לבירור מקיף. רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

20/04/2011 | 18:53 | מאת: מעיין ויובל

אנחנו עושות עבודת חקר בביולוגיה בנושא: אכילת סויה והשפעותיה על מחלות לב. תהינו אם יש מומחה שיכול לעזור לנו ולענות לנו על כמה שאלות לצורכי העבודה?

16/04/2011 | 09:34 | מאת: אדי

מבין ממרחי השוקולד למיניהם - האם יש אחד שהכי פחות גורם לעצירות ? האם נוטלה גורמת לעצירות ? ברור לי לחלוטין שזה לא נחשב למזון בריא או עטיר סיבים, אני רק שואל לגבי הגרוע מכולם. תודה, אדי

16/04/2011 | 11:16 | מאת: עדי מילר

שלום אדי אין הבדל משמעותי בין ממרחי השוקולד השונים ועל כן כול עוד מדובר במינונים נמוכים אני ממליצה לבחור את ממרח השוקולד עפ"י הטעם והעדפה האישית שלך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום אדי אין הבדל משמעותי בין ממרחי השוקולד השונים ועל כן כול עוד מדובר במינונים נמוכים אני ממליצה לבחור את ממרח השוקולד עפ"י הטעם והעדפה האישית שלך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/04/2011 | 19:18 | מאת: מרי

עדי שלום רכשתי היום את הבנפייבר,אני סובלת מעצירות כבר הרבה זמן,שתיתי פסיליום,אבל עשה לי נפיחות בבטן וגזים,אז הפסקתי, 1. האם הבנפייבר יותר עדין? ולא יגרום לי גזים ונפיחות? 2.האם ניתן לשים בתוך מעדן? 3. והאם הוא ללא טעם? אשמח לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרי היתרון הגדול של בנפייבר הוא שאין לו את תופעות הלוואי של הסיבים המוכרים (הכוונה לגזים ונפיחות). ניתן לערבב את הבנפייבר במשקאות חמים וקרים או מזונות רכים כגון מעדנים. ואכן, הוא חסר טעם. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

11/04/2011 | 16:13 | מאת: אראס

סובל מעצירות כ-13 שנים. טפלתי בקונסיל - 3 כפיות ליום. כעת עברתי - באילוץ קופ"ח - לבנפייבר. מנסה כמויות שונות (התחלתי במינון הנמוך) והגעתי לשלוש - שלוש ושלושה רבעים כפות ביום ללא הצלחה. שותה עד כ-16 כוסות מים ביום. כשאין ברירה נעזר באבילאק. מבקש עצתך. מאד חושש לעלות הלאה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית, המינון המומלץ של בנפייבר הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום, בכול מקרה אין לעבור כמות של 5 כפות ליום. ממליצה בנוסף לשימוש בבנפייבר להקפיד על לטיפול בעצירות חשוב להקפיד על אכילת ארוחות מסודרות, להרבות במזונות העשירים בסיבים כמו ירקות, פירות (בעיקר אכילת שזיפים יבשים ותאנים) , דגנים מלאים וקטניות ויחד עם זאת לשתות לפחות 10 כוסות נוזלים ביום (רצוי מים).ולא פחות חשוב – הקפדה על פעילות גופנית סדירה. איני ממליצה על שילוב של אבילאק או שימוש במשלשלים אחרים לאורך זמן כיוון שהן מובילות למעיים עצלות ולהתמכרות. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

09/04/2011 | 19:27 | מאת: מזל

קניתי אבקה שיש בה סיבים תזונתיים לא זוכרת את שמה ואחרי שלקחתי אותה היו לי סחרחורות איומות פניתי לרופאה ואמרה שזה לא מהאבקה הפסקתי לקחת את האבקה והפסיקו הסחרורות ואני לא יודעת אם יש קשר לזה, השאלה שלי האם יש תופעות לוואי לסיבים תזונתיים מלאכותיים, תודה לך אציין כי לקחתי עקב עצירות כרונית שאני סובלת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזל איני יודעת באיזו אבקה השתמשת אך באופן כללי לא צריך להיות קשר בין שימוש נכון בתוספת סיביים לסחרחורות. שוב איני יודעת באיזו אבקה השתמשת ולכן איני יכולה לענות בהקשר של תופעות הלוואי. במידה והשתמשת בבנפייבר אז ממחקרים עולה שהשימוש אינו כולל את תופעות הלוואי של הסיבים המוכרים (הכוונה לגזים, נפיחות וכו'). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/04/2011 | 14:03 | מאת: ג'ני

התחלתי להשתמש באבקת רצתי לשאול האם מותר לי לשים בנס קפה את האבקה ואך זה שיטת השימוש הנכון וכמה לוקחים ביום ואם אפשר להשתמש באבקה הזו בתקופה ארוכה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ג'ני בהחלט מותר לערבב את הבנפייבר בנס קפה כמו גם במשקאות קרים או מזון רך. לא מומלץ לערבב עם משקאות מוגזים. המינון המומלץ למבוגרים (12 שנים ומעלה) הינו 1-2 כפות עד 3 פעמים ביום (אין לעבור על 5 כפות ביום). בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

07/04/2011 | 19:12 | מאת: יאיר

שלום--כל חברי טוענים שכל תחליפי הסוכר- כמו סכרין,סוכרזית,סטיביה,סוכרלוז מסוכנים לבריאות הכללית ובעיקר לעינים. התוכלי להסביר ואולי לצרף איזה אסמכתאות של מחקרים מדעיים- כי הבן שלי הנו ביולוג ולא מצא מאמרים-המוכיחים בקשר לתחליפי סוכר. בתודה יאיר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר הממתיקים המלאכותיים השונים נבדלים זה מזה במרכיב ההמתקה העיקרי. כך לדוגמא, מרכיב ההמתקה בסוכרזית הינו סכרין בעוד שבספלנדה המרכיב הינו סוכרלוז. יש לציין שלכל מרכיב מיוחסות רשימת תופעות לוואי אפשריות כפי שהתגלה בניסויים בבעלי חיים, אף מחקר מדעי עדיין לא הוכיח כי קיים סיכון בריאותי לבני אדם במינונים רגילים. כל שנותר לי הוא להמליץ על שימוש שפוי בכמות הצריכה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/04/2011 | 12:42 | מאת: טל

צהרים טובים יש לי עצירות כרונית לאחרונה גיליתי את הכרוב הכבוש בקופסאות שימורים ורציתי לדעת אם הכרוב הכבוש כחלק נכבד בארוחה יכול לסייע בפעילות מעיים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל הכרוב הכבוש אכן מסייע לפעילות מעיים אך אני בהחלט לא הייתי ממליצה להפוך זאת לדפוס קבוע כיוון שמכיל כמויות גדולות של נתרן. אני ממליצה כמובן על צריכת מזונות העשירים בסיביים תזונתיים, שתייה מספקת ופעילות גופנית כחלק מהשגרה לשיפור פעילות המעיים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 15:34 | מאת: מוריה

שלום רב! אני בעלת שחלות פוליציסטיות ורופאת הפוריות המליצה לי להמעיט בפחמימות (אני בחורה רזה). שאלתי היא מה אפשר לנשנש שכן הצלחתי לוותר על מרבית הלחם במהלך היום וכן על הפחמימות בארוחת הצהריים, אך עדיין חסרים לי דברים בין לבין (בוטנים? קשיו?). תודה!

04/04/2011 | 16:58 | מאת: עדי מילר

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

שלום מוריה בהחלט שאין צורך להימנע מפחמימות !!! כן יש להקפיד על הפחתת פחמימות פשוטות לטובת מורכבות וחלוקה של הפחמימות באופן מואזן לאורך כל היום. בנוסף מומלץ להקפיד על פעילות גופנית בת 40 דקות לפחות 3 פעמיים בשבוע, צריכת מזון דל בכולסטרול ובשומנים רווים (בגלל העלייה ברמת הטריגליצרידים וה-LDL) ועל תפריט עשיר בסיבים שיכלול 14 גרם לכל 1000 קק"ל או 25 גרם ליום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

02/04/2011 | 10:54 | מאת: דניאל

שלום יש לי שאלה לגבי תחליף לסיבים תזונתיים בפסח. כל יום בשעות הבוקר אני אוכלת בננה + 2 תפוחים פעמיים ביום סלט סה"כ זה 2 מלפפונים 2 עגבניות ו 2 פלפלים בצבעים שונים ובנוסף 2 פרוסות לחם דגנים שיש בהם 5 גרם סיבים ואחרי הצהריים מעדן אקטיביה+20 גרם של פייבר1 ו 10 גרם ברנפלקס עכשיו אם אני לא אוכלת את כל מה שציינתי ושותה מספיק מים בהתאם 2-2.5 ליטר ליום אין לי יציאות. בעבר הייתי תלויה בטיפות יובסלקס בשביל היציאות וכיום אני עושה הכול על מנת שאמשיך להיכנס כל יום להתפנות ובכך אני אוכלת הרבה סיבים תזונתייים. חג הפסח הולך ומתקרב וכמובן אסור לאכול לחם או קורנפלקס ואני לא יודעת מה לעשות נכנסתי לבעיה כי אני חוששת שלא אוכל להתפנות כל יום אם לא אוכל את הקורנפלקס חשבתי על תחליף לסיבים המצויים בלחם ובקורנפלקס להוסיף בנפייבר לאוכל האם הדבר יעיל? ואם כן מהי הכמות שאני אקח שתחליף את כמות הסיבים התזונתיים בקורנפלקס ובלחם? תודה ויום טוב (:

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל ראשית, כיום מוכרים בשווקים מצות מועשרות בסיבים תזונתיים שבהחלט עשויים לעזור לך. מעבר לכך כדי לסייע לפעילות מעיים מומלץ להעשיר את התפריט בשמנים בריאים כמובן כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים וכו'... לא ציינת את גילך אבל בכול אופן הכמות המומלצת של בנפייבר הינה 1 עד 2 כפות ביום מעל גיל 12. חג שמח עדי מילר דיאטנית קלינית

03/04/2011 | 10:53 | מאת: דניאל

היי עדי תודה שענית לי, אני בת 17 לגבי המצות האם הן לא גורמות לעצירות? ואני אוכלת כל יום 2 כפות טחינה לפעמים כף אבוקדו בכריך איך אני אדע מהי הכמות שאני צריכה להוסיף מהבנפייבר שתחליף את כמות הסיבים שיש בקורנפלקס? ועוד שאלה אין הבדל בין הסיבים שיש בבנפייבר לבין אלה שיש בקורנפלקס? הבנתי שיש 2 סוגים של סיבים מסיסים ולא מסיסים ומה שיש בבנפייבר זה לא סיבים כאלה? אחרת למה אומרים שלא צריך לשתות מים עם הוספת הסיבים מהבנפייבר? סליחה על כל השאלות ושוב תודה לך על העזרה (:

22/03/2011 | 13:01 | מאת: שני

כמה כפיות שבולת שועל וכמה כפיות סובין מותר ביום בסך הכל?אין לזה חסרונות כמו נפיחות בבטן?תודה מראש.

שלום שני אין הנחיות ספציפיות לגבי צריכת סובין, זה כמובן תלוי בתזונה שלך באופן כללי... ככלל מומלץ לצרוך כ-25-30 גרם סיביים תזונתיים ביום וכידוע, סובין ושבולת שועל עשירים בסיביים תזונתיים. אולי יעזור לך לדעת שכ-3 כפות שבולת שועל שוות ערך למנת פחמימה (לדוגמא פרוסת לחם). לגבי הנפיחות הבטנית שוב זה מאוד אינדיבידואליי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

אני רוצה לעשות דיאטה בצמחונות. שאלתי מהו חלבון מלא, מהו חלבון חסר. אם קטניות מכילות חלבון-איזה שילובים לעשות לדיאטה עם ירק פרי, בקטניות או אגוזים, (במקום ביצה בשר לסוגיו). איך מקבלים השלמה למגנזיום -ואבץ למה הם חשובים בגוף תודה על כל תשובה-אני לומדת מתשובותיך הרבה לשיפור הבריאות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוב מקורות החלבון מן החי כמו בשר, עופות , דגים, ביצים, גבינות וחלב, מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן, הם נקראים חלבון מלא. מכאן שחלב לבדו מכיל חלבון מלא ללא תוספת האגוזים. החלבון מן הצומח (דגנים, קטניות, אגוזים וזרעים) הוא לרוב אינו מכיל את אחת או יותר מחומצות האמינו החיוניות, ולכן, הוא נקרא חלבון לא מלא. חשוב לציין כי אנו יכולים לשלב שני מקורות לא מלאים של חלבון כדי לקבל חלבון איכותי ומלא. לדוגמא שילוב של דגנים וקטניות. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. המגנזיום נמצא בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש ועוד. לאבץ תפקיד חשוב בחלוקת תאים, בתהליך הגדילה, בריפוי פצעים, במערכת החיסונית ובשמירה על מאזן חומציות נכון. אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

מזה גלוטן ולמה מזיק? מהיא רשימת קטניות בלאה (בלי וכו' בבקשה) מהי חומצה פולית למה חשובה בגוף למה משמש מגנזים בגוף -למי מתאים תודה על כל התשובות-לומדים המון מתשובתייך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלוטן הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כחיטה, שעורה, שיפון שיבולת שועל וכוסמין. הגלוטן מזיק אך ורק לאנשים הרגישים (אלרגים) לגלוטן כלומר הוא אינו מזיק לכלל האוכלוסייה. קטניות הן פחמימות העשירות בחלבון וכוללות אפונה, חומוס, עדשים, שעועית, מאש ואזוקי. חומצה פולית שייכת לקבוצת ויטמיני B, היא נמצאת באופן טבעי במזון וכמובן שניתן לקבלת אותה גם בעזרת תוספי מזון. התפקיד המרכזי שלה הוא ביצירה ושמירה על התאים השונים שבגופנו, ולכן חשובה ביותר בתקופת הריון וגדילה. המגנזיום הכרחי לתפקודו התקין של הגוף, הוא נקשר בגוף לאנזימים שונים בתהליכי הפירוק והבנייה המתבצעים כל העת בגוף. הוא קשור בפעילות השרירים. חוסר במגנזיום עשוי להביא לבלבול, רעד שרירי בעיקר בגפיים, שלשול, עצירות, בחילות וכו'. כול זה היה כמובן על קצה המזלג... בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

21/03/2011 | 14:42 | מאת: אני

האם מומלץ לאכול בבוקר שזיפים מיובשים במים ואם אין קיבה באותו יום, אז בערב לשתות תה סנה . האם מומלץ לעשות זאת או שצריך לחכות את שיהיה פעילות קיבה בעזרת שזיפים. בתודה מראש

שלום תה סנה הוא חומר משלשל, שבשימוש ממושך יכול לגרום גם להתמכרות ולתופעה של 'מעיים עצלות' ולכן איני ממליצה על שימושו ! יש לחכות עד שתהיה פעילות מעיים בעזרת השזיפים וכמו כן, להקפיד על צריכת סיבים תזונתיים, שתייה מרובה ופעילות גופנית. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

01/04/2011 | 18:17 | מאת: שי לי, בת 16 וחצי מחולון

שלום, שבת שלום וחג שמח! רציתי לדעת איזה משקל מתאים לגיל שלי? אני יודעת והלכתי לרופאה שלי ולדיאטנית והן אמרו לי שאני במשקל תקין ואיני צריכה לרזות. אבל אני מעוניינת ורוצה. אני יודעת ומרגישה שצריכה לשנות את מבינה הגוף שלי זה אומר הבטן. המבנה שלו. כל כך מעניין אותי לדעת מה המשקל של מלכת היופי שלנו החדשה 2011 אלה רן? אני עכשיו משקל 51 וגובה 53 אני עושה ספורט בכל יום. תוכלי לתת לי תרגילים ודיאטה נכונה בישבילי? מה מותר לאכול ומה אסור? ואיזה תרגילי ספורט? אני רוצה לדעת את דעתך. תודה רבה מקווה שתחזרי אליי בהקדם. תודה וחג שמח ושבת שלום. ואכן היום הייתי בצעדת נשים שנערך בחולון בעיר שבה אני גרה. אתמול עשיתי גולדה 4 קילומטר והיום עם הצעדה אז 5 קילומטר.4 ואיפה אפשר למצוא סיבים תזונתיים? ומה ממולץ לאכול כל יום או פעמיים ביום?

16/03/2011 | 16:09 | מאת: שני

מה תחליף לבניפיבר כי המוצר יקר? כמה סובין וכמה שבולת שועל מותר לצרוף ביום? מדוע אומרים שיש לבשל כמה דקות שבולת שועל?האם אפשר לשים ביוגוגרט בלי לבשל?מה זה קואור טחון ?אותו גם צריך לבשל? תודה רבה מראש.

שלום שני איני מכירה תחליף לבנייפר, את יכולה לבדוק זאת בבתי המרקחת. צריכת הסיבים המומלצת הינה כ-25-30 גרם ביום. לא חובה לבשל קוואקר את יכולה לאכול איך שיותר נוח וטעים לך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

08/03/2011 | 17:44 | מאת: דוד

שלום רב! קראתי הודעה בפורום מ ה 26/2 לגבי כמות מומלצת לצריכת סיבים תזונתיים ואת ציינת לבחור פחמימות מורכבות ולצערי זה לא אומר לי הרבה באילו מאכלים יש פחמימות מורכבות וכמה מינון רצוי לצרוך ואיך למשל אדע שהן מורכבות או לא? תודה דוד

שלום דוד הפחמימות, אב מזון חשוב בתצרוכת היומית שלנו, נחלקות לשני סוגים: פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות. ככלל, הפחמימה הופכת בגוף לגלוקוזה, סוכר, שהוא מקור האנרגיה העיקרי לגוף. הסוג העיקרי של הפחמימות המורכבות הוא העמילן, המצוי בעיקר בלחם, קמח, אורז, תירס, סולת, תפוחי-אדמה וקטניות. כדי שהעמילן יוכל להתעכל, הגוף מפרק אותו לסוכרים פשוטים. לכן, עיכול העמילן הוא תהליך ממושך ואיטי, מה שמוביל לתחושת שובע לזמן ממושך יותר. עדיפות תמיד לאכול "מלא": לחם מלא או אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה וכו', כי אלה מכילים יותר סיבים. הסיבים מאיטים את ספיגת הסוכר ולכן כך בעצם תחושת השובע נמשכת לאורך זמן עוד יותר ממושך. עמילנים בתוספת סיבים נמצאים בירקות, דגנים, בקטניות, באורז מלא, בגריסים, בכוסמת, בשיבולת שועל ועוד. פחמימות פשוטות הן אותם הסוכרים שדבש, ריבה, שוקולד, סוכריות, פירות וכו'. אילו פחמימות שנספגות במעיים במהירות, ולכן הן גם מעלות מיד את רמת הסוכר בדם ומעוררות לאחר זמן קצר שוב את תחושת הרעב. מקווה שעכשיו הדברים קצת יותר ברורים בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

03/03/2011 | 13:43 | מאת: שרית

לדיאטנית שלום, אכילת פירות וירקות בכמויות המומלצות גורמים לי להתנפחות של הבטן בצורה לא פרופורציונית ומוגזמת שמאוד מפריעה לי, האם אני יכולה לסחוט מיצים מירקות במקום זה, וכמה כוסות עליי לשתות כדי לקבל את כל הערכים התזונתיים הדרושים? תודה!

שלום שרית חשוב שתדעי שבסחיטת פירות וירקות אנחנו מפסידים את הסיבים התזונתיים וכמו כן חלק מהוויטמינים נהרסים ולכן, אני ממליצה לך לנסות קודם לאכול ירקות ופירות שיותר נוחים לך לעיכול מתוך כל המגוון הקיים ובנוסף לנסות לבשל את הירקות והפירות, כיוון שבישול מקל על תהליך העיכול. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/03/2011 | 11:01 | מאת: שרית

אם למשל אני אוכלת ביום 2-3 ירקות שלמים כמו עגבניה אחת ומלפפון אחד וכן פרי אחד למשל תפוח ביום ומוסיפה לזה כוס מיץ (תפוזים) וכוס מיץ שסחטתי מירקות חיים, האם אז אני מקבלת את כל הדרוש מבחינת ויטמינים ומינרלים?? (נ.ב. ניסיתי לבשל ירקות - כולל מרקים וכו' אבל זה לא עוזר כי עדיין הבטן מתנפחת נורא) ושוב תודה על תגובתך

27/02/2011 | 23:02 | מאת: ירון

היי עדי, לאחר שימוש ממושך במוצר בינפייבר - אני יכול להגיד בוודאות שהוא גורם לי לגזים (עשיתי בדיקה בימים שאני משתמש ובימים שאני לא). יש לך מושג למה זה קורה ואיך ניתן להפסיק את התופעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ירון ככלל בנפייבר מסייע להפחתת תחושת אי נוחות במעיים יכול להיות שאתה מאוד רגיש לכמות הסיבים ולכן הייתי ממליצה לך להפחית את השימוש היומי או להשתמש יום כן יום לא לסירוגין ולבחון האם קיימת הקלה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

27/02/2011 | 12:46 | מאת: יוני בליטי

שבוע טוב ותודה על תשובה אני שותה כ2 ליטר ליום.3 ליטר כאשר עושה ספורט(ריצה חצי שעה או כדורגל שעה וחצי). מצד אחד אומרים שטוב לגוף ולעיכול שתית מים. מנגד אומרים ששתיה מרובה גורמת לנזק לכבד. מה הכמות הסבירה. האם לפי מה שתיארתי אני שותה יתר על המידה

לקריאה נוספת והעמקה

יוני שלום הרעלת מים נחשבת למצב נדיר הקשור לרוב במחלות מסוימות. ככלל במצב של שתיה מרובה ( מעל 6-7 ליטר ביום, תלוי במשקל גוף) עולה נפח הדם, מה שמוביל לדלול המרכיבים הנמצאים בו (לדוגמא נתרן ואשלגן) כך שהתאים מקבלים ריכוז נמוך של מרכיבים אלו העשוי לפגוע בתפקודם התקין. לכן, כמו בכל דבר אחר הקשור לתפקוד הגוף, חשוב לשמור על איזון, לא מעט מדי וגם לא יותר מדי. כמות הנוזלים המומלצת הנה כ- 10-16 כוסות ביום תלוי במשקל הגוף כמובן, במצבים בהם הגוף מאבד הרבה נוזלים כמו בזמן פע"ג הכמות עולה כמובן. הכמות שאתה מתאר בהחלט סבירה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

26/02/2011 | 17:07 | מאת: דלית

לעדי שלום שוב, האם כשטוחנים את המזון הוא מכיל פחות סיבים תזונתיים מבחינת מערכת העיכול?? למשל ההבדל בין גרגרי חומוס שלמים (שמן הסתם עשירים בסיבים) לבין ממרח חומוס, האם הממרח מכיל פחות סיבים תזונתיים או כמות זהה, וכיצד הטחינה משפיעה (לרעה או לטובה) על העיכול. ושוב תודה

שלום דלית אין הבדל במידה ואת טוחנת את הגרגרים בשלמותם. בברכה, עדי מילר

26/02/2011 | 17:01 | מאת: דלית

לעדי שלום, 1.כמה סיבים תזונתיים יש בחסה אחת? 2.כמה סיבים תזונתיים יש בתרד? 3.היכן ניתן לקבל טבלה אמינה או פירוט אמין באמת לגבי כמות הסיבים במזונות השונים?? חיפשתי ברשת, אבל בכל אתר מופיעים מספרים אחרים! תודה מראש!

שלום דלית במאה גרם חסה או תרד יש כ- 0.7 גרם סיבים תזונתיים. את בהחלט צודקת בכול טבלה מופיעים מספרים קצת שונים אבל הסטיות הן בהחלט זניחות ואין באמת צורך לדעת כמה גרמים בדיוק אנו צורכים אלא לוודא שאכן אנו צורכים מספיק ע"י כך שנקפיד על בסיס יומיומי לצרוך לפחות 5 ירקות, 2 מנות פרי ולבחור פחמימות מורכבות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

28/02/2011 | 20:28 | מאת: דלית

22/02/2011 | 08:39 | מאת: משה

התחלתי להשתמש בסיבים מסוג בנפייבר לפני יומיים ,ובנוסף שיבולת שועל עם יוגורט בבוקר , ועדיין אני לא רואה שינוי בהרגלי היציאות , מה יכול להיות הסיבה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה שינוי בהרגלי היציאות לוקח מספר ימים... אל ייאוש!!! בהצלחה רבה עדי מילר

16/02/2011 | 20:04 | מאת: דנה

שלום אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים. לאור עצירות מתמשכת, הוצע לי להשתמש בבנפייבר או פגלקס. התחלתי מזה שבוע להוסיף לתזונתה בנפייבר (התחלתי מכפית פעמיים ביום ללא שום שינוי וכיום אני נותנת 2 כפיות פעמיים ביום) האם השיפור אמור לקרות מהר? האם לוקח כמה ימים/שבוע? כרגע אני לא רואה כ"כ שינוי לטובה והיא עדיין סובלת. אני מציינת כי הכל נעשה תוך יעוץ עם הרופא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה השינוי לוקח מספר ימים אבל הוא בהחלט צריך לקרות. את מוזמנת לנסות גם לתת לביתך מספר כפיות של עגבנייה מרוסקת עם שמן קנולה או זית על הבוקר על קיבה ריקה. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

16/02/2011 | 14:43 | מאת: רונית המשך

ברור שעשו לי את הבדיקה אין לי צאלאיק. אבל אולי רגישות לסיבים כי בחצי שנה האחרונה אחרי סבל של כמה שנים של נפיחות וגזים הורדתי את רוב הסיבים ואני מרגישה טוב...עדיין לא טוב מאוד אבל אין להשוות ממש שיפור רציני. ולכן אני רוצה לנסות להוריד לחם חיטה אולי זה ישנה את המצב ליותר טוב. פיריכיות אורז זה מאורז מלא? ___יש שם סיבים? אולי יש לך רעיון אחר? תודה רבה

שלום רונית איני רואה סיבה להפסיק לגמרי לאכול לחם לבן ללא סיבים במידה ואינך סובלת מצליאק...בכל מקרה לשאלתך,פריכיות מאורז מלא בהחלט מכילות סיבים אם כי לא בכמות גדולה אך קיימים בשווקים גם פריכיות מאורז רגיל. כמו כן את יכולה לנסות לאכול קרקרים שאינם עשויים מחיטה מלאה. בהצלחה רבה עדי מילר

16/02/2011 | 10:13 | מאת: שרקל

שלום רצוני לדעת האם בבישול דייסה קוואקר כדאי להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? אנא דחוף לי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ראשית, אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה ראה את תשובתי בהודעה הראשונה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/02/2011 | 09:58 | מאת: רויתי

שלום, לאור הכתבות והחשיבות של הסיבים בתזונה שלנו, רכשנו סיביפ תזונתיים באבקה. האם ניתן להוסיף את האבקה גם למאכלים של תינוקות (יש לי תינוק בן 7 חודשים הניזון מהנקה, פירות ןירקות). האם גם אני יכולה לקחת (מניקה)?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוית איזה סוג של סיבים רכשתם? בדקי מה רשום על גבי האריזה כדי שאוכל לתת לך תשובה מלאה. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/02/2011 | 11:34 | מאת: רוית

ראשית תודה על התשובה המהירה. רכשנו סיבים בנפייבר.

בנפייבר מתאים לנשים מניקות אך לא לתינוקות בברכה, עדי מילר

16/02/2011 | 09:23 | מאת: רונית

לאחר בדיקות רבות מאוד. בעקבות נפיחות בטן רבה מה את ממליצה לי במקום לחם??? . ירדתי מלחם מלא מלחם שיפון ועברתי ללחם לבן הכי פשוט בגלל שהסיבים והשיפון גם גרמו לי נפיחות רבה מאוד שמתי לב בחצי שנה האחרונה לאחר אכילת לחם לבן בלבד שאין לי גזים ופחות נפוחה אבל עדיין יש נפיחות בלי כאבים. האם אפשר להוריד את הלחם בכלל למרות הקושי אבל מה במקום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונית ראשית אני ממליצה לך לבקש מרופא המשפחה שלך בדיקה לשלילת צליאק (נעשה באמצעות בדיקת דם פשוטה). נסי לאכול לחם ללא שמרים שיותר קל לעיכול ו/או פריכיות אורז במקום. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

16/02/2011 | 09:06 | מאת: שרקל

שלום רצוני לדעת האם בבישול דייסה קוואקר כדאי להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ראה את התשובה למטה...

האם בבישול דייסה קוואקר יש אפשרות להוסיף את האבקה בנפייבר? או לא? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרקל בהחלט אפשר עם תום הבישול לערבב, ניתן לערבב 1-2 כפות של בנפייבר לתוך 120-240 מ"ל של משקה חם או קר או לתוך מזון רך. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

14/02/2011 | 14:47 | מאת: חייפאית

חודשים לאחר ניתוח שרוול בקיבה. המלצה לי לאכול קטניות. אילו קטניות מותר לאכול אחר ניתוח שרוול בקיבה ? האם כוסמת משמינה.

שלום צר לי אך אין לי מידע בנושא, ממליצה לך לפנות את שאלתך לפורום פתרונות ניתוחים להשמנת יתר באתר. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

14/02/2011 | 14:45 | מאת: חייפאית

13/02/2011 | 09:34 | מאת: אסתי

הי אין לי צליאק, אבל החלטתי לנסות אכילה ללא גלוטן, היות ושמתי לב שאני מתנפחת כשאני אוכלת הרבה לחם, ונוטה לאבד שליטה באכילה של בצקים ממקור של חיטה, ואני מנסה לרדת במשקל. יתכן וזה מקרי, אבל בשבועיים האחרונים אני סובלת מבחילה קלה והצואה שלי נהייתה קצת רכה. האם זה יכול להיות תופעת לווי של הפסקת בצריכת לחם מחיטה מלאה? או של התחלת שימוש בלחם נטול גלוטן? אודה לתגובתכם. אסתי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אסתי בהחלט קיימת אופציה כזו, ממליצה לך להימנע למספר ימים מהלחם ללא גלוטון ולראות אם התופעות נעלמות... במידה והתופעות נשארות כמובן שהמסקנה שזה לא קשור לשינוי התזונתי ואז יש לפנות לרופא משפחה לבירור רפואי. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

13/02/2011 | 09:12 | מאת: משה

האם אפשר להשתמש באבקת בנפייבר על מנת לטפל בעצירות ? מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה בהחלט כן, בנפייבר סופח מים ומעלה את לחות הצואה ובכך תורם לתנועתיות מעיים תקינה ולהסדרת היציאות. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

10/02/2011 | 08:44 | מאת: משה

יש לי נטייה לעצירות , ואני בבוקר אוכל יוגורט עיזים עם שיבולת שועל , רציתי לדעת אם היוגוט עצמו תורם לעצירות ? בנוסף לחם מחיטה מלאה , כשאוכלים אותו בצורת צנימים ,האם גורם לעצירות ? מודה לך מראש אל תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום משה להפך היוגורט מסייע בפעילות המעיים ולכן בהחלט לא גורם לעצירות, כנ"ל לגבי הצנימים. בברכה, עדי מילר דיאטנית קלינית

06/02/2011 | 13:19 | מאת: רוני

אני לאחר קיצור כיבה ובזמו האחרון השמנתי 8 ק"ג אני קניתי את הדיאטה שח דייאט פור לייף של LIFE שם שמתי לב שיש את הסיב גלוקומנאן 300 מ"ג האם יש לך מושג אם זה סיב שיכולים להשתמש אנשים שעברו קיצור כיבה?

שלום רוני צר לי אך אין לי מידע בנושא, ממליצה לך לפנות את שאלתך לפורום פתרונות ניתוחים להשמנת יתר באתר. בברכה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2011 | 18:36 | מאת: גלית

שלום, אני נדרשת לתזונה עשירה בסיבים לאחר ניתוח פיסורה. האם בטטה ותפוחי אדמה נחשבים במזונות "מותרים" מבחינתי ? (אסור לי להסתכן במזונות שגורמים לעצירות). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית בטטה ותפוח אדמה לא נחשבים למזונות הגורמים לעצירות (כמובן שזה תמיד מאוד אינדיבידואליי) אך כמו כן הם אינם נחשבים למזונות העשירים בסיבים תזונתיים. מזונות העשירים בסיבים תזונתיים כוללים פרות יבשים, דגנים מלאים, קטניות, ירקות וכו'... בברכת רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

05/02/2011 | 11:53 | מאת: בילי

שלום אני סובל מכאבים נוירופטיים עקב פגיעה בחוט שדרה. כל גרגיר אושארית בפי הטבעת גורמים לי לכאבים נוירופטיים (כאב עיצבי עקב הפגיעה העצבית).אני לא אוכל ירקות או מוצרים שלא מתעכלים כדוגמתתירס אך שמתי לב שכל הזמן מגיעים לפי הטבעת גרגירים/סיבים בצבע בהיר. האם מדובר בדבר טבעי או שיכול להיות שמדובר בבעיה במערכת העיכול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בילי היציאות שלנו מאוד תלויות בתזונה שלנו. איני יכולה דרך פורום זה לקחת ממך אנמנזה תזונתית מלאה ולעזור לך לאבחן את מקור הבעיה. ולכן אני ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לדיאטנית קלינית דרך קופת החולים למתן ייעוץ אישי. רפואה שלמה עדי מילר דיאטנית קלינית

01/02/2011 | 21:01 | מאת: המייאשת החיפאית ..

בתאריך 1.12.2011 עברתי ניתוח שרוול בקיבה בבני ציון בחיפה. והדיאטנית שלחה לי קובץ שלב 3 . והמחשב התקלקל. לכן אינני יודעת מה לעשות מה זה שלב 3 מה מותר מה אסור לאכול . יש לציין שאני אוכלת רק את התפריט לאחר הניתוח חודש. אנא עזרי לי ואם אפשר לפרט לי במעט מה המזון שמותר לי לאכול אמת מאסתי כבר לאכול עוף טחון במרק ירקות. תודה .

שלום לקראת סוף החודש הראשון כבר ניתן לאכול כמעט רגיל רק בכמויות קטנות כמובן, בהחלט שאין צורך להמשיך לאכול אוכל טחון בלבד !!! אך כיוון שזה מאוד אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם יש צורך בייעוץ אישי ובליווי צמוד של דיאטנית קלינית. ממליצה לך לקבוע תור בהקדם עם הדיאטנית שלך. אל ייאוש ובהצלחה רבה בהמשך עדי מילר דיאטנית קלינית

29/01/2011 | 15:02 | מאת: רונית

שלום לכם ולכן אני מתפוצצת מהבעיה שלי אני מבלמסת ועולה במשקל מיום ליום כבר עליתי 10 ק"ג האם יש לכם הצעות או מישהו שהכרתם שיכול לעזור ????.פניתי לעדי מילר ואני אנסה לקבוע אתה

שלום רונית טיפול תזונתי בשילוב עם טיפול פסיכולוגי בהחלט עשויים לסייע לך... בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית

היי עדי; במסגרת עבודת סמינריון שאני עושה באוניברסיטה על מתנדבים ברשת, הייתי שמחה אילו מצאת מספר דקות לענות על שאלון בנושא. לדעתי תרומתך תהיה חשובה מאוד למחקרי. מכיון שלא ניתן לצרף קבצים בפורום, הייתי שמחה לקבל כתובת מייל לשלוח אליה את השאלון. אודה על שיתוף הפעולה. תודה רבה. טלי.

שלום טלי אשמח לעזור miller_adi@yahoo.com

26/01/2011 | 13:11 | מאת: גלי

15 שנה אני חיה עם תופעה של אכילה לילית. עם השנים גם בגלל האכילה הלילית עליתי במשקל. הרצון שלי לרדת במשקל משתבש בגלל שאת כמות הקלוריות היומית הממוצעת אני אוכלת במהלך לילה. האם יש לך רעיון איך אפשר להחלץ מזה?ניסיתי היפנוזה שלא עזרה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי ראשית עלי לציין שבהחלט ניתן להחלים מהתסמונת!!! בדרך כלל הטיפול צריך לכלול טיפול של צוות רב מקצועי הכולל: טיפול פסיכיאטרי (בהתאם לצורך כמובן) טיפול פסיכולוגי, שבו מנסים לאתר את הגורמים הנפשיים שעלולים להוביל למצב של אכילה לילית ולפל בהם כמובן וטיפול תזונתי שמטרתו לצייד אותך בארגז כלים שיעזור לך להתמודד עם הבעיה במישור התזונתי. בהצלחה רבה עדי מילר דיאטנית קלינית