נגישות
נגישות

סגר צלבי אחורי וסטייה תחתונה לימין

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

23/07/2016 | 17:27 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 32. יש לי סגר צלבי אחורי בצד ימין וסטייה תחתונה ימינה. עברתי טיפול אורתודנטי בלבד הרחבה אסימטרית של צד ימין עליון עם סמכים. עדיין יש לי סטייה תחתונה, למרות שהקרוסבייט תוקן אך יש הטיה של כל סגר הלסתות בהטיה ימינה. שאלתי את עצמי מה הסיבה לנטייה של תחתונה שמאלה, יש לי שקע בלחי ימין מפגיעת כדורגל בילדות, העצם לא נפגעה כך רואים בצילום אך יש חוסר רקמה רכה ניכר. לדעתי זה מה שגורם לסטייה תחתונה ימינה, זה כמו פנצ'ר בגלגל מכונית ואז הרכב נוטה לכיוון הפנצ'ר. אני מאמין לאחר מילוי לחי בשומן עצמי הלסת התחתונה תחזור למקומה הטבעי ולא תהיה סטייה של התחתונה לימין. כמו שאמרתי עברתי הרחבה חד צדדית ואחרי המילוי יהיה סגר צלבי אחרי בצד השני שמאל. עכשיו השאלות הן: 1.ברגע שאבצע מילוי התחתונה תחזור למיקומה הטבעי, ויהיה סגר אחורי בצד שמאל, האם צריך לבצע הרחבת קשת השיניים לפני מילוי הלחי או קודם מילוי ולראות אם התאוריה שלי נכונה?(בכל מקרה מעוניין במילוי לחי) השאלה אם לאחר מילוי תהיה יותר בעיה לטפל בסגר מכיוון שיהיה סגר צלבי לצד משאל מכיוון שההרחבה העליונה הייתה בימין. 2.האם לפנות לכירורג פלסטיקאי שיבצע את זה או או עדיף לעשות במרפאה אורתודנטית כירורגית כי בסופו של דבר רוצה להגיע לסגר נכון.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים