פורום סרטן ה-GIST - סרטן הגיסט

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - סרטן מערכת העיכול (גיסט - GIST)
סרטן הגיסט (GIST) משתייך לקבוצת גידולים סרטניים הנקראים סרקומות של הרקמות הרכות ומצויים במערכת העיכול בשכיחות גבוהה, בקיבה ובמעי הדק. גידולי סרטן הגיסט הם קבוצת גידולים של תאים ספציפיים המצויים במערכת הקיבה - ושט (Gastrointestinal tract). הגיסט ידוע כסרטן מסכן חיים, התוקף את מערכת העיכול ופוגע בה. הייחוד של קבוצת גידולים זו הוא בכך שהיא עמידה כמעט באופן מוחלט להקרנות וכימותרפיה - טיפולים שהוכחו כיעילים מול מרבית סוגי הסרטן האחרים, כאשר הטיפול בגיסט באמצעים כירורגים לעיתים אינו מספיק, כך שבחלק מהחולים יש חזרה מוקדמת של המחלה. בניגוד לגידולים סרטניים במערכת העיכול, ששכיחותם גבוהה, סרטן ה-GIST נדיר יחסית. בישראל שיעור חולי סרטן ה-GIST הינו 3% מכלל חולי הסרקומות, כאשר כמות חולי הגיסט נאמדת על כ-160-300 חולים, כאשר מדי שנה מתגלים בארץ כעשרים מקרים חדשים של סרטן מסוג זה. פורום זה נועד לתת מענה ותמיכה לחולים, לבני משפחותיהם ולגולשים בכל הקשור לטיפול ולדרכי התמודדות עם סרטן הגיסט.
74 הודעות
48 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן ה-GIST - סרטן הגיסט

הפורום נסגר
09/08/2012 | 22:10 | מאת: דפנה

שלום אימי (57) אובחנה כחולה בגיסט , גידול הנראה קלוש בפט סיטי ללא גרורות. קיבלה גליבק ויחד עם זה תופעות לוואי איומות של פריחה והתנפחות. האם טסיגנה מטפלת גם בגיסט או רק בסי.אמ.אל? מה החלופות של גליבק?

30/07/2012 | 18:18 | מאת: ליאור

שלום. התגלה בגופי גידול בדופן הקיבה מסוג גיסט בגודל 4.5 ס"מ עם מס' גרורות לכבד בגדלים עד 8 ס"מ,האם הטיפול המומלץ הוא כריתה עפ"י הבנתי אם יותר מאזור אחד נפגע מומלץ הטיפול התרופתי

29/05/2012 | 08:25 | מאת: אורית

בעלי נימצא במעקב לאחר ניתוח כריתת גיסט מהקיבה.הוא צריך לבצע סיטי כל ארבע חודשים. האם ככל שמתרחקים מהניתוח דחיפות ביצוע סיטי יורדת

29/05/2012 | 08:28 | מאת: אורית

תיקון כתובת של אורית

20/05/2012 | 10:05 | מאת: רני

פרופ' עופר מרימסקי שלום רב, לפני כ 5 חודשים הסירו לי גיסט בגודל 1 ס"מ מדופן הקיבה, 10% חלוקה לתאים.נכון להיום אני נמצא במעקב ללא טיפול בגליבק. שאלתי היא,על פי הידוע, מה סיכוי החזרה של הגיסט למערכת העיכול? והאם עלי לקחת טיפול מונע בגליבק ולאיזה תקופה? תודה רבה,

19/04/2012 | 21:59 | מאת: אלברט

נמצא אצלי סרטן הגיסט בקיבה ואני צריך לעבור ניתוח להוצאת הקיבה איך אפשר לחיות בלי קיבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא תמיד מוציאים את כל הקיבה אפשר לחיות בלי קיבה, אבל זה לא נוח. אל תשכח לברר לגבי טיפול מונע אחרי הניתוח

11/04/2012 | 17:40 | מאת: claire

שלום רב אמי מטופלת בסוטנט מזה כחודשימים לאחר שהגליבקאותולקחהכשלוש שנים חדל להשפיע. תופעות הלוואי שלהכדור גרמו לה לחולשה רבה עד כדי חוסר יכולת לתפקד. האם ניתן לעשות הפסקה בנטילת הכדור? האם אכן הכדור גורם לחולשה כה רבה? הבנתי שיש תרופה נוספת שניתןלקחת במידה והסוטנט לא ישפיע? האם תוכל לרשום לי את שמה? בברכת חג שמח

11/04/2012 | 12:44 | מאת: רוני

שלום וחג שמח ברצוני לשאול בהמשך לפניותי הקודמות האם יש עדיפות לבדיקת mri על בדיקת ct לממצא של גידול של 3ס"מ בין טחול לזנב הלבלב לאחר טיפול של כ 8 שבועות בגליבק.

לקריאה נוספת והעמקה
01/04/2012 | 19:42 | מאת: טלי כהן

שלום רב פרופסור מרימסקי שאלתי היא כמה זמן לוקח עד שהגליבק מתעכל בגוף ומה קורה עם היתה הקאה תוך חצי שעה משתיית הכדור,וכך במשך שלושה ימים?אודה על תגובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

גליבק נמס תוך זמן קצר. אם היתה הקאה לא נוטלים "במקום" אם ההקאה נמשכת, כדאי לברר איך לשנות את תיזמון הנטילה

27/03/2012 | 02:10 | מאת: רוני

פרופ' מרימסקי שלום. תודה על תשובחך.אתמול היתה החולה אמורה לעבור בדיקת eus. הגענו לבית החולים וכמה דקות לפני הבדיקה,לאחר עיון בתיק הרפואי החליט הרופא שאין טעם לבצע את הבדיקה עקב העבר הניתוחי של שני ניתוחים בבטן וכתוצאה מהדבקויות ומיקום הגידול(בין טחול לזנב הלבלב) יהיה קשה להגיע לממצא לוקחת ביופסיה לא ניתן,לאחר התיעצות עם האונקולוג הוחלטכי הממצא ברור בבדיקת ptct ואין טעם בינתיים לפעולה הפולשנית דל eus והמיקרה ידון בפורום הרופאים.האם לעניות דעתך ההחלטה לא לבצע בינתיים את הבדיקה היא הגיונית. תודה ורק בריאות

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להגיד כי אני לא מכיר את כל הסיפור. לא כל ממצא קולט ב- PET הוא בהכרח סרטן, אפילו שיש "עבר פלילי" של GIST. כבר היו דברים מעולם, מטופלת עברה ניתוח בחשד לגרורה ונמצא "בסה"כ" אבסצס.

21/03/2012 | 20:01 | מאת: רוני

בהמשך להודעה קודמת נשאלת שאלה האם ניתן לוותר על ניתוח שלישי ולהסתפק בלקיחת גליבק לאורך זמן ממושך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לקחת גליבק עד שיפסיק לעבוד אפשר לקחת גליבק ולעבור ניתוח אם יש תגובה

20/03/2012 | 13:44 | מאת: רוני

מדובר בחולה שעברה שני ניתוחים להסרת גידולי סרקומה משנת 2006 טופלה בגליבק עד 8\2011 לאחרונה חזר הגיסט בצורת גידול של כ 3 ס"מ בין זנב הלבלב לטחול.הומלץ על טיפול מקדים בגליבק וניתוח לאחר כ 8 שבועות. האם ניתן לבצע כריתת גידול מסוג זה בכירורגייה לפרוסקופית כדי למנוע את הטראומה הניתוחית לאחר שני ניתוחים קודמים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף ניתוח פתוח וכריתה רחבה של הממצא באותה הזדמנות אפשר לסרוק את הבטן ולוודא שאין קטנים נוספים שלא נראו בהדמייה

עדיף ניתוח פתוח וכריתה רחבה של הממצא באותה הזדמנות אפשר לסרוק את הבטן ולוודא שאין קטנים נוספים שלא נראו בהדמייה

ניתן לבדוק נשאות של מוטציה בבדיקת דם פשוטה. צרו עמי קשר וקבלו את כל המידע על כך. שלום רב, שמי רקפת דור ואני מתאמת אונקוגונטיקה במרכז הרפואי בית חולים הדסה עין כרם. אשמח לענות לכל שאלה הקשורה לסרטן וגנטיקה ולספר לכם על הבדיקות הייחודיות לגילוי מוטציות הקשורות לסרטן, המתבצעות אצלנו במרכז לאונקוגנטיקה. אתם מוזמנים להיכנס לעמוד הפייסבוק שלנו: http://www.facebook.com/Oncogenetics ניתן להירשם לבדיקה בקלות דרך הטופס המקוון: https://pob.hadassah.org.il/localapp/HadassahSite/Oncogenetic.aspx סוף שבוע נעים לכולם !

08/02/2012 | 23:50 | מאת: גדי

שלום לך פרופ מרימסקי, הזכרת בכמה תגובות שלך ריפוי ממחלת הגיסט או אפשרות לריפוי. שאלתי היא כיצד יודעים שאדם נרפא ממחלת הגיסט? אדם שנמצא תחת השפעת גליבק הוא בעל אינדיקציה לקביעה זו גם כן? לתשובתך אודה גדי

לקריאה נוספת והעמקה

ריפוי- רק בדיעבד עברו X שנים, אין הישנות, אז אפשר להגדיר ריפוי

03/05/2012 | 19:55 | מאת: תמי

אני נמצאת בארה"ב ולפני 10 שנים הובחנתי בג'יסט. עברתי אז ניתוח בו נמצאו 12 גידולים והוסרו: מהמעי הדק ועד לכבד. 4 חודשים אח"כ התחלתי לקחת גליבק 400 מיליגרם. הגליבק עדיין עובד וחוסם את התפתחות התאים שאינם נראים, אך כולם מאמינים שהם נימצאים. אני מטופלת במרכז רפואי לחולי סרטן שבו הרבה מהמחקרים והתרופות הניסיוניות מתבצעות. עדיין לא שמעתי אף אחד מדבר על "ריפוי." מקווים לריפוי- כן. בטוחים-לא. ולגבי השאלה של 3 שנים גליבק ולהפסיק--- בארה"ב לא מאמינים בלהפסיק את הגליבק כל זמן שהוא פועל וחוסם את התפתחות התא הסרטני. מפסיקים את הגליבק כשממש כבר אין ברירה. קשה להתמודד עם סרטן ועם תופעות הלוואי שהטיפול הכימוטרפי וכל הסובב מביא בחובו עם כל ההרגשות האופטמסטיות, אבל צריך שהנתונים יהיו מדויקים וכל חולה סרטן ימצא את הדרך איך להתמודד בצורה הטובה והנוחה לו ביותר.

24/01/2012 | 20:37 | מאת: אריאלה

שלום פרופ מרימסקי, לפני כשנתיים הוצא לי גידול גיסט בקוטר 13.5 סמ מהמעי הדק שהוגדר כסיכון גבוה. הגידול הוסר עם שוליים נקיים וללא גרורות. מאז אני מטופלת בגליבק שנתיים ולפי המחקרים כיום אני יודעת שעלי ליטול במשך 3 שנים. רציתי לדעת האם אחרי 3 שנים יש סיכוי שאוכל לחשוב על הריון (אני בת כמעט 40)? האם יש סיכוי שיאשרו לי הפסקת גליבק לשנה לצורך הריון גם אם נניח המחקרים החדשים יצביעו על נטילה של 5 שנים?? לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

ימליצו לך לקחת את הטיפול המונע ללא כל הפסקה. הפסקה= סכוי לאסון.

28/03/2012 | 01:38 | מאת: אריאלה

תודה רבה לתשובתך! אך לא הבנתי האם לא להפסיק תוך כדי הריון או בכלל שאין סיכוי לחשוב על הריון כדי להמשיך לקחת את התרופה... אודה שוב לתשובתך

15/01/2012 | 21:43 | מאת: יעל לוי

שלום, לפני שלושה חודשים התגלה גידול גדול במעי באזור כפף הכבד אצל אמי. מאז היא סבלה מכאבי בטן עזים ומהקאות בלתי פוסקות. היא עברה כבר פעמיים בדיקת קולונוסקופיה וביופסיה שלא העלתה שום ממצא ברור, החשד היה לGIST, אך לא ידעו להגיד לנו שום דבר חד משמעי. כעת היא מאושפזת עם חסימה במעי הדק. האם יש דרך נוספת לאבחן סרטן מעי גס חוץ מקולונוסקופיה? באמצעות MRI למשל? בנוסף לכל הצרות, התגלה אצלה לפני שבוע סרטן שד וגרורות בעצמות. האם ניתן להתחיל בטיפול שיתן מענה לשתי המחלות? האם סביר שמדובר בגידול ראשוני וגידול משני? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן שד + גרורות = מחלה אחת. אפשר לבצע PET ולראות אם יש קליטה במעיים, ואז לנסות ולהוכיח גידול גם שם. אי אפשר לטפל ביחד בשתי המחלות, כאשר יודעים את אופייה של המחלה בשד, והשנייה עדיין אפשרית. פרט לכך סוג מסויים של סרטן שד יודע להתפזר בחלל הבטן.

18/03/2012 | 11:48 | מאת: קרן

היי יעל, אני יודעת שעבר זמן מאז שפרסמת את התגובה, אבל יצא לי לחזור לעבור על פורומים ואני מקווה שתראי את זה. היה לנו מצב שונה אבל גם קצת דומה לפני שנה עם אמא שלי. גם משהו שנראה כשילוב של שני סוגי סרטן. היינו מוכי הלם. לא ידענו מה עוד לעשות אחרי שקיבלנו תשובות לא מאוד מעודדות וכן מאוד מבלבלות מהרופאים שלה. קבלנו אז המלצה על חברה שעושה מחקר וייעוץ ייחודי והלכנו על זה. הם עשו לנו סדר. ידענו מה אנחנו צריכים לעשות. המצב היום לא טוב אבל אנחנו יודעים בדיוק מה האופציות שלנו. אז חשוב לא לוותר, ולקבל חוות דעת, ולבדוק אופציות! שיהיה בהצלחה. ותהיו חזקים!!

03/01/2012 | 23:40 | מאת: דניאל

ברצוני לשאול האם גיסט נחשב לסרטן סופני? והאם ידועה תוחלת חיים במיקרה ונתגלה גיסט בסיכון גבוה? תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

גיסט אינו מחלה סופנית. זו מחלה שניתנת לטיפול .במיקרים מסוימים יש ריפוי

30/04/2012 | 00:08 | מאת: דניאל

תודה רבה על תגובתך המעודדת. למרות זאת ךצערי קראתי רבות שהגיסט בעל נטייה לחזור ולהיות עמיד לכדורים וכך בעצם הופך למחלה סופנית האם לא כך?

אבי חולה גיסט למעלה מ- 5 שנים. לפני למעלה מחודש התאשפז בביה"ח עם המוטמה ענקית באיזור הירך והמוגלובין ברמה של 7.1 מאז נע מצבו באופן שחל שיפור מסוים, אפילו השתחרר ליומיים אך עד מהרה שב לביה"ח ושוב התנדנד מצבו וכיום הוא ירוד מאוד - אין לא יכולת להזיז את הגפיים וההמוגלובין נמוך מאוד. רק לפני שבוע אמרו לנו הרופאים, בדרך אגבית ובתוך סערת רגשות כשצעקנו מדוע לא מטפלים בו - שבעצם הסיבה שהוא נמצא בביה"ח היא התפרצות של הגיסט, שבאה לידי ביטוי בדימום שלא ניתן להפסיקו וזהו בעצם הביטוי של התפרצות המחלה ושלביה האחרונים. מאחר ותשובה זו ניתנה כתגובת נגד למתקפה מצדנו, עולה בי החשש שהרופאים לא יודעים כיצד להתמודד עם ההמוטמה הזו ולכן משליכים את "האשם" על הגיסט. מצד שני חשוב להזכיר שאבי מיצה את כבר את השימוש בגליבק ובסוטנט ובתרופת מחקר בה השתתף. האם ההמטומה הזו היא אכן תוצאה של הגיסט? האם ייתכן שהיא מסיבה אחרת ופשוט צריך למצא את הדרך לטפל בה ללא קשר לגיסט? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הספור מורכב מכדי להתייחס אליו באינטרנט.

24/12/2011 | 17:32 | מאת: אריאלה

שלום פרופ' מרימסקי, ברצוני לשאול האם אחרי לקיחת גליבק במשך 3 שנים ניתן להפסיק מבלי לחשוש מהישנות. גידול ללא גרורות. ואם לא אז מתי כן אפשר לדעת מהו הגבול בו ניתן להפסיק מבלי להסתכן? תודה מראש על תשובתתך

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2011 | 17:35 | מאת: אריאלה

הכוונה לגיסט בסיכון גבוה

לפי רמת הידע הנוכחית באונקולוגיה ובטיפול מונע בגיסט, משך הטיפול עומד כרגע על 3 שנים. הגליבק הוגש לסל 2012 כטיפול מונע לשלוש שנים. קיימת אופציה תיאורטית להארכת משך הטיפול לפי פרסום המחקרים בעתיד. הסיכון להישנות עם הפסקת הגליבק קיים במידה קטנה, אך אינו אפס. במקרה הישנות חוזרים לטיפול בגליבק עם סכוי ריאלי מאד לתגובה ולהשגת שליטה על המחלה.

28/12/2011 | 15:03 | מאת: אריאלה

תודה רבה על תגובתך! ברצוני רק לשאול דבר נוסף, ציינת שהסיכוי להשנות לאחר 3 שנים קטן אך לא אפסי וזה בהחלט מעודד. אך מצד שמי קראתי שהגליבק "מרדים" את התאים אם נשארו ולא מחסל אותם. האם זה אינו סותר את הנתון המעודד שציינת? כי לפי הבנתי לאחר הפסקת הגליבק התאים יכולים "להתעורר"..תודה מראש על תשובתך

התאים מעוכבים על ידי גליבק, והתקווה היא שהם ימותו. .

20/12/2011 | 23:02 | מאת: ירדן

שלום רב. בתי בת החמש לפני כשלושה חודשים חשה בכאבים בזוית הפה וכאבי ראש חזקים - הזעיקו אותי לגן . בבדיקה אצל רופא הילדים עלה הסבירות כי זה אולי דלקת בבלוטת הרוק וקיבלנו אנטיביוטיקה+אולטראסאונד לבלוטת הרוק. בבדית האולטראסאונד לר נראה כלל דלקת בבלוטת הרוק ומאידך ניצפו בשני צדדי הוואר בלוטות לימפה מוגדלות 27 מ"מ . רופא הילדים ביקש שנסיים את האנטיביוטיקה כי יתכן שישנו זיהום בגוף ולכן הבלוטות מוגדלות ובתום עשרה ימיים מרגע סיום האנטיביוטיקה לחזור שוב על אולטראסאונד. בבדיקה הנוספת לא היה שינוי בגודלם של הבלוטות והתבקשנו לחזור בשלישית כחודש מהבדיקה. גם בפעם השלישית כחודש וחצי מאותו בוקר שהזעיקו אותי לגן , לא היה שינוי בבלוטותל והרגשנו יופי. רופא הילדים ביקש לחזור ברביעית על האולוטראסאונד רק בעוד שלושה חודשים! בפועל חזרתי אליו לפני שבוע בטענה שאני חשה שהילדה חיוורת ועייפה מאוד ונפוח לה קצת הצוואר ואנני רוצה להמתין עוד חודש וחצי בשיל הבדיקה. ביצענו את האולטראסאונד הרביעי השבוע והינה התשובות:"במשולשי תרדמה קדמיים, בעיקר בתחנה 1 משני ני הצדדים, נצפו מספר רב של קשרי לימפה היפודנסיים מוגדלים, המגיעים בציר אורכי עד 30 מ"מ, חלקם עם זרימת דם מוגברת. לסיכום : CERVICAL LYMPHADENOPATHY " בנוסף בצענו בדיקות דם שיצאו תקינות נשלל מחלת הנשיקה, צילום בית החזה תקין וגם בדיקות השחפת נראות כתקינות. שאלות רבות בליבי: האם יתכן כמו שהדבר צץ כך יחלוף?האם חייב לבצע FNA.האם יתכן שלמרות שבדיקות הדם תקינות יתכן סרטן? אציין שהילדה במהלך היום במסגרת הגן ושמחה, היה לה פעמיים צרידות בקול והיום הגננת יצרה קשר איתי ודיווחה כי נראה לה שהיא מתקשה לנשום בזמן דיבור. בבקשה תשובתך . תודה מראש וסליחה על כל המגילה בנוסף: קבלתי יעוץ מהמטולוג לעשות אולטראסאונד בטן ואגן. נבצע מחר.

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה רלבנטית לפורום GIST

18/12/2011 | 19:11 | מאת: רמי

לאישתי40)התגלה לפני36 חודשים סרטן מסוג ליפוסרקומה,הגידול היה באורך 17ס"מ .הגידול היה בחלל הבטן.אישתי עברה ניתוח מיידי כאשר הגידול הוצא בשלמותו עם שוליים נקיים.לאחר הניתוח הביופסיה הראתה עלגידול עם ממוינות טובה מאוד (well dif"). לאחר8 מעקבים חצי שנתיים של סיטי אין ממצאים ותודה לאל היא "נקיה".יש לי מס שאלות.1.האם זה נכון שסרטן זה בצורתו הנוכחית הינו הפחות גרוע? 2.לפי הנתונים שתיארתי מה הסיכויים להישנות המחלה?3.כמה זמן צריך להיות במעקב? 4. מה סיכויי הבראה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מבין הליפוסרקומות זו הפחות רעה מעקב לשנים רבות, לפחות 10

10/12/2011 | 23:43 | מאת: גלית

שלום פרופ מרימסקי, ברצוני שלאול האם מותר לטוס לתאילנד בזמן לקיחת גליבק, ובנוסף לעשות את החיסונים הנדרשים. אודה לתשובתך, גלית

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר לנסוע אילו חיסונים צריך היום לקבל? עקרונית חיסון אינו מפריע לגליבק, אולי תרופות בבליעה עלולות להפריע.

21/11/2011 | 19:57 | מאת: רוז אסולין

מבקשת לקבל חוות דעת לגבי שימוש בתרופה זו לטיפול במחלה

14/09/2011 | 09:06 | מאת: mor

האם מקרה של דקלת חמורה בושט יכולה לגרום לתוצאה גבולית של בדיקת ca19-9? בדיקת גסטרו וקולנסקופיה יצאו תקינות, למעט הבקע והדלקת.

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2011 | 11:21 | מאת: נעמה

שלום פרופסור מרימסקי, האם לאחר כריתת הגידול הגיסט יכול לחזור ?

לקריאה נוספת והעמקה

GIST עלול לחזור, ולכן במיקרים עם סיכון משמעותי להישנות נותנים טיפול מונע עם גליבק למשך 3 שנים

13/07/2011 | 11:53 | מאת: ערן

שלום, רציתי לדעת עד כמה גליבק מסייעת במניעת הישנות סרטן גיסט ? תודה ערן

לקריאה נוספת והעמקה

התרופה יעילה מאד במניעת הישנות המחלה, בהארכת הזמן עד הישנות המחלה, ובהארכת תוחלת החיים

האם לאחר לקיחת כדורי אומפרדקס 20 מ''ג לתקופה של חודשיים ייעלמו כל תופעות הלוואי [אם נוצרו עקב השימוש בכדור] כמו: הגדלת שדיים בגברים העור יחזור להיות חזק הפסקת נשירת השיער והשרירים יחזרו לתפקד כרגיל ומה אני יכול לעשות כדי למנוע שברים ולחזק את העצמות, תודה בחיידק האליקובקטר פילורי מה הסיכוי להדבקה חוזרת מאדם שיש לו את החיידק, שמשתעל חזק על כל דבר ומקיא ולא סטרילי בכלל [מה סיכויי ההדבקה בשנית מאדם כזה], ומבחינת כדוריםנוגדי חומצה מה עדיף 'לנסו פרזול' או 'אומפרדקס' [מבחינת כמה שפחות תופעות לוואי משמעותיות ומבחינת איכות הטיפול], תודה

חברה שלי חולה בדלקות בקיבה היא צעירה,בת 16 ולא ידוע לי על קרובי משפחה עם סרטן ,או על סוג הדם שלה, רק על דודה עם אולקוס [יכול להיות שזו אחת הסיבות לדלקת שלה] היא תבצע מחר בדיקה בכדי לקבוע האם יש לה את חיידק ההלירובכטר שממה שקראתי הוא אחד הגורמים [שמעודדים גורמים סביבתיים] להיווצרות הסרטן בקיבה. מחר היא תבצע בדיקה אנדרוסקופית ,וקראתי שמבצעים בדיקה זו גם כדי לבדוק אם יש לאדם סרטן או לא,לכן החשש שלי גדול. מה הסיכויים שיש לה סרטן בקיבה ומה הן דרכי הטיפול ושיעורי ההצלחה? אם זהו לא המקרה,איך ניתן למנוע את הסיכויים לסרטן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל 16 - צעירה מדי לסרטן הקיבה. מאד לא סביר.

17/04/2011 | 00:15 | מאת: יעלה

שלום, בבדיקת רנטגן צילום חזה PA + LAT קיבלתי את התשובה הבאה: " ציור ריאתי תקין. אין עדות לתסנין. אין עדות לחזה אוויר. צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית. - פס פיברוטי? תמט לוחי? אין עדות לתפליט פלוירלי. אין עדות להרחבת המדיאטינום והשערים. צל הלב בגדר הנורמה. אאוטרה מאורכת. הסרעפת בעמדה תקינה. " 1. מה זה יכול להיות "צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית". ומה זה פס פיברוטי/תמט לוחי?. 2. האם יכול להיות שזה משהו סרטני? אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות כדי לברר מהו הצל הפסי הזה? בברכה, יעלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שינויים בראות. אולם לא כל שינוי מצביע על סרטן. האם את מעשנת? גיל? בעיות עמוד שדרה? אי אפשר לפרש צילום מבלי לקבל ממך יותר פרטים

פרופ' עפר שלום, אמי בת 58, בשנה האחרונה יש לה כאבים במרום הבטן (קצת מתחת לקשת של עצמות החזה, כאב משמעותי יותר בצד הימני של מרום הבטן אך גם במרכז ובצד שמאל). עד כה טופלה אצל רופאת גסטרולוג, לא הופנתה לאונקולוג. כיוון שיש לה מספר תסמינים מדאיגים, אני מעוניין לשאול האם לדעתך כדאי לה לגשת לאונקולוג על סמך התיאורים שבהמשך? ואילו בדיקות נוספות לדעתך כדאי לה לבקש, או שהבדיקות נראות מקיפות? ברקע: לפני כשנתיים אירוע לבבי – הושתל סטנט, לפני כחצי שנה אירוע מוחי חולף קל, תת-פעילות של בלוטת התריס, סוכרת, יתר לחץ דם. תסמינים: יש לה מספר תסמינים מדאיגים שחלקם חזקים יותר בזמן האחרון: - מתלוננת על עייפות (לאחרונה משמעותי יותר). - מתלוננת על קוצר נשימה (לאחרונה משמעותי יותר). - כאבים במרום הבטן כפי שציינתי לעיל. - ניתן להרגיש משהו במישוש מתחת לקשת של צלעות החזה. רופאת הסוכרת כתבה לפני כחצי שנה: "מיששתי כבד ענק שנמוש כ- 15 ס"מ מתחת לקשת, או לפחות אני חושבת שזה כבד... אני מקווה שמדובר רק בכבד, שלחתי אותה ל- US, אבל אני לא אוכל להמשיך בבירור אחרי שתבוא התשובה". - יש לה רפלוקס תקופה ארוכה מאוד, עוד לפני שאר התסמינים. בדיקות שביצעה ותוצאותיהן בקיצור (לחלק אני מוסיף פירוט למטה): 1. בדיקת U.S. בטן עליונה (כולל כליות). תשובות הבדיקה: כבד מוגדל שומני. 2. צילום חזה PA+LAT: צל פסי בבסיס של ריאה שמאלית. .-פס פיברוטי?תמט לוחי? 3. קולונסקופיה – תוצאות תקינות (אם אני זוכר נכון). 4. אין לה בעיה בעצמות (מיפוי עצמות תקין פרט לעצמות הברכיים וגב תחתון, וגם צילום צלעות ברנטגן תקין). שאלותיי: 1. האם על סמך הנתונים הנ"ל לדעתך כדאי לה לפנות לאונקולוג? 2. אילו בדיקות נוספות היית מציע לה לעשות על מנת לשלול שמדובר בסרטן? או, לחלופין, האם לדעתך הבדיקות שבצעה עד כה נראות מקיפות מספיק? פירוט נוסף על הבדיקות: 1. א.ס. בטן עליונה (כולל כליות) *סיבת ההפניה: כאבים * ממצאים: בדיקה תת מיטבית, קשה טכנית. הכבד מוגדל מרקמו שומני בלתי חדיר.. כיס המרה ללא אבנים בתוכו, דופנו אינו מעובה. דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות ברוחב תקין. הלבלב הודגם חלקית, ללא ממצא גס באזור. אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים או גושים ברטרופריטונאום העליון. האאורטה הבטנית ברוחב תקין. הטחול בגודל תקין, מרקמו הומוגני. הכליות בגודל דומה ותקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. לא נצפו גושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. * סיכום: כבד מוגדל שומני מודה מראש על תשובתך וסבלנותך לקרוא את ההודעה הארוכה הזו, בברכה, אבי.

לקריאה נוספת והעמקה

אתה מבקש ייעוץ אינטרנטי, וזה מאד מסוכן, בעיקר למטופלת. תוכל כמובן לתאם פגישה עם אונקולוג.

20/03/2011 | 21:40 | מאת: אריאל

אחי בן 33 עבר היום ניתוח להוצאת גידול בגודל 18 ס"מ מבטנו צמוד למעיים . האם ייתכן שהמנתח יידע מיד לאחר הניתוח שמדובר בגיסט עוד לפני שהגידול נשלח לביופסיה ? מה המשמעות של הגודל ? עוד אציין שלפי הרופא הגידול יצא בשלמות ואין גרורות.

12/03/2011 | 15:41 | מאת: משה

מה הטיפול הממולץ עבר ניתוח החלפת מסתפם לפני 7 שנים מטופל בקומדין -יש אפשרות להקטין הגידול 20/13 מי מתמחה בנושא בארץ אנחנו גרים בחיפה אך זמינים לכל מקום נא עזרתך בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה אינה קשורה ל- GIST תוכל לפנות בכל זאת באתר זה אם תספק פרטים על המחלה, המיקום, הפיזור

אחיין שלי ז"ל בן 8 חודשיים נפטר מסרטן אמרו לנו שזה סרטן מסוג נדיר היו לו את אותן תסמינים שכתוב בכתבה שקראתי גוש בבטן עייםות וחום גבוה עם זאת רשום שזה קורה לאנשים מעל גיל 50 האם יש סיכוי שזה מה שהיה לו???

מאד לא סביר

אבי בן 71 עבר ניתוח להוצאת גידול גיסט במעי הגס לפני כחצי שנה, בגלל בעיה לבבית ולאחר בדיקות מעמיקות של מאמץ הלב הוחלט שלא יטופל ע"י גליבק. שאלתי היא האם ישנו טיפול חלופי לאנשים הסובלים מבעיות בלב? מה הסיכויים להישנות המחלה? והשאלה הקשה מכל מהיא הערכת תוחלת חיים משוערת?

לקריאה נוספת והעמקה

אין טיפול מונע חלופי מצד שני, אפשר לתת טיפול מונע בגליבק עם טיפול תומך לבבי ומעקב צמוד. במקרה ומתפתחת אי ספיקה אפשר להפסיק את הטיפול בגליבק. מצד שלישי אין אפשרות לייעץ מבלי להכיר היטב את המטופל.

אבי בן 71 עבר ניתוח להוצאת גידול גיסט במעי הגס בחודש אוקטובר, בשלב זה עדיין לא לוקח את התרופה בגלל בעיית לב נקווה שיתחיל ליטול את התרופה בזמן הקרוב. לפני מספר ימים התלונן על כאבי גב (תחושה שהגב תפוס בגלל חוסר תנודתיות). ברצוני לשאול האם יש קשר בין הגידול הנ"ל לבין כאבי גב? החשש הוא מפני גרורות.

לקריאה נוספת והעמקה

גרורות גרמיות מ- GIST אינן שכיחות. אבל כדאי מאד לברר את הכאב באמצעות בדיקה + הדמייה

לקריאה נוספת והעמקה

גרורות גרמיות מ- GIST אינן שכיחות. אבל כדאי מאד לברר את הכאב באמצעות בדיקה + הדמייה

לקריאה נוספת והעמקה

02/02/2011 | 16:40 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, רציתי לדעת מה סיכוי הישנות של מחלה שנותחה מהמעי הדק כאשר גודל הגידול הינו 12 ס?מ, ללא דמם או התנקבות ושוליים נקיים והמדד המיטוטי הינו 20/50? האם חשובה העובדה שנטלתי גליבק מיד לאחר הניתוח? יש הערכת תוחלת חיים משוערת?

לקריאה נוספת והעמקה

הסכון משמעותי מאד. גליבק אמור להקטין מאד את סכנת ההישנות. אי אפשר לדבר כרגע על תוחלת החיים ונקווה שהיא לא תופרע.

08/02/2011 | 06:45 | מאת: מיכל

מה האופי של חלילה הישנות? אם קורית כזאת זה אומר בהכרח שלא ניתן לעשות יותר כלום? מה מציעה היום הרפואה בנוסף לגליבק?

16/12/2010 | 19:09 | מאת: ליאור

איזה סוג זה אם רשום בביופסיה Moderately differentiated adenocarcinoma?האם זהו לא סרטן גיסט? נאמר לנו שזה בקיבה אך באינטרנט מתיחסים לזה רק כסרטן בריאות אן בcolon מה זה בדיוק?

לקריאה נוספת והעמקה

זה סרטן קיבה "רגיל", לא GIST אם מקורו בקיבה, הרי שזה סרטן קיבה

18/12/2010 | 20:44 | מאת: ליאור

האם יכול להיות שיהיו רורות בחלל הבטן התחתונה ולא בכבד ובריאות עדיין? אם כן האם המצב בלתי נתיח בבן 76 חולה סוכרת סוג 2 האם מקור הגידול בחלל הבטן בטוח מהקיבה או שאי אפשר לדעת ממה זה התחיל<? מתי יודעים באיזו דרגה והאן בחלל הבטן זה גם נקרא סרטן קיבה ומהי תוחלת החיים במקרה של גרורות בחלל הבטן?

12/12/2010 | 10:37 | מאת: אבחנה של גיסט

מכר שלי קיבל אבחנה של גיסט הוא רק בן 37 , בריא בד"כ , מה הסיבות שיכולות לגרום לגיסט ?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבות עלומות עדיין

30/11/2010 | 15:13 | מאת: ז'קי

שלום רב, אתמול מסרה לנו רופאת המשפחה שלאשתי יש כנראה סרטן הקיבה. הרופאה אמרה שהיא רוצה להמשיך בשלב זה במעקב ולשלוח אותה לגסטרוסקופיה נוספת בעוד 3 חודשים. אם כל הכבוד לרופאה אני חושב שבשלב זה אנו צריכים מומחה לנושא. רציתי לדעת אם אנו צריכים לפנות לגסטרולוג או לאונקולוג ואולי בכלל למומחה אחר. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אם יש חשד לסרטן קיבה, הרי שאין זמן להתמהמה. האבחנה צריכה להיות מיידית סרטן הקיבה אלים ודורש אבחון וטיפול.

02/12/2010 | 06:31 | מאת: ז'קי

אונקולוג? גסטרולוג? או מישהו אחר?

02/11/2010 | 20:57 | מאת: דורינה

שלום רב פרופ' מרימסקי. אצל אחי גילו גיסט, בן 27 , לא חלה בשום מחלה רצינית מעולם, וגם אין עבר של סרטן במשפחה. גילו בעקבות דימום פנימי, ולאחר 2 בדיקות ביאופסיה. גודל הגידול 3.7 סמ' וממוקם באיזור של טריס הלבלב ומעי הדק (אני אני הבנתי נכון). הרופא מפנה אותו לקבלת טיפול גליטק ולאחר כחודש לביצוע ניתוח... הרופא אמר לאחי כי הוא בקבוצה של 10% החולים שבהם הגיסט אינו סרטני. השאלה: אני קראתי הרבה מאוד מאמרים בנושא זה, אומנם כתוב בהם שחומרת הגיסט תלויה בגודל ומיקום שלו אך עדיין מדובר בסרטן שאין רפואה ממנו. שיש סיכוי מאוד גבוה להישנותו ולאחר מכן סיכוי קלוש להישאר בחיים, ובגלל שהניסויים עדיין ממשיכים ואין עבר מבוסס דיו, מדובר בלא יותר מ5 שנות חיים גם אם מנתחים ומוציאים לגמרי את הגיסט... אני מניחה שאת מכיר את המצב של ההלם של כל המשפחה ואני קצת מתקשה להקל את כל מה שקורה וכן את המידע. אבל האם אני מבינה נכון שלמעשה לא נשאר לו הרבה לחיות? תודה מראש

09/11/2010 | 18:02 | מאת: ס'

שלום רב ! קודם כל הגידול שלו לא גדול ואם אין גרורות מצבו מצויין. היום יש טיפול תרופתי בשם גליבק ואחרים. יש עמותה לחולי גיסט ויש שם חולים מעל 10 שנים שחיים טוב. אפשר להכנס ואתר ולראות. לא להלחץ לקחת דברים בפרופורציה. לאחר הניתוח תהיו יותר חכמים ולאחר פט סיטי עוד יותר. במידה ואין גרורות אז לוקחים את הגליבק למשך שנה בכדי למנוע מהמחלה לחזור.

26/10/2010 | 21:42 | מאת: עדי

האם חולה שנמצא לו גיסט בקיבה בחלקו הפרוקסימלי צמוד לושט היש סיכוי שיעבור ניתוח כירורגי של PROXIMAL GASTERCTOMY?

09/10/2010 | 22:25 | מאת: עמית

שלום! לפני כחודש נותחתי להוצאת גוש מהקיבה. בסיכום שנאמר לי עד כה, היה גיסט שאינו סרטני עדיין ללא תשובה אם הוא אגרסיבי או לא. מה הבדל בין גיסט סרטני לשאינו סרטני אך אגרסיבי?

לקריאה נוספת והעמקה

מאפיינים ביולוגיים שונים מבדילים בין גיסט ממאיר ללא ממאיר: גודל, מיקום, מספר מיטוזות, נמק, מראה התאים ועוד.

03/10/2010 | 21:50 | מאת: ק'

מקווה שאני בפורום הנכון האם בגידול בדופן עליונה יש אסכולת רופאים שמקצרים קיבה עם הגידול ,שמא כולם היום רדיקאלים והולכים על בטוח ומוציאים את כל הקיבה ? ואם כבר להוציא קיבה , מדוע צריך תקופת הקרנות וכימו בטרם ניתוח? אנא , זה דחוף. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היקף כריתת הקיבה לפי גודל הגידול ומידת מעורבות הקיבה אפשר לתת טיפול כימי טרום ניתוחי כדי להקטין את הגידול ואולי לאפשר ניתוח מצומצם יותר פרט לכך זה אינו הפורום המתאים לסרטן רגיל של הקיבה

דר' - האם נתקלת בגידול חצי הקפי (נראה ענק) בקיבה ללא שום גרורות? (כך הסי טי) אפילו לא בלימפה. האם זה ייתכן? האם תואם ל GIST ? האם ניתוח ושליפת הגידול וקיצור הקיבה הוא ייתכן בכלל ומה רמת הסכנה הכרוכה בו? מה איכות החיים שאח"כ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האם נלקחה ביופסיה? בקיבה יש סרטן "רגיל" קרצינומה של קיבה, יש גיסט ויש לימפומה, ויש גם אפשרויות אחרות.

26/09/2010 | 20:54 | מאת: שולי

האם קיימת לימפומה בקיבה ?אם כן מה הם התסמינים לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן. אין סימן ספציפי. ייתכנו חום, מלאות בבטן, אבוד משקל,הזעות לילה, דמום, אנמיה, כאב בטן ועוד.

24/09/2010 | 06:38 | מאת: מלי

שלום, אני צריכה לעבור בדיקת גסטרו וקולנו עקב רקע של סרטני קיבה ומעי במשפחתי, אני חוששת לעבור את בדיקת האנדוסקופ מחשש לשימוש באנדוסקופ שלא עבר חיטוי ראוי ויכנס לגופי לאחר שנעשה בו שימוש ללקיחת ביופסיה מקיבה או מעי של אדם שחולה בסרטן או מחלה מדבקת אחרת. ליוויתי את אימי לבדיקת גסטרו ואופן החיטוי שעשו לאנדוסקופ (יצא לי לראות במקרה) לא היה נראה לי תיקני ומספיק, רציתי לדעת האם סרטן יכול לדבק- האם שימוש באנדוסקופ שנותרו עליו תאיים גדיוליים מביופסיה שנלקחה וחדרו לגוף של אדם אחר יכולים להדביק את אותו אדם או באותו אופן, למשל מגע של עור של אדם בריא עם אדם שיש לו סרטן עור יכול לדבק, או נשיקה עם חולה בסרטן גרון\ פה יכולים להדביק? באופן כללי אני בעצם רוצה לדעת האם יש אפשרות לפתח סרטן כתוצאה מחדירה או מעבר של תאי סרטן מגוף אחד לאחר? אני יודעת שבכללי מלבד וירוס HPV שגורם לסרטן צוואר רחם אומרים שסרטן לא מדבק-אך האם זה נכון גם למקרי קיצון של מצב של מעבר תאים סרטנים על ידי אנדוסקופ וכדומה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

סרטן אינו מחלה מדבקת הגורמים למחלה יכולים להיות מדבקים: למשל וירוס הגורם לסרטן צואר הרחם, וירוס HIV ועוד. אם אינך מרוצה ממכון בדיקות אחד- נסי מקום אחר.

13/09/2010 | 14:30 | מאת: הילה

דוקטור שלום רב, האם גליבק מונעת חזרתו של גיסט ? אבי נוטל גליבק 400 מ"ג , עד כמה התרופה טובה . אודה לך מאוד על תשובתך הילה

12/09/2010 | 11:17 | מאת: גיסט

רציתי לדעת האם סרטן גיסט יכול לחזור ? יוני