פורום מחלות ריאה

הפורום יעסוק בנושאים הקשורים למחלות ריאה ומחלות דרכי הנשימה, כגון: סרטן ריאות אבחון בדרך ברונכוסקופית, אבחון וטיפול בדרך ברונכוסקופית למחלות שונות של דרכי הנשימה, שיעול ממושך, מחלת ריאות חסימתית כרונית COPD, אסתמה, נוזל בקרום הריאה אבחנה וטיפול.
5272 הודעות
5190 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות ריאה

15/04/2024 | 17:54 | מאת: ליחה בחזה

כבר שנים שסובל מליחה בחזה בם 25 ברקע אסטמה ,אלרגיות, סינוסיטיס,אולי ריפלוקס שקט לא בטוח לפעמים הליחה מוגלתית והרבה פעמיים שאני בודק את הליחה במעבדה יוצא שיש כדוריות דם לבנות וליחה לבנה/שקופה מה זה אומר לדעתך יש לזה משמעות,?

14/04/2024 | 14:48 | מאת: יערה

שלום דר' רוזנגרטן, אני בת 75, חולה אונקולוגית בסרטן רחם וצוואר הרחם. DVT ישן על רקע המחלה . סובלת מקושי לקחת נשימה עמוקה מזה כחודש. הייתי במיון בוצעה בדיקת סטורציה, צילום וסיטי חזה, ונאמר שכל הבדיקות תקינות. בבית ראיתי שבבדיקות הגזים בדם, בדיקת ה PO2 בדם היא 19 (כאשר טווח תקין הוא 75-90). כמו כן חומצה לקטית 2.5. האם אין בכך בעיה ? נאמר לנו ללכת הביתה מכיוון שלא ראו כל בעיה. אודה לדעתך בנושא, כל טוב, יערה

12/04/2024 | 16:49 | מאת: ש

היי דוקטור, נצפה ממצא סולידי בפסגת הריאה השמאלית במימדים כ 0.9 עד 1.4 סמ -פלאק פיברוטי?אחר? ממליצים לי לעשות בדיקת ct חזה. רציתי לדעת אם הגודל הזה באזור הזה מסוכן.

12/04/2024 | 13:37 | מאת: דניאל

שלום ראיתי כל מיני פרסומים ש cpap לטיפול בדום נשימה גורם נזק לריאות האם זה נכון?

12/04/2024 | 13:36 | מאת: ינון

שלום דוקטור האם עבודה במטבח שכוללת נשימה של אדים מבישול וטיגון אוכל גורמת נזק לריאות?

12/04/2024 | 09:13 | מאת: חשיפה לעובש

אני פונה אליך בבקשה לעזרה דחופה. אנחנו בני משפחה הסובלים בעיות כרונית כולל מחלת ריאה COPD נפחת. עקב שיפוץ מסיבי בקומה מעל והחלפת צנרות חדרו מים לתקרות וגרמו לרטיבות והתפתחות של כתבי עובש פטריות וטחב על התקרות. החלל היה סגור 8 חודשים והעובש והפטרות והטחב התפשט לכל מיני אזורים בבית ודבקו בחפצים בבגדים רהיטים וכו' שהיו בבית. בנוסף המקום נפרץ ונהפך לאחר שעזבנו וחולדות רבות נכנסו ומתגוררות בבית וצואת חולדות בכמות של אלפי גללים פזורה בכל הבית עם ריח רע מאוד בכל הבית. היינו חשופים לעובש פטריות אבק מוריח צואת חולדות במשך כשעתיים וחצי ללא אמצעי הגנה כלשהו ורק לקראת סוף השהות שם מצאנו מסכות והשתמשו בהן. כך שהחשיפה לטחב פטריות ועובש הייתה גדולה מאוד. הבוקר קמנו שנינו עם קשיי נשימה, גירוי בעיניים, תחושה לא טובה, שיעול יבש ולחיה. חוששים שנרגם נזק. קראנו באינטרנט שיש בנבגים גם סיכון לטווח ארוך. מעוניינים להגיע לקבל טיפול דחוף לאחר חשיפה לעובש ופטריות. האם יש טיפול מניעתי לטיפול מונע לאחר חשיפה מסיבית לעובש בטיפול תרופתי בבליעה או דרך אנהלציה?

11/04/2024 | 18:22 | מאת: מיכאל לוי776

מצאו לי בפטסיטי גוש עם קליטה בעצמה נמוכה של fdg שחלק דלקתי וחלק ממאיר, אמרו צריך כימותרפיה ואימונותרפיה וגם ניתוח להסרת אונה. למה לא עושים קרינה על הגידול וזהו?

11/04/2024 | 16:12 | מאת: מיכאל לוי776

נכתב לי בפט סיטי שנקלט fdg בעצמה נמוכה, מה זה אומר? הגוש הוא 10 סמ

שלום, לאיזה פרופיל צבאי תואמת בדר"כ תוצאה של p20=2.55 בבדיקת תגר מטכולין. במהלך הבדיקה התעורר התקף אסתמה שטופל במשאפים ונטולין ואירובנט. תודה

11/04/2024 | 11:53 | מאת: אמיר

שלום לכם, אח שלי בן 57 מעשן כבד מזה 42 שנים ויש לו לעיתים קוצר נשימה במהלך החורף וקושי לנשום ולכן הוא נאלץ לישון עם כריות מורמות וקשה לו לשכב על הגב. עבר סי טי ריאות והתוצאה היתה אוורור יתר של שתי הריאות, קשריות זעירות צנטרי לובלוריות בשתי הריאות,תמונה המתאימה למחלה אינטר על רקע עישון.. קשרית בקוטר 6 מ"מ באונה תחתונה של ריאה שמאלית. ללא עודות לנוזל פלאורלי או פריקדיאלי. הוא נתבקש לעבור סי טי חדש עוד 3 חודשים. מה משמעות התוצאות בבקשה?

שלום לדעתך סטורציה מעידה הרבה על מצב הריאות והנשימה ? כמובן שיש הרבה בדיקות לריאות ולנשימה אבל הבדיקה הזאת תמיד בודקים אותה כקו ראשון בכל הקשור למצב הנשימה והריאות מה דעתך ?

שלום, זו בדיקה בסיסית טובה.

היי ד"ר בגלל קשיי נשימה שאני חש תקופה אני רוצה לעשות בירור מקיף לבדוק את מצב הנשימה שלי מה זה הבדיקות שאפרט לך כושר הדיפוזיה תגר מטכולין וספירומטריה מה בודקים בבדיקות שתיארתי לך ?

שלום, סםירומטריה בודקת את זרימת האוויר בריאות - לאבחון אסתמה או COPD או מחלות ריאה אחרות. דיפוזיה בודקת את היכולת של הריאות להעביר חמצן לגוף. תגר מטכולין מראה אם בכל זאת קיימת נטיה לאסתמה כאשר בדיקת הספירומטריה תקינה.

11/04/2024 | 00:08 | מאת: מושינו

שלום עברתי בדיקות במיון בעבר בגלל בעיות שחשתי אם זה לב ואם זה בעיות אחרות ותמיד עשו לי צילום חזה מה רואים ורוצים לברר איזה ממצאים בבדיקה הזאת ? ותמיד התמקדו בללא תסנין תפליט או גודש מה המשמעות של זה ? אשמח לתשובות למספר השאלות בתודה גדולה מראש לך

שלום, הצילום מראה באופן גס אם יש דלקת שמתוארת כתסנין או נוזל מסביב לריאה שמתואר כתפליט ולכן בתשובה מתייחסים לדברים השכיחים.

11/04/2024 | 00:03 | מאת: נשימה לב

שלום בעת התקף לב שבן אדם עובר תמיד יהיה לו קוצר נשימה ? קושי נשימתי ? באותו רגע ? זה תמיד יבוא עם קשיי נשימה כאלו ואחרים ?

שלום, לא תמיד אבל אם מדובר באירוע קשה בד"כ יהיו גם תסמינים של קשיי נשימה וכאבים בחזה.

10/04/2024 | 22:03 | מאת: אנונימי

אני בת 44. להלן הפענוח: הושגה הדגמה טובה של הלב. בוצעה סריקה מוקדמת נמוכת קרינה להערכת מדרג ההסתיידות (Calcium Score) בעורקים הכליליים. התקבל Calcium score של 0.86 יחידת אגטסטון (הפלאק בשליש המקורב של ה-LAD). לציין כי חוד הלב, ככל הנראה בשל תזוזת נשימה שונה. מדורי הלב נראו בגודל תקין (במגבלות חוסר חומר ניגוד). ללא תפליט פריקרדיאלי. בשדות הריאות שהודגמו: ללא תסנין או תהליך מוקדי. קשרית פריפיסורלית מימין - לא מחייבת ביקורת. ללא ממצא לוואי אחר.

שלום, הממצאים שמתוארים בריאות אינם משמעותיים. צריך להשלים התייחסות קרדיולוג.

10/04/2024 | 19:52 | מאת: שואל

שלום מה זה אקמו ? זה מכונה שיותר עוזרת לריאות שהם לא עובדות ? לריאות ולנשימה ? או לאיברים אחרים ? או גם זה וגם דברים אחרים ?

שלום, זה סוג של מכונת לב וריאה שמחליפה את תפקוד הלב והריאות. לצערנו טיפול זה כרוך בסיבוכים רבים, יעיל באופן חלקי ולא לזמן ארוך.

10/04/2024 | 19:49 | מאת: מישהו

שלום לרופא הריאות מספר אחד שאין שני לו ! שבן אדם במצב קשה מאוד בגלל מחלות כאלו ואחרות לרוב הוא יהיה מחובר למכונת הנשמה ? ברוב המקרים במצבי מחלה קשים לאו דווקא של ריאות אלא בכלל גם של ריאות וגם לא של ריאות יהיו מחוברים לחמצן מכונת הנשמה משהו שיעזור לו לנשימה ?

שלום, תודה. במצבים קשים כשאין ברירה והריאות לא מספקות את החמצן הדרוש נאלצים לחבר למכונת הנשמה. זה יכול להיות תוצאה של כל מיני מחלות ולאו דווקא דלקת בריאות.

10/04/2024 | 18:56 | מאת: מורן

שלום רב דוקטור יקר אשמח מאוד לעזרתך לפניי חודש הייתי אם דלקת ריאות קלה תסנין קטן ב rll עכשיו לאחר חודש חזרתי על הצילום כי צריכה לעבור ניתוח בכיס מרה. ומופיעה הממצא הזה:הצללה סמיכה בrml תמט לוחי.כל השאר לב מייצרים צל הלב ותסנינים נעלו והכל תקין הרופא אמרה שזה לא דלקת ריאות אני רק אציין שאני 3 ימים לפניי הצילום שעשיתי אתמול עם סוג של משהו ויראלי נזלת שיעול עם ליחות אולי זה הסיבה שראו את זה כי רופא נתן לי קלרינז זה ייבש לי את הנזלת והליחות הפסקתי אותו כי המטרה שהכל יצא ולא יתייבש. כעת נמצאת עם אוגמנטין בגלל דלקת בחניכיין אולי על הדרך זה יעזור לחיידקי הנשימה בנתיים מאז שהפסקתי עם הקלרינז מתחיל לצאת ליחות ונזלת ירוקה וכל הלכלוך של דרכי הנשימה. עשיתי א.ק.ג לפניי הצילום תקין אשמח לשאול עם ההצלה הסמיכה הזאת כמו שהרופא ריאות הסביר לי זה ליחה או כיח שנתקע באחד הצינוריות וגרם לתמט וזה ישתחרר (אפילו הוא כתב מכתב למנתח שמבחינתו יש אישור לניתוח למרות הממצא) האם זה יכול לנדוד ללב?האם זה קריש דם חס ושלום או כיח או ליחה שהדביקה את הצינורית בעת הצילום וגרמה לתמט לוחי. תודה רבה רבה רבה על המענה ועל פועלך למעננו וסליחה על האורך רציתי פשוט לציין את כל הפרטים. תיהיה בריא דוקטור יקר

שלום, לפי התיאור זה נראה כמו דלקת ריאות שתשתפר עם אנטיביוטיקה ומעקב.

11/04/2024 | 11:38 | מאת: מורן

תודה דוקטור על המענה אבל הייתי עם דלקת ריאוצ לפניי חודש עם תסנין ב rll טופלתי באןגמנטין 10 ימים ןעכשיו בצילום הנוכחי בתזנין נעלם ויש ממצא אחר הצללה סמיכה ב rml תמט לוחי. כ 5 דקות לפני הבדיקה השתעלתי חזק להוציא ליחה ויצא יף לי מים ששתיתי ובלעתי חזרה אולי זה חדר לריאות. בכל קמרה אני אם אוגמנטין דלקת בשן יטפל על הדרך במידה ויש זיהום או דלקת.

שלום רכשתי אוקסומוטר נבית מרקחת. לאחר ריצה המדידות תקינות מעל 96. יש לי נטייה לדיים קרות כנראה בגלל סירקולציה. בעיקר ביד הדומיננטית שמפעילה את העכבר של המחשב. אני שם לב שבמנוחה כשהיד קרה, הקריאה במכשיר הביתי מתחת ל 90. אם אני רוחץ את היד במים חמים, ומגב ומודד שוב, הקריאה חוזרת ל 96+. האם מדובר בשגיאת מדידה של המכשיר או שבאמת כאשר היד קרה הסטורציה לפחות ביד יורדת? צילום חזה מלפני שנה לקראת ניתוח תקין ואין תסמינים נשימתיים. האם קיים מכשיר בתקן רפואי שאינו רגיש לטמפ העור? תודה

שלום, יש בעיה טכנית בקריאת המכשיר כשהאצבעות קרות. יש מכשירים מיוחדים שמודדים סטורציה באוזן ובמצח אבל הם יקרים יותר ולא מיועדים לשימוש ביתי.

09/04/2024 | 17:17 | מאת: אורח

שלום להבנתי מספר הנשימות הרגיל ושצריך ליהות במנוחה הוא 12-20 בדקה לכמה מגיע בממוצע בן אדם שעושה פעילות גופנית כגון ריצה לאיזה מספר נשימות בדקה בין עם הריצה בינונית או עצימה מבחינת מספרים בערך ? שהוא בכושר ! ושהוא לא בכושר ! תודה מראש על התשובות !

שלום, בזמן מאמץ אפשר להגיע גם ל-50 נשימות לדקה ויותר. מסר הנשימות כשלעצמו לא מעיד על הכושר אלא יותר יכולת ביצוע המאמץ והדופק.

שלום לפעמים יש לי כאבים באיזור הלב נשלל עניין קרדיאלי אחרי בירור הבנתי שבאיזור הלב יש שרירים עצמות עצבים ריאות ועוד איברים כאלו ואחרים האם נגיד כאב שנובע מהריאות יכול לדמות כאב בלב ? ולהקרין לאיזור הלב ? שהכאבים הם מהריאות למשל ?

שלום, הריאות לא גורמות לכאב אך יש רקמות מסביב שיכולות לגרום לכאב בזמן דלקת למשל. כדאי להשלים גם הערכה במרפאת ריאות.

08/04/2024 | 12:00 | מאת: אורנית

שלום סובלת מכאב בחזה מצד שמאל מעל 10 ימים עשיתי צילום התשובה: קשת האאורטה מתבלטת יש לציין כי בשנתיים האחרונות סובלת מאסמה

שלום, אין קשר. ממליץ להשלים ייעוץ קרדיולוג.

התכוונתי לאין קשר לאסתמה.

07/04/2024 | 13:25 | מאת: קורל

שלום רב, ביום שישי האחרון הייתי במיון , ביצעו לי בדיקת גזים בדם , בבדיקה היו כמה חריגות po2-venous blood 25.1 hco3 bicarbonate venous blood -25.8 staurion 02 venous blood- 55% carboxyhemoglobin blood - 6.9 ההמוגלבין 15 השאלה שלי האם הערכים שמופיעים מעלה דורשים טיפול או שיכול להיות שזה היה רגעי בגלל לחץ או משהו ? כי במיון לא התייחסות לזה ורשמו מעבדה שקטה . חשוב לציין שהלכתי מסיבה אחרת ולא בגלל קושי בנשימה.

שלום, זה גזים בדם ורידי ולכן זה לא מעיד על מחלה ואינו דורש טיפול.

07/04/2024 | 12:16 | מאת: ביאטריס

היי, אני בת 30 חולת CRPS, פילבורמאלגיה, AVM, בנוסף מעשנת סיגריות + קאנביס רפואי. עשיתי בדיקה של תפקודי ריאות. FVCex -70 FEV1 -70 FEV1/FVC - 104 PEF - 76 MEF75- 86 MEF50- 83 MEF25- 59 MEF25-75 - 77 FVCin- 66 MIF50- 50 PIF- 50 VC - 71 IC- 66 ERV- 78 TGV- 65 TLC - 66 RV - 55 RV/TLC- 82 RAVtot - 145 sGAWtot- 85 HB 15.4 DLco(hb) - 61 Kco (hb) -91 IC - 3.83 t diff. - 9.77 Mep73 cmh2o >90 Mip41 cmh2o >70

שלום, יש ירידה קלה בתפקוד הריאתי. ממליץ על הפסקת עישון והערכה בתרפאת ריאות.

אני בן 38 מעשן נמצא במקסיקו סיטי הגובה שם כמעט 2300 מטר . אני מרגיש חוסר אוויר קל ושאני מודד סוטרציה זה 94 שאני שוכב יורד עוד . האם זה נורמלי במדינה כזאת ? והאם משאף יכול לעזור תודה

שלום, אני חושב שכן. כדאי להשלים בדיקת תפקודי ריאות.

05/04/2024 | 11:58 | מאת: זיו

שלום לכם בת 67 מחלה אוטואימונית ברקע( פולימיאלגיה ולופוס גבולי) נוטלת כשנה וחצי פרדניזון ופלקוניל. נשלחתי לסיטי בית חזה כמעקב על קשרית בריאה שנמצאה לפני שנה. בבדיקה הנוכחית אין שינוי בקישרית ממה שהיה בבדיקה הקודמת. אבל.... נמצא ממצא חדש . "הצללה עדינה ומרכיב של עץ בהאנצה באונה השמאלית התחתונה 202-247. ממצא טובולורי מאורך באונה ימנית עליונה 202-96 מתאים להפרשות בדרכי אוויר במקום ראשון על רקע תהליך זיהומי/דלקתי. נתיבי האויר הגדולים פתוחים. ללא תפליט או ממצא גס. ללא הסתיידיות קורונריות קשרי לימפה-ללא לימפאדנופתיה בבית החזה. לסיכום: עדות לתהליך זיהומי דלקתי באונה שמאלית תחתונה ולהפרדות באונה ימנית עליונה קרוב לוודאי על רקע זיהומי. מציינת כי בימים שעשיתי את הבדיקה הרגשתי טוב מאוד ללא תסמין שהיה יכול להצביע על הבעיה שנמצאה. מה שכן,מזה מספר חודשים יש תחושה שבזמן מאמץ(ספורט,צעחדה מהירה) יש לפעמים תחושה שאני מתנשמת יותר בחוזקה וכמו כן היתה תקופה של כאבים בחזה מידי פעם שעברו ולא חזרו .(עברתי מספר בדיקות קרדיולוגיות שהיו תקינות) שאלותי: 1) האם דלקת ראות או משהו אחר? 2) במידה ואכן מדובר בדלקת ראות האם מדבק? 3) בהנתן שהבדיקה נערכה לפני שבועיים וחצי ובמידה ואכן דלקת ראות האם נכון לימים אלו אני עדיין מדבקת? אודה מאוד לתשובתך

שלום, לפי התיאור נראה שמדובר בדלקת. אם אין שיעול או ליחה או חום כנראה שהמצב לא מדבר. מומלץ לפנות לרופא משפחה ולרופא ריאות לטיפול.

02/04/2024 | 09:23 | מאת: יעקב

אמא שלי בת 83. לאחר שפעת ממושכת שבה הסטורציה ירדה לאזור ה 85 והונחתה להיות עם חמצן. כעת החלימה לגמרי ומרגישה טוב אך עדיין הסטורציה ללא חמצן היא 92. אני מבין שהרצוי זה מעל 95. האם היית ממליץ שתמשיך להשתמש בחמצן? אולי רק חלק מהזמן/ בלילה? כמובן שהיא רוצה לחזור להיות פעילה וחופשיה מהחמצן. תודה רבה מראש

שלום, צריך להשתמש בחמצן רק אם הסטורציה מתחת ל 90%.

01/04/2024 | 15:51 | מאת: דבורה

הרופאה שלי שלחה אותי לct ראות במסגרת איזה בדיקת סקר שעושים בכללית אני בת 56, ואני מעולם לא עישנתי. הרופאה כתבה מעשנת שנים, רק בהפניה, כנראה כדי שזה יהיה ללא תשלום ,שהגעתי לשלם טופס 17 אמרו זה בחינם. אבל אני לא מעשנת בכלל.לא עישנתי. ובעבר כן עשו לי ct ראות בגגל ממצא נודלרי קטן בראות. יש חשיבות להודיע לרופאה שזה שגוי, ואני לא מעשנת בכלל, זה כתוב בסכום מומחה ראות מלפני כמה שנים, או להתעלם מזה כי זה כנראה הדרך שהיא מצאה לדחוף אותי לבדיקה בסקר חינם. תודה

שלום, נראה לי שמה שחשוב זה שהבדעקה תצא בסדר.

01/04/2024 | 15:51 | מאת: שחף

שלום, האם הבדיקה תקינה?תודה מראש!(גיל 57) בצילום חזה נרשם: ממצאים: צ. בית חזה. צל הלב אינו מורחב. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים.

שלום, הבדיקה תקינה.

01/04/2024 | 15:08 | מאת: אבי

היי דוקטור שלום רב זה אבי בן נון הייתי מטופל שלך וחזרתי על הסיטי ריאות ויש עם התשובה בעייה איך אני קובע אלייך שוב באופן פרטי ניסיתי דרך רוז מדיקס אבל לא עונים שם

שלום, פרטי התקשרות באינטרנט. הפורום לא מיועד לקביעת תורים למרפאה.

01/04/2024 | 13:33 | מאת: נתן

שלום האם ניתן לזהות שחפת סמויה/פעילה בצילום ריאות כל דגש על שחפת סמויה? תודה רבה

שלום, יכולים להיות רמזים אבל אי אפשר לאבחן שחפת רק לפי הצילום.

הי, עוד 10 ימים עומד לעבור ניתוח במיתרי הקול. בגלל שאני עם פיברוזיס, יש לי הרב ליחה ושיעול. אחרי הניתוח, צריך שאשתעל כמה שפחות. לכמה ימים. איזה תרופות היית מציע לי נגד 1. שיעול 2. ריכוך ליחה תודה רבה

שלום, ממליץ על ראולין ואינהלציות סליין וסולבקס. לבקש פיזיותרפיה נשימתית.

30/03/2024 | 12:28 | מאת: אנונימי

אני בת 71. להלן הפענוח: צל הלב אינו מורחב. לא הודגם תסנין ריאתי. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. לציין אונת אזיגוס.

שלום הבדיקה תקינה.

29/03/2024 | 13:47 | מאת: נעמה

היום בעת הארוחה הרגשתי שנכנסה לי חתיכת אוכל לגרון למרות שלא בלעתי אותה. פתאום היא החליקה למטה בזמן הלעיסה. לא השתעלתי . האם יכול להיות שהיא נכנסה בטעות לקנה הנשימה ולריאות? או שאם לא השתעלתי אז הכל תקיו?

שלום, אם אין שיעול סביר להניח שהאוכל הגיע למקום הנכון.

28/03/2024 | 21:21 | מאת: סרעפת

שלום הסרעפת בריאות פועלת ללא הפסקה ?

שלום כן

28/03/2024 | 21:15 | מאת: אנונימי

שלום בדיקות הדמיה זה יותר לבדוק את הריאות ? ובדיקות ספירומטריה תגר מטכולין כושר הדיפוזיה זה לבדוק את מצב הנשימה ?

שלום, צילומים מלמדים על בעיות שונות כמו דלקת, שברים, נוזל מסביב לריאות ועוד. זה כלי עזר. תפקודי ריאה מאפיינים את צורת הנשימה ועוזרים לאבחן מחלות כמו אסתמה, copd שבהן ההדמיה לא מספיקה. זה כלי עזר נוסף. לרוב צריך לשלב תסמינים, צילומים ותפקודים לצורך אבחנה.

שלום שמתי לב שכשאני נושף אוויר מהפה יש רעש חלש של שריקות כל כמה שניות בלקיחת אוויר אין את הרעש עשיתי בדיקת ספירמטריה שיצאה תקינה לפי הרופא השאלה מה יכול לגרום אז לרעש כי הבנתי שרעשים כאלה מעידים על מחלה בריאות

שלום, יתכן שיש בעיה במיתרי הקול. ממליץ על בדיקת אאג וקלינאית תקשורת.

תודה רבה

28/03/2024 | 17:31 | מאת: מרדכי

שלום דוקטור אם יש ירידת ערך קטנה בהפרש של שנתיים מבדיקה לבדיקה למשל בבדיקה הראשונה היה ערכים Fvc - 110 Fev1 - 100 ובבדיקה השניה הערכים היו Fvc - 101 Fev1 - 94 האם זה ירידה גבוה או שיכולה להעיד על משהו? או שיש סטיות כאלה במדידות? תודה

שלום, יכולות להיות סטיות קטנות. ממליץ לחזור על הבדיקה כעבור חצי שנה.

28/03/2024 | 16:47 | מאת: שואל

שלום בדיקת ספירומטריה טובה ? זה בדיקה שמביאה הרבה מידע על הנשימה ?

שלום, כן. זו בדיקה בסיסית. לרוב צריך בדיקות נוספות להערכה מלאה.

28/03/2024 | 16:38 | מאת: פ

היי דוקטור יש לי תקופה שזה בא והולך תחושה של קושי בנשימה הרגשה שצריך לקחת אוויר שאני מתקשה להוציא אותו עד שאחרי כמה זמן זה יוצא לי בפיהוק ואז הכל בסדר וחוזר בלופ זה לפעמים שעות וימים במשך תקופה ופתאום נעלם לחלוטין כמובן שנבדקתי והכל יצא תקין זה נראה לך בעיה בריאות או בנשימה ? מה הטיפול לזה ? בכלל צריך טיפול לזה ? מדוע זה קורה פיזיולוגית אם כביכול הכל תקין בבדיקות ?

שוב שלום לך ותודה גדולה מראש אני נוטל חמש שנים קלונקס 0.5 להחליף את התרופה אני לא יכול התחלתי לקחת אותה בגלל חרדות ואחרי זה הקושי וההסתגלות לתרופה כעת אני מנסה ואנסה לרדת ידוע שזה תרופה לטווח קצר ולא לשנים ואי אפשר להפסיק אותה ישר או להחליף אבל אני כן הוריד עד הפסקה לחלוטין האם זה נראה לך הקושי הנשימתי שתיארתי לך עד הוצאת פיהוק כתופעת לוואי של התרופה ? כמו שאמרתי זה לא תמיד הקושי הנשימתי אבל בא בתקופות כי רשום כל מיני דברים שקשורים בנשימה כתופעות לוואי לתרופה הזאת בעלון לצרכן מה דעתך ? קשור לתרופה ? יש לך עצה פיתרון איך להגיע למצב שהקושי הנשימתי הזה יחלוף לי ? לא קשור לתרופה ? מה זה נראה לך מה אפשר לעשות ? תודה מראש על כל התשובות בשני התגובות !

שלום, לדעתי אין הסבר ברור והרבה פעמים תולים זאת במצב נפשי.

28/03/2024 | 16:34 | מאת: מושינו

מה משמעות קשריות בריאות על מה הממצא הזה מעיד ? אני נתקל במונח הזה המון בהקשר של הריאות מה זה ? תודה רבה

שלום, קשרית היא ממצא בצילום חזה או סיטי עד 3 סמ. מדובר בממצא מאוד שכיח. יש סיבות שונות להיווצרות קשרית. לרוב זו דלקת או צלקת אך לעיתים יכול להיות שמדובר בגידול שפיר או אפילו ממאיר. לרוב קשרית קטנה מ 10 ממ תהיה שפירה. יש לבדוק כל מקרה לגופו לפי גודל, צורת הקשרית והרקע של הנבדק.

28/03/2024 | 16:27 | מאת: מישהו

שלום מה זה אומר כתמים שחורים בריאות ? בבדיקות שעושים עם זה סיטי או כל בדיקה אחרת ? שרואים כתמים שחורים על מה זה מעיד לרוב ?

שלום, לא יודע למה הכוונה. "כתמים שחורים" זה לא מונח רפואי. בגדול, איזור עם אוויר נראה יותר שחור מאשר איזור עם רקמה, כך שהריאות נראות יותר שחורות מהבטן למשל.

שלום למומחה עשיתי סיטי לעורקי הריאה טכניקה : סיבת הפניה : קושי בנשימה במשך כמה ימים לחץ בחזה ללא מחלות רקע הזרקה דרך הוריד iohexol 350 mg/ml up to 2 ml /kg פאזה אנגיוגרפית לעורקים הפולמונרים כולל שחזור חתכים קורנלים וסגיטלים אין בידי בדיקה להשוואה ממצאים : לא הודגמו פגמי מילוי בעורקים הפולמונרים עד הרמה התת - סגמנטרית אין עדות לרפלוקס של ח"נ אל IVC וורידים הפטים אין עדות לסטיה של מחיצת הלב העורק הריאתי הראשי איננו מורחב האאורטה ללא ממצא מיוחד ללא עדות ללימפאדנופתיה במיצר בשערים ובבתי השחי ללא תפליט פלוירלי ללא תפליט פריקרדיאלי פרנכימת הריאות שמורה ברונכים מרכזיים פתוחים מתחת לסרעפת יש הסננה דיפוזית של הכבד בשומן פרט לכך ללא ממצא מיוחד בהסתיגות שהסריקה בוצעה בפאזה מוקדמת מאוד לאחר הזרקה מבנה גרמי - שינויים ניווניים מינימלים בעמ"ש סיכום: אין עדות לpe ללא סימנים רנטגנים לעומס על חדר ימין רצו לשלול תסחיף ריאתי הבנתי שתסחיף ריאתי אין אבל רציתי לברר כמה דברים ברשותך : האם הבדיקה תקינה ? האם חוץ מתסחיף ריאתי בדקו גם עוד דברים אחרים שקשורים לריאות או ההתמקדות הייתה רק על התסחיף הריאתי ? הבדיקה הזאת שעשיתי מביאה מידע רב על הריאות ניתן להסיק ממנה הרבה דברים אחרים חוץ מתסחיף ריאתי ? כי אני יודע שיש עוד בדיקות הדמייה והבדיקה הזאת זה לתסחיף ריאתי אז אני רוצה להבין אם בדקו לי את כל הריאות בבדיקה הזאת ? מה הבדיקה אומרת על המצב הריאות והנשימה שלי לפי הנתונים של הממצאים ? עשיתי את הבדיקה בגלל קושי בנשימה שאני צריך כל כמה דקות במשך שעות וימים להוציא אוויר עד שיוצא פיהוק ואז משתחרר לי הקושי הנשימתי וחוזר בלופ... תודה מראש על המענה על כל התשובות ששאלתי חן חן ....

שלום שוב לגביי הכבד שומני אני מודע לזה שצריך להקפיד על תזונה בממצאים של הבדיקה הנתונים שרשמתי לך אבל אשמח להתייחסות לשאר השאלות ששאלתי שמה האחרות ! ושוב תודה מראש על התשובות למספר השאלות ששאלתי אותך...... אחלה פורום.......

שלום, לפי תיאור הבדיקה אין מחלה בריאות.

28/03/2024 | 15:38 | מאת: אורח

שלום בסיטי ממצאים ריאתיים כרוניים כמתואר - שינויים אינטרסטיציאלים וggo וקשריות דו"צ. מרקם גרמי הטרוגני לשקול המשך בירור במיפוי עצמות. pulmonary nodule יש לי כמה שאלות ברשותך זה בשביל אישה בת 68. מעשנת 47 שנה לא כבדה מעבר לזה יחסית בריאה. מה זה אומר קשריות דו"צ ? מה זה מרקם גרמי הטרוגני ? למה צריך להמשיך בירור מיפוי עצמות ? מה זה שינויים אינטרסטיציאלים וggo ? למה צויין pulmonary nodule - גוש ריאתי ? הוזמן לה גם מיפוי עצמות עמוד שדרה בגלל תלונות על כאבי גב איך זה קשור ? האם המצב מסוכן ? מה זה אומר כל הנתונים שציינתי לך ? מה אמורים לעשות ? אשמח לתשובות לכל השאלות בתודה ענקית לך מראש !!!!!

28/03/2024 | 15:51 | מאת: אורח

המשיך והוסיף ברקע אוסטאופורוזיס והבדיקה המיועדת היא מיפוי עצמות spect אשמח לתשובות לכל השאלות אלה והקודמות אתה אחלה רופא ואחלה בן אדם באמת !

28/03/2024 | 21:07 | מאת: אורח

שלום שוב דוקטור מספר אחד של הריאות באמת ! נזכרתי בעוד משהו נניח לאור הממצאים שרשמתי לך תיהיה פגישה עם רופא ריאות אני שואל אותך כי אתה מהתחום על מה הוא יכול להמליץ עוד ? כי סיטי נעשה כמו שאמרתי ! לך והומלץ על בדיקת מיפוי עצמות ! שאני לא יודע אם זה קשור לכל מה שתיארתי לך על הריאות או שכן קשור אני לא יודע על איזה בדיקות עם בכלל עוד ממליצים לאור כל מה שכתבתי לך מכאן ? מודה לך מקרב לב על על כל התשובות בשלושת התגובות על כל השאלות ששאלתי אתה מספר אחד !!!!!! תודה שוב !!!!!!!

שלום, 1. יש כנראה סימנים של דלקת כרונית קלה. לזה מתכוונים כשאומרים שינויים אינטרסיציאלים ו ggo. 2. קשריות ריאתיות. אני מעתיק מה שעניתי לשאלה אחרת היום. קשרית היא ממצא בצילום חזה או סיטי עד 3 סמ. מדובר בממצא מאוד שכיח. יש סיבות שונות להיווצרות קשרית. לרוב זו דלקת או צלקת אך לעיתים יכול להיות שמדובר בגידול שפיר או אפילו ממאיר. לרוב קשרית קטנה מ 10 ממ תהיה שפירה. יש לבדוק כל מקרה לגופו לפי גודל, צורת הקשרית והרקע של הנבדק. 3. מרקם גרמי ככל הנראה ממצא שפיר בעצם ומיפוי עצמות מאבחן זאת בצורה טובה יותר. 4. בגדול לא נראה לי משהו מסוכן אבל צריך בדיקה ולראות את הצילומים עצמם במרפאה.

27/03/2024 | 20:57 | מאת: מש

היי ד"ר כבוד הוא לי מה הוא מספר הנשימות התקין שצריך ליהות בדקה שבודקים מה נחשב לערכים תקינים ? בתודה גדולה לך מראש רופא הריאות שלנו !

שלום, במנוחה כ-12 נשימות לדקה אבל במאמץ טבעי שמספר הנשימות עולה משמעותית.

27/03/2024 | 20:53 | מאת: סטורציה

שלום תמיד שנבדקתי בגלל בעיות של ריאות ולא של ריאות בודקים סטורציה מה זה סטורציה ? איזה מידע זה נותן לגוף לנשימה לריאות ? שזה אחד מארבע הסימנים החיוניים ?

שלום סטורציה היא כמות החמצן שנמצא בדם. במידה שהיא נמוכה בגוף לא מקבל מספיק חמצן ונגרם נזק. החמצן מגיע לדם דרך הריאות ולכן כדי לשמור על סטורציה תקינה צריך תפקוד ריאתי תקין.

27/03/2024 | 18:35 | מאת: מישהו

שלום מה זה בדיקת גזים בדם ואיך זה קשור לריאות ולנשימה אני רואה שבבדיקות דם בודקים את הממצא הזה ומקשרים אותו לריאות והנשימה מה זה בידיוק ?

שלום, החמצן מגיע לדם והפחמן הדו חמצני יוצא ממנו דרך הריאות. אלה גזים שמתמוססים בדם ואם יש הפרעה בכמותם זה מעיד על בעיה בתפקוד הריאתי.

27/03/2024 | 18:23 | מאת: אנונימי

שלום לך אסתמה ושאר קשיי הנשימה שיש החסימתיות ממה הם נגרמים לרוב ? מה הטיפול לזה ? זה יכול לחלוף לחלוטין ?

שלום, לא הכל ידוע, חלק מזה קשור לאלרגיה, יש מחלות שקשורות לעישון. כמובן, יש להפסיק לעשן ולהימנע מגורמים אלרגיים. טיפול נפוץ במשאפים אולם יש גם טיפולים נוספים לפי המצב והמחלה.

27/03/2024 | 17:43 | מאת: שואל

שלום אני עושה פעילות גופנית ריצות וקראתי מאמרים כאלו ואחרים שפעילות אירובית עוזרת משפרת ומקטינה צריכת חמצן מה זה אומר ? מבחינת הריאות הנשימה ובכלל ?

שלום, יש שיפור בתפקוד השרירים כולל שריר הלב ומחזור הדם. כח הנשימה משתפר אף הוא כך שיש שיפור רב מערכתי.

27/03/2024 | 17:33 | מאת: שיקו

שלום רב לך נשלחתי בגלל קושי בנשימה שחשתי כבדיקה ראשונה לספירומטריה להבנתי זה בדיקה ראשונית שנשלחים כולם האם זה הבדיקה הכי טובה לאבחן בעיות נשימה ? אני יודע שיש עוד בדיקות לריאות כאלו ואחרות אבל נניח הבדיקה הזאת טובה יותר מכושר הדיפוזיה ומתגר מטכולין ומבדיקות ריאות אחרות ? ניתן להסיק הרבה על מצב הנשימה מבדיקת ספירומטריה ?

שלום, זו בדיקה בסיסית שיכולה לאבחן אסתמה ו COPD אבל במידת הצורך משלימים בדיקות נוספות.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 106