פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
10/05/2010 | 10:49 | מאת: יעל

איך ניתן לחשב ביוץ עם מחזור שמגיע כל חודש בין 30-38 ימים ? האם בכלל ניתן ?

שלום, אם המחזור אכן סדיר אבל מרוחק ניתן לדעת כי בכל פעם שבועיים לפני הוסת מתרחש הביוץ. זה אומר שיש ביוץ אבל הוא מאוחר יחסית. ניתן להיעזר בערכות ביוץ. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 09:18 | מאת: נורית

זו שוב נורית, כתבתי לך לפני מספר ימים כי היה לי איחור והייתי בטוחה שאני נקלטתי אז אכן צדקת והוסת הגיעה לצערי הרב..... אני ממש מדוכאת, קשה לי לתאר מה אני מרגישה, עצבות, כעס, אכזבה, כשלון. אני לא יודעת מה אני אמורה לעשות, כי הספקנו לקחת גלולות מאוגוסט, היום כבר אפריל וללא הצלחה להיכנס להיריון. הנסיונות האמיתיים התחילו לפני 4 חודשים, עד אז לא ממש ניסינו ולפעמים קיימנו יחסי מין פעם בשבועיים, אבל בסביבה שלנו משום מה כולם פוריים ונכנסים להיריון אפילו מבלי לתכנן כך שאני מרגישה די כושלת.. האם יש סיבה להילחץ? האם לא הייתי אמורה להיכנס כבר להיריון מאוגוסט? האם יש צורך בבדיקות או להמתין עוד קצת? אני יודעת שהלחץ אינו מועיל אבל קשה לי מאוד! אני מרגישה שכבר היינו צריכים להצליח מאוגוסט וכבר עוד מעט שנה ללא הצלחה, אך מצד שני האם זה נחשב ממש נסיונות, או שהנסיונות הנם רק מהרגע שממש חישבנו ביוצים? לא טוב לי, אני ממש מרגישה רע נפשית, כ"כ ציפיתי אחרי האיחור האחרון (38 יום), למה אני לא מצליחה? אני מרגישה שאני עושה מעצמי אפילו צחוק בפני בעלי שכל פעם אני מאחרת ביומיים ! אני פשוט פתטית. אוה לתשובתך, כתבתי את המייל הזה ממש מהלב, אפילו לא קראתי אותו מהתחלה לפני ששלחתי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נורית, צר לי לשמוע שהוסת הגיעה. כשרוצים הריון רוצים אותו עכשיו. מרגישים שכולם מסביב בהריון וזה מתסכל. כל מה שאת מתארת מבחינת התחושות שלך נורמאלי ושכיח במצבך. אל תתיאשי. אני מציעה לך לחפש רופא שיכול לעזור לך רפואית וגם מבחינת תמיכה בך בכל מה שקורה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

1. אחרי כמה ימים של איחור בוסת ניתן לחשוד כי מדובר בהיריון? 2. אם אחרי יומיים של איחור בדקתי היריון ב2 ערכות ביתיות ויצאו שלילי (ומיום הביוץ עברו למעלה מ-20 ימים)-בטוח שזה שלילי? תודה, מורן

שלום, כיום הבדיקות מדוייקות וכבר בזמן האחור לרוב אם יש הריון יהיה בטא חיובי. לפעמים הביות היה מאוחר מכפי שחשבנו ואז הבטא באחור עדיין יהיה שלישי ויתגלה כחיובי מספר ימים מאוחר יותר. אם יש ספק - בדיקת דם מדוייקת יותר או שניתן להמתין כשבוע להתבהרות התמונה - וסת או בטא חיובי בשתן.

08/05/2010 | 17:21 | מאת: נורית

היי ד"ר, אני ממש במתח ! תוכלי לעזור לי? וסת סידהר יחסית,ללא גלולות, כל 30-31 ימים. וסת אחרונה אחרי 34 ימים, ב3/4. היום ה8/4 ועדיין הוסת לא הגיעה... קיימנו יחסים ב16+17+20+22 לאפריל (שעל פי החישוב, ה20 היה אמור להיות יום הביוץ שלי). עשיתי שלוש בדיקות היריון ביתיות וכולן יצאו שליליות. הבדיקות אמורות להיות רגישות, כך שכבר מתאריך 22 לחודש היו צריכות להראות היריון נכון? (יום שלישי לאיחור הוסת). סביר להניח שאינני בהיריון נכון? ( אני מאוד רוצה תשובה חיובית שאני כן בהיריון אבל נראה לי שהסימנים מראים שלא...)

שלום נורית, כנראה שאינך בהריון. צר לי. תוכלי לדעת זאת בודאות אם תקבלי וסת בימים הקרובים או אם תבצעי בדיקת דם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/05/2010 | 11:58 | מאת: לירון

שלום, אני בשבוע 39+5, לידה ראשונה. בשבוע 37+2 עשיתי את ספירת הדם האחרונה שלי ואז טסיות הדם שלי היו 146 (כאשר במהלך כל ההריון הן היו כל הזמן במגמת ירידה). הרופאה שלי אמרה שזהו ערך גבולי ושכשאגיע לביה"ח, לליד,ה יצטרכו לעשות לי שוב ספירת דם, מכיוון שאם הערך יהיה מתחת ל - 100 לא יסכימו לתת לי אפידורל. רציתי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות בזמן שנשאר, על מנת למתן את ירידת טסיות הדם? האם זה קשור לכמות השתייה (אני לא כל כך טובה בעניין הזה...)? או לאוכל? אולי מאכלים ספציפיים? מנוחה? ספורט? תודה, לירון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון, אין לך יכולת להשפיע על רמת הטסיות שלך. את יכולה לקוות שהן תהינה תקינות, מחשבות אופטימיות לא יכולות להזיק. יש סיכוי מצויין שהן תהיינה תקינות כיון שהערכים שאת מציינת תקינים להריון ולרוב אינם יורדים לפחות מ - 100. מומלץ מעקב אחר לחץ הדם ואם מעל 140/90 מומלץ לפנות למיון יולדות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/05/2010 | 10:16 | מאת: לחץ דם גבוה

שלום ד"ר, בת 27, הריון ראשון מתוכנן, בשבוע 15. מעולם לא סבלתי מלחץ דם גבוה. אמא התחילה לסבול מלחץ דם גבוה רק כשהתבגרה (בת 60 כיום). אין רקע נוסף. אתמול נבדק לחץ דם אצל אחות טיפת חלב: 151/93. הבוקר מדדתי כחצי שעה לאחר שהתעוררתי: 139/94. מה עלי לעשות? מה משמעות הדבר? האם משפיע על העובר? האם יש טיפול ביתר לחץ דם לנשים הרות? האם זה בטיחותי? מה השפעות אפשריות של הטיפול? האם זה הריון בסיכון גבוה? עלי לציין כי אני עובדת 5 ימים בשבוע כ-9 שעות, ובנוסף לומדת ביום שלישי וששי לתואר, ושרויה תחת לחץ עבודה. מה עושים? תודה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, על פי הנתונים שאת מציינת נראה כי יש לך יתר לחץ דם כרוני שבהחלט הופך את ההריון שלך להריון בסיכון גבוה. עליך להיבדק בהקדם. ניהול נכון של הריון עם יתר לחץ דם בהחלט יכול להסתיים בלידה של עובר בריא ואפשר להיות אופטימיים אבל נדרש מעקב קפדני ומקצועי כדי לא לסכן אותך או את העובר שלך. חלק מהדיון וההחלטות יתמקדו גם בכמות הפעילות שלך... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/05/2010 | 10:07 | מאת: לימור

היי,אני בשבוע 34,הריון ראשון.מכיון שיש לי בטן יחסית קטנה אני מצליחה ונוח לי להרדם ולישון על הבטן. האם קיים סיכון לעובר בתנוחה זו?

שלום, את יכולה לישון באיזו תנוחה שנח לך. זה לא מפריע לעובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/05/2010 | 21:27 | מאת: רוני

שלום.. אני בשבוע 23 והרןפא המליץ לי לשתות כדורי קלציום.. הכדורים הם ללעיסה .. שאלתי היא האם אני יכולה לשתות אותם כמו כדור רגיל או שאני חייבת ללעוס אותם?? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ניתן לקבל תוספת סידן גם בבליעה ולא רק בלעיסה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/05/2010 | 17:11 | מאת: דניאלה

נאלצתי לעבור לפני יומיים הפלה בעזרת כדורי ציטוטק,אחרי הפסקת דופק בשבוע 9 ועובר שהתאים ל3 שבועות פחות(כשבדקתי בבית החולים כבר לא היה עובר אלא רק ריקמה). ברצוני לשאול: 1.ביום ההפלה היה כמה שעות דימום יחסית חזק אבל כעבור מ"ס שעות עד עכשיו הדימום נחלש,האם זה סימן שיש שרידים של הריון בפנים ועלי לעבור גרידא(בדיקה ביום ראשון) 2. מה גורם לעובר להפסיק התפתחות ודופק,אחרי שכבר נראה? 3. הריון זה ספונטני אחרי שאת בני הראשון ילדתי לאחר הפרייה,האם יקבלו אותי לIVF או שזה כבר לא יאושר לי<?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, סיום הריון עם ציטוטק דורש סבלנות. יש דימומים, יהיו דימומים ונדע שאכן הפעולה הצליחה ללא צורך בהתערבות נוספת רק בעוד כשבועיים אם הדימומים יפסקו והרחם יהיה נקי. עד אז יכולים להיות דימומים לסרוגין. במקרה של דימום רב מוסת שאינו נחלש או במקרה של כאבים עליך להיבדק. לגבי הגורמים להפסקה של התפתחות עובר אחרי הופעת דופק - יש סיבות שונות אך הנפוצה מביניהן היא הפרעה כרומוזומאלית בעובר. לרוב אירוע מקרי שלא צפוי לחזור על עצמו. העובדה שהרית באופן ספונטאני מעודדת ויש לך סיכוי להריון ספונטאני. אם לא תצליחי להרות שוב, תעזרי בטיפולי פוריות אבל היכולת שלך להרות ספונטאנית צריכה לשמח אותך. תמיד עדיף הריון ספונטאני על טיפולים שונים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/05/2010 | 15:10 | מאת: חסוי

שלום. בת 31 . קיבלתי ווסת במרץ , כנ"ל גם באפריל -דימום ווסתי רגיל. לאחר מס' ימים התחילו הפרשות חומות שממשיכות כשבועיים וחצי. (עד להיום)וקצת כאבי בטן. במקביל בבדיקות דם משך שבועיים וחצי אילו ,לסירוגין נערכו בדיקות בטא - 38,22,41,45,65 (לפי הסדר) . הוחלט לתת זריקת mtx בבית חולים בעקבות התוצאות : רחם קידמי בגודל תקין .רירית דקה 2 מ"מ. שחלה בגודל 43*44 מ"מ עם CL גודל 32*41 מ"מ. שחלה שמאל בגודל ומרקם תקינים15-23 מ"מ. בצמוד לשחלה זו ממצא עגול עם מרכז היפואקוגני היכול להתאים להריון חוץ רחמי. הריון אחרון היה טבעי ותקין ויש לי ילדה בריאה. הרופאים לטענתם לא בוודאות בטוחים שהמצב הוא "מחוץ לרחם" אבל הממצא כנראה מאותת לכך. ============================================================= שאלותי: 1.האם גודל השחלה הימנית לא תקינה? הציסטה שנתגלתה לידה כמעט באותו גודל. מה זה אומר והאם ממצא זה יכל לחסום מעבר ביצית להריון תקין? 2. מה אומר הממצא משמאל? האם הוא קשור בהכרח לחצוצרה ? והאם בהכרח מצביע על הריון חוץ רחמי או שיכול להופיע במצבים אחרים? 3. מלבד הבטא הלא תקינה והפרשות חומות לא היו כל סימנים להריון. קיבלתי ווסת אחרונה בזמן! איך ניתן להסביר זאת? למרות עלית הבטא הלא תקינה לא יכול להיות שמדובר בהריון כימי? ============================================================== תודה רבה רבה מראש ותודה על הסבלנות !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, השחלות בגודל סביר ביותר. הציסטה בשחלה היא על רקע ביוץ והריון שממשיך לתמוך במה שמכונה גופיף צהוב - שארית הביוץ. ברור כי ההריון לא תקין ולכן הבטא לא עולה כצפוי. בערכים נמוכים אלו יכולת האבחון באולטרה סאונד מוגבלת. בכל זאת נראה בסונאר כהריון חוץ רחמי וטופלת היטב. כרגע צריך להתייחס להמשך כדי לסיים עם ההריון הזה שלצערי אינו תקין ולהכין את גופך להריון הבא שנקווה שיהיה בהקדם ותקין. יש סיכוי טוב שכך יהיה. חשוב לוודא שרמות בטא בדם יורדות עד כמעט אפס ואז לחכות לוסת הבאה ולנסות להרות שוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/05/2010 | 15:01 | מאת: נורית

היי, אני כותבת לך שוב את המייל המקורי שלי ובעקבות מה שכתבת לי תשובה-אני מגיבה (תקראי הכל טוב?) וסת סדירה יחסית, כל 31-32 ימים פעם אחרונה הגיעה לאחר 34 יום החודש הזה שוב זה היום ה35 ועדיין לא קיבלתי... עשיתי בדיקת הריון ביום חמישי ויצאה שלילית, האם בכ"ז יש סיכוי להיריון ? אני מאוד רוצה היריון ומנסים כמה זמן להיכנס.... קיימנו יחסים פעם אחרונה ב20 לחודש וב 22 לחודש (אפריל). לכן לא נראה לי שיש סיכוי להיריון כי בבדיקה שעשיתי ביום חמישי האחרון כבר הייתי אמורה לראות תוצאה חיובית לא?

נורית שלום, גוף האדם הוא לא מכונה מדוייקת. לעיתים יש ביוץ מאוחר יותר ומחזור ארוך יותר כך שיכול להיות מצב בו בדיקת בטא שלילית ביום בו צפויה הוסת והיא חיובית מספר ימים לאחר מכן. ככל שהזמן עובר והבדיקה שלילית הסיכוי להריון יורד. אם את כל כך מוטרדת - גשי לבצע בדיקת דם ותקבלי תשובה מהימנה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/05/2010 | 11:28 | מאת: דנה 31

שלום, אני בשבוע 7+0 ולפני כשבוע וחצי היו לי יומיים של דמומים עם התכווצויות שהתגלה בסוף כהמטומה מכל לשק העובר בנמצא תיקן ועם דופק. הרופא שלי אמר לי לעשות הכל ב-easy אבל בעוד כ-4 שבועות(אהיה בשוע 12 בע"ה),מתוכננת נסיעת נופש של 4 ימים לכרתים(נסיעה שיהיה לי חבל מאוד לפספס...). מה אני יכולה לעשות כדי שההמטומה תספג מהר יותר עד לנסיעה? האם יש משהו בתזונה? במנוחה?אסור לקיים יחסים גם בהמשך? יש טיפים? אם ההמטומה תשאר מותר לי לנסוע או לא ? תודה דנה

שלום, אינך יכולה להשפיע על קצה הספיגה של ההמטומה. כרגע מנוחה יחסית והימנעות מיחסי מין. עד הנסיעה במידה ולא יהיו דימומים, רוב הסיכויים שתוכלי לנסוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/05/2010 | 20:18 | מאת: ליבי

שלום רציתי לדעת מזה קריש דם ברחם? והאם זה מסוכן למהלך ההריון או בזמן הלידה ןאיזה טיפול יש לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים בתחילת הריון נצפה קריש דם ברחם בסמוך לעובר. אם אין דימום או כאבים והעובר ממשיך להתפתח, בהחלט יכול להיות הריון תקין לחלוטין. מומלץ להימנע ממאמץ פיזי קשה ומיחסי מין. מומלץ להיבדר שוב בעוד שבוע-שבועיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/05/2010 | 11:42 | מאת: רוית

שלום רב , לפני חודשיים עברתי הפלה טבעית , לפני כשבועים וחצי קיבלתי ווסת ראשון לאחר ההפלה , יש לציין שעד היום הווסת נמשך , האם זה נורמלי. בד"כ המחזור שלי 4-5 ימים לכל היותר ועכשיו נמשך שבועים וחצי אודה לך על תשובתך בהקדם

שלום, בהחלט יכול להיות מחזור שונה לאחר הפלה אבל אם הדימום נמשך עד אחרי סוף השבוע ממליצה להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/05/2010 | 11:36 | מאת: נורית

היי, אני מאוד זקוקה לייעוץ: וסת סדירה יחסית, כל 31-32 ימים פעם אחרונה הגיעה לאחר 34 יום החודש הזה שוב זה היום ה34 ועדיין לא קיבלתי... עשיתי בדיקת הריון היום ויצאה שלילית, האם בכ"ז יש סיכוי להיריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אם עדיין לא קבלת וסת וקיימת יחסים ללא אמצעי מניעה בהחלט יכול להיות שאת בהריון והבדיקה עדיין שלילית כיהביות היה מאוחר וההריון צעיר. איני יודעת האם ההריון רצוי או לא. ממליצה שאם לא תקבלי וסת בעוד כמה ימים תחזרי על בדיקה ביתית ואם זו שלילית וכעבור עוד מספר ימים עדיין אין וסת - תבצעי בדיקת דם להריון ותבדקי ע"י גניקולוג/ית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/05/2010 | 07:31 | מאת: יעלי

היי ,אני רוצה לבוא אליך במטרה להוציא את ההתקן, האם בפגישה הראשונה אנחנו מוציאים את ההתקן? ומתי צריך להגיע האם במחזור, שזה עדיף או שאפשר מתי שארצה להוציא את ההתקן<?

שלום יעלי, כעיקרון אין בעייה להוציא התקן בכל שבוע של ההריון אבל לעיתים קרובות נח להוציאו בסוף המחזור החודשי כשהדימום לקראת סיום. הזמון המדוייק אינו משמעותי כאמור. אם חוט ההתקן במקום הוצאת ההתקן אינה פעולה קשה או מורכבת ונעשית בביקור במרפאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/05/2010 | 22:50 | מאת: דנה

שלום בהריון ראשון באיזה שבוע מרגישים תנועות העובר?? תודה

שלום, בהריון ראשון יש נשים שמתחילות להרגיש תנועות רק בשבוע 22-23 והכל תקין. בהריונות חוזרים זה מוקדם יותר. יש נשים המרגישות תנועות כבר משבוע 14 וגם זה תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/05/2010 | 16:21 | מאת: מיכאל

שלום רב באיזה שבוע בהריון מתחיל חודש חמישי??? תודה רבה

שלום, אין משמעות לדיון על פי חודשים. כיום הכל מתנהל לפי שבועות. החודש החמישי מתחיל סביב שבוע 17-18. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/05/2010 | 09:20 | מאת: אורלי

הריון קודם לידה בשבוע 34 1545 גר' IUGR. הריון נוכחי-שבוע 34, 1720 גר' (אחוזון 8),היקף בטן מתאים לשבוע 29.4.שאר המדדים תקינים(קטנים בשבוע). לפני שבוע- 1640-1695 גר',אחוזון 15,היקף בטן מתאים ל29.2. העובר עלה מעט במשקל,ירד באחוזונים והפער בהיקף הבטן גדל. תור לרופא בעוד שבוע.האם להקדים? האם שוב IUGR?תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן נראה ששוב IUGR. איני יודעת איזה ברורים עברת במהלך ההריון ולכן ממליצה להקדים את התור לרופא לוודא שכל מה שחשוב לברר בהקשר של IUGR בוצע וכי העובר מרגיש טוב ואין צורך להתערב מוקדם מהרגיל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/05/2010 | 22:47 | מאת: שיר

ערב טוב, שבוע 29, ולצערי לפני כשבועיים החלו להופיע טחורים. חשבתי שהזמן יעשה את שלו אך הם לא נעלמים ולא קטנים.. האם יש משהו שכדאי לעשות? מה יקרה אם זה עוד יחמיר בהריון או בלידה? איזה משחה אפשר לשים בהריון? תודה

שלום, טחורים מחמירים בסוף הריון ובלידה. ניתן להשתמש במשחר או בנורת פרוקטוזורין. קיימים גם תכשירים טבעיים שיכולים לעזור. אמבטיות ישיבה יכולות להקל. כמו כן מומלץ על מזונות מרככי יציאות ועל שתיה מרובה כי גם עצירות מחמירה טחורים ונפוצה בהריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/05/2010 | 17:48 | מאת: ליטל

שלום,שמי ליטל שבוע 33. רציתי לדעת בבקשה באיזה שבוע אמור העובר להתהפך? תודה רבה! ליטל

שלום ליטל, במידה ובשבוע 35 העובר שלך עדיין יהיה במצג עכוז מומלץ להתקשר לקבוע תור לנסיון היפוך חיצוני. התור ייקבע לשבוע 37 אבל מוטב שלא לחכות לרגע האחרון כי אין מספיק תורים. הטלפון לקבוע תור - 09-7472235 בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 19:27 | מאת: מורן

עשיתי בשבוע 12 בדיקת דם לגילוי רעלת הריון PP13 מתוך דעתי העצמית. קיבלתי תוצאות ורופא הנשים לא יכול לעזור לי בפירוש התוצאה PP13 בדם יצא 34 פיקוגרם למ"ל עם סטייה של 4.3 (כלומר מ29.7 עד 38.3) כאשר המינימום הוא 31 פיקוגרם למ"ל. MOM יצא 0.41 1.רשום לי בהערות כי יש סיכוי גבוה לרעלת הריון.האם הדבר נכון? 2.האם יש דרך לטפל במצב ולמנוע זאת? אני בת 30 אחרי IVF תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן, אין כיום דרך ברורה למניעה של רעלת הריון ולכן קיים ויכוח לגבי חיוניות הבדיקה שבחרת לעשות. ממליצה לך על עליה מבוקרת במשקל במהלך ההריון. עלייה עודפת מעלה סיכון לרעלת הריון. בשליש השלישי של ההריון מומלץ מעקב לחץ דם שבועי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 20:50 | מאת: מורן

האם לפי תוצאות הבדיקה אני בסיכון יתר לחלות ברעלת הריון? תודה חוששת

03/05/2010 | 15:29 | מאת: אלינור

ושוב שלום תודה על תשובתך הקודמת אבל אנסח את שאלתי אחרת.. בסקירה מאוחרת שרואים תוצאה של עצם הירך (תוצאה אחת) לא אמורים לקבל עצם הירך ימין... ועצם הירך שמאל... ??? קיבלתי רק תוצאה אחת. רוצה להיות רגועה שהם שווים.. ושוב תודה על כל תשובותייך!!!

שלום, הבנתי את שאלתך גם קודם. מקובל למדוד את העצם הקרובה לירך. יש המודדים את שתיהן וגם עצמות נוספות. אם הכל תקין, משרד הבריאות לא מחייב מדידות מסוג זה. איני יודעת עד כמה מקיפה היתה הסקירה שלך ומה בדיוק מדדו. עליך לשאול את מי שביצע את הסקירה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 15:28 | מאת: לירז

שלום ד"ר תוצאות בדיקת העמסת סוכר 50 גר' יצאו גבוהות - 165 ולפיכך נאלצתי לעבור העמסת סוכר 100 גר' ולהלן התוצאות : בצום - 74.4 לאחר שעה - 198.4 לאחר שעתיים - 155.2 לאחר 3 שעות - 45.5 תוצאות גבוליות , מה עלי לעשות ואיך לטפל בעניין ? אני בשבוע 27 , הרופא אמר שהעובר אפילו במשקל קצת נמוך מהממוצע מה דעתך? המון תודה

שלום, התוצאה אכן גבולית. על פי המחמירים עליך לנהוג כסכרתית. ממליצה על ייעוץ דיאטנית ודיאטה תואמת. ממליצה על מעקב רמות גלוקוז ע"י גלוקומטר ביתי החל משבוע לאחר הדיאטה כשלוש פעמים בשבוע בצום ושעתיים אחרי האוכל. אם הכל תקין ניתן להפחית את המדידות. לניהול סכרת גבולית יש גישות שונות. יש סיכוי מצויין שדיאטה לא קיצונית תספיק לך כדי להיות מאוזנת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 15:22 | מאת: אלי

שלום אני בשבוע 22 ואתמול אכלתי 2 שוקולדים (כיפכייף) והיום בעלי שם לב שהם מקולקלים, עבר להם התוקף לפני 10 חודשים.. בלילה הקאתי תנשמה.. היכול להיות שגרמתי נזק לי או לעובר??!!?? מודאגת.. ולא סולחת לעצמי.. תודה

שלום, את יכולה לסלוח לעתמך. הסבירות שנגרם נזק לעובר שלך אפסית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 13:12 | מאת: שפי

אני בשבוע 23 ביצעתי העמסת סוכר 50מ"ג יצא 169 בהריונות קודמים יצא לי רק הריון אחד עם סוכרת כשהתוצאה היתה גבולית 140מ"ג האם עליי לבצע בדיקת 100מ"ג

שלום, בדיקת הסקר שלך לסכרת גבוהה ודורשת המשך ברור בהקדם האפשרי. עליך לבצע העמסה של 100 גרם כדי לדעת האם אכן יש לך סכרת הריונית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 12:14 | מאת: עדי

אני בשבוע 13 אחרי IVF אתמול בבוקר ראיתי כתם קטנטן של הפרשה ורודה כאשר ניגבתי.וזה היה כך ב-3 ניגובים באותו פעם ומאז לא חזר על עצמו האם זה שכיח או שיש צורך לבדוק. האם תיתכן הפרשה כזו גם בשבוע 13? התור לרופא נשים רק בעוד 3 שבועות. אני קצת חוששת. תודה רבה.

שלום, הפרשה חד פעמית לרוב אינה מעידה על בעייה. אין דחיפות אבל אם את חוששת אל תמתיני שלושה שבועות לבדיקה הבאה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/05/2010 | 09:02 | מאת: שיר

שלום בנות! אני בהריון חמישי: הריון רביעי הסתיים בהפלה לפני שלוש חודשים, הריון קודם (שלישי) לפני 9 שנים. (שלושה ילדים בבית ב"ה). חזרתי עכשיו מאולטרסאונד ראשון, הלכתי אליו במתח עצום לדעת שהכל בסדר. אני בשבוע 9+4 לפי הווסת אבל למיטב ידיעתי העובר אמור להתאים ל9 פלוס 2. הטכנאית אמרה לי "יש דופק והעובר מתאים ל9 שבועות). הקלה גדולה ושמחה ענקית. אבל- בדף שהיא הדפיסה לי היא רשמה כך: תאריך וסת אחרון: 25.02.2010 גיל הריון: (4)9 שב' (לפי וסת 07.12.2010:תאריך לידה משוער 1 :מס' שקי הריון 1 :מס' עוברים בשק 48.33 :MSD 55 מ"מX 39X 51:גודל שק WOOD (מתאים ל: (6)7 שב' (+4 יום 21 מ"מ:(CRL) אורך העובר HADLOCK (מתאים ל: (5)8 שב' (+5 יום שק חלמון-הודגם :ממצאים_אנטומים_וביופיזיים דופק................ הודגם אם הבנתי נכון, שק ההריון מתאים ל7 שבועות פלוס 4 ימים והעובר מתאים ל8 שבועות פלוס 5 ימים. האם זה תקין??? האם ישנה בעיה בהתפתחות? דואגת מאד מאד! אנא, מנסיונכן ... שיר.

שלום, אם אני מבינה נכון מדובר בעובר המתאים בגודלו לשבוע 8=5 וזה תקין. העובדה שיש דופק מעודדת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

האם זה נכון שאם מגיעים לשבוע 41 42 העובר מאבד מהמשקל שלו? וכמה בערך מאבד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשבועות מאוחרים אלו השליה מתחילה להזדקן והעובר מפסיק לגדול. לפעמים הוא מקבל אספקת דם פחותה ולכן גם נותן פחות שתן. לא מגובר באובדן משקל משמעותי. ההמלצות הרווחות היום הן לא להגיע לשבועות אלו וליילד באופן יזום בשבועות 41-42 כדי למנוע סיבוכים של הריון עודף. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/05/2010 | 14:26 | מאת: שירה

שלום, בימים האחרונים לי באיזור הנרתיק ריח רע מאד ללא הפרשות הנראות לעין או גרד. אני בשבוע 28 להריון. הלכתי היום לרופא והוא לאחר בדיקה רשם שיש לי זיהום קנדידה ונתן לי נרות למשך 3 ימים (אגיסטן). קראתי קצת על הזיהום ובכל מקום רשום שקנדידה מלווה בגרד וללא ריח רע. האם ההבחנה שלו נכונה? האם ייתכן ומדובר בתחילתה של קנדידה?

שלום שירה, קשה לי לאבחן קנדידה דרך האינטרנט... אני מניחה שהרופא התרשם מסוג ההפרשות. הריח משתנה בהריון בהשפעת ההרומונים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

02/05/2010 | 09:47 | מאת: לירון

אני בשבוע 17. לפני 3 ימים אכלתי בטעות ממתק שנקר ז'אבן / נוגה. אכלתי ממנו כמה ביסים ואז התברר לי שזה עשוי מקצף ביצים (אני לא יודעת אם זה עובר תהליך בישול). ישר הקאתי את זה (וגם את כל מה שאכלתי שעה לפני בערך). השאלה שלי היא אם זה יכול לגרום נזק? נורא נבהלתי כשהבנתי שהביצים כנראה לא מבושלות וממש נכנסת לפניקה והקאתי הכל. האם זה יכול לגרום לנזק או שהסיכוי הוא נמוך שיקרה משהו מזה? תודה רבה

שלום, אין לך מה לדאוג. לא ההקאות ולא שני הביסים מבכנים אותך או את העובר שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/05/2010 | 14:28 | מאת: אלינור

שלום.. אולי לא ניסחתי נכון את שאלתי הקודמת בנושא הסקירה.. בשבוע 21+2 שעוברים סקירה והרופא אומר שהכל בסדר, היכול להיות שאם היינו עוברים את הסקירה בשבוע 24 הרופא היה רואה 'בעיות' שהוא לא ראה כעת??? ושוב תודה רבה רבה על כל תשובותייך ! ! (:

שלום אלינור, עשיתם את הסקירה בזמן. אם הרופא היה מרגיש שיש דברים שהוא לא ראה טוב - סביר להניח שהיה מזמין אתכם להשלמת הסקירה כי כך מקובל לעשות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/04/2010 | 23:53 | מאת: אלינור

ושוב שלום יש לי כמה שאלות בנושא הסקירה המאוחרת 1 עברנו סקירה מאוחרת בשבוע 21+2 האם זה לא מוקדם מדי? 2 היכול להיות שאם היינו מחכים עוד 10 ימים היינו רואים דברים חשובים שלא ראינו כעת? (אציין שהרופא אמר שהכל תקין) 3 הרופא לא ציין ולא כתב את אורך הידיים ולא את אורך הרגליים ! האם הוא לא היה אמור לציין או לכתוב את האורך כמו שאר הדברים?? כן כתוב אורך עצם הירך אבל קיים רק מס'|נתון אחד! ועצם הירך יש 2 אז האם זה לא צריך להיות מצויין כמו שאר הדברים?? 4 איך אוכל לדעת שאורך הרגליים והידיים שווה? האם זכותי לבקש ממנו לבדוק זאת? בתודה מראש אלינור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, עשיתם את הסקירה בזמן ואם אתם סומכים על הבודק והוא אמר שהכל תקין - כנראה הכל תקין. לגבי אורך הירך ושאר העצמות - לרוב כשהכל תקין מודדים רק את עצם הירך. יש סוקרים שמודדים את כל העצמות הארוכות. אתם צריכים לשאול את מי שביצע את הסקירה מה התייחסותו לעצמות הארוכות האחרות מלבד הירך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/04/2010 | 18:07 | מאת: רנית32

שלום רב, ב-04.04.10 החוזרו 3 מופקאים לאחר טפול הפריה חוץ גופית. ב-16.04.10 בטא חיובית: 63 ב-18.04.10 בטא:215 ב-25.04.10 בטא: 5950 ביום 27.04.10 חשתי בכאבי בטן פתאומיים והתחילו דימום (דם אדום טרי). במיון נשים אמרו לי שזהו דימום וישנו סיכון להפלה אבל יש סיכוי כי יעבור בשלום. 28.04.10 בבוקר איןן כלום ופתאום אחה"צ כסטיילתי לתומי בקניון התחילו שוב הכאבים והדימום. יום למחרת אצל הרופא במטפל נאמר לי כי אני בשבוע 6 ויש דופק עוברי אבל יש המטומה(בגודל של כ-6.9ממ על 13.1 מ"מ).העובר כ-2.7 ממ לפי מה שראיתי באולטראסאונד. אני לחוצה מאוד, גם ככה ההריון הושג בדרך לא קלה של טיפולים מפרכים וקשים נפשית,וכשיו ישנו סיכון. התבשתי לנוח בביץ כשבוע. מרגע שאני בשכיבה בבית אין לי שום דימומים.אני רק מרגישה ממש חלשה ונחה/ישנה הרבה. שאלותיי: 1.למה הופיעה ההמטומה? האם זה שק הריון שהתפוצץ? האם יש לי בעיה בקרישיות הדם? 2. האם זה נכון שאם נצפה דופק עוברי רב הסיכויים שההריון ימשיך תקין? 3.כשאני נחה רב הזזמן כפי הנראה אין דימום וזה אמור להיות טוב,אבל איך ההמטומה תיספג אם אין דימומים? היא פשוט תישאר בגוף?לא מסוכן לחיי ובריאותי? אנא אנו לי במהרה אני בחרדה מתמשכת, תודה רונית

02/05/2010 | 22:58 | מאת: ד"ר בירון

שלום רונית, מנוחה זה רעיון טוב. נקווה שיעזור. דימומים בתחילת הריון נפוצים, ראי תשובה לשאלה הקודמת. לעיתים בעקבות דימום נוצרת המטומה. היא נספגת לאט ולא בהכרח מפריעה להריון. כל עוד אין החמרה בדימום ויש דופק, אפשר להיות אופטימיים. למרות הרצון להיות בשליטה מלאה, לא הכל בשליטתנו ולא תמיד יש מה לעשות. סבלנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/04/2010 | 18:05 | מאת: מיכל

אני בהריון בשבוע 8+3 לפני יומיים נצפה הריון תקין, מתאים עובר עם דופק. מאז תחילת ההריון יש לי הפרשות מעורבות עם טיפות דם שנראות בניגוב. האם זה תקין? האם יש מה לעשות?

שלום, הפרשות דמיות בתחילת הריון מחשידות להפלה מאיימת. אין הרבה מה לעשות. מומלץ להימנע ממאמץ גופני ומיחסי מין. בחלק מהמקרים הדימומים נפסקים וההריון ממשיך להתפתח ובחלק מהמקרים מתפתחת הפלה. נקווה שאת משתייכת לקבוצה הראשונה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/04/2010 | 15:35 | מאת: רותם

היי שמי רותם שבוע 31, הריון ראשון. לפי הערכת משקל של הרופא העובר שוקל בערך קילו ארבע מאות. האם משקל זה לפי הנורמה? תודה! רותם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם, משקל העובר שלך בערך באחוזון 22 שזה תקין לחלוטין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/04/2010 | 04:29 | מאת: אורה

שלום, אני בשבוע 35 והמכה הזו של הטחורים התחילה אצלי - הם מאוד גדולים וכואבים כל הזמן הנרות גליצרין וכן המשחות השונות לא עוזרות. גם קרח על האזור מקל במעט, מה ניתן לעשות? מה יהיה בעת הלידה אם זה המצב כעת..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אכן מציק מאד. הפתרונות האפשריים - אמבטיות לריכוך, משחות ונרות, גם על בסיס טבעי. אם אין ברירה - מנתחים אבל מאד משתדלים שלא לעשות זאת בהריון או ממש בסמות ללידה. הלידה עצמה אכן עלולה להחמיר אבל זו לא סיבה לניתוח קיסרי שגם לו עלולים להיות סיבוכים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

בוקר טוב! לפני שבועיים וחצי עברתי קיסרי והכל היה בסדר וכבר לא כאב לי, היום נאלצתי בלית ברירה להרים את הבת שלי( בת השנתיים) לכמה רגעים. אני חייבת לציין, שעשיתי את זה בעבר( לפעמים אין ברירה וצריך להרחיק את ילדה ממקומות מסויימים) ולא קרה כלום, אבל הפעם משהו בבטן התחיל לכאוב לי מאד וכואב לי כבר הרבה זמן( כמה שעות- איזור מסויים מעל הצלקת הניתוחית). לא יודעת מה לעשות- אין דימום, אבל אני חוששת שקרעתי משהו. יש סיכוי? יש סיכוי שנפתח לי הרחם? או משהו כזה? אני ממש פוחדת כי זה כואב, והכאבים כבר עברו לי מזמן. מתי אוכל להרים אותה בבטחה? קצת קשה להיות עם תינוק וילדה בת שנתיים לבד בבית...ולא תמיד יש עזרה. תודה!

שלום, מומלץ לא להרים משאות למשך לפחות חודש אחרי ניתוח. הסיכון שקרה משהו נמוך אבל אם הכאבים נמשכים ממליצה לך להיבדק. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

בוקר טוב, בת 29 + 2ילדים. ב - 8.2 עברתי גירדה עקב שק הריון ריק. המתנתי לקבלת המחזור שהגיע 5 שבועות לאחר הגרידה ב - 14.3. אינני יודעת מתי היה מועד הביוץ. בתאריך 12.4 בדיקת הריון ביתית שלילית בתאריך 14.4 בדיקת הריון ביתית חיובית - פס חלש... בתאריך 15.4 בדיקת ביתא - 46 היום 29.4 בדיקת u/s נצפה שק הריון + עובר המתאים לגודל של 5 שבועות ו -6 ימים אך ללא דופק (לפי חישוב של מחזור אחרון אני צריכה להיות בגיל של 6 שבועות ו- 4 ימים). הרופא אמר שגיל ההריון גבולי בשביל לראות דופק ושיש להמתין שבוע וסירב לתת לי לעשות בדיקות דם נוספות. יש לציין שבפעם הקודמת שעברתי גרידה לא ראו בכלל עובר בשק ההריון. מה הסיכוי לאור כל האמור לעיל שיצפה דופק בעוד שבוע? תודה מראש

שלום, נשמע שהיתה עליה טובה של הורמון ההריון, הממצא הסונוגראפי מתאים לשבוע צעיר יותר ממה שאת חושבת - מצב נפוץ ביותר. נקווה בבדיקה הבאה יהיה דופק. אפשר להיות עם אופטימיות זהירה. לצערי איני יכולה לנבא מה יהיה... בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/04/2010 | 12:24 | מאת: מורן

שלום, התחלתי בעבודה חדשה הדורשת ממני לבוא במגע יומיומי עם סודיום ציאניד. הבנתי שזה חומר רעיל, אך לא הצלחתי למצוא מידע לגבי האם זה יכול להזיק לעובר? האם בהריון עליי להמנע ממגע עם החומר? חשוב לי לדעת עד כמה זה חמור כדי להחליט מה לעשות עם העבודה החדשה, האם להמשיך בה או לחפש עבודה אחרת? תודה

שלום, ממליצה לך להיוועץ עם מרכז הרעלים. אין לי את הטלפון אבל נסי לחפש באינטרנט או ב - 144. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/04/2010 | 11:02 | מאת: א.ב

שלום. אני בשבוע 25 ובסקירה המאוחרת הרופא שביצע את הסקירה רשם שיש קרע בקרום הכוריון באורך 3.4. מה המשמעות של זה?

שלום, ממליצה לך לשאול את הרופא שביצע את הסקירה. זה אינו ממצא אופייני. תיתכן הרמת קרימים ואולי לכך הכוונה ואז זה יכול להעיד על דימום שהיה או על סיכון לירידת מים מוקדמת או שזה ממצא מקרי וחסר משמעות. איני יודעת למה הכוונה בתיאור שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום, אני בשבוע 20+3, צמחה לי שערה מתחת לעור באזור המפשעה שהתנפחה (גולה קטנה), כואבת וכו'. ניגשתי לבית המרקחת וקיבלתי משחה שחורה בשם איכטמול, של ויטאמד. בהוראות היצרן כתוב מותר שימוש בשליש שני, ובשליש הראשון והשלישי יש להיוועץ ברופא. האם להערכתך יש בעיה עם השימוש? האם היית ממליצה על טיפול אחר? תודה רבה מראש, תמר

שלום, שימוש מקומי של כמה ימים אינו בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

28/04/2010 | 10:51 | מאת: דנה

האם אני יכולה להיכנס שוב להיריון מבלי אמצעים? למרות שעשיתי גרידה בשבוע 10

כן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 23:31 | מאת: תמי

אני כבר שבוע 39 פלוס והבטן שלי עדיין למעלה.... היא לא אמורה כבר להיות למטה? האם זה אומר שהעובר לא נכנס לאגן? בנוסף אני לא מרגישה צירים.האם זה אומר שהסיכוי ללדת אחרי שבוע 40?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, דרך האינטרנט אני ממש לא יכולה להגיד אם העובר נכנס לאגן או לא. בטן עולה או יורדת זה לא מדד טוב לניבוי ההצלחה של לידה נרתיקית וגם העובדה שעדיין אין לך צירים אינה אומרת דבר. בקיצור - סבלנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 22:28 | מאת: רוני

שלום.. מכיוון שבכל אתר רשום משהו אחר רציתי לשאול 1 מתי הכי מומלץ לעשות סקירת מערכות מאוחרת?? 2 האם יש הבדל ולו קטן באם נעשה את הבדיקה בתחילת שבוע 22 או אם נעשה בשבוע 24? 3 אומרים לנו 'שבוע 24 הכי טוב כמה שיותר מאוחר, רואים יותר..' האם זה נכון??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לרוב כשבכל אתר יש תשובה אחרת זה מפני שפשוט אין תשובה אחידה וחד משמעית. סיקרה שניה מומלצת בין השבועות 22-24. בעבר נהגו לומר שבשבוע 24 רואים יותר טוב. כיום במכשור במתקדם זה פחות משמעותי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 13:27 | מאת: מיכל

שלום. אני עומדת לעבור גרידה בשבוע הבא. אהיה בשבוע 19,עקב תסמונת דאון. לפני חמישה חודשים עברתי גרידה בשבוע 18 בדיוק מאותה הסיבה. ההריון הנוכחי מאופיין גם עם תסמונת העובר הנעלם - עובר אחד לא התפתח. 1. האם אני צריכה ליידע את הרופא המנתח על ההפרש הכ"כ קטן בין שתי הגרידות ועל העובר הנעלם? 2. האם ההתייחסות אליי צריכה להיות שונה - בגנטיקה אמרו לי משהו על אסטרוגן? רופא הנשים שלי לא יודע מכך כלום. אודה על תשובה מהירה בכדי שאוכל לדעת מה אני עושה מכאן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מצטערת לשמוע. חשוב ליידע את הרופא למרות שזה לא אמור לשנות לגבי מהלך הפעולה וההחלמה ממנה. במקרים של גרידות רצופות לעיתים ממליצים על טיפול באסטרוגן אבל לא כשיש ביניהן הריון והפרש של חמישה חודשים. מקווה שההריון הבא שלך יהיה של עובר בריא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 09:40 | מאת: עדי

אני בהריון שבוע 12. בבדיקת דם לvarecilla zoster iGg =positive הייתי במחיצת ילד שחולה באבעבועות רוח. האם זה מסוכן עבורי ולעובר והאם יש צורך לעשות משהו? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, על פי תוצאות הבדיקה שציינת את מחוסנת כנגד אבעבועות רוח ולכן אין לך סכנה גם אם שהית במחיצת ילד חולה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 09:37 | מאת: שיר

בוקר טוב, אתמול הייתי בבדיקה אצל הרופא, אני בשבוע 1+28 ומשקלה של העוברית 1.5 ק"ג!! כמו כן כל המדידות תואמת שבוע 29-30. האם עפ"י משקל זה ניתן לשער מה יהיה המשקל בלידה? (בכל הבדיקות עד היום נאמר שהעובר גדול מעט ממה שאמור) העמסת סוכר תקינה וגם ל"ד וכל שאר הבדיקות. שאלה נוספת- ישנם ימים שהעוברית מאוד פעילה ואני מרגישה הרבה תנועות במשך היום, וימים שיש מעט מאוד תנועות (שקשה לספור ברצף 3-4 תנועות), הרופא טוען שזה בסדר ושספירת תנועות חשובה רק בשלבים מתקדמים יותר, האם נכון? תודה מראש..

שלום, לא ניתן לצפות בוודאות את המשקל בלידה. אין סכרת, הגדילה תקינה וזה מה שחשוב. לגבי תנועות - כמו לנו כבוגרים, גם לעוברים יש ימים בהם הם פעילים יותר ויש ימים בהם הם פעילים פחות. בכל מקרה אם אינך מרגישה תנועות - לפחות שלוש תנועות ברורות שלוש פעמים ביום, מומלץ לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 09:32 | מאת: דניאלה

אני בהריון שני ספונטני לאחר הריון ולידה של בני הבכור אחרי הפריית מבחנה. הריון נוכחי:מחזור אחרון 27.2 , כבר באולטרסאונד הראשון ההריון התאים לשבוע פחות (היה שבוע 4ץ6 לפני שבועיים וחצי) יום חמישי:ההריון התאים לשבוע 6+1 נצפה שק הריון עובר ודופק אתמול: "רשם של המטומה רטרפלנצרית",הריון מתאים לשבוע 6+3 ,דופק עובר ושק קיימים. אין לי דימום ,יש לי כאבי בטן קלים שבאים והולכים. לא נאמר לי להיות במנוחה,אם יהיה דימום לפנות למיון אולטרסאונד בעוד 10 ימים, כיצד זה נראה?מה הסיכוי להמשך הריון תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המטומה בתחילת הריון אינה בהכרח מסכנת את ההריון. העובדה שנצפה דופק מעודדת. בחלק גדול מההריונות אם אין דימומים מתגברים או כאבים מתגברים, ההמטומה נספגת וההריון נמשך באופן תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/04/2010 | 09:09 | מאת: חן

שלום ! אני בת 40 + שלושה ילדים בני 12,10,4 את שלושתם ילדתי בניתוחים קיסריים. לפני ארבעה חודשים עברתי HYSTEROTOMY בשבוע 23. עכשיו אני בשבוע 8 כלומר הריתי חודשיים וחצי אחרי הנתוח. ידוע שלי שהסגמנט התחתון דק והחתך התבצע על הסגמנט התחתון. עד כמה הדבר מסוכן? האם ניתן למנוע את קריעת הרחם ע"י ניתוח יזום בשבוע 33-34 כך שהעובר יהיה בר חיות עם סיכויי חיים גבוהים והרחם העובר ואני לא ננזק? תודה רבה

שלום, יש אפשרות לבצע דיקור בשלות בשבוע 34-35 ואם תוכח בשלות ריאתית ליילד קודם בניתוח יזום לפני הופעת צירים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2012 | 21:02 | מאת: אביגיל

שלום! אני בת כמעט 30 ועברתי 4 קיסרי ועכשו אני חושבת על חמישי, יש לי רק בנים והיתי רוצה בת בתקוה,כמה אני אהיה בסיכוןבהריון חמישי? שנתיים אחרי לידה אחרונה.