פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
28/05/2010 | 09:09 | מאת: אתי

שלום, השבוע ביצעתי בדיקה של איסוף שתן במשך 24 שעות הבדיקה נקראת: urine volume בבדיקה יצאה התשובה הבאה: 2600 mL . האם הבדיקה יצאה תקינה? על מה הבדיקה מעידה? אודה לתשובתך

שלום, לא ברורה לי הסיבה לבדיקה. בכל מקרה תפוקת שתן של 2600 מ"ל ב - 24 שעות זה תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693דימומים

27/05/2010 | 23:26 | מאת: שרון

שלום אני בשבוע 22+3 להריון. לפני כשבועיים קיבלתי טיפול בקנדידה שכלל נר אגיסטן 500מ"ג לאחריו 3 ימי זידונל גל ואז שוב עוד נר אגיסטן. היום ההפרשות שוב חזרו והתחושה היא דיוק כמו לפני שבועיים. אני נוסעת לחול עוד 4 ימים. נשאר לי זידונל בבית ויש לי נרות אגיסטן 200 מ"ג. האם לחזור על אותו טיפול? האם ניתן לקחת את אותו טיפול בכזו תכיפות? האם יש סכנה לעובר בקבלת טיפול חוזר של תרופות אלו?

שלום, ניתן לחזור על אותו טיפול. קנדידה בהריון נטוה להיות עקשנית ולעיתים קרובות נדרש טיפול ממושך. זה לא בעייתי מבחינת ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/05/2010 | 23:19 | מאת: קטי

אני בהריון שבוע 11, ידוע על המטומה שהתגלה בשבוע 7 ועדיין נצפתה בשבוע 9. בערך מאותה תקופה יש לי תכיפות במתן שתן, בלילה אני קמה כ-2-3 פעמים לשירותים. השאלה שלי כזאת, האים יכול להיות שהלחץ על השלפוחית נובע מטונוס מוגבר של הרחם? יש דבר כזה? האים המצב צריך להדאיג ויש צורך להמשיך בירור? יש לציין שבדיקות שתן לתרבית וכללית תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המטומה בהחלט גורמת להתכווצויות קלות של הרחם מידי פעם אבל ברוב המקרים היא נספגת ולא מפריעה להמשך התפתחות הריון תקין. תכיפות במתן שתן אופיינית להריון ואם יש התכווצויות רחמיות אז בהחלט יכול להיות שאפילו יותר. עם זאת, אין דרך לטפל בהמטומה או להמשיך ברור. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693דימומים

26/05/2010 | 20:13 | מאת: סוניה

שלום! אני בתחילת שבוע 9. לפני כשבוע התחילו הפרשות חומות בניגוב, הייתי אצל רופאה באולטרסאונד ונצפה דופק וכביכול הכל תקין. לפני 3 ימים התחיל דימום מאסיבי, אבל ללא גושים - רק דם ממש מטפטף. לא נסעתי למיון, אבל למחרת הלכתי לרופא. האולטרסאונד שוב הראה שיש דופק והכל תקין. הרופאה לא בדקה ממש ביסודיות ואמרה שלא יודעים למה הדימום. נתנה לי לנוח יומיים בבית. הדימום הפסיק, אבל כל היומיים האלו יש הפרשות חומות סמיכות, שפעם נעלמות ופעם חוזרות. עם זאת - תחושות הבחילה, העייפות האופייניות ממשיכות. האם יש מקום לדאוג שתהיה הפלה? האם כל העניין יכול להיות תוצאה של רמה נמוכה של פרוגסטרון? האם יש מניעה לעבוד עד שייפסק הדימום לגמרי או לפחות עד שתתברר סיבת הדימומים? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מצרפת תשובה שעניתי לשאלה מאד דומה - הדימום מרמז על סיכון להפלה אך לא בהכרח על מצב שאכן יסתיים בהפלה. כל עוד יש דופק והעובר ממשיך להתפתח זה מאד מעודד. לגבי פרוגסטרון לתמיכה בהריון - יש לי ספק לגבי יעילותו, ודאי בשלב בו את נמצאת שכבר יש שליה שמתחילה ליצר פרוגסטרון וברוב המכריע של המקרים תוספת פרוגסטרון לא תשנה את הסיכויים של ההריון הזה להימשך באופן תקין. את יכולה לפנות שוב ושוב לבדיקות חוזרות אבל למעשה אין לנו יותר מידי מה לעשות עם הדימומים הללו. צריך להמתין בסבלנות ולראות לאן הדברים מובילים. אני מבינה את החששות והדאגות אבל לפעמים אין לנו אלא להמתין בסבלנות ולקוות לטוב. לא תמיד יש משהו אקטיבי שניתן לעשות כדי לשפר את המצב. תזכרי שיש הרבה ילדים בריאים שנולדו לאמהות שהיו במצבך ונקווה שזה מה שיהיה גם במקרה שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693דימומים

26/05/2010 | 19:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום אני נמצאת בהריון 6+4 בספירה ממחזור אחרון ו5+6 עפ"י הערכת US. אתמול ב- US לראשונה הודגם דופק עוברי ,מבנה השק נראה תקין ונצפתה רקמה עוברית ושק חלמון. בשבוע האחרון אני סובלת מדימומים בעוצמת משתנות בין טיפות לדימום מחזורי. היום גם לראשונה מתלווים לי כאבי בטן תחתונה המלווה במשיכות כמו בהתחלת מחזור וכמו כן דם רירי/חוטי קצת קרוש. הרופאה נתנה לי אתמול גלולות CC 200 של הורמון לחיזוק ההריון הנלקח דרך הנרתיק פעמיים ביום. הספקתי לקחת כדור אחד היום בבוקר. אני פשוט בחשש שאני מאבדת את העובר אפילו שאתמול נגולה אבן משמעותית מליבי לאחר שנמצא הדופק. מה ההסבר לדימום הבלתי פוסק הזה? האם כדאי לפנות למיון? תודה.

שלום, הדימום מרמז על סיכון להפלה אך לא בהכרח על מצב שאכן יסתיים בהפלה. כל עוד יש דופק והעובר ממשיך להתפתח זה מאד מעודד. לגבי הכדורים לתמיכה בהריון - יש לי ספק לגבי יעילותם אבל אם זה מה שנתנה לך הרופאה המטפלת אז תמשיכי, הם ודאי לא יזיקו. את יכולה לפנות למיון אבל למעשה אין לנו יותר מידי מה לעשות עם הדימומים הללו. צריך להמתין בסבלנות ולראות לאן הדברים מובילים. אני מבינה את החששות והדאגות אבל לפעמים אין לנו אלא להמתין בסבלנות ולקוות לטוב. לא תמיד יש משהו אקטיבי שניתן לעשות כדי לשפר את המצב. תזכרי שיש הרבה ילדים בריאים שנולדו לאמהות שהיו במצבך ונקווה שזה מה שיהיה גם במקרה שלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/05/2010 | 18:58 | מאת: אריאלה

שלום רב, לפני כחודש ימים עברתי הפלה טבעית בשבוע 6 . הדימום החל ב- 24/4 ונמשך שבוע ימים. לאחר כשבוע דימום הבטא ירדה ל-3 . השאלה שלי היא: מתי מתחיל תהליך של ביצית חדשה האם כאשר הבטא מתאפסת או כאשר מתחיל הדימום של ההפלה. תודה רבה!

26/05/2010 | 19:29 | מאת: אריאלה

בהמשך לשאלה הראשונה ששאלתי. ב- 24/5 עשיתי שוב בדיקת בטא והתשובה יצאה 19. כלומר הריון חדש. האם יתכן שהביוץ שלי היה רק לפני שבוע וחצי ולכן התשובה כל כך נמוכה . או ששוב הריון שלא מתפתח??

30/05/2010 | 21:48 | מאת: אריאלה

שימי לב לשאלה המצורפת

שלום, בהריון שבוע 17, עקב יתר לחץ דם נשלחתי לבירור US כליות, אקו לב וגם בדיקת קרקעית העין. כמו כן התחלתי טיפול בטרנדייט 100 פעמיים ביום ומיקרופירין 100 פעם ביום. שאלותיי: 1. האם לאשה בהריון מזליפים טיפות הרחבת אישונים בבדיקת קרקעית העין? האם אינו פוגע בעובר? האם מותר לאשה בהריון? האם "הולך ביחד" עם הטיפול הנ"ל ליל"ד? 2. לאור כך שלפני מספר שנים טיפות הרחבת אישונים גרמו לי לטשטוש ראייה משך יותר מ-6 שעות, האם ניתן לבצע את הבדיקה גם ללא הטיפות? 3. האם בדיקת לחץ תוך עיני - גם היא בטוחה לאשה בהריון? האם מזליפים משהו? האם אינו פוגע בעובר? האם "הולך ביחד" עם הטיפול הנ"ל ליל"ד? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כל הבדיקות שנשלחת אליהן אינן מסכנות את העובר ואין כל בעיה לבצען בהריון. הן חשובות כדי להמשיך לעקבו אחר ההריון שלך תוך שמירה על בריאותך ועל בריאותו של העובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

26/05/2010 | 07:48 | מאת: גלית

שלום, הרופא נתן לי נרות גינו פבראיל לטיפול בפטריה וגינאלית, נרות אלו נמסים וקיים קושי להחדירם,ולכן השתמשתי במוליך אחר,מכיוון שהמוליך עובד על דחף האם יתכן והנר מגיע מעבר לנרתיק ועלול לפגוע בעובר תודה

שלום, אין סכנה לעובר. לא חדרת את צוואר הרחם עם המוליך, זה בלתי אפשרי מבלי לגרום לכאב משמעותי ביותר בזמן החדרת התרופה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/05/2010 | 18:42 | מאת: ליטל

שלום רב, בהמשך לשאלתי בנוגע לגרד ברגליים בזמן הריון. אני כעת גרה בחו"ל - וכאן לא הפנו אותי לבדיקות דם - ראיתי באינטרנט שיש כנראה לבדוק תפקודי כבד. תוכלי בבקשה להגיד לי מה הבדיקות שיש לבצע על מנת שאבקש לבצע בדיקות אלה כאן. תודה רבה, ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הייתי ממליצה לבדוק - GOT GPT Creatinine כמו כן - מעקב אחר לחץ דם ורמות חלבון בשתן. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

27/05/2010 | 13:56 | מאת: ליטל

תודה רבה על האינפורמציה!

25/05/2010 | 16:32 | מאת: לירז

שלום ד"ר הנני בהריון שבוע 30 , בהעמסת סוכר 100 גר' היו לי 2 ערכים גבוהים שעה אחרי השתיה 198 ושעתיים אחרי 155.3 (גבולי) . קיבלתי גלוקומטר לבדיקת דם . הרופא אמר לי לבדוק לפני האוכל ושעה או שעתיים אחרי האוכל (לא משנה אם זה שעה או שעתיים אחרי האוכל) . לפני האוכל (עד 100) ושעתיים אחרי האוכל (עד 120) תמיד בסדר . שעה אחרי האוכל לפעמים קצת גבוה 150 - 160 אבל לא תמיד, האם עדיף שאני אמדוד תמיד שעה אחרי האוכל או אם אחרי שעתיים הסוכר יורד אז זה בסדר? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לאור הערכים הגבוליים, סביר להניח שדיאטה מתאימה תצליח להביא אותך לאיזון טוב גם שעה וגם שעתיים לאחר האוכל. ממליצה לך לעתייעץ שוב עם דיאטנית לגבי התפריט שלך ולמדוד לפני האוכל ושעתיים אחרי האוכל. כמו כם להמשיך מעקב אחר רמות האיזון וגדילה עוברית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

בעקבות אכילת צנוברים בסופ"ש לי ולבני המשפחה יש טעם מר בפה כבר מספר ימים. בירור קצר באינטרנט העלה שזה בגלל אכילת צנוברים, וכי ברחבי הארץ מתלוננים על התופעה כבר משנת 2005 !! מכיוון שאני בהיריון (שבוע 26), אני ממש מודאגת. מהו החומר שגורם לטעם המר? אולי הוא מזיק לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, להערכתי אין נזק לעובר. ממליצה לבדוק עם מרכז הרעלים הארצי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

25/05/2010 | 07:35 | מאת: ט

שלום רב! אני בשבוע 34.1 (ו.א. 28.9.09) כשביצעתי את הסקירה השניה בשבוע 22+6 BPD היה 47 מ"מ מתאים לשבוע 20.1 והיקף ראש 197 מ"מ מתאים לשבוע 21.6. נשלחתי לבצע בדיקות וירוסים שיצאו תקינות (גם החלבון העוברי גם השקיפות וגם הסקירה הראשונה שם היו התאמות בין המדדים לגיל ההריון). בשבוע 28.1 ביצעתי בדיקה מכוונת לראש\מוח העובר BPD היה 6.5 מתאים לשבוע 26.1 וכל שאר המדדים התאימו לגיל ההריון הרופא כתב כי בדיקה מכוונת של המוח תקינה ונצפו סוטורות הנראות פתוחות וזה כנראה רק מבנה צר של הראש. בשבוע 30.3 אושפזתי עקב צירים מוקדמים ונבדקו מדדי העובר לאור ההיסטוריה ה- BPD היה 7.4 מתאים לשבוע 29.4 וכל שאר המדדים תואמים את גיל ההריון. ביום שישי האחרון שבוע 33.5שוב אושפזתי בגלל צירים ושוב נלקחו מדדי העובר BPD 8.4 מתאים לשבוע 34 וכל שאר המדדים תקינים, הערכת משקל 2300 גרם. השאלה שלי האם זה תקין? יתכן שראש העובר גדל וצמצם את הפער של השבועיים שנוצר בהתחלה? האם ניתן לדעת מה יהיה משקל העובר בלידה? סליחה על אורך השאלה, תודה מראש והמשך יום מקסים ונפלא!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מהנתונים שכתבת נראה כי מדובר בעובר בריא. פערי הגדילה לא היו משמעותיים במהלך ההריון, הברור שבוצע היה תקין וכעת הפער למעשה נעלם. שילוב כל הפרטים הללו הגיוני ומרגיע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/05/2010 | 21:01 | מאת: שיר

ערב טוב, שבוע 2+32, היום בבדיקה משקלה של העוברית 1.9 ק"ג, האם תקין? מה הערכת המשקל ללידה? כמו כן: bpd- 84.2mm (תואם שבוע 34) ac- 280 mm (תואם שבוע 32) fl- 59.6mm (תואם שבוע 1+31) האם המדדים תקינים? האם היקף הראש לא גדול מדי (פער של שבועיים?) תודה רבה, והמשך שבוע טוב!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, המדדים בגדר הנורמה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

24/05/2010 | 16:11 | מאת: לחוצהה

היי.. עשיתי בדיקת סוכר 50 מ"ג ויצא לי 165 !! הגעתי לבדיקה לא בצום מלא אלא אכלתי 5-6 שעות לפני האם יש קשר??? אני בלחץ מטורף, קבעו לי בדיקה של 100 מ"ג, האם יש טעויות בבדיקה הזו?? (הלוואי וכן!) האם עלי להמנע מאכילת סוכר?? האם יש קשר בכלל לאכילת סוכר? לעישון סגריות? קפה? מה עלי לעשות?? אם יש באפשרותי בכלל לעשות משהו כדי לשנות את המצב?? האם זה חמור? אני בשבוע 27 הריון ראשון ואין הסטוריה של סוכרת! אודה לך על עזרתך!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במקום להיות בלחץ מטורף, תעשי את בדיקת 100 הגרם כדי לדעת אם אכן יש לך סכרת או לא. אם אין סכרת - בזה נגמר העניין ומומלץ להימנע מעליה עודפת במשקל בהריון. אם יש סכרת - יש גם טיפול. אין סיבה להיסטריה. טיפול טוב ואיזון טוב של סכרת בהריון מובילים ללידות תקינות של תינוקות בריאים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/05/2010 | 20:36 | מאת: מיכל

שלום, בשבוע האחרון יש לי הפרשות ודימומים. זה התחיל לפני 4 ימים אז היו לי הפרשות חומות , פניתי למיון ושם נרשמו לי 3 ימי מחלה והפנייה לרופא מטפל. היום בבוקר קמתי והיה לי דימום חזק שהמשיך גם במהלך היום. ביקרתי הבוקר אצל רופא מלווה (בגלל שהרופא שלי יצא לי לחודשיים החליפו לי גניקולוג) ובאולטרסאונד יצא שעפ"י הגודל העובר בשבוע 5+2 (לעומת 6+2 שעשיתי בחישוב עפ"י איחור וסת). הרופא זיהה נוזל (ככל הנראה הדם האמור...) ואמר לי שעד שלא יהיה דופק לא ניתן יהיה לדעת מה קורה עם ההריון (נקבע לי אולטרסאונד בעוד שבוע בדיוק). עכשיו נכנסתי לשירותים שוב יש לי דימום , האם כדאי לפנות למיון או להמתין עד לאולטרסאונד הדופק בשבוע הבא? תודה רבה!!!!

24/05/2010 | 23:28 | מאת: ד"ר בירון

שלום, העובדה שהדימום נמשך, לצערי אינה מעודדת. עם זאת לעיתים יש הפתעות טובות. אין דחיפות לפנות למיון כיון שממילא אין יותר מידי מה לעשות כדי למנוע הפלה. אם הדימום מתגבר ממליצה לפנות לבדיקה כדי למנוע מצב בו את מאבדת דם בכמות רבה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/05/2010 | 16:54 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 38, בשבוע 17 להריון שלישי. עשיתי שקיפות עורפית וסקירת מערכות שהיו תקינות לגמרי. קיבלתי הרגע את תוצאות החלבון העוברי ושם נרשם כי ה RISK הוא 1/441. אני בכל מקרה מתוכננת לדיקור מי שפיר לראשונה בשל גילי. ובכל זאת, האם זו אכן סיבה לדאגה?

שלום, זו לא סיבה לדאגה והעובדה שהחלטת על דיקור נראית לי הגיונית ואני מקוה שתיתן לך תשובה חד משמעית וטובה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/05/2010 | 13:52 | מאת: תמי

שלום ד"ר, היום אני בשבוע 21+2. לפני שבוע פניתי למוקד בגלל כאבי בטן צידית תחתונה. בוצע מוניטור לצירים וציינו שיש פעילות רחמית קלה, חזר על עצמו במוניטור נוסף. לאחר קבלת עירוי(למרות ששתיתי הרבה..) שוב בוצע מוניטור והוא היה כבר טוב יותר. קיבלתי הוראה להמשך מעקב רופא מטפל אך לא ביררתי מתי צריך לעקוב שוב.. מאז, חלפו הכאבים. אבל, בשבוע האחרון התחילו התקשויות בבטן תחתונה, בעיקר בערבים, לפעמים 3 בשעה כל פעם למשך כחצי דקה. 1. האם התקשויות כאלו נורמליות לשלב כזה שך ההריון? 2. האם מומלץ לפנות לרופא המטפל שלי למעקב כבר השבוע או שניתן להגיע לתור שנקבע לי מראש שהוא לעוד שבועיים? לא ניתן להשיג את הרופא בטל' ולא רוצה "סתם" להגיע כי כרגע חוץ מההתקשויות לפעמים מרגישה טוב..) תודה וסליחה על האורך!

שלום תמי, התכווצויות רחמיות בהחלט יכולות להופיע כבר בשלב זה של ההריון. לרוב הן משמעותיות רק אם הן סדירות, כואבות, בתדירות של 2-3 ל - 10 דקות למשך שעה או יותר. במקרה זה מומלץ להיבדק. במידה ומדובר בהתכווצויות לא סדירות מספר פעמים ביום, הן לרוב לא משמעותיות. כיון שנבדקת והכל נמצא תקין, אם אין החמרה אין סיבה לדאגה אבל אם הכאבים נמשכים או מחמירים מומלץ להיבדק שוב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

23/05/2010 | 13:09 | מאת: בלומה

בת 34.5 ,שבוע 12.3 maternal age-related risk - 1/420 down's syndrome ris- 1/1100 trisomy 18 risk - 1/10000

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כעיקרון הבדיקה תקינה ומרגיעה. אין לי את כל המידע, אבל על סמך מה שכתבת אפשר להיות אופטימיים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/08/2010 | 23:41 | מאת: נעה

כותרת: סקר טרימסטר ראשון כותרת: סקר טרימסטר ראשון אני בת 38 הריון ראשון משקל בעת הבדיקה 62 גיל ההריון לחישוב הסיכון 12.6 NT- Nuchal Trnslucency 0.92MoM NT- Nuchak Trnslucency 1.00mm PAPP-A 1.11 Mom PAPP-A 2874 mIU/L Free beta HCG 2.09 MoM Free beta HCG 74.6 ng/ml Maternal age- related risk 1/170 Down's Syndrom Risk 1/1100 Trizomy 18 Risk 1/10000 האם זה נראה בסדר? האם התוצאות בתווך הנורמה ? יש לי תור לרופאה רק עוד שבועיים תודה רבה מראש

23/05/2010 | 07:03 | מאת: יעלי

היי ד"ר, רציתי לדעת מתי מומלץ להוריד התקן? האם במחזור, או שלא מחייב. תודה

שלום, הוצאת התקן לא חייבת להיות בזמן וסת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/05/2010 | 07:42 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בשבוע 33 להריון ולאחרונה הופיעה לי גרד בשוקיים התחתונות בעיקר בלילות. האם התופעה נורמלית? יש לי סוכרת הריונית האם זה משפיע על הגרד? האם יש לפנות לרופא? האם יש מה לעשות על מנת להקל על הגרד - משחה, דיאטה. המון תודה, ליטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הגרד היא תופעה שכיחה ולרוב אינה בעייתית. מומלץ לדווח עליה לרופא המטפל לצורך מספר בדיקות ברור כדי להיות בטוחים שאכן אין סיבה לדאגה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/05/2010 | 07:03 | מאת: ניצן

כשמחזירים עוברים באיזה שבוע של הריון זה נחשב?

שלום, כשיראו דופק יגידו לך בדיוק מה תהיה הוסת האחרונה המחושבת שלך לצורך תיארוך ההריון. החזרת העוברים היא לרוב הופכת להיות שבועיים של הריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

22/05/2010 | 07:00 | מאת: ניצן

אני בת 41 ועשרה חודשים, עברתי תהליך של החזרת עוברים ביום חמישי האחרון, והחזירו לי שלושה עוברים יפים, שאלתי היא מה הסיכי להריון בודד, תאומים ושלישיה? ומה הסיכוי להרות בכלל?תודה

שלום, איני מכירה את הסטורית הפריון שלך ואין לי תשובה מדוייקת באחוזים. עם כל הסטטיסטיקה, במציאות תמיד נמצאים בצד אחד שלה והצד הזה הופל היות כל מאת האחוזים. מידע מהימן יותר על סיכויי ההצלחה של הטיפול תוכלי לקבל מצוות טיפולי הפוריות המטפל בך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/05/2010 | 21:28 | מאת: קיקי

שלום ד"ר בירון, ביום חמישי עשיתי בדיקת הריון וה-beta-hcg יצאה 190, אני מניחה שזה הריון, כי המחזור איחר לי שבועיים, (המחזור האחרון שלי היה ב-6.4) היום אני מדממת (דימומים קלים), אני בלחץ נוראי... ממה זה נובע? זה הפלה?

שלום, הדימומים עלולים לרמוז על הפלה מאיימת אבל בהחלט למרות הדימומים יכול להימשך הריון תקין לחלוטין. מומלץ להימנע מיחסי מין וממאמץ גופני משמעותי ולהיבדק בעוד כ - 10 ימים אלא אם יש קודם החמרה בדימום או בכאבים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

21/05/2010 | 14:21 | מאת: מורן

בת 30 אחרי IVF עם מיקרומניפולציה בגלל שאיבת ביצית בודדת בסקירת מערכות מוקדמת נתגלה הרחבה של אגן הכלייה בשמאל של 4 מ"מ 1.האם זה שכיח בבנים? 2.האם זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון ? 3.האם יש קשר בין ממצא זה למיקרומניפולציה? 4.האם יש הצדקה לדיקור מי שפיר רק בגלל ממצא זה?כל השאר תקין תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הממצא שכיח בבנים, לרוב אינו קשור לתסמונת דאון ואם כל שאר הבדיקות תקינות אינו מהווה התוויה לדיקור. מומלץ מעקב סונוגראפי לוודא שאין החמרה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

20/05/2010 | 11:13 | מאת: איל

שלום דוקטור, היום שבוע 19+0 להריון. אשתי בת 32. תוצאות "integrated" - סיכון 1:20,000. סקירת מערכות מוקדמת מורחבת בשבוע 14 - הכל נמצא תקין ומתאים. לפני כשבוע אשתי סבלה מהתכווצויות ברמה בינונית כמה פעמים כל שעה. צוואר הרחם נותר ארוך וסגור, ואשתי נחה מאז, שותה הרבה והתכווצוית קלות ירדו לתדירות של שתיים שלוש ביממה. בהתעלם מנושא ההתכווצויות - האם היית ממליצה לעבור דיקור מי שפיר או מהם השיקולים שכדאי לשקול. כיצד משפיע נושא ההתכווצויות שכאמור פחתו בהרבה (בהנחה שצואר הרחם נותר גם עתה ארוך וסגור). תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ההחלטה על דיקור מי שפיר מורכבת. מפנה אותך למאמר מידע שכתבתי בנושא. על פי המדדים שציינת אין המלצה רפואית לדיקור מי שפיר. ההתכווצויות אינן חלק מההחלטה. עם זאת, לנשים עם דימומים או התכווצויות לעיתים מומלץ לדחות את הדיקות בשבוע שבועיים כתלות בקליניקה. http://www.talbiron.co.il/gp.asp?gpid=79

19/05/2010 | 21:34 | מאת: לירז

שלום ד"ר , הנני בהריון שבוע 29 , בבדיקת העמסת סוכר היו לי 2 ערכים גבוהים ולכן אני מטופלת כסכרתית .אני עורכת בדיקות דם 7 פעמים ביום באמצעות גלוקומטר. בבוקר בצום ולאחר שעה אחרי אחרוחות ולאחר שעתיים (בוקר צהרים וערב) . יש לי תמיד בבוקר שעה אחרי האוכל ערך של 160 , שאר הערכים תקינים . כלומר בצום עד 95 שעה אחרי יתר הארוחות עד 140 ושעתיים אחרי הארוחה עד 120 האם יש צורך בלקיחת אינסולין מה דעתך? אני עורכת את הבדיקות הללו כבר 8 ימים . המון תודה

שלום, לפני התחלת טיפול תרופתי הייתי ממליצה לבדוק שוב עם הדיאטנית את תפקיט ארוחת הבוקר שלך. אם זה הערת הגבוה היחיד, אולי שינוי בתפריט יאפשר איזון טוב יותר. אם לא, ממליצה לשקול טיפול תרופתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

19/05/2010 | 13:04 | מאת: מיטל

אני בשבוע 15+5 להריון והיום ראיתי מעט הפרשה ורודה בניגוב. זה לא חזר על עצמו האם זה שכיח שתיהיה מעט הפרשה כזו? יש צורך להבדק? עד כה הכל בסדר ב"ה תודה רבה

שלום, אם ההפרשות חלפו סביר להניח שהכל בסדר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/05/2010 | 07:59 | מאת: ענת

שלום, אני בשבוע 34 (הריון שני, הקודם הסתיים בשבוע 33 בקיסרי עקב רעלת). בלילה הופיעה הפרשה מימית ושקופה לגמרי ללא ריח (ממש כמו מים) בכמות גדולה (הייתי צריכה פעמיים להתקלח ולהחליף תחתונים). אין לי כאבים או צירים . האם יש לכך משמעות? תודה. ענת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן ומדובר בהפרשות על רקע הורמוני ההריון ללא כל בעייה אך מתאורך לא ניתן לשלול ירידת מים ולכן ממליצה לך לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

18/05/2010 | 00:20 | מאת: אור

שלום רב וחג שמח.נמצאת במעקב עקב חשד לIUGR.לידה קודמת בשבוע 34 1545 גר'. בשבוע 34+4 הע' משקל-1800,היקף הבטן מתאים ל30+2.6 ימים לאחר מכן,הע' משקל נוספת 2200 גר',היקף הבטן מתאים ל33+3.שמחתי מאד אך האם תיתכן קפיצה כזאת תוך 6 ימים?ההערכה בוצעה באותו מכשיר אך ע"י 2 טכנאים שונים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש שונות בין בודקים שונים ובין מכשירים שונים לכן מדובר על הערכה בלבד ולא על מדידה מדוייקת. מומלץ לבצע הערכת משקל כל שבועיים ולא כל 6 ימים בדיוק כדי להימנע מהבדלים שקשה לדעת אם הם על רקע המכשיר, המודד או הזמן הקצר מידי שחלף. אם יש תנועות טובות, ניטור תקין ומעקב הריון תקין ממליצה על המשך מעקב צמוד כולל דידות לחץ דם ועל הערכת משקל חוזרת בעוד שבועיים. מומלץ ייעוץ אישי עם רופא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/05/2010 | 17:32 | מאת: שחרית

שלום. זהו הריון שני. ההריון הראשון היה תקין. בשבוע 11 היה דימום קל מאד. שבוע 14 היה דימון פעם נוספת. הלכתי לראות את הרופא שלי. אין שריטות בצוואר הרחם. אין המוטומה ברחם. השילייה גבוהה. אך הדימום, אמנם קל, ממשיך. הרופא לא מצא את מקור הדימום. מה האפשרויות???

שלום, הדימום יכול להיות על רקע הפלה מאיימת - היפרדות קלה של השליה. העובדה שהכל נראה תקין ולא רואים שום סימן מעידה על היפרדות קלה ומעלה את הסיכוי שהכל ימשיך להיות טוב. סבלנות ואופטימיות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/05/2010 | 17:39 | מאת: שוש

אני בשהוע 27+0 בבדיקת תפקודי כבד קיבלתי את התוצאות הללו, האם זה תקין??? ALK.PHOSPHAT. 149.50 U/L ALT(GPT) 45.62 U/L AST(GOT) 24.97 U/L BILIRUB.TOTAL 0.45 MG/DL

שלום, איני יודעת מדוע ביצעת את הבדיקה. כעיקרון היא תקינה. alk Phos הוא אנזים המיוצר ע"י השליה וערכו עולה באופן נורמאלי בהריון. ALT בגבול העליון של הנורמה אבל זו לא חריגה מדאיגה. AST תקין. בילירובין תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

16/05/2010 | 10:52 | מאת: אלירן

שלום לך ד"ר אני שכבתי עם חברה שלי ביום שישי בערב ובצאת השבת היא לקחה כדור בשם פוסטנור וביום ראשון בבוקר היה לה דמום קל ממש ככה כמה טיפות ורציתי לדעת מה זה יכול להיות אני צריך תשובה זה קצת דחוף לי אני לא יודע מה זה . תודה אלירן

שלום, הדימום יתכן כחלק מההורמונים שבפוסטינור שנלקחו והופסקו - זו תגובה תקינה ולא אמורה להדאיג. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/05/2010 | 11:24 | מאת: ענת

שלום רב, אני נמצאת בשבוע 17 להריוני.מכיון שאין לי נוגדנים לCMV כל תחילת הריון אני עושה בדיקה ואז כל חודש.בתחילת ההריון הנוכחי יצא CMV IGG=0 וCMV IGM שלילי.מזה שבועיים שאני מרגישה לא טוב,כל ערב עולה לי החום סביב 37.7 ואני עייפה,כאבי ראש וכו',עשיתי בדיקה נוספת של CMV והיא יצאה CMV IGG=0.5 ןCMV IGM שלילי.השאלה שלי היא גם מה זה אומר? מה עלי לעשות עכשיו ומדוע אם כרגע אני מרגישה לא טוב CMV IGM יצא שלילי?

שלום, לא כל מחלת חום היא CMV. את בהחלט יכולה להרגיש לא טוב על רקע וירוסים אחרים. חוץ מזה שגם אם חלילה מדובר ב - CMV, העליה של הנוגדנים מתבטאת רק אחרי 2-3 שבועות כך שבמהלך המחלה לא צפויה עליה בכל מקרה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/05/2010 | 21:33 | מאת: שיר

ערב טוב, שבוע 31, מזה יומיים יש לי התקשויות של הבטן שנמשכות לעיתים מספר שעות. זה אמנם מלווה באי נוחות מסויימת אך לא בכאב. כמו כן מרגישה תנועות לפחות 3 פעמים ביום(ובעיקר בלילה) האם ייתכן שמדובר צירי בריקסטון היקס? כי הבנתי שהם נמשכים דקות ספורות ואילו אצלי הבטן קשה לאורך שעות.האם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התיאור שלך מתאים לצירים שאינם גורמים ללידה מוקדמת אבל ללא בדיקה איני יכולה לדעת זאת - יתכן ומדובר בצירים מדומים - ברקסטון היקס אבל יתכן ומדובר בצירים של ממש המקצרים את צוואר הרחם ומצדיקים מתן זריקות לבשלות ריאתית וטיפול לעצירת צירים. ללא בדיקה לא ניתן לדעת זאת ולכן עליך להיבדק מייד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/05/2010 | 18:06 | מאת: מיכל

שלום אני בשבוע 17 ומתעתדת לבצע דיקור מי שפיר עוד כשבועיים ללא סיבה רפואית. אני כמעט בת 35. שאלתי היא האם עליי לבצע את בדיקת הדם של החלבון העוברי או מספיקה בדיקת מי השפיר? האם בבדיקת הדם בודקים ערכים שלא נמצאים במי שפיר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקת הדם לסקר ביוכימי בשליש השני של ההריון נועדה לנבא את הסיכון לתסמונת דאון ואת הצורך בדיקור מי שפיר. עם השנים למדנו לזהות בעזרתה דברים נוספים כמו חשד לרעלת הריון ולהאטה בצמיחה תוך רחמית ומחלות נוסות. לרוב עבור מי שנמצאת במעקב מסודר ועושה דיקור מי שפיר, בדיקת הדם אינה משמעותית. במקרים בודדים היא אכן יכולה לרמוז על מצבים שאינם מאובחנים בדיקור מי שפיר. היא אינה מסוכנת או פולשנית. לשיקולך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/05/2010 | 11:51 | מאת: פנינה

אני בשבוע 7 להריון .הריון 2 ללא ילדים הראשון הסתיים בהפלה מסיבה לא ממש ידוע,לא הייתי במעקב רופא ולאחר כמה ימים של דימום לא משמעותי שק ההריון פשוט נפלט לאסלה ,ללא צורך בגרידה בשבוע 6 . בהריון הנוכחי שהושג בהזרעה.התחלתי עם תמיכה של נרות פרוגסטרון ,תחילת ההריון היה 55 ואז החלפתי את סוג הנרות ותוך 3 ימים הפרוגסטרון ירד ל 9 והתחילו מעט הכתמות.הרופא החליט להעביר אותי לזריקות פרוגסטרון 100 מ"ג לאחר 10 יום הרמה עלתה רק ל 20 (ציפינו ל40 או 50 ) ובשלושה ימים אחרונים הדימום התחזק ,באולטרסאונד נצפה דופק תקין אך יש הפרדות קטנה של השליה . ברצוני לשאול מה השכיחות של הפרדות שליה חלקית.ומה הסיכויים שהכל יסתדר? האם יש פתרונות,מה עושים בדך כלל במצב זה ? האם הפרוגסטרון הנמוך הוא הסיבה? האם יש מצב כזה של שליה שבכל הריון תהיה בעיה? תודה.

14/05/2010 | 21:45 | מאת: ד"ר בירון

שלום, קשה להאשים את הפרוגסטרון במה שקורה לך. כל עוד הדופק תקין יש תקווה. הריונות רבים עם ממצאים דומים לשלך - המטמות - ממשיכים להתפחת היטב וההמטומה או ההפרדות החלקית הזו נעלמת בהמשך. נקווה שכך יהיה גם אצלך. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/05/2010 | 09:23 | מאת: א. ב.

שלום, אני נמצאת בשבוע 31 עם תאומים. לפני כשלושה שבועות התחילה פעילות רחמית וכן צירים ללא פגיעה באורךצוואר הרחם. ביום שלישי לפני שלושה ימים הרופאה נתנה לי לקחת כדור למניעת צירים שנקרא פרסולט 20 מ"ג 4 פעמים ביום. במקביל אני לוקחת כדורים לברזל ומולטי ויטמין. מאז שהתחלתי לקחת את הפרוסולט החלו כאבי ראש איומים מאוד ובלתי נסבלים. אתמול הייתי במיון בבי"ח והרופאים אמרו לי שאפשר לקחת אקמול/אופטלגין לפני לקיחת הכדור. השאלה שלי האם זה שאני לוקחת הרבה תרופות לא עלול לפגוע/להזיק לעוברים באיזושהיא דרך? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאבי ראש הם תופעת לוואי ידועה ולא מסוכנת של פרסולאט. ניתן להיעזר באקמול וזה לא מזיק להריון. למרבית הנשים כאבי הראש הללו חולפים לאחר מספר ימי שימוש בפרסולאט - נקווה שכך יהיה גם אצלך. בנוסף - אם אין לך צירים וקיצור צוואר רחם ניתן לשקול להפסיק את הפרסולאט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום, אני בשבוע 27, בחודש האחרון לאחר קיום יחסים יש לי כאבי מחזור חזקים ממש כאילו הכל מתכווץ למטה,האם זה תקין או שיש קשר לצירים? יש לציין שהכאב נמשך לאורך כל היום או ליום שלמחרת ולא רק ממש אחרי -בנוסף בחודש האחרון התחילו לי הפרשות צהובות-ירוקות מידי יום מספר פעמים ביום האם זאת פטריה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כעיקרון אין מניעה לקיים יחסים בהריון תקין. במקרה שלך אם יש התכווצויות אחרי יחסים זה דורש בדיקה ולעיתים המנעות מיחסי מין. לגבי ההפרשות - אלו יכולות להיות הפרשות רגילות של הריון או פטריה. קשה לי לענות ללא בדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/05/2010 | 13:40 | מאת: נני

בטא ראשונה ב - 22/4 42 פרוגסטרון 20.5 יחידות ישנות בטא שניה ב-27/4 337 פרוגסטרון 28 יחידות ישנות 4/5 בבדיקת אולטרסאונד נמצא שק הריון קטנטן שגודלו 2 מ"מ , עדיין לא נצפה שק חלמון 6/5 בדיקת בטא 2119 ופרוגסטרון 33 יחידות ישנות 11/5 ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונצפה שק שגדל ל 8 מ"מ (לא נצפה שק חלמון) 11/5 עשיתי גם בדיקת בטא ופרוגסטרון הבטא 3130 והפרוגסטרון ירד ל 17 מתוך 33 לפני 5 ימים 1.האם יתכן הריון תקין גם כשהבטא בקושי עלתה בבדיקה האחרונה?????????? 2.אבל השק התפתח האם זה גדילה תקינה? 3.האם ניתקלת במקרה כזה ובכל זאת היה הריון תקין?

שלום, עם כל הרצון הטוב לתת לך תשובה חד משמעית שלא תשאיר אותך באי הוודאות הקשה - זה בלתי אפשרי - לםעמים צריך לחכות סבבלנות עוד מספר ימים להתבהרות התמונה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/05/2010 | 08:43 | מאת: אור בקצה המנהרה?

אני בת 27,הריון ראשון, שבוע 35 בסריקה שנייה נאמר לי כי הראש קטן בשבועיים לגיל העובר למרות שמירה על קצב גדילה הומלץ לי לעשות MRI עוברי שיצא תקין, לאחר מכן אמרו שכנראה גם לנו יש ראש קטן , המשכנו מעקב גדילה, לפני כשבועיים באולטרסאונד נאמר שיש לולאה במעיים לאחר בירור עשינו בדיקות CF שיצאו תקינות, נשלחתי לעשות בדיקת וירוסים מורחבת שגם יצאה תקינה, היום הלולאה לא קיימת, עכשיו נאמר לי שהעוברית סיימה כנראה להתפתל בבטן, אני צריכה להשאר בשמירת הריון מוחלטת בעוד שבועיים יוחלט אם לילד אותי בשבוע 37, מה משמעות המסקנה הזו, משקלה כיום 2 ק"ג , לפני שבועיים 1 קג שש מאות. האם יש סיבה לדאגה? האם ניתן לעשות משהו? דחוף אני מודאגת נורא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי אין לי מספיק מידע כדי לענות על שאלתך למרות כל מה שכתבת. נשמע שיש איזו האטה בגדילת העובר שלך. ההתנהלות במקרה זה כוללת חיפוש סיבות אפשריות ועל פי מה שכתבת נראה לי כי הברור תקים ולכן יתכן ומדובר בשליה שאינה מתפקדת מספיק טוב. במקרה זה יש להחליט על המועד המתאים ליילוד על פי פרמטרים שונים המעריכים את חיוניות העובר. שאלתף דורשת בדיקה, מעבר על כ הנתונים ודיון ארוך שהוא מעבר ליכולת מענה באינטרנט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/05/2010 | 14:45 | מאת: טלי

ד"ר טל בירון-שנטל , שלום! אני בשבוע 36+3 , היום נעשה לי אולטראסאונד מעקב עקב שליה בשלה שעכשיו בדרגה 3 + הערכת משקל משקל העובר יצא 2800-עם עלייה מלפני שבועיים ב400 גרם ובנוסף פעם ראשונה מצויין בדו"ח ריבוי קל של מי שפיר, נעמר לי שכצמות המיים נמצאת בגבול עליון של הנורמה. לפני שבועיים כמות מי שפיר היתה תקינה. מה המשמעות של זה? מה יש לעשות עם בכלל? תודה רבה-רבה על כל התשובות שלך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לרוב ריבוי מי שפיר קל אינו מהווה סמן לשום בעייה. חשוב לוודא שיש סקירות תקינות, שפתיים, קיבה, בליעה של העובר, וכן שאין סכרת. אם הכל תקין - מרבית הסיכויים שלריבוי הקל הזה אין כל משמעות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/05/2010 | 10:58 | מאת: נועה

שלום רציתי לדעת האם יש נטייה בהריונות. ז"א האם ב 2 הריונות שהיו לי לא היתה ירידת מים אלא התחלת צירים יש סיכוי יותר גבוה לכך גם בהריון הבא? אותה השאלה לגבי אורך ההריון? האם יש מחקרים בנושא? שאלה נוספת- האם הזרעה נחשבת לעניין ההריון כהריון ספונטני או לא? נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לנשים יש נטייה לחזור על אותו מהלך בהריונות חוזרים אבל זה מאד לא מדוייק ופעמים רבות כל הריון מתנהל באופן שונה לחלוטין. הזרעה אינה הריון ספונטאני.

12/05/2010 | 00:18 | מאת: אגם

שלום רב, האם הפרשות בהריון בצבע צהוב וחום בהיר מעיד על כך שיש סיכוי סביר שאפיל את התינוק? ברצוני לציין שאני בשבוע 7 ומעוניינת לעשות הפלה[אודה לך אם תמליצי לי מה עדיף לעשות בשלב הזה,באיזה שיטה?] תודה, אגם

13/05/2010 | 00:15 | מאת: ד"ר בירון

שלום, הפרשות צהובות אופייניות להריון ולא מעידות על סיכון מוגבר להפלה. אם את מעוניינת לבצע הפסקת הריון עליך לפנות בהקדם לועדה להפסקת הריון באחד מבתי החולים כיון שככל שמחכים יותר כך הסיכונים בהפסקת הריון רבים יותר. בשלב בו את נמצאת כנראה שהשיטה הנכונה ביותר היא גרידה אבל החלטה סופית לגבי האפשרויות ניתן לקבל רק אחרי בדיקת אולטרה סאונד לאישור גיל ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/05/2010 | 18:07 | מאת: אני לחוצה וזקוקה לעצה!!!

היי , רציתי עצה אני בהריון צעיר , 6 שבועות , רק גילו דופק . והרופא שלך אותי לעשות את הבדיקה לאפיין את בציסטה מול המעבדה גבול הנורמה הוא מ0-35 כשהותאה שלי 76.5 השאלה שלי האם כתוצאה מההריון זה יכול לעלות???. או שמא עלי להתחיל להיות מודאגת?? הרופא שלי עובד רק ביום שני . אנא ..

הציבטה שלי בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ

10/05/2010 | 20:48 | מאת: אפרת

שלום אני בשבוע 29 וקיבלתי היום תוצעה של בדיקת חלבון בשתן 24 שעות- PROTEIN- URINE 24h - 173 mg/24hr (ערכי נורמה 24-141) MICROALBUMIN- U 24h - לא ניתן לחישוב, מתחת לגבול הדטקציה MicroALB<5mg/L אבקש לדעת מה משמעות הבדיקה, האם חיש בעיה בתוצאה ומה עלי לעשות הלאה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אפרת, איני יודעת מה הסיבה שבגללה נשלחת לבדיקה. הערכים הם בתחום הנורמה אבל מחייבים המשך מעקב אחר לחץ דם או סכרת - בהתאם לסיבה שבגללה נשלחת לבדיקה. לא מדאיג אבל מחייב התייחסות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 20:41 | מאת: אסתר

שלום, אני בשבוע 4.5 להריון. יצא לי בבדיקת שתן פרוטאין 50 כל השאר יצא תקין מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זה לא אומר כלום. סביר להניח שמדובר בשארית של הפרשות נרתיקיות נורמאליות בהריון ואין לכך כל משמעות בעייתית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 20:12 | מאת: נורית אקשטיין

שלום לד"ר טל בירון-שנטל, ראשית יש לי שתי בנות מקסימות ובריאות בבית, שנית, זה ההריון החמישי שלי לאחר לידת עובר מת בשבוע 39 ולידה מוקדמת בשבוע 19, אני בשבוע 8 מטופלת בהלטרוקסים 850 מ"ג לשבוע ומקבלת זריקת קלקסן יומית 40 מ"D. בבדיקות הדם של אתמול סומנה תוצאה של בדיקת CMV-IGG 7.80 הרבה מאוד מעבר לנורמה שמצויינת 0.00-0.39 והמילה POSITIVE מצויינת ליד. עד שאדבר מחר עם הרופא שלי, יש משהו שעלי לעשות במיידי? אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, משמעות הבדיקה שנחשפת לוירוס CMV בעבר. אם זה היה לפני ההריון אז למעשה אין כל סיכון או סיבה לדאגה. מה שחשוב זה התשובה של IgM אם היא חיובית זה מחייב ייעוץ מקיף יותר ואם היא שלילית זה מרגיע מאד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 19:27 | מאת: ליאת

שלום רב! אני בשבוע 27 וביצעתי בדיקת COOMBS INDIRECT והתוצאה הינה POSITIVE ו Anti D 1:1 בשבוע 16 , עברתי בדיקת מי שפיר ולאחריה קיבלתי anti d לשריר. סוג הדם שלי הינו A- מה פשר התוצאה ? האם מחייב מעקב ? לתשובתך המהירה אודה !!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פשר התוצאה הוא שארית מהחיסון שקבלת ולא שום דבר בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 18:35 | מאת: דפנה29

שלום רב, הריון שלישי שבוע 8. אתמול ביצעתי בדיקת דם ובדיקת שתן. תוצאות בדיקת הדם היו תקינות, אך בבדיקת השתן התקבלו התוצאות החריגות הבאות: שתן כללי - חלבון בשתן - 10 כאשר הטווח הוא בין 0 ל - 30; ארתרוציטים - 25 כאשר הטווח הוא בין 0 ל - 10; שתן מיקרוסקופיה - ליקוציטים - 1 אירתרוציטים - 1 מוקוס - ++ בקטריולוגיה - צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים (לא היה פירוט מהם). אני מאוד מאוד חוששת. (יש לציין כי בהריונות הקודמים לא היו לי תוצאות חריגות. ואולם, לפני כשנה, כשלא הייתי בהריון וביצעתי בדיקת שתן שגרתית גם כן יצא לי שיש לי אירתרוציטים בשתן ברמה של 25, אם כי התרבית היתה שלילית. אז גם ביצעתי אולטרסאונד כליות והייתי אצל אורולוג שאמר לי שהרמה הזו תקינה ושלא לדאוג. לאחר שתי בדיקות חוזרות הרמה ירדה ל - 10). 1. מה המשמעות של התוצאות הללו? 2. האם הן מסכנות חלילה את העובר? 3. האם יש טיפול? 4. יש לי תור לרופא נשים שלי לעוד שבוע וחצי - האם להקדים את התור ולהגיע אליו בדחיפות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות הן בגדר הנורמה להיון. הן מדגימות בדיקה שבוצעה ללא חיטוי מספק של אזור השופכה. אין סכנה להריון. צמיחה מעורבת אינה דלקת בשתן אלא זיהום של התרבית - בדיקה שהזדהמה ולא זיהום אמיתי. ליתר ביטחון את יכולה לחזור על הבדיקה לאחר חיטוי טוב של המקום. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/05/2010 | 18:29 | מאת: רינה

אובחנה אצלי בשבוע 8 המטומה כ- 12*12 מ"מ תוך רחמית, אחרי מס' אירועים של הפרשות חומות. אני מבינה שמדובר במצב של הפלה מאיימת. השאלה שלי האים המטומה הזאת היא Subchorionic Hematoma ? או שיש סוגים שונים של המטומות תוך רחמיות? האים מגיע לאישה במצב כזה חופשת מחלה ואים כן לכמה זמן? תודה רבה!

שלום, סוג ההמטומה נקבע על פי מיקומה וללא בדיקת אולטרה סאונד איני יכולה לקבוע את המיקום. חופשת מחלה כנראה לא תשנה את המהלך מבחינת הסיכון להמשך הריון מוצלח לעומת הפלה. אם את מדממת יתכן שמנוחה תעזור. ההחלטה היא של הרופא המטפל. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693