פורום מעקב הריון, סיבוכי הריון

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה
בפורום יינתן מענה לשאלות הנוגעות לניתוחים קיסריים - סיבות לניתוח, תזמון הניתוח, סיבוכים ודרכים אפשריות למניעתם.
944 הודעות
879 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר.
16/06/2010 | 08:19 | מאת: אוריה

שלום טל, יש לי המטומה מתחילת ההריון זה התחיל להיספג קצת אבל לא מספיק, זה ניספג לאט מאוד אבל אין לי דימומים רק הפרשות, איך בעצם זה יכול להיספג יותר מהר? וממה זה נוצר? אני מאוד חוששת לעובר, זה הריון ראשון שלי ואני בשבוע 15 , אשמח אם תחזרי אליי עם תשובות... תודה מראש..

שלום, המטומה נספגת לאט. כל עוד ההריון ממשיך להתפתח זה סימן טוב. אין משהו שאת יכול הלעות כדי לזרז ספיגה של ההמטומה. מומלץ להמנע ממאמץ גופני עודף ומיחסי מין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

15/06/2010 | 20:08 | מאת: הילה

אני בשבוע 17 אחרי הפחתה שבוצעה אתמול של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שנתגלה בסקירה. 1. האם יש שלב כלשהו (שבוע מסוים) שאם עוברים אותו והכל בסדר אז הסיכון יורד או שלאורך כל ההריון נותר אותו סיכון להפלה/לידה מוקדמת? 2. האם זה נכון שאם בשבועיים הקרובים אין קיצור של מצוואר הרחם אז הסיכוי להמשך הריון תקין הוא גדול יותר? 3. מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את הסיכוי שימשיך תקין ללא קשר למה שאינו תלוי בי. אודה על תשובות לכל השאלות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ככל שמתרחקים מההפחתה ומתקדמים בשבועות ההריון כך פוחת הסיכון לסיבוכים. אם בשבוע - בשבועיים הקרובים הכל נראה תקין מבחינת העובר שנותר ואורך צוואר הרחם - הסיכון בהחלט יורד ויש סיכוי טוב להמשך הריון תקין. לצעיר לא לכל דבר יש פתרונות פלא. ממליצה לך להימנע מפעילות גופנית מאומצת ומיחסי מין בימים הקרובים לאחר ההפחתה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/06/2010 | 20:41 | מאת: שיר

ערב טוב היום הייתי בבדיקת מעקב אצל הרופא, שבוע 35.2 משקל העוברית 2700 bpd תואם 35.3 fl תואם 36.3 hc תואם 34.4 ac תואם 35.2 האם הממצאים תקינים לגיל ההריון? מה הערכת המשקל ללידה? איזה אחוזון? תודה והמשך שבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הערכת המשקל תקינה לחלוטין - סביב אחוזון 70. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/06/2010 | 16:44 | מאת: דפנה29

שלום רב, תאריך וסת אחרון - 14.3.2010 לאחר שלושה אולטרסאונדים, נקבע כי הביוץ התרחש ככל הנראה שבוע אח"כ. אתמול (13.6.2010) עשיתי בדיקת שקיפות עורפית ואורך העובר יצא 5.9 ס"מ ומתאים לגיל של 12 + 4. בדקתי במחשבון הגדילה באינטרנט וראיתי שבגיל הזה, אורך העובר צריך להיות 7.5 ס"מ. הרופא לא אמור לי כלום. האם הכל תקין? תודה מראש

15/06/2010 | 21:19 | מאת: !

אם תחפשי מידע על התפתחות העובר באתרים שונים את תראי שבכל אתר כותבים משהו אחר. 5.9 מ"מ זה בסדר!!!

שלום, צריך לראות את גיל ההריון לפי סונאר ראשון בהשוואה לוסת האחרונה. אם יש גדילה בהשוואה לשתי הבדיקות, דופק סדיר ושקיפות תקינה, סביר להניח שהפערים שאת מציינת אינם מייצגים בעייה. גם לנורמה יש טווח ולא ערך אחד בודד. נראה כי הכל תקין אך קשה לי להתחייב ללא כל המידע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

14/06/2010 | 12:22 | מאת: איריס

ד"ר בירון-שנטל שלום רב, בת 38, בהריון שהושג בטיפולים. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, לאחר לידה אחת תקינה לפני 5 שנים, הפלות חוזרות. ההריון הנוכחי החל כהריון תאומים, אולם בשבוע 9 נצפה אחד מהעוברים ללא דופק ומתאים בגודלו לשבוע 8.5. שאלותיי: 1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא? 2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם את ממליצה לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי? אודה על תשובותך, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסיכון לפתח מחלה הקשורה לנוגדי Rh שלילי במקרים של תאום שמפסיק להתפתח מוקדם בהריון נמוכים אבל מקובל להמליץ על מתן anti D מניעתי ליתר ביטחון. החלבון העוברי לא ישקף ואני באופו אישי הייתי נמנעת ממנו כדי לא להוסיף רעש רקע מיותר. הייתי מקבלת החלטה על דיקור או לא בהתאם לשקיפות ולסקירה. ללא ספק אלמנט גילך והקושי להרות משפיעים. ניתן לשקול דיקור בשבוע 32 - אם מתפתחת לידה בעקבות הדיקור, מדובר בלידה מוקדמת ולא בהפלה מאוחרת. אני לא חושבת שהדיון באשר להחלטה על ביצוע מי שפיר יכול להתקיים באופן מספק ונכון מעל גבי האינטרנט. זה דיון מורכב מכדי לנהלו בהתכתבות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום, בשבוע 4 ביצעתי שני אולטרסאונדים וגינלים(עוד לא ידעתי שאני בהריון), הבדיקות נעשו במיון עקב חשד באותו זמן לדלקת בתוספתן(היו כאבי בטן ימנית), באותו השבוע הייתי פעמיים במיון וגם נשלחתי למיון נשים בו ביצעו לי כל פעם אולטרסאונד וגינלי, כלומר בשבוע 4 עשיתי שני אולטרסאונדים. אני ממש מודאגת לכך שזה היה ממש תחילת הריון ונעשה אולטרסאונד כל כך מוגדם, האם זה לא יזיק לא עובר? מה ההשלכות של זה? האם אני יכולה להיות רגוע? האם אולטרסאונד בשלב כמוקדם לא מסוכן לעובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקות אולטרה סאונד אינן נחשבות כמסוכנות לעובר ואין בעייה עם הבדיקות שבצעת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/06/2010 | 20:53 | מאת: מור

היי שמי מור, הריון ראשון. אני נמצאת כרגע בשבוע 39.בימים האחרונים יש לי הפרשה וגינלית שקופה וסמיכה ללא ריח.לעיתים היא מופיעה רק בניגוב ולעיתים על התחתונים עצמם. תופעה זו לא היתה בשבועות קודמים.קראתי שהפרשות מסוג זה לקראת סוף ההריון נורמלים אך רציתי להיות בטוחה... חשוב לציין כי ההריון עצמו תקין. תודה רבה! מור.

שלום, נשמע תקין. שימי לב לתנועות עובר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/06/2010 | 18:59 | מאת: שרון

אני בשבוע 28.5 עם סוכרת הריון מקבלת גלובן חצי כדור פעמים ביום ומאוזנת אני שותה המון אבל כמעט ולא מתפנה בשירותים לעיתים לכמות קטנה מאד לאן נעלמים הנוזלים והאם רצוי להבדק בהקדם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, את יכולה למדוד את כמות השתן בהשוואה לכמות הנוזלים במשך יממה ואם אכן יש פחות מליטר שתן ליום - א או מיובשת או שעלולה להיות בעייה וזה מחייב בדיקה. אם לחצי הדם שלך מוגברים או אם יש החמרה בבצקות עליך להיבדק מייד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

13/06/2010 | 11:35 | מאת: דפנה29

צהריים טובים, בת 29.9 + 2 ילדים (הריונות ולידות תקינים). לאחר ביצוע גרידה בשבוע 8 (עקב שק הריון ריק), נכנסתי להריון. כעת אני בשבוע 12. עשיתי היום בדיקת שקיפות עורפית ולהלן התוצאות: סיכון לפי גיל: 1:891 סיכון לפי בדיקה: 1:5940 (התוצאה היתה 1 מ"מ) 1. האם יש טעם לעשות את בדיקת הדם שנלווית לשקיפות העורפית? הרופא לא היה נחרץ בהקשר זה. כמו כן, בשתי הלידות הקודמות לא ביצעתי את הבדיקת דם אלא רק במסגרת חלבון עוברי. יש לציין, כי אם בעזרת ה' הכל יהיה תקין בסקירה המוקדמת, לא אעשה מי שפיר. 2. האם להריון הקודם שהסתיים בגרידה, יש איזשהו קשר לעניין הסיכון לתסמונת דאון? 3. במידה שאחליט כן לבצע, מתי עליי לבצע את בדיקת הדם? 4. וכן, תוך כמה זמן תהיינה תשובות? תודה מראש

שלום, הבדיקה תקינה. בדיקות הדם מעלות את יכולת השקיפות לתת ניבוי מדוייק ויש לבצען בטווח של שלושה ימים מהשקיפות. אין עליה בסיכון לתסמונת גאון על רקע גרידה בהריון קודם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

12/06/2010 | 15:29 | מאת: אנה

שלום!אתמול עשיתי US,שבוע 6.1- ,CRL 4.6 מ"מ,דופק איטי,זאת שעשתה בדיקה אמרה שז לא תקין.שדופק חייב להיות הרבה יותר מהיר.המליצה לחזור על הדיקה שוב עוד שבוע.אני ממש בלחץ.הריון ראשון,אין עם מי להתייעץ,יום שני יש תור לרופא נשים,ויום רביעי אני טסה לשבועיים לביקור של ההורים.(לרוסיה).הייתה בהרבה פורומים,בכל מקום ישנם תגובות שונות למצבים כאלו.מה אני יכולה לעשות? זה סימן ראשון להפלה? יכול להיות שדופק רק הופיע ולכן הוא איטי?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לצערי דופק איטי עלול לרמוז על הריון שאינו מתפתח באופן תקין. כרגע אין חיפות לעשות משהו. את גורל ההריון אינך יכולה לשנות. צריך להמתין כשבוע ולחזור על הבדיקה. לעיתים יש הפתעות טובות וההריון ממשיך להתפתח להיון תקין אבל במקרים רבים זה אכן סימן ראשון להריון שלא ימשיך להתפתח. הנסיעה להורים אינה בעייתית. אם יתחילו דימומים - תוכלי להיבדק גם ברוסיה. אם לא יהיו דימומים ניתן להמתין גם שבועיים עד לבדיקה הבאה. את הלחץ והתחושה הקשה של אי ודאות ואכזבה מהריון שיתכן ואינו תקין, לצערי איני יכולה לשנות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

ב14.06 עברתי גרידה מכיוון שכבר לא היה דופק.לא הכל ורוד בחיים.

12/06/2010 | 10:12 | מאת: עדי

שלום.רופא נשים שלי דיבר משהו בעניין קשר בין AFP גבוה לבין בעיות שליה AFP:2.23 MOM HCG:1.49 MOM UE3:1.25 MOM האם יש קשר כזה והאם יש לדרוש מעקב הריון בסיכון גבוה? תודה על עזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, על פי הבדיקות אין צורך במעקב הריון בסיכון אלא אם יש בעיות נוספות. מומלץ לבצע סקירת מערכות, ליידע את הרופא בבדיקה על כי ערכי החלבון העוברי היו מעט גבוהים. בשבוע 32 להקפיד על מעקב גדילה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/06/2010 | 13:51 | מאת: ג

שלום, אתמול אני מאד נבהלתי, קמתי במין הקתף חרדה מהשינה, לקח לי 5 דקות להירגע, אבל מאז שקמתי בבהלה היה גם כאב בטן כמו של מחזור פתאום, לאחר 5 דקות עבר זה גורם להפלה? הבהלה הפתאומית אלולה להזיק לעובר?

שלום, בהלה פתאומית אינה גורמת להפלה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/06/2010 | 08:17 | מאת: יפעת

הי ושלום היום בדיוק שבוע 6+0. הייתי אצל הרופא ונצפה דופק. אבל.. הוא אמר שגודל העובר 3.3 מ"מ...זה לא קטן מידי לשבוע הזה? יש סיכוי להמשך תקין? תודה!

שלום, העובר אכן מעט קטן אבל מוקדם לדעת אם יש בעייה או לא. יתכן והביות היה מאוחר יותר ואת למעשה בהריון צעיר מכפי שחשבת. ניתן לבצע שתי בדיקות עוקבות של בטא בדם בהפרש של 48 שעות ולוודא עליה או להמתין וחלזור על אולטרה סאונד בעוד 7-20 ימים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

11/06/2010 | 07:23 | מאת: ענת

טיסה לחול שבוע 20-24 האם יש מניעה לטוס לארגנטינה וברזיל בשבוע 20-24 (יש לציין לטיול תיירים ולא תרמילאים)?

שלום, אם ההריון אינו בסיכון מסיבות שונות, אין מניעה לטוס. במהלך הטיסה מומלץ - שתייה מרובה, להקפיד על תנועתיות מידי פעם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/06/2010 | 23:27 | מאת: גילה

שלום, אני בשבוע 22 וכל שבוע/ חודש יש לי דימום מהאף פניתי לרופא אא"ג והוא ביצע לי צריבה כימית בארגנטום שאלתי האם יכול להגרם נזק לעובר כתוצאה מפעולה זו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, דימום מהאף נפוץ בהריון, בשבועות אלו ובתקופה זו של השנה. הדימום והטיפול בו אינם מסכנים את ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/06/2010 | 18:07 | מאת: מיואשת...

שלום ד"ר, וסת אחרונה היתה ב- 24/4 - והיתה למעשה הפלה של הריון כימי. כשבוע לאחר מכן התאפסה הבטא. ב-24/5 בדיקת בטא להריון בערך של 19 ב-31/5 בטא 856 ב-7/6 בטא 8800 לפי החישובים אני בשבוע 6 וקצת עדיין באולטראסונד לא רואים דופק. האם יש סיבה לדאגה?

שלום, מבינה את הלחץ והתסכול אבל סבלנות. עוד שבוע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

10/06/2010 | 11:09 | מאת: לחוצהה

אהלן עשיתי בדיקת סוכר 100 ולהלן התוצאות: 79-0 189-1 89-2 117-3 התוצאה שלאחר שעה נראית לי גבוהה מידי ואני לא יודעת מה לגבי השאר?? האם אני בסיכון? אודה לך מאוד על עזרתך !!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוצאה השניה אכן גבוהה. מומלץ לבצע דיאטה, לעקוב אחר גדילת העובר. אין סיבה ללחץ. יש טיפול טוב שיוביל אותך ללידה של תינוק בריא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2010 | 18:42 | מאת: הילה

בעוד כמה ימים אעבור הפחתה של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שהתגלה בסקירה. קראתי רבות על הפחתה וכתוב ככלל שעדיף לבצע בשבוע 14 גם כי אז נמצאים אחרי שקיפות וסקירה למקרה שעד אז תתגלה בעיה באחד מהם ובמידה וזה התחתון אז ההפחתה מוסכנת יותר ולכן מחכים לשבוע 14 שיצא מהאגן. ההפחתה שלי מתבצעת בשבוע 17 האם זה מוריד את הסיכון שיש בגלל שזה עובר תחתון או שתמיד יהיה יותר סיכון כי הוא למטה. אמרו לי שמתוך אלו שעברו הפלה בעקבות הפחתה לרובן ההפחתה היתה לעובר התחתון.

שלום, אם יש סיבה להפחתה - מום, אז השאלה איזה עובר להפחית אינה רלוונטית. שבוע ההפחתה הגיוני. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2010 | 18:08 | מאת: ענת

האם בחורה שעושה בדיקת סיסי שליה צריכה גם לעשות שקיפות עורפית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מומלץ שלא לותר על שקיפות עורפית. לבדיקה יש יכולת לנבא בעיות כרומוזומאליות שנבדקות גם בסיסי שליה, אבל בנוסף, הבדיקה מאבחנת בעיות נוספות שלא ניתן לבדוק בסיסי שליה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2010 | 17:32 | מאת: אני

שלום אשמח לדעת מה הסיכונים בניתוח קיסרי רביעי , והאם עצם זה שבניתוח קיסרי השלישי(לאחר הגעתי למחלקה) איבדתי ליטר וחצי דם זה מעלה את הסיכון שלי בניתוח קיסרי רביעי תודה רבה אני

שלום, כבר עניתי... ככל שעושים יותר ניתוחים כך עולה הסיכון לדימום, פגיעה באיברים סמוכים ועוד. החלטות אמיתיות - כדאי לקבל בהצ=תאם למסמכי ההריון והניתוח הקודמים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2010 | 13:42 | מאת: לירון

היי , האם קיים מצב שיש נשים , שנכנסו בטעות להריון פעמים . פעם אחת באמצעות גלולות ופעם שני מהתקן. יש מצבים כאלה?

שלום, בהחלט יתכן שנשים נכנסות להריון למרות אמצעי מניעה. יותר עם התקן, פחות עם גלולות. במידה והשימוש נכון הסיכון להריון לא רצוי נמוך ביותר אבל לא אפס. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

09/06/2010 | 10:21 | מאת: עדי

שלום ד"ר אני בת 30 בשבוע 17+5 ביצעתי סקירה מוקדמת עם ממצא של הרחבת אגן הכליה של 4 מ"מ. קיבלתי תוצאות של תבחין כולל דרך מעבדת זר. PAPP-A:0.69 MOM AFP:2.23 MOM HCG:1.49 MOM UE3:1.25 MOM INHIBIN-a:1.03 MOM NT :0.89 MOM סיכון לפי גיל:1:850 סיכון לפי גיל ו-6 בדיקות 1:20000 (אחד לעשרים אלף) 1.האם AFP נחשב גבוה והאם יש לכך משמעות מסוימת? 2.האם שאר הבדיקות תקינות?בנורמה? 2.האם לאור תוצאות הנ"ל אני יכולה להרגע או שיש לשקול מי שפיר יחד עם ממצא הרחבת אגן הכליה תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקות בגדר הנורמה. אם היתה סקירה תקינה, החלבון העוברי פחות מדאיג. הרחבת הכליה דורשת מעקב. לגבי כן או לא דיקור מי שפיר - על פניו נראה שאין צורך. החלטות מושכלות - בדיונים אישיים ומפורטים ולא מעל דפי האינטרנט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

אני בהריון שבוע 16 עם תאומים וסובלת מתת פעילות קלה בערך 7.5 מלפני ההריון, מאוזנת עם אלטרוקסין מלפני ההריון והערכים היו בטווח הנורמה אבל בשבוע 7 עלו שוב ל7.5 והעלו לי את המינון ומאז 2.5 +- עושה מעקב כל חודש אצל אנדוקרינולוג ולמרות שהעלו לי את המינון עוד כי הוא אמר שבהריון רצוי TSH 1.5 בערך ולא מעל 2 ועדיין מבדיקה שעשיתי אתמול אלו התוצאות: TSH 2.62 FT4 16.7 FT3 3.91 האם בערכים אלו של TSH יכולה להיות פגיעה בהתפתחות המוחית של העובר ועליה בסיכון לרעלת הריון, לידה במשקל נמוך, הפלות וכו' קראתי שאלו ההשפעות של תת פעילות על ההריון. שאלה שניה, האם העובדה שבתחילת ההריון הTSH היה גבוה זה גרם כבר להידרוצפלוס לאחד העוברים שהתגלה בסקירה מוקדמת, שקיפות תקינה לשניהם.והאם יכול לגרום נזק להתפתחות המוח של העובר הבריא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לרוב רק הפרעה קשה בתפקודי התריס פוגעת בעוברים ולכן הפרעה קלה דורשת איזון מחודש אבל לא מלחיצה. אם על השינויים הקלים הללו התפתח הידרוצפלוס לאחד העוברים יתכן ויש לכך סיבה אחרת ולא חוסר האיזון של בלוטת התריס. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/06/2010 | 14:03 | מאת: דנה

היי יש לי שאלה, מה קורה עם קיבלתי מחזור ב8 לחודש. והוצאתי את ההתקן ב17 לחודש. אני יודעת שהסבירות להיכנס להריון זה החל השבוע של 18 לחודש. השאלה היא מה קורה עם אני בהריון זה משבוע של המחזור ה8 לחודש או מ18 לחודש?מהיכן סופרים? תודה

שלום, אם את בהריון, סופרים אותו מהוסת האחרונה. אם גיל ההריון לא ברור מעדכנים אותו על פי סונאר בתחילת ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/06/2010 | 12:57 | מאת: גילה

שלום, אני בשבוע שביעי להריון ראשון (תאריך וסת אחרון 19.4.10) בבדיקות דם אחרונות שעשיתי: cmv ab igg 160.4 (חודש לפני 146.3) cmv ab igm 2.55(חודש לפני 4.86) cmv igg avidity 30.60% cmv igg vidas 47 cmv igm vidas 1.34 positive על פי מיטב ידיעתי, כבר הייתי חולה כילדה במחלת הנשיקה. יש לי היסטוריה של בלוטות לימפה נפוחות ופעמים רבות חשדו שיש לי מחלת הנשיקה אך ללא מצאים. את בדיקת ה- CMV עשו לי לפני 3 שנים אז cmv ab igg היה 0.4 וה- igm היה non reactive לא הרגשתי חולה לאחרונה, לא היה לי חום או סימני מחלה כלשהם. מה זה אומר? מה הסיכונים לפגיעה בעובר? תודה רבה

שלום, חלק מהנתונים שאת מציינת לא ברורים לי. למי שחלתה בעבר ב - CMV עדיין קיים סיכון להישנות ולהדבקה של העובר אבל הסיכון נמוך ביותר. אם בכלל, אז מדובר כאן בהישנות. במקרה זה הסיכון להדבקה של העובר מאד קטן. ניתן לשלול זאת באופן חד משמעי בדיקור מי שפיר. ממליצה על ייעוץ מסודר ולא דרך האינטרנט. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/06/2010 | 10:48 | מאת: דפנה

אני בשבוע 27 והעובר ממש בועט חזק. זה ההיריון השלישי שלי ואינני זוכרת שה-2 הראשונים בעטו כך. בנוסף, לא תמיד זו בעיטה אחת, זה מרגיש יותר כמו מספר בעיטות כאילו איגרוף או אופניים. יש לי סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לא כל התינוקות מתנהגים אותו הדבר, לא כל ההריונות זהים ולא כל העוברים זזים באותה תדירות ובאותו אופן. זה לא אומר שמשהו לא תקין. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

08/06/2010 | 09:48 | מאת: דנה

היי, האם אפשר לבוא למעבדה אצלך גם בימי שישי או רק בימי חול?

שלום, המרפאה שלי פועלת בימי שלישי אחרי הצהרים. במקרים מסויימים גם בימי שישי. ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

07/06/2010 | 13:29 | מאת: מי@@

שלום, אני בשבוע 6+ 4 ימים. ביום שישי הגעתי לבדיקת אולטרסאונד לאחר שהיו לי דימומים קלים מאוד - כתמים אדומים קטנים בניגוב+ הפרשה אחת חומה על תחתונית. בבדיקה התגלה ב"ה דופק עם עובר המתאים לשבוע 6.0, אבל התגלתה המטומה בגודל 0.5-0.8 ס"מ. מאז הדימומים לעיתים מתגברים- צבעם הפך לאדום, ממש דם טרי. (אתמול בצהריים ממש שטף לא קטן של דמם אדום ומאז קצת פחתו הדימומים אבל ממש לא פסקו).הומלצה מנוחה בבית וביקורת עוד שבוע. שאלותי: 1. האם צבע הדם האדום אמור להפחיד? 2 באיזה שלב עליי לגשת בכל זאת לבדיקה? איך אני אמורה להבחין בין דימום שהוא "תקין" לכאורה, לבין דימום מסוכן שחייב התייחסות? תודה רבה רבה רבה :)

שלום, המצב שאת מתארת נקרא הפלה מאיימת.לעיתים הדימום נמשך או מחמיר וההריון לא מתפתח אבל לעיתים קרובות למרות הדימום ההריון ממשיך להתפתח וגדל לעובר בריא ותקין. המטומה היא שארית דימום. יכול לקחת לה זמן רב ביותר להיספג אבל היא לא בהרכח מפריעה להתפתחות ההריון. אין הרה מה לעשות. ההמלצות: להימנע מיחסי מין וממאמץ גופני משמעותי, אם הדימום מתגבר - לפנות לבדיקה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/06/2010 | 18:21 | מאת: ליהיא

דר' שנטל שלום, אני כרגע בשבוע 37 להריוני, נאמר לי כעת ע"י הרופאה המטפלת שבדיקת האולטראסאונד האחרונה שלי אינה תקינה שכן ביצעתי אותה בשבוע 35 ומדדי ה- HC וה-Femur נמוכים: 300מ"מ ו-63מ"מ בהתאמה. היא הפנתה אותי לבדיקת רופא נוספת, אך היא רק בעוד 3 ימים, ואני בחרדות איומות. אני אודה לך אם תאמרי לי מה בדיוק זה אומר- מה ההשלכות למצב כזה בשבוע מתקדם כמו שלי. תודה מראש, ליהיא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין לי את כל הנתונים אבל לעיתים אם יש האטה בצמיחה העוברתי בשבוע 37 לאחר מעקב הריון תקין, המשמעות היא שיש לילד מוקם מהרגיל אבל לא בהכרח יש לכך משמעות ארוכת טווח. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/06/2010 | 17:56 | מאת: מיכל

אני לחוצה מאוד.... הגעתי היום לבדיקתה U.S ממנה עלו הממצאים הבאים: מבנה שק הריון תקין, נצפתה רקמה עוברית,הודגם דופק עוברי. 9.6CRL מ"מ לשבוע 7.1 תחום הנורמה 6.4-7.5. ללא ממצא טפליתי. נצפה שק הריון תוך ריחמי בקוטר 11 מ"מ המתאים לשבוע 5.6 נצפה שק חלמון הרופאה אמרה לי שיש לי חוסר במי שפיר ושבשלב זה אין עדיין אפשרות לדעת מה יהיה על גורל התינוק. המליצה לי לשתות מים ולנח חשוב לי לציין שאני לוקחת פעמיים ביום הורמון דרך הנרתיק כדי לחזק את ההריון ולהפסיק דימומים והפרשות שהיו לי בתחילת ההריון (שלצערי עדיין יש לי...) אני חייבת עזרה...מה יכול לקרות עם העובר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, צר לי לשמוע על הדימומים וחוסר הוודאות לגבי העובר אבל לצערי אין לך מה לעשות אלא להמתין בסבלנות עד שהתמונה תתבהר. עם כל הרצון לעשות משהו, אם העובר לא מתפתח כמו שצריך, זה לא בשליטה שלך ואין לך יכולת לשנות את זה. מנוחה, נרות, שתיה - הכל לא יכול להזיק, אבל למען האמת ולמרבית הצער גם לא ממש עוזר. אם אני מבינה נכון ממה שכתבת יש אי בהירות לגבי התפתחות העובר. ניתן לבצע בדיקות דם לבטא לראות עליה או נכון יותר, להמתין כשבוע ואז לחזור על אולטרה סאונד. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/06/2010 | 16:04 | מאת: שיר

מתנצלת מראש על השאלה המביכה! אני בשבוע 13. מתחילת ההריון אני סובלת מגאזים כל יום, לא משנה מה אכלתי. זה פשוט נורא ולא נעים לי מבעלי כבר. האם ניתן לעשות משהו בנידון? האם זה אמור להפסק מתישהו? תודה מראש...

שלום, נפוץ בהריון. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי מזונות מועדפים. כעיקרון פחות ירקות ודברי חלב. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

06/06/2010 | 13:38 | מאת: יעל

שלום, אני בשבוע 18 + 2 . שליה קדמית פתח חלקי. מצג עכוז. הכניסה להריון הייתה קשה והצליחה רק לאחר 6 הזרעות. בהריון קודם צירים מוקדמים בשבוע 32, הסתיים בניתוח קיסרי בשבוע 41 +2. האם ההריון מוגדר כהריון בסיכון? האם יש צורך לבצע מעקב הריון אצל רופא המומחה בהריונות בסיכון? האם אני יכולה לצאת לטיול בארץ עם נסיעות ארוכות באוטובוס? האם יש הגבלות מיוחדות בגלל שיליית הפתח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שליית פתח מעלה סיכון לדימומים בהריון. מומלץ להימנע מיחסי מין ומפעילות גופנית מאומצת. נסיעות ארוכות אינן פעילות מאומצת. שליית פתח מעלה סיכון לשליה נעוצה כאשר היא קיימת אחרי ניתוח קיסרי - מומלץ לבדוק זאת בסקירת המערכות. במידה ויופיעו שוב צירים מוקדמים, בנוכחות שליית פתח הם עלולים לגרום לדימומים. כל אלו מעלים את הסיכון בהריון שלך אבל בסך הכל יש סבירות גבוהה להריון תקין. תתייעצי עם הרופא שלך לגבי יכולתו לעקוב אחר ההריון שלך שהוא מעט יותר מורכב אך על פניו לא בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

05/06/2010 | 08:12 | מאת: רונית32

שלום, אני נוסעת לנופש ל-4 ימים, שבוע 12. האם מותר להיכנס למיים? אין סכנה לזהומים?(מדובר בכרתים) תודה רונית

שלום, בהריון תקין מותר להיכנס למים בים ובבריכה ואין בעייה לשחות. תיהני! בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/06/2010 | 18:27 | מאת: אולגה

שלום, אתמול עשיתי סקירת מערכות מורחבת . אני בשבוע 24 ולפי הבדיקה הידיים והרגליים באורך שמתאים לשבוע 22 ושאר הגוף מתאים לשבוע 24. מה זה אומר??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חשוב לדעת מה אומר על זה מי שעשה את הבדיקה. כעיקרון זה בטווח הנורמה אבל חשוב מה מבנה העצמות, איך היתה ההתבטאות הסונוגראפית שלהם, איך נראה מבנה הפנים של העובר וכן אורך שאר העצמות הארוכות. חשוב לבדוק גדילה של העצמות הארוכות בעוד שבועיים - שלושה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/06/2010 | 17:27 | מאת: עדי

אני בשבוע 15 וחצי מIVF, ההריון החל כשלישיה כשלאחד העוברים פסק הדופק בשבוע 9 בערך, שקיפות עורפית תקינה אצל 2 העוברים, על פי שקלול תוצאות השקיפות וגיל נאמר לי שאין צורך במי שפיר ובסקירה מוקדמת אצל אחד מהם נתגלה הידרוצפלוס חדרי מוח 12-14 מ"מ עם כורואיד פלקסוס קטן מאוד ואמורה לעבור הפחתה בשבוע שבועיים הקרובים. נאמר לי לפנות לבית החולים לועדה להפסקת הריון לעובר זה. 1. האם לא כדאי ללכת לחוות דעת נוספת אצל מומחה למוח עובר או שההבחנה הזו מספיקה? 2 האם זה משהו שמצריך עכשיו ייעוץ גנטי ומי שפיר לעובר התקין שכרגע גם הסקירה יצאה אצלו תקינה? 3. מה הסיכוי שלעובר התקין יתגלה חס וחלילה משהו דומה בהמשך למרות שעכשיו הכל תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, צר לי לשמוע על מעללי ההריון שלך. אני חושבת שבהריון יקר אם אינך שלמה עם ההמלצות שקבלת חשוב לשמוע חוות דעת נוספת. ממליצה על בדיקה סונוגראפית חוזרת אצל מומחה אולטרה סאונד ועל ייעןץ גנטי לפני הפחתה נוספת כדי להיות בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/06/2010 | 16:51 | מאת: רונית32

שלום, אני בשבוע 12.האם יש איזשהו סכוי שריסוס נגד נמלים (עי מדביר)עלול לסכן את ההריון? האם מרססים פשוטים שקונים בסופר מסוכנים? תודה רונית

שלום, ריסוס לא הורג הריון, מומלץ לא לנשום אותו אם אפשר. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

04/06/2010 | 10:06 | מאת: רונית 32

שלום רב, אני בהריון התחלתי לאחר טיפול הפריה חוץ גופית איקסי. אני קצת חוששת לאור כל מיני מידעים שהגיעו אליי בנוגע לאמינות בדיקת השקיפות העורפית. הווסת האחרונה:19.03.10. נכון ליום ב'31.05.10 הייתי אצל הרופא הוגדר שבוע 10.6, אורך העובר 3.8 ס"מ. תאריך האולטרא \סאונד לשקיפות עורפית: 17.06.10. האם זה לא מאוחר מדיי? והאם אחר ניתן יהיה לעשות גם את בדיקת הדם אם צריך? האם אורך העובר תקין? גדול מדיי?קטן מדיי? אשמח לתשובה מהירה כדי להחליף מועד בדיקה אולי אצל רופא אחר. תודה, רונית

שלום, השקיפות מבוצעת בין שבוע 11 ל - 14 כך שמועד השקיפות שקבעת תקין. את בדיקות הדם הנלוות יש לבצע בטווח של 3 ימים מהשקיפות כדי שאמינותן תהיה גבוהה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/06/2010 | 21:55 | מאת: שירה

שלום, בהמשך לשאלה הקודמת - צירפתי את ערכי השבועות כדי שתוכלי להתייחס. אני בשבוע 31 להריון והשבוע עשינו הערכת משקל עם התוצאות הבאות: 86 ממ BPD - מתאים ל 35+1 63 ממ FL - מתאים ל- 32+3 306 ממ HC - מתאים ל- 33+5 280 ממ AC מתאים ל- 32+1 103 ממ OFD 1.09 ממ HC/AC בעקבות הממצאיםהפנו אותנו לסקירה מכוונת של המוח, עשינו והכל יצא תקין. בעלי הנו גבר גדול מהממוצע (190+ ורחב). כל הבדיקות הקודמות תקינות (חלבון, סקירות וכו'). האם יש טעם לעשות MRI לראש העובר? ובדיקת סוכרת? ובכלל - האם יש מה לדאוג? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התוספת לא משנה בהרבה את התשובה שלי. חשוב לוודא שאין לך סכרת. כמו כן מומלץ מעקב לוודא שהפערים בהיקף הראש נשמרים ולא גדלים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/06/2010 | 16:25 | מאת: ליאת

שלום בת 30 מעוניינת להיכנס להריון.מזה תקופה ארוכה (שנים) אני סובלת מדלקות חוזרות בשתן כולל תרביות חיוביות. לרוב מדובר ב e.coli. איני מצליחה להיפטר מהחיידק ואני במעקב אורולוגי ובמסגרתו אני מקבלת כל יום טריביד כטיפול מונע שלצערי לא מועיל. אבקש לדעת מה עלי לעשות כדי לא לפגוע בהריון העתידי ועל איזה טיפול מומלץ לפני כניסה להריון. שאלה נוספת - אני יודעת שעלול להיות סיכון לעובר עם דלקת בשתן איך במקרה שלי פותרים את הבעיה. תודה רבה

שלום, ברור כי מוטב להרות ללא דלקת בדרכי השתן אבל יש נשים שסובלות מדלקות חוזרות בשתן לאורך כל ההריון ואצלן מקובל טיפול מונע בזינאת או במאקרודנטין במשך ההריון. ניתן לעבור הריון תקין וללדת תינוק בריא עם טיפולים אלו. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/06/2010 | 13:59 | מאת: שירה

שלום, אני בשבוע 31 להריון והשבוע עשינו הערכת משקל עם התוצאות הבאות: 86 ממ BPD 63 ממ FL 306 ממ HC 280 ממ AC 103 ממ OFD 1.09 ממ HC/AC בעקבות הממצאיםהפנו אותנו לסקירה מכוונת של המוח, עשינו והכל יצא תקין. בעלי הנו גבר גדול מהממוצע (190+ ורחב). כל הבדיקות הקודמות תקינות (חלבון, סקירות וכו'). האם יש טעם לעשות MRI לראש העובר? ובדיקת סוכרת? ובכלל - האם יש מה לדאוג? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חסרים לי נתונים כדי לענות אבל כעיקרון אם סקירה מכוננת למראה המח תקינה ולא הומלץ בה על MRI אני נוטה לסמוך על הסוקר ולא להמשיך בברור. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

03/06/2010 | 12:38 | מאת: ענת

שלום אני בשבוע 26. ביצעתי אתמול העמסת סוכר 50gr והתוצאה 162. האם יש להמתין פרק זמן מסוים עד לביצוע ההעמסה של 100gr? תודה.

שלום, מומלץ לבצע העמסת סוכר של 100 גרם בהקדם האפשרי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/06/2010 | 15:15 | מאת: טלי

שלום רב, אני בשבוע 21 להריון בסקירה ראשונה ומורחבת נתגלו אגני כליה מורחבים,הממצאים הם: 15מ"מ והשני 4.7,נשלחתי לאקו לב ומעקב,האם זה מסוכן,האם את מכירה מומחה בתחום שכדאי לשמוע לעצתו. מה זה אומר לגבי התינוק, תודה .

שלום, אגני כליה מורחבים עם מראה תקין של הכליה לרוב אינם מעידים על בעייה כלייתית. יש קשר בין אגני כליה מורחבים לבין סיכון מוגבר להפרעות כרומוזומאליות ולכן מומלץ הברור הנוסף אליו נשלחת. נהוג לעקוב אחר אגני הכליות לוודא שאין שום החמרה. במידה ויש ספק לגבי סיכון לבעיות כרומוזומאליות - מומלץ ייעוץ גנטי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/06/2010 | 13:07 | מאת: שיר

שלום רב, בשבוע 32 עשיתי בדיקות דם ושתן, יש מספר תוצאות בבדיקת השתן שאני לא מבינה: בשתן כללי-: protein 15 בשתן מיקרוסקופיה: mucous ++ calcium oxalate +++ leucocytes 1 erythrocytes 2 מה משמעות התוצאות, האם זה בסדר? האם חלבון בשתן לא מעיד על רעלת הריון? כל שאר הבדיקות (דם+שתן) תקינות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כמות קטנה כזו של חלבון בשתן לרוב מעידה על הפרשות נרתיקיות הקשורות להורמוני ההריון ולא לשום בעייה אחרת. הבדיקה תקינה. איני יודעת מה היתה הסיבה לבדיקה. במידה וחשד לרעלת הריון אז זו לא הבדיקה המיטבית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/06/2010 | 10:51 | מאת: mikmik

שלום, אני בשבוע 35+2 בבדיקת אולטרסאונד העובר עדיין לא התהפך,(משקל 2400) שאלתי היא האם מומלץ לבצע היפוך חיצוני בבי"ח, אם כן האם יש בי"ח מומלץ בצפון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, במידה ועובר במצג עכוז, מומלץ בהחלט לבצע היפוך חיצוני כדי להימנע מניתוח. הסיבוכים מועטים ביותר. בצפון יש בתי חולים מצויינים ואני מציעה לך להתקשר למחלקה בה את מתכננת ללדת ולשאול אותם כיצד קובעים תור להיפוך חיצוני אצלם. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

01/06/2010 | 06:15 | מאת: ד.ו.

שבוע 34+1. באוטלרסאונד הקודם היקף הראש היה גדול במעט מהמתאים לגיל ההריון. בבדיקה האחרונה: BPC - 88.1 מ"מ מתאים לשבוע 35+4 HEAD CIR - 327.5 מ"מ מתאים לשבוע 37+1 AB CIR - 290.9 מ"מ מתאים לשבוע 33+1 יחס HC/AC - 1.12 FEMUR LENGTH - 66.1 מתאים לשבוע 34+1 הערכת משקל - 2327 גרם הופניתי לסקירה מורחבת לראש. האם מדובר בסטייה משמעותית? מה יכולות להיות ההשלכות של מדדים כאלה? על מה יכול להצביע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאשר היקף הראש גדול מהנורמה באופן משמעותי יחסית, מקובל לבצע בדיקה עם הסתכלות ספציפית על מבנה המח. במידה ומבנה המח תקין, ברוב המקרים העובר בריא. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום אני בשבוע ה- 18 ולפי הבדיקה ישנה חריגה בתרבית השתן Leucocytes יצא 100, מה זה אומר? ואיך זה משפיע על העובר אשמח לקבל את תגובתך, שתן-כללי PH (U) | | ( 5 * 6.5 ) 8 | Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 100 | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE | בקטריולוגיה Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית |

שלום, הבדיקה תקינה אם אני מבינה נכון את הכיתובים ששלחת. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

31/05/2010 | 12:41 | מאת: עדן

שלום, אני בת 37 והיריון ראשון עם עובר זכר. בצעתי סקירה ראשונה תקינה וגם שניה, תבחין מרובע, העמסת סוכר. הכל תקין. לא ביצעתי מי שפיר. בשבוע 30+4 אושפזתי בבית חולים עם התקצרות צוואר הרחם ונתנו לי זריקת צלסטון ובUS אמרו שראש העובר גדול בשבוע לגילו ואין לי מה לדאוג. בשבוע 32+0 הרופאה הפנתה אותי לUS שגרתי ע"י טכנאית בקופ"ח. הראש + ההיקף היו גדולים ב-3 שבועות לגיל העובר. כל שאר המדדים תקינים. 1. האם יכול להית תוך 10 ימים פער כזה בגדילת הראש? 2. האם עלי לפנות למומחה לUS לביצוע סקירה שלישית? 3. האם עלי לפנות ליועץ גנטי? 4. מה עושים עם מידע פתאומי כזה לאחר שכל ההיריון היה תקין? מה יעזור מי שפיר עכשיו אם אקבל תוצאות בשבוע 35 ? אני ממש מבולבלת ולחוצה מתוצאה כזו חריגה. יכול להיות חו"ח מום שיתגלה רק עכשיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאשר מאובחן עובר עם ראש גדול מומלץ להסתכל על מבנה המח של העובר. סביר להניח שאם היה מתעורר חשד אצל הרופאה שלך היא היתה שולחת אותך לבדיקה מכוונת. ממליצה לוודא איתה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

שלום בשבוע 6 להריון, אולטרא סאונד מראה שק הריון, עובר בגודל 0.5 ס"מ עם דופק! (הפריית IVF ראשונה שלנו עם החזרת שני עוברים). עד כאן הכל מצויין. הרופא הביע מעט חשש לגבי מיקום שק ההריון, קרוב לקרן הרחם (ברחם בצורת T). מישהו יודע להאיר מעט את עיניבנושא? לא מצאנו חומר על זה באינטרנט. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים אם העובר קרוב לפתח החצוצרה מתעורר חשד שמא מדובר בהריון קורנואלי - כלומר הריון היושב בכניסת החצוצרה לרחם ולא ממש ברחם. למעשה זה בעייתי כי זה סוג של הריון חוץ רחמי. אני מניחה שההריון שלכן נראה קרוב לאזור השה אך בסופו של דבר סוכם כתקין לחלוטין וכהריון תוך רחמי אחרת סביר להניח כי הייתם נשלחים להערכה נוספת בשאלת מיקום ההריון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

30/05/2010 | 21:30 | מאת: אורית

שלום רב, אני בשבוע 36 וביצעתי בדיקת העמסת סוכר 100 גר' בעקבות עובר גדול (אחוזון 90). התוצאות הן: 0 - 74 מ"ג 60 ד' - 122 מ"ג 120 ד' - 119 מ"ג 180 ד' - 140 מ"ג ברצוני לדעת האם הבדיקה תקינה או לא. תודה מראש, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הבדיקה תקינה. בהצלחה! ד"ר בירון.

30/05/2010 | 22:30 | מאת: אורית

28/05/2010 | 23:12 | מאת: יוני

שלום אני עברתי הפלה עם כדורים לפני חודש בגלל הריון לא תקין בחודש שלישי אני מעוניינת להיכנס להריון שוב השאלה שלי היא כזאות תוך כמה זמן אני אוכל להרות ומה אני יכולה לעשות כדי לעזור לזה? זקוקה דחוף לתשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, למעשה לאחר קבלת הוסת את יכולה לנסות להרות. וסת לרוב מגיעה בתוך 6 שבועות מלידה או הפלה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693דימומים